michaelmontana 13.11.09, 22:32 Jak dużą macie skalę głosu ;p Ja jestem chłopakiem w trakcie mutacji więc mam najwygodniej D Moja skala to od e wielkiego do b dwukreślnego ;p czyli ok. 4 oktawy ;p A wasze ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashley. Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 13.11.09, 22:38 omg nie mam pojecia xD Odpowiedz Link Zgłoś
sandra90 Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 13.11.09, 22:46 4 oktawy pogielo cie? Odpowiedz Link Zgłoś
miley112 Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 13.11.09, 22:52 ` nie mam pojęcia. ale śpiewam w chórze. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Do Sandra 13.11.09, 22:54 tak... wiem że to dużo.. NAwet bardzo duzo... Ale z czasem to się zmieni... Za pół roku zostaną mi ze 3...... W okresie mutacji tak jest... z czasem góra będzie się zaniżać.... Odpowiedz Link Zgłoś
korni1996 Re: Do Sandra 13.11.09, 22:58 Nie mam bladego pojęcia, ale spróbuję się dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
sandra90 Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 13.11.09, 22:58 normalny czlowiek ma 1,5 oktawy, po odpowiednim treningu mozesz zwiekszyc do 2, 3 oktaw, wybitne glosy moga jescze wiecej. Meżczyzni maja w zasadzie mniejsza skale niz kobiety. Po mutacji mezczyzna skala obniza sie o 1 oktawe a u kobiet o tercje. Wiec watpie ze masz 4 oktawy xD Odpowiedz Link Zgłoś
razzo . ` 13.11.09, 23:02 tak, tak. 4 oktawy. -,- ja mam 3, trzy tygodnie temu sprawdzałam. ` Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 13.11.09, 23:06 mam ... jestem na półmetku mutacji i mam 4 obecnie.. ok 4... To jest coś 3 i sekste wielką... Ale 1,5 oktawy ma człowiek nie zajmujący się na codizeń śpiewaniem... Śpiewam od iedy mam 4,5 roku... Przecież mnóstwo osób ma wielkie skale !!! Mariah Carey - ma 8 oktaw a Geogrgia Brown 9 oktaw !! obie są w księze ginesa.. Christina Aguilera ma 6 oktaw Miley Cyrus ma 4 oktawy Ashley tisdale ma 4,5 oktawy... Zac Efron ma 3,5 oktawy Justin Bieber też jest w połowie mutacji a on ma 5 oktaw!! Chociaż w swoich piosenkach chodiz ciągle w 2 okktawach to na swoim myspace napisał ze ma 5 Odpowiedz Link Zgłoś
sandra90 Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 13.11.09, 23:09 lol omg mariah carey ma 5 (btw ludzki glos ma max 8 oktaw) aguleira 4 cyrus 3 skad ty masz takie info? Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 14.11.09, 10:07 z Angielskiej wikipedi zestrony Wikianswer i wszędzie nie raz chuczało o tym że one w księdze Guinessa za 8 oktam MAriah i Georgia Brown Georgia Brown, pseudonym de Rossana Monti [1] (born June 29, 1980) is an Italian Brazilian singer noted for her extensive vocal range. She currently holds the Guinness World Records for hitting the highest vocal note and for possessing the greatest range, which spans exactly 9 octaves from G1-G10 using scientific pitch notation.[2][3] W polsce podają zę 8 pl.wikipedia.org/wiki/Georgia_Brown A co do Diisneyowych gwiazdek nie tylko Wki Ansswer ale mówili w wywiadzie w radiu Disney.. Bo oni zawsze każdej gwieździe tam to pytanie zadają.. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra90 Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 14.11.09, 10:18 no ona to jest wyjatkiem ale mariah ma 5 oktaw en.wikipedia.org/wiki/Mariah_carey Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 14.11.09, 11:07 to gdzie ja to czytałem że ma 8 hm.... Ale miałaby tylko 5 ?.... Sprawdze jeszcze w innych źródłach Odpowiedz Link Zgłoś
gigi_ Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 14.11.09, 10:21 Nie mam bladego pojęcia . Chociaż śpiewam w chórze . ; dd Zapytam się pana to może mi powie . XD Odpowiedz Link Zgłoś
mydeafsenses Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 07.12.09, 19:58 ja mam 3 . Odpowiedz Link Zgłoś
lovemodeling Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 13.11.09, 23:05 michaelmontana napisał(a): > Jak dużą macie skalę głosu ;p > > Ja jestem chłopakiem w trakcie mutacji więc mam najwygodniej D > > Moja skala to od e wielkiego do b dwukreślnego ;p czyli ok. 4 oktawy ;p > A wasze ?? nie ściemniaj bo po twoich ulubionych gwiazdach,filmach,lekcjach,i komentarzach przez cb napisane widać że jesteś dziewczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
destiny__ Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 14.11.09, 10:31 Hmm... ja mam 4.5 oktawy ale juz od 4 roku życia (mam 12 lat ) trenuje głos i nie wiem czy ci wierzyć z tym ze masz 4 oktawowy głos moze nie wiem xD Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 14.11.09, 22:24 A jak to można sprawdzić?xD Bo ja tam nie trenuje, ale jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
gaba97 Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 15.11.09, 10:38 szczerze... to nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Do MAndy 15.11.09, 10:40 znajdujesz c raz kreślne i śpiewasz po gamie c-dur wszystkie dźwięki na dół... zatrzymujesz się na najniższym jaki zaśp[iewałaś... Potem od c raz kreślnego do góry... I potem liczysz ile wynosi ambitus.. czyli odległość najwyższego dźwięku jaki możesz śpiewać od najniższego Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Do MAndy 15.11.09, 10:59 Lovemodelink czy jak ci tam , on jest chlopakiem jestem tu 8 miesiecy , na prosie pisze ze 5 ale mialam innekonto ... I sie wie .... wiec jak jestes tu jakis tydzien to nieoceniaj bo to jest zalosne . ; | A ja to sama niewiem ..... mam jakieś 2 ....x d niewiem jak to sie liczy czy coś tam jeszcze robi .. ; P Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 Re: Do MAndy 07.12.09, 20:07 Sysiek to masz i tak sporo,wiele gwiazd tyle ma;D Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 07.12.09, 19:45 Pewnie zeroo . Nie no ze dwa, trzy może . Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 ŁoŁ;DD 07.12.09, 19:50 Boże to masz prawie tyle co Christina Augilera i więcej niż Britney Spears!.xd.Ja nie wiem ile mam...ale myslę iż mam ładny głos;PP pozdroXXX.xd Odpowiedz Link Zgłoś
green_mary Fajny temat :D 07.12.09, 19:53 Ja mam pięć oktaw. Tak mi powiedziała nauczycielka od emisji głosu. A chodzę do Pałacu Kultury ( pałac młodzeży ). Ogólnie to śpiewam powszechnie i gram na instrumentach Marzę o zespole!!!!!!!!! Ale brakuję mi jeszcze perkusisty Znajdzie się jeszcze, wiem to Odpowiedz Link Zgłoś
aitii Re: Fajny temat :D 07.12.09, 20:11 Z tymi oktawami to jest zawsze nieźle naciągane ;PP Bo to nie jest łatwo sprawdzić, ja się zawsze gubię xD Ale kiedyś moja koleżanka uzdolniona muzycznie mi sprawdzała i wyszły mi 3 oktawy. Czy to prawda, nie wiem ;p A jeżeli chcecie sprawdzić, to po prostu gracie gamę c-dur na pianinie (było na pewno na muzyce gdzie jest c) i śpiewacie po prostu z każdym dźwiękiem coraz wyżej, i do której dojdziecie gamy to tyle macie oktaw. Tak mi to tłumaczyli, nie wiem czy to prawda xD Odpowiedz Link Zgłoś
charme Link 07.12.09, 20:05 Ja tam niewiem,nie chodzę na śpiew,ale najlepiej mi wychodzą piosenki tego typu ; www.youtube.com/watch?v=D9vAsE7yIUA&feature=related (patrz tylko na refren ;p) Mam niski głos mniej więcej jak tren przy refrenie ) Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 mam pyt. . . . . xd 07.12.09, 20:07 a jak sie sprawdza skalę głosu?;pp Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: mam pyt. . . . . xd 07.12.09, 20:13 skalę głosu sprawdzasz po przez noo... dźwięki xp nie umiem tłumaczyć;p np. jak masz klawiaturę na fortepianie to każdy klawisz ma określony dźwięk i sprawdzasz jaki najniższy dźwięk możesz zaśpiewać a jaki najwyższy... Ja mam od g małego do f dwukreślnego xp Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_swanxd ... xd 07.12.09, 20:17 Ja wiem, że w chórze jestem a w Alcie, ale potrafię zaśpiewć baaaardzo nisko i bardzo wysoko xD umiem osiągnąć dzwięki takie jak na flecie basowym [ gram na nim, w kółko muzycznym ] xdd Odpowiedz Link Zgłoś
inka_love_nick Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 07.12.09, 20:21 Ta ja nie wiem.. lubię śpiewać ale nie jakoś zawodowo...;p Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: Do osób śpiewającyh ;p - skala głosu 07.12.09, 20:51 nie mam pojęcia xD Odpowiedz Link Zgłoś