Dodaj do ulubionych

Dewastacje tramwajów

IP: 62.233.181.* 28.02.05, 20:06
Jezdzilem metrem po Wiedniu...zero zniszczen, gazetki lezace na krzeselkach,
cieplo, muzyczka leci w tle. Autobusy i tramwaje tak samo pelna kultura.
A u nas jak zwykle, niech taki gowniarz jeden z drugim teraz czysci te
tramwaje a najlepiej niech sciagna ze skurw...kase albo do robot przymusowych.
Pozdro
Obserwuj wątek
    • teufel Re: Dewastacje tramwajów 28.02.05, 22:12
      Dziś po 17 widziałem ów skład na Narutowicza, więc który został zdewastowany?? Bo przecież w ciągu jednego dnia nie zrobiono gruntownej naprawy.
      • Gość: J.S. Re: Dewastacje tramwajów IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 28.02.05, 22:13
        1455+56, na zdjeciu do artykulu jest
        • xk Re: Dewastacje tramwajów 28.02.05, 22:42
          Ale pierwsza bulwa też jest pomazana, choć na zdjęciu jest rzeczywiście 1455/6
          • Gość: J.S. Re: Dewastacje tramwajów IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 28.02.05, 23:25
            Szkoda, bo 2518 ma ladniejsze wnetrze niz 2517
    • geograf Re: Dewastacje tramwajów 28.02.05, 22:48
      regularnie czyścić i naprawiać, a nie przetrzeć szmatą raz na tydzień...
      i zwiększyć bezpieczeństwo..
    • Gość: halski Re: Dewastacje tramwajów IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.03.05, 07:59
      Geograf naprawde?Pierwszy to wymyśliłeś hmmm...
    • Gość: gluchy.nietoperz Re: Dewastacje tramwajów IP: *.localdomain / 67.15.54.* 01.03.05, 08:08
      Gość portalu: maryan napisał(a):

> Jezdzilem metrem po Wiedniu...

A ja ... byłem w ryjo byłem w bajo miałem bilet na hawajo
      byłem na wsi, byłem w mieście byłem nawe w budapeszcie....
      • Gość: gosc Re: Dewastacje tramwajów IP: *.leom.ec-lyon.fr 01.03.05, 14:25
        Czy to wszystko na co stac glupkowatego polaczka z miasta Lodzi? Niezbyt wiele;
        trudno sie w tym swietle dziwic, ze to miasto wyglada jak najgorsze slumsy. Bo
        ja koles mialem okazje jedzic tramwajami, autobusami i metrem w kilkunastu
        miastach Europy i takiej dewastacji, jak w Polsce nie widzialem nigdzie. Nawet
        w biedniejszych od Polski krajach, takich jak Ukraina czy Litwa. I zapewniam
        cie, ze nie wynikalo to z czestych napraw - tabor mial nierzadko po 20 lat i
        cale wyposazenie bylo oryginalne i nie zdewastowane.
        • ukalo Re: Dewastacje tramwajów 01.03.05, 14:30
          Uwaga:
          Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je klikając czerwony kosz.
    • Gość: LUKAS_lodz Re: Dewastacje tramwajów IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.03.05, 08:53
      A co z kamerami? W niektorych autobusach i składach tramwajowych widywalem...
      ciekawe czy działają :/
    • Gość: Michał M. Re: Dewastacje tramwajów IP: 80.51.227.* 01.03.05, 09:33
      Ja bym gó..arzy tłukł. Albo konfiskował mazaki, komórki i dresy. Dla tych
      debili zabranie telefonu to jak wypaleniu oczu, zabranie dresu - jak obcięcie
      nogi.
      • Gość: hecksik Re: Dewastacje tramwajów IP: 195.69.80.* 01.03.05, 23:04
        nie tylko dresy maluja tramwaje !! Robia to tez z pozoru ludzie spokojni po
        ktorys bys sie tego nawet nie spodziewal
    • hubar Re: Dewastacje tramwajów 01.03.05, 09:58
      Napiszę raz jeszcze to, co wcześniej!!

Może dzięki temu zdarzeniu, ktoś wreszcie zrozumie, że w późnych godzinach
      wieczornych, jazda drugim wagonem jest niebezpieczna, unikana przez pasażerów i
      wykorzystywana przez wandali do niszczenia tramwajów!
      Drugi wagon w tych godzinach powinien być nieczynny!
      • xk Re: Dewastacje tramwajów 01.03.05, 11:16
        To zależy od sytuacji. czasem zdarza się, że na przykład jeden czynny wagon w
        tramwaju na Lumumbowo czy np na Kościuszki nawet wieczorną porą nie wystarcza
        Ale generalnie masz oczywiście rację!

pozdr
        • geograf Re: Dewastacje tramwajów 01.03.05, 13:54
          bez przesady.
          szczególnie w dni powszednie, po 22, na żadnej linii tramwaje nie pękają w szwach, a juz na pewno nie pękają podczas kursów zjazdowych po 23...
          Drugie wagony po 22 mogą być spokojnie zamknięte!
    • Gość: halski Re: Dewastacje tramwajów IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.03.05, 11:54
      Bardzo rzadko się zdarza aby wieczorem jeździło tyle osób by się nie mieściły w
      jednym wagonie.Zawsze się mieszczą.MPK gdyby poważnie myślało o interesie
      taboru już dawno wydałoby zgode na to by po 22 drugi wagon był nieczynny!
      • geograf Re: Dewastacje tramwajów 01.03.05, 13:55
        to nie do końca kwestia decyzji MPK.
        ZDiT płaci MPK za kursy obu wagonów, a nie za jeden. Oczywiście zdarzają się motorniczy, którzy zamykają późno wieczorem drugi wagon,ale...grozi im za to kara.
        Wszystko zależy od ZDiT i dogadania się z przewoźnikiem.
    • Gość: mr x jak debilnie go zmodernizowano to maja IP: *.p.lodz.pl 01.03.05, 12:09
      nie rozumiem dlaczego nie mozna zrobic z dwoch takich wagonow jednego
      jednoczlonowego. Kiedys widzialem zdjecia takich. nie byloby dewastacji,
      jezdziloby wiecej ludzi, nie strach byoby wieczorem jezdzic drugimi wagonami.
      • Gość: krytyk Re: jak debilnie go zmodernizowano to maja IP: 83.16.165.* 01.03.05, 12:33
        > nie rozumiem dlaczego nie mozna zrobic z dwoch takich wagonow jednego
        > jednoczlonowego.

Jesteś pewny, że JEDNOCZŁONOWEGO?
        Chyba nie bardzo wiesz co piszesz...

Zresztą, domyślam się o co Ci chodzi. W Poznaniu 1 przerobili - nieopłacalne.
      • geograf Re: jak debilnie go zmodernizowano to maja 01.03.05, 14:02
        a może chodzi Ci o drugi wagon bez kabiny kierowcy?
        w takim tramwaju faktycznie jest dobra widoczność między wagonami...
    • Gość: Pasażer Re: Dewastacje tramwajów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:37
      Jeśli tyle kosztuje naprawa, czy nie warto zainwestować w kamery oraz dodatkowe
      przyciski alarmowe? A poza tym wysciełane fotele w Łodzi sie nie sprawdzają, bo
      po kilku miesiącach strach na nich usiąść w czystym ubraniu.
    • jerry.uk narastajaca frustracja 01.03.05, 17:38
      dlaczego mlodzi ludzie w innych krajach szanuja wlasnosc publiczna? odkrylem to
      kilka dni temu, kiedy przeczytalem raport o warunkach zycia Polakow. okazuje
      sie ze o ile w cywilizowanych krajach przypadaja nawet 4 izby na mieszkanca, to
      w Polsce ludzie sa upchani w MNIEJ niz 1 izbie!!! Lepiej maja nawet Rumuni czy
      Bulgarzy ktorzy nie sa w Unii Europejskiej. Kurczaki ktore mieszkaja w
      przepelnionych klatkach zadziobuja sie nawzajem, wiezniowie sa bardziej
      agresywni w przepelnionych wiezieniach. niestety to samo obserwuje teraz w
      Polsce, gdzie ludzie sa sfrustrowani warunkami zycia i wyladowuja agresje
      niszczac wszystko.
      • geograf Re: narastajaca frustracja 01.03.05, 17:58
        słyszałeś kiedyś, że statystyka to wyrafinowana forma kłamstwa?

a co do frustracji...owszem, w biednych rejonach takowa występuja, u nas też.
        a nie szanują publiucznej własności Polacy ogólnie...
    • kooosa Re: Dewastacje tramwajów 01.03.05, 18:19
      Prosty wniosek, oni są jak psy, które zaznaczają swój teren, szkoda gadać
    • Gość: matej Re: Dewastacje tramwajów IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 20:55
      eh własnie na roboty przymusowe na syberje wysłać nich poczuje kopniak w dupie i zabronic do końca zycia jezdzic mpk !!
      jak by było inne ostre prawo to by sie bali policji a unas to sie smieją z policji policjant powinien mieć prawo spałowania goscia po 22 na ulicy w kapturze i rekach w kieszeni
      • Gość: Kaz Re: Dewastacje tramwajów IP: 217.153.156.* 01.03.05, 21:44
        po co na Syberie? u nas wkrotce snieg stopnieje i na trawnikach pokaza sie setki
        smierdzacych psich odchodow. niech to gnojek posprzata, dodatkowo ubrany w
        kamizelke z napisem 'wandal' - zaloze sie ze drugi raz nie zniszczy nic poza
        wlasnym domem.
      • Gość: hecksik Re: Dewastacje tramwajów IP: 195.69.80.* 01.03.05, 23:22
        Dla Ciebie kazdy koles z kapturem na glowie i z rekoma w kieszeni jest bandyta
        ktorego nalezy spalowac?? Najpierw sam sie spaluj i powiedz jak bylo !! pozdro
        NER
      • Gość: Hecamaster Re: Dewastacje tramwajów IP: 217.153.198.* 01.03.05, 23:59
        chyba sam nie wiesz co piszesz jak ja będe szedł i Ciebie zobacze to Ci
        napie.. kijem po ryj bedzie fajnie :D
      • Gość: Neeees? Re: Dewastacje tramwajów IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 00:50
        No tak, a tym z kolnierzykami i neseserkami pelnymi pieniedzmi, najlepiej niech
        dupe liza. Co Ci przeszkadza kaptur na glowie i reka w kieszeni?
        Polskich policjantow chwalisz? Szacunek by dostali, gdyby zaslugiwali. Bo
        strzelanie [i zabijanie] do mlodziezy bawiacej sie na juwenaliach nie jest chyba
        czynem chwalebnym.

Remont gruntowny?
        Czyli umycie powierzchni tego wagonu, polegalo na wymianie siedzen, szyb, drzwi,
        grzejnikow, glosnikow, kasownikow, i wszystkiego co ominalem?
        I to za 400.000? Za tyle pieniedzy myc tramwaj... mmm, fajnie. Jak nie macie na
        co pieniedzy wydawac, to mozecie dac mi albo komukolwiek kto ich potrzebuje.
        • Gość: p. Re: Dewastacje tramwajów IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 08:07
          uhuhu jest cos takiego jak tak zwany buff czyli zmazywanie wszystkiego co
          zostalo namalowane. jest juz o niebio nawet na pkp naszym kochanym, zarowno w
          srodku jak i nazewnatrz i co ?? i jakos dalo rade i nikt nie placze. co do szyb
          bedac zagranica zaobserwowalem ze wiekszosc szyb jest oblozonych przezroczysta
          folia ktora najpierw trzeba zerwac//jezeli sie to komus uda// zeby zniszczyc
          wlasciwa szybe.
          no i oczywiscie wszedzie sa kamery ...
          nie mowie ze to od razu wytrzebi wszystkich graficiarzy i graficiarzo podobnych
          ale pochamuje ich pokusy
          • uerbe Re: Dewastacje tramwajów 02.03.05, 09:35
            Gość portalu: p. napisał(a):

> nie mowie ze to od razu wytrzebi wszystkich graficiarzy i graficiarzo
            > podobnych ale pochamuje ich pokusy

Za wysokie progi. Jeśli ktoś chce się "graficiarzem" mienić, to niech najpierw
            na kartce poćwiczy... i to parę lat. Łódzkie tramwaje i mury nie są zniszczone
            przez graficiarzy, ale przez bandę toyów chcących być graficiarzami.
            • Gość: p. Re: Dewastacje tramwajów IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 17:45
              i cos w tym jest tak czy inaczej zle to wygloda jak dlamnie nie wazne czy ktos
              jest kingiem, toyem zaczynajacym dopiero czy juz malujacym dlugo...
          • Gość: hecksik Re: Dewastacje tramwajów IP: 195.69.80.* 02.03.05, 15:52
            Krotko i zwiezle. Nie zatrzymasz graffiti choc bys nie wiem jak bardzo chcial.
            W Nowym Jorku probowali i im sie nie udalo
            • Gość: p. Re: Dewastacje tramwajów IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 17:42
              byles?ze sie wypowiadasz? graffiti znjadziesz w nowym jorku tylko na ulicach na
              darmo mozesz go szukac w wagonach metra zarowno z zewnatrz jak i z wewnatrz.to
              samo sie tyczy pociagów podmeijskich.
        • uerbe Re: Dewastacje tramwajów 02.03.05, 09:32
          ktoś tam napisał:

> Polskich policjantow chwalisz? Szacunek by dostali, gdyby zaslugiwali. Bo
          > strzelanie [i zabijanie] do mlodziezy bawiacej sie na juwenaliach nie jest
          > chyba czynem chwalebnym.

Policjanci zabili na Juwenaliach śmiecia, który przyszedł robić dym. Taka jest
          prawda. Zginęła też niestety dziewczyna, która rzeczywiście nikomu nie
          zawiniłą, ale dziwnym trafem to nie o Niej się pamięta...
          Nie jestem zwolennikiem państwa policyjnego, ale coraz częściej wydaje mi się,
          że profilaktyczne łapanki na dresiarzy i pałowanie takowych "ku przestrodze"
          nie jest wcale złym pomysłem.

> co pieniedzy wydawac, to mozecie dac mi albo komukolwiek kto ich potrzebuje.

Jak nie masz pieniędzy to zarób... na przykłąd myjąc tramwaj albo sprzątając
          psie odchody z trawników.
        • Gość: Rumak Re: Dewastacje tramwajów IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.03.05, 22:38
          > Za tyle pieniedzy myc tramwaj...

Nie rozumiesz tego co czytasz dresiarzu
    • Gość: Hecamaster Re: Dewastacje tramwajów IP: 217.153.198.* 01.03.05, 23:49
      hehehe jakby Nas nie było to eMPeKa nie miało by pracy kto bu je czyścił???a
      jak taki jesteś człowieku mądry ztymi dresami i "mazakami" to napisz czy Ty nie
      robisz takich rzeczy co za nei nei trzeba by Ci było wyrwać czegoś z Twojego
      ciałka.Bez nas ta Łódź była by szara i mało ciekawa powtarzam, dajemy
      kilkanaście jeśli nie kilkadziesiąt miejsc pracy.każdy patrzy na to ze swojego
      punktu.jedni że wsiadły pier*** dziw*** i zaje**** cały tramwaj vlepami
      i "mazakami"(hahahah ironia,śmiech).a My wpadamy i patrzymy "tego znam tego też
      ja tu byłem i jakieś fajne kolorowe vlepki umilające jazde " zawsze są dwie
      strony
      • uerbe [PRIV] Hecamaster 02.03.05, 09:36
        OK. Zrobimy tak - powiedz mi gdzie mieszkasz, a ja wpadnę, pomaluję to i owo,
        zadrapię ci monitor i szyby w oknach... będziesz miał tak, jak lubisz.
      • Gość: barracuda7110 Re: Dewastacje tramwajów IP: *.dsl.telepac.pt 02.03.05, 18:10
        Heh masz rację. Wlepki umilają jazdę tramwajem czy autobusem. Zamiast gapić się
        przez okno zabijam nudę zrywając takie śmieci.
    • Gość: Co za roznica? Re: Dewastacje tramwajów IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 00:30
      • Gość: geograf100000 FRUSTRACJA??? GÓWNO MNIE TO OBCHODZI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 01:00
        gó.. mnie obchodzi ze ludzie sa sfrustrowani. Z tego powodu rozpieprzanie
        wagonu ma być usprawiedliwione?? Ja tez czasem bywam sfrustrowany ale nie ide
        roz***rdolic przystanku ale rzucic smietnikiem w jakas witryne sklepowa. Byłem
        niedawno w Warszawie, duzo jezdzilem po miescie i po prostu byłem w szoku,
        tramwajami milo bylo jezdzic, niewazne czy byl to pierwszy czy drugi wagon!!!
        Czy mam przez to rozumiec ze w Wawie nie ma sfrustrowanych ludzi?? Owszem są
        ale tam jest chyba jakaś inna mentalność. No bo nie wiem czym to wytlumaczyc.
        Jak mamy być konkurencją dla stolicy jesli nie umiemy zapewnić nawet czystosci
        w tramwajach???
    • Gość: ormo Re: Dewastacje tramwajów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 07:41
      wszystko 'dzieki' ogolnej znieczulicy, odwracaniu glowy itp
    • Gość: mat28 Ewolucja dopiero startuje IP: *.profiline.com.pl 02.03.05, 10:12
      Polacy nie są jeszcze na tyle cywilizowanym narodem, żeby można im było
      powierzać cokolwiek w uzytkowanie. Jeśli coś jest wspólne to dla bardzo dużej
      grupy Polaków jest niczyje i można to zniszczyć. W dordze do społeczeństwa
      zachodniego zeszliśmy dopiero z drzewa.
      • Gość: SkratOne Re: Ewolucja dopiero startuje IP: 83.16.165.* 02.03.05, 20:00
        :udzie czepiacie sie grafficiarzy vandali..Nikt nie zrozumie mentalności i
        ideei bombingu (malowania tramwajów scian pociagów itp...) jesli nie siediz w
        tej kulturze nie robi tego nie czuje tej adrenaliny podczas akcji..Jest to
        niewyobrażalna satysfakcja widzac że tym tramwajem jechałęm zę pomalowałem ta
        sciane a ten tramwaj wszyscy zobacza ze jest cały mój..Lepiej jest malowac mury
        i tramwaje niż ćpać lb okradac babcie z torebek lub bić ludiz na ulicach.,...To
        stwarza miejsca pracy gdyby nikt nie dewastowął nie ludize którzy to czyszczą
        nie byli by potrzebni...To jest kultura i sztuka bedaca piękna sama w sobie...
        • Gość: eudezet Re: Ewolucja dopiero startuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:20
          Sorry ale jak czytam co tu piszesz to mi rece, nogi i jeszcze cos opada. W
          jakim jestes skladzie jak jestes taki grafficiarz?? Tez zajmuje sie troche
          graffiti ale jak bombic to bombic cos duzego, zeby to wygladalo, zeby mialo
          jakis poziom. A te wszystkie wrzuty w tramwajach to śmiech na sali. Ile
          zrobiles prac, paneli czy kolorów poza mazaniem wagonow?? A jak gadasz o tych
          miejscach pracy to wogole smiac mi sie chce. Czyli jak cie spotkam w tramwaju i
          zobacze ze skreczujesz szybe i zrobie ci krzywde, to mam rozumiec ze jest ok bo
          powstanie jedno nowe miejsce pracy zeby cie ktos zdrapal ze sciany i poskladal
          do kupy??? Smieszne
          • Gość: p. Re: Ewolucja dopiero startuje IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 21:54
            ej skreczowanie sie nie liczy bo i tak mpk juz ma swojego szklarza ;P
        • Gość: Rumak Re: Ewolucja dopiero startuje IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.03.05, 22:44
          > Nikt nie zrozumie mentalności i ideei bombingu

"bombing" nie ma mentalnosci

> nie czuje tej adrenaliny podczas akcji

pieprze twoja adrenaline, poloz sie na torach to bedziesz mial adrenaline

> Jest to niewyobrażalna satysfakcja widzac że tym tramwajem jechałęm zę
          pomalowałem ta sciane a ten tramwaj wszyscy zobacza ze jest cały mój..

G* mnie to obchodzi, a tramwaj nie jest twoj, debilu

> Lepiej jest malowac mury i tramwaje niż ćpać lb okradac babcie z torebek lub
          bić ludiz na ulicach

uhohohoho to brzmi jak szantaz
          powies sie

generalnie masz problemy z wyslawianiem sie wiec rowniez generalnie powies sie
          • Gość: p. Re: Ewolucja dopiero startuje IP: *.toya.net.pl 02.03.05, 23:05
            :)
            z wiekiem przychodzi wiedza .... i zupelnie inne podejscie i to co sie mowi tysz
            .... wiesz rumak za pare lat chlopak Cie przegada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka