0bywatel 11.03.05, 09:52 Czy wiecie jak się zachować gdy zaatakuje Was na ulicy pies? Mnie sparaliżowało. Pies był duży bez kagańca i bez właściciela. I może właśnie to że zamarłem w bezruchu spowodowało, że uniknąłem jego kłów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formentor Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? 11.03.05, 10:00 Zastrzeliłbym bez wahania. Gdybym miał czym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:25 A może lepiej dopaść właściciela-idiotę bez wyobraźni?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:19 kucnąć,schować głowę między kolana i osłonić ją rękoma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Z tego co wiem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.03.05, 12:32 to nie uciekać i co najważniejsze-nie zachowywaćsię jak ofiara-raczej zgrywać kogogś kto się nie boi. Działa. lav Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? 11.03.05, 22:06 ponieważ kiedyś pewien niby to kundelek łagodny ścisnął jednak moja łydkę swoimi kłami teraz bywam bardzo ostrożna jak widzę bezpańskie i nawet pańskie psy bez smyczy... i jak mi się wydaje piesek agresywny to mówię do właściciela, żeby go łaskawie na smyczkę wziął... a jak własciciela nei ma to idę pewnie, udaję, że się nie boje, a jak podbiega to do niego mówie: aaaapójdzieszty! działa. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dova Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? 11.03.05, 22:25 evonka napisała: >...... a jak podbiega to do niego mówie: aaaapójdzieszty! > działa. ;-)) hihihi, ale mi Evonka humor poprawiłaś :)))) aaaapójdzieszty! działa? ale na kogo? i w ktorą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
icala Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? 11.03.05, 22:39 aaaapójdzieszty! - to trzeba poćwiczyc, zanim się "użyje" w akcji. mówić trzeba stanoczo, krótko, lekko przez zęby, niskim głosem i donośnie. nie wiem czy machnąć przy tyym czymś czy nie, bo doświadczenie uczy, ze jedne pieski uciekają jak się na nie machnie, a inne wręcz przeciwnie, rzucają się na machająca kończynę.... Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? 11.03.05, 22:41 zdecydowanie działa! wypraktykowałam! działa na pieski mniejsze. na większe chyba trzeba krzykąć AAAAPÓJDZIESZTY! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weterynarz Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 22:46 Na większe pieski trzeba krzyknąć: SPIEEEEEER.........AJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Czytaj to i olej tamte brednie IP: 217.153.156.* 12.03.05, 02:36 1. przede wszystkim nie uśmiechaj sie do psa. Pomysli, że szczerzysz kły, a to sygnał do walki. 2. jeśli cokolwiek przechodzi ci przez gardło, to mów spokojnie i staraj się nie błyskac zębami 3. Zejdź mu z drogi 4. jeśli jesteś zaatakowany, zwiń się w kulkę, a dłońmi osłaniaj kark. Postaraj się udawać odgłosami szczeniaka, obłaskaw go. Nie bedzie chciał wtedy walczyć. Czego NIE robić? 1. Nie uciekaj. Pies cie dopadnie 2. Nie próbuj przebić go czyś co masz pod ręką. To go dopiero wkurzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ag011 Re: Czytaj to i olej tamte brednie 12.03.05, 10:00 poza tym: - palce nie wyprostowane, ale zwiniete w piesci (ze niby nie rozcapierzasz pazurów) - wzrokowego kontaktu nie nawiazuj (ze niby hardo nie wyzywasz do walki) jesli to nadal nie pomaga i zwierz jest agresywny: o ile to duzy pies (duzy, czyli ponad twoje sily): skul sie i tak dalej jak wyzej opisano jesli pies nieduzy (czyli taki, ktoremu dasz rade) a) bez noza: celuj w nos, b) nozem: celuj gdziekolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
gray a... 12.03.05, 10:19 ... nosorożec? też się nie uśmiechać? bo do chomika to wiem że można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: a... IP: 217.153.156.* 12.03.05, 11:29 Niby miało byc śmieszne, ale kwestia niezła. Nosorozce mają krótki wzrok (do 40cm w miare) i mogą nie skumać, czy sie usmiechasz, czy może jednak pokazujesz język. Wtedy szarżują i trzeba uciekać. Chomiki... Bardzo niebezpieczne. Jeśli chomik jest nieoswojony to potrafi dotkliwie ukąsić, no i rana się zakazi od razu. Ostrożnie z tymi uśmiechami. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: a... 12.03.05, 11:37 Gość portalu: Bart napisał(a): > Niby miało byc śmieszne, ale kwestia niezła. Nosorozce mają krótki wzrok (do > 40cm w miare) to całkiem normalne - mało kto potrafi zobaczyć co jest za rogiem ;-) > i mogą nie skumać, czy sie usmiechasz, czy może jednak pokazujesz > język. Wtedy szarżują i trzeba uciekać. słyszałem, że dzikie są bardzo agresywne i szarżują prawie zawsze - samce bo są samcami a samice jeżeli mają młode - zatem może nie chodzi o język... z drugiej strony skoro mają słaby wzrok to mogą mieć dobry słuch - może słyszą jak się ktoś z nich podśmiewa? > Chomiki... Bardzo niebezpieczne. Jeśli chomik jest nieoswojony to potrafi > dotkliwie ukąsić, no i rana się zakazi od razu. Ostrożnie z tymi uśmiechami. przez dżinsy nie chapnie a na wysokość uśmiechu nie doskoczy. co innego szczur - on to potrafi skakać i może nawet dżinsy by przeciął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? IP: *.retsat1.com.pl 12.03.05, 11:52 Najskuczniejszym narzędziem jest miotacz gazu lub specjalnie na psy miotacz pieprzu. Sposób wypróbowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: AGRESYWNY DWUNÓG - jak się ma zachować pies?nt IP: *.arch.pw.edu.pl 14.03.05, 13:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oola Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 19:19 Na czworaki i dupę psu wąchać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: AGRESYWNY CZWORONÓG - jak się zachować? IP: 217.153.156.* 14.03.05, 19:54 "Poznaj Stachu po zapachu" Odpowiedz Link Zgłoś