Dodaj do ulubionych

Forum zawalone???????

16.03.05, 08:05
Bardzo przepreszam, ale czyżby forum "Porozmawiajmy o Łodzi" było:
- ZBYT ZAWALONE WĄTKAMI, że trzeba wycinać mój wątek o rozwoju lotniska?
- a może debata z udziałem Prezydenta, Wojewody, Marszałka i Prezesa Lotniska
o ogólnym rozwoju lotniska i jego wpływie na miasto NIE MIEŚCIE SIĘ W
KATEGORIACH "Porozmawiajmy o Łodzi"???

Nie rozśmieszajcie mnie proszę i przywróćcie proszę wątek, który - moim
zdaniem - zupełnie bez sensu ktoś skasował.

pzdr
topjes
Obserwuj wątek
    • topjes Co za odzew ;))) 16.03.05, 18:24
      Szanowni Panowie Adminowie - miejcie chociaż odwagę cywilną coś napisać :)

topjes
      • ixtlilto Re: Co za odzew ;))) 16.03.05, 18:57
        Po to mamy podForum Lotnisko aby tam dyskutować o nim ;) i my sami upominamy
        Redakcję aby tam zakładała wątki dotyczące lotniska, więc Ty niebędziesz
        wyjątkiem ;)

Poza tym jeśli już chcesz dać znać o jakimś ciekawym wydarzeniu lotniskowym na
        innym forum to daj tylko link do tamtej dyskusji lub poproś m@ilem admina
        o "cross" wątku.
        • ixtlilto hehehe 16.03.05, 18:59
          Radakcjo, tak mądrze napisałam, że mi się ptaszek należy? ;))))))))
          • zamek świat się kończy! 16.03.05, 23:45
            Pani adiunkt z ptaszkiem! I to tak przy ludziach!
          • histeryx i tak to właśnie cenzor sie ujawnił... 17.03.05, 13:39
            • hubar Re: i tak to właśnie cenzor sie ujawnił... 21.03.05, 15:51
              Bardzo ciekawe co prawisz.
              • dziad_borowy I po co ściemniasz???????? 01.04.05, 00:45
                Tak sie sklada, ze wszedlem na Łódź zaraz po tym jak
                Ixtlilto napisala to:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=22256849
                I przy watku byl ptaszek. I co moze tam tez powiedziala cos tak okrutnie
                madrego??? Chyba jednak nie. Jak masz na przyszlosc byc takim adwokatem i
                strugac wariata to lepiej juz nic nie mow. Lepiej wyjdzie.
                Ciekaw jestem po co byla ta sciema z nadawaniem Ixtlilto admina na Polityce,
                jak jest adminem na calej Łodzi???
                Dzierżżżż!!!
                • avatary o prawach i kompetancjach admina pora 01.04.05, 10:26
                  zaczać dyskusje. potrzebny jest ktoś doświadczony, dojrzały i godny, bo widze
                  tu spore możliwosci dla nadużyć i promocji swego jedynie słusznego ego...
                • hubar Re: I po co ściemniasz???????? 01.04.05, 11:30
                  Wychodzisz z załozenia, że wszystko o forum wiem i pisząc że czegoś nie wiem,
                  strugam wariata. Ciekawie prawisz.
                • ixtlilto [ dziad_borowy ] 01.04.05, 11:55
                  "Ptaszek" przy moich wypowiedziach (na FŁ) pojawia się automatycznie, ma to
                  związek z posiadaniem pewnych uprawnień adminowskich(*)
                  Żeby każda moja wypowiedź nie była oznaczona "ptaszkiem", muszę po napisaniu
                  postu ten czerwony znaczek kasować. Staram się to robić jak najszybciej, żeby
                  nie stwarzać wrażenia, że redakcja.lodz coś napisała.

(*) przenoszenie wątków na odpowiednie podforum i kasowanie postów niezgodnych
                  z regulaminem Forum
                  • Gość: dziad w kapciach Re: [ dziad_borowy ] IP: *.ci.nsw / 217.153.83.* 01.04.05, 13:17
                    Ixtlilto: wiem, ze pojawia sie automatycznie. Ten automat pokazuje, ze
                    faktycznie masz uprawnienia redakcji, bo czyz moznosc kasowania i przenoszenia
                    nie jest dla uzytkownika glownym jej atrybutem. Mam tylko nadzieje, ze w
                    sytuacjach niepotrzebnych nie bedziesz tej wladzy naduzywala i nie bedziesz
                    cenzorowala nad miare.
                    HuBar: akurat w tej konkretnej sytacji jestem przekonany, ze nie bylo to nic
                    innego jak struganie. I nie mam zamiaru kontynuowac tego tematu. Jak dla mnie
                    chciales zaprzeczyc oczywistemu faktowi, ze jak ktos moze ciac to jest
                    cenzorem. A po co? Przeciez "cenzor" to nie obelga, a robienie tajemnicy,
                    jakies zaprzeczenia i sciemy budza tylko niezdrowe emocje. I tyle w temacie.
                    Dzierżbór!!!
                    • hubar Re: [ dziad_borowy ] 01.04.05, 14:10
                      Szkoda, że mi nie wierzysz.
                      Spróbuj mnie zrozumieć, zaprzeczałem bo taki był mój uwczesny stan wiedzy, ja
                      serio nic nie wiedziałem pisząc te posty.
          • Gość: fred Re: hehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 08:28
            kiepska sciema
        • topjes Re: Co za odzew ;))) 17.03.05, 10:05
          > Po to mamy podForum Lotnisko aby tam dyskutować o nim ;) i my sami upominamy
          > Redakcję aby tam zakładała wątki dotyczące lotniska, więc Ty niebędziesz
          > wyjątkiem ;)

Tiaaaaa.... bez komentarza

pzdr
          topjes

• hubar Re: Co za odzew ;))) 18.03.05, 15:05
            Co bez komentarza?
            Stary, sprawa cholernia wazna i wspaniale, że konferencja się odbyła, ale
            zakładanie na trzech podForach tego samego wątku chyba mija się z celem. Po co?
            • topjes Re: Co za odzew ;))) 21.03.05, 13:14
              > Stary, sprawa cholernia wazna i wspaniale, że konferencja się odbyła, ale
              > zakładanie na trzech podForach tego samego wątku chyba mija się z celem. Po co?

Rozumiem, że pisanie o każdej cegle w mieście to clue "Rozmów o Łodzi". A forum
              jest tak zawalone, że wątek o lotnisku przepełniłby czarę. Zamiast 5 postów
              dziennie, byłoby statystycznie 5,02...

pzdr
              topjes
              • hubar Re: Co za odzew ;))) 21.03.05, 15:50
                Przestań głupoty prawić.
                Tak jak dla mnie niezrozumiałym jest opisywanie kazdej najmniejszej pierdoły z
                lotniska, tak może dla ciebie niezrozumiałym jest pisanie o tak zwanych
                cegłach.
                Różnica tylko taka, że ja z wątkami nie na temat, na "Lotnisku" nie londuje.
                • topjes Re: Co za odzew ;))) 22.03.05, 08:49
                  > Tak jak dla mnie niezrozumiałym jest opisywanie kazdej najmniejszej pierdoły z
                  > lotniska,

I tu jest pies pogrzebany. Czy debata z udziałem Prezydenta, Marszałka, Wojewody
                  i Prezesa Lotniska to pierdoła? Serio tak uważasz czy szukasz teraz argumentów
                  na siłę?

Wiesz co? Mam wrażenie, że po tym liście
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=20249750&a=20807454
                  coś przestałeś mnie lubieć ;) A naprawdę nie moja wina, że źle napisałeś w pracy
                  dyplomowej... Nie chowaj proszę urazy.

pzdr
                  topjes
                  • hubar Re: Co za odzew ;))) 22.03.05, 10:48
                    topjes napisał:
                    >I tu jest pies pogrzebany. Czy debata z udziałem Prezydenta, Marszałka,
                    >Wojewody i Prezesa Lotniska to pierdoła? Serio tak uważasz czy szukasz teraz
                    >argumentów na siłę?
                    ##
                    Ja już nie wiem jak z Toba rozmawiać :-/
                    Pisałeś, że nie rozumiesz i nie widzisz sensu w opisywaniu "każdej cegły", ja
                    zripostowałem, że też nie rozumiem "opisywania każdej pierdoły na lotnisku".
                    Ale Ty oczywiście jesteć tak zacięty w swoim widzi mi się, że odczytałeś
                    jakobym debatę nazwał pierdołą. Debatę jako sam fakt odbycia, uwazam za Wasz
                    wielki sukces i wcale nie mam zamiaru go w jakikolwiek sposób umiejszać.
                    Nie zmienia to faktu, że zakładanie na każdym podforum wątku o tym samym, moim
                    zdaniem jest bezcelowe i niepotrzebnie rozmywa dyskusję.

> Wiesz co? Mam wrażenie, że po tym liście
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=20249750&a=20807454
                    > coś przestałeś mnie lubieć ;)
                    ##
                    Po raz kolejny wyciągasz złe wnioski.

> A naprawdę nie moja wina, że źle napisałeś w pracy
                    > dyplomowej... Nie chowaj proszę urazy.
                    ##
                    Wiesz, to już jest żenujące z Twojej strony z tym ciągłym wytykaniem. Nikt Ci
                    nie mówił że jesteś upierdliwy?
                    Moja praca to moja sprawa, a w niej niczego źle nie napisałem. Co więcej, w
                    tamtym wątku też nie mówiłem, o zamieszczeniu w mojej pracy tego, co jest mi
                    ciągle wytykane.
                    Więc bądź łaskaw i daruj sobie już te uszczypliwości w stosunku do mojej osoby.
                    • topjes Re: Co za odzew ;))) 22.03.05, 11:41
                      > Ja już nie wiem jak z Toba rozmawiać :-/
                      > Pisałeś, że nie rozumiesz i nie widzisz sensu w opisywaniu "każdej cegły"

A gdzież to napisałem? Czekam na cytat.
                      Napisał natomiast: "Rozumiem, że pisanie o każdej cegle w mieście to clue
                      <<Rozmów o Łodzi>>." co znaczy, że wg Was pisanie o cegłach to największy sens
                      tego forum i jego istota. Dla mnie to nie istota tego forum. Ale - hubarze - nie
                      wmawiaj mi, że neguję potrzebę dyskusji o cegłach! :)

> Ale Ty oczywiście jesteć tak zacięty w swoim widzi mi się, że odczytałeś
                      > jakobym debatę nazwał pierdołą.

Ale nie musisz jej nazywać. Jeśli:
                      A. piszesz, że nie ma tu miejsca na pierdoły o lotnisku
                      B. usuwasz info o debacie
                      Stąd prosty i logiczny wniosek -> temat o debacie był pierdołą :)

> Debatę jako sam fakt odbycia, uwazam za Wasz
                      > wielki sukces i wcale nie mam zamiaru go w jakikolwiek sposób umiejszać.

Nasz sukces/niesukces to akurat najmniej istotna sprawa. Dla mnie ziczy się Łódź
                      a nie przyklaskiwanie mi :)))

> Po raz kolejny wyciągasz złe wnioski.

No to się cieszę - bo już myślałem :)))

> Wiesz, to już jest żenujące z Twojej strony z tym ciągłym wytykaniem. Nikt Ci
                      > nie mówił że jesteś upierdliwy?

Hmmm, a jednak - jednak jesteś wściekły. To nie ja zacząłem tamten wątek pisząc,
                      że w usencie wymagany jest e-mail. Więc czemu masz żal do mnie? He?

> Więc bądź łaskaw i daruj sobie już te uszczypliwości w stosunku do mojej osoby.

Ho ho - no to się kolega chyba wkurzył. Jak będziesz gotów do dyskusji to daj
                      znać - nie chcę Cię wyprowadzać z równowagi bez potrzeby :)

Zresztą - zawsze uważam, że mamy tu współdziałać więc:
                      - zakopmy topory, bo Łódź ważniejsza niż nasze spory
                      - ustalmy, że Święty Admin na tym forum będzie robił co mu się podoba - TYLKO
                      NAPISZMY TO WYRAŹNIE, ŻE JEST TO FORUM CENZUROWANE i po sprawie. Forum, na
                      którym jeden wątek o przyszłości lotniska może zachwiać sensem całego Forum!

pzdr
                      topjes
                      • hubar Re: Co za odzew ;))) 22.03.05, 12:00
                        topjes napisał:
                        > A gdzież to napisałem? Czekam na cytat.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=21718177&a=21914988

>Napisał natomiast: "Rozumiem, że pisanie o każdej cegle w mieście to clue
                        ><<Rozmów o Łodzi>>." co znaczy, że wg Was pisanie o cegłach to
                        >największy sens tego forum i jego istota. Dla mnie to nie istota tego forum.
                        >Ale - hubarze - nie wmawiaj mi, że neguję potrzebę dyskusji o cegłach! :)
                        ##
                        A co jest istotą tego Forum według Ciebie?

> Ale nie musisz jej nazywać.
                        ##
                        Qr.. To Ty już lepiej wiesz ode mnie co ja chcę napisać i co myślę??

> Jeśli:
                        > A. piszesz, że nie ma tu miejsca na pierdoły o lotnisku
                        ##
                        Tak samo jak o cegłach na "lotnisku"

> B. usuwasz info o debacie
                        ##
                        A to dobre!!! Widzę że spiskowa teoria dziejów, jakobym był adminem, zatacza
                        coraz szersze kręgi!

> Stąd prosty i logiczny wniosek -> temat o debacie był pierdołą :)
                        ##
                        Prosty - tak, logiczny - zdecydowanie nie!

>Nasz sukces/niesukces to akurat najmniej istotna sprawa. Dla mnie ziczy się
                        >Łódź a nie przyklaskiwanie mi :)))
                        ##
                        Do czegoś pijesz?
                        Sukcesem Waszym jest że debata się odbyła. Innych sukcesów z niej wynikających,
                        jeszcze nie widzę!

>Hmmm, a jednak - jednak jesteś wściekły.
                        ##
                        Jeszcze nie, ale widać że się starasz.

>To nie ja zacząłem tamten wątek pisząc
                        > że w usencie wymagany jest e-mail. Więc czemu masz żal do mnie? He?
                        ##
                        Temat wątku był inny. Oczywiście jak często się kompletnie rozmydlił :-/

> Ho ho - no to się kolega chyba wkurzył. Jak będziesz gotów do dyskusji to daj
                        > znać - nie chcę Cię wyprowadzać z równowagi bez potrzeby :)
                        ##
                        Czyli wyprowadzanie kogoś z równowagi, uważasz za potrzebne?
                        Do dyskusji jestem gotów. Na przytyki, uszczypliwości będę reagował nerwowo.

> Zresztą - zawsze uważam, że mamy tu współdziałać więc:
                        > - zakopmy topory, bo Łódź ważniejsza niż nasze spory
                        ##
                        Zgadza się!

> - ustalmy, że Święty Admin na tym forum będzie robił co mu się podoba - TYLKO
                        > NAPISZMY TO WYRAŹNIE, ŻE JEST TO FORUM CENZUROWANE i po sprawie.
                        ##
                        Przeginasz! Pisząc na forum, zgadzasz się na regulamin... przeczytaj sobie go.

> Forum, na
                        > którym jeden wątek o przyszłości lotniska może zachwiać sensem całego Forum!
                        ##
                        bez komentarza.
                        • topjes Re: Co za odzew ;))) 22.03.05, 14:14
                          > > A gdzież to napisałem? Czekam na cytat.
                          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=21718177&a=21914988

Dalej czekam na cytat - bo nie widzę. Proszę Cię abyś mi przedstawił cytat gdzie
                          napisałem, że "Pisałeś, że nie rozumiesz i nie widzisz sensu w opisywaniu
                          <<każdej cegły>>" albo mnie przeprosił za pisanie nieprawdy. Bo nie bawi mnie
                          pomawianie kogoś BEZ PODSTAW. Jedyne co napisałem to, ze temat cegły to dla Was
                          clue tego forum. Nigdzie nie neguję potrzeby takich dyskusji.
                          Czekam na sprostowanie.

> A co jest istotą tego Forum według Ciebie?

Dyskusja o Łodzi:
                          - o gospodarce
                          - o inwestycjach
                          - o społeczeństwie
                          - o budynkach - nowych, starych
                          - o ludziach
                          - o jakości życia
                          - o infrastrkuturze
                          - o edukacji
                          Generalnie: dyskusje o Łodzi. Dla mnie tym to się różni od forum "Łódź", ze tam
                          mamy chłam i jest to forum ogólne. Tutaj liczę na dyskusje wyższych lotów,
                          dyskusje ciekawe, na wszystkie tematy związane z życiem w Łodzi i regionie.

> Qr.. To Ty już lepiej wiesz ode mnie co ja chcę napisać i co myślę??

Skoro więc to nie jest pierdoła. To napisz - nie mieści się taki wątek w temacie
                          tego forum? Tylko nie pisz, że od tego jest "Lotnisko". Napisz po prostu
                          dlaczego uważasz, że wątek taki nie pasuje do tego konkretnego forum.

> A to dobre!!! Widzę że spiskowa teoria dziejów, jakobym był adminem, zatacza
                          > coraz szersze kręgi!

Spokojnie. Więc nie jesteś - skąd ja mam wiedzieć kto jest tu adminem? :)

> >Nasz sukces/niesukces to akurat najmniej istotna sprawa. Dla mnie ziczy si
                          > ę
                          > >Łódź a nie przyklaskiwanie mi :)))
                          > ##
                          > Do czegoś pijesz?
                          > Sukcesem Waszym jest że debata się odbyła. Innych sukcesów z niej wynikających,
                          >
                          > jeszcze nie widzę!

Piję?????????????????????????? Czyś Ty jest poważny? Po prostu mam gdzieś moje
                          sukcesy/niesukcesy. Nie robi się debaty i nie pisze o niej po to by wychwalać
                          czyjeś sukcesy. Dlaczego w ogóle tak rozumujesz? :)

> >Hmmm, a jednak - jednak jesteś wściekły.
                          > ##
                          > Jeszcze nie, ale widać że się starasz.

No dobrze, to postaram się być grzeczniejszy :)

> Na przytyki, uszczypliwości będę reagował nerwowo.

Śmiem twierdzić, że sam sobie wynajdujesz ne przytyki - nie bądź tak skupiony na
                          sobie :)

> Przeginasz! Pisząc na forum, zgadzasz się na regulamin...

Co przeginam? Że ŚMIEM dyskutować o tym co winno a co nie winno być cenzurowane?
                          Wiesz, nigdy nie czułem lęką przed Świętą Władzą więc nie boję się powiedzieć
                          publicznie co mi się nie podoba.
                          A oczekiwałbym merytorycznych argumentów zamiast pisania, że jest jak jest i tak
                          postanowił admin. Bo można i tak - ale czy to przystoi dorosłym ludziom, którzy
                          się znają nawet z widzenia? :)

pzdr
                          topjes
                          • hubar Re: Co za odzew ;))) 22.03.05, 15:13
                            topjes napisał:
                            >Dalej czekam na cytat - bo nie widzę. Proszę Cię abyś mi przedstawił cytat
                            >gdzie napisałem, że "Pisałeś, że nie rozumiesz i nie widzisz sensu w opisywaniu
                            ><<każdej cegły>>" albo mnie przeprosił za pisanie nieprawdy. Bo
                            >nie bawi mnie pomawianie kogoś BEZ PODSTAW. Jedyne co napisałem to, ze temat
                            >cegły to dla Was clue tego forum. Nigdzie nie neguję potrzeby takich dyskusji.
                            ##
                            Nie ma cytatu, a jedynie interpretacja tego co napisałeś. A co, mnie nie wolno
                            interpretować?
                            Co do pomawiania i przeprosin, to chyba nieco zbyt poważnie traktujesz
                            sprawę "nie bądź tak skupiony na sobie"

> Dyskusja o Łodzi:
                            > - o gospodarce
                            > - o inwestycjach
                            > - o społeczeństwie
                            > - o budynkach - nowych, starych
                            > - o ludziach
                            > - o jakości życia
                            > - o infrastrkuturze
                            > - o edukacji
                            >Generalnie: dyskusje o Łodzi. Dla mnie tym to się różni od forum "Łódź", ze tam
                            >mamy chłam i jest to forum ogólne. Tutaj liczę na dyskusje wyższych lotów,
                            >dyskusje ciekawe, na wszystkie tematy związane z życiem w Łodzi i regionie.
                            ##
                            Generalnie masz rację, ale sam się zastanów, że te kryteria są bardzo płynne i
                            zawsze znajdzie się ktoś kto będzie twierdzić, że jego temat np "o kolorze
                            makijazu łodzianek" pasuje do tematu "wszak jest o ludziach".
                            Poza tym strasznie się uczepiłeś sprawy tego swojego watku, a tu nie o to
                            chodzi, że wątek był nie na temat. Sprawa bardzo ważna, tak ważna że ma swoje
                            własne podForum. Z tego też powodu zakładanie kolejnego wątku na ten sam temat,
                            na kolejnym podForum jest nieco nielogiczne. Gdyby podForum "Lotnisko" nie było
                            tak wyraziste w swojej treści to może i byłoby częścią tego podForum (albo na
                            odwrót), ale tak nie jest. Stąd na "Komunikacji" pisze się o kolejach,
                            tramwajach, autobusach, drogach, a o lotnisku choć to też wazna część
                            komunikacji, pisze się na oddzielnym podForum.

>Skoro więc to nie jest pierdoła. To napisz - nie mieści się taki wątek w
                            >temacie tego forum? Tylko nie pisz, że od tego jest "Lotnisko". Napisz po
                            >prostu dlaczego uważasz, że wątek taki nie pasuje do tego konkretnego forum.
                            ##
                            Ale ja mam uzasadniać każde zniknięcie wątku? Gdzie, na osobnym czy na tym
                            własciwym usuniętym.
                            Poza tym chyba nieco wyjasniłej nieco wyżej.

> Spokojnie. Więc nie jesteś - skąd ja mam wiedzieć kto jest tu adminem? :)
                            ##
                            A skąd Ci przyszło że ja nim jestem?

> Piję?????????????????????????? Czyś Ty jest poważny? Po prostu mam gdzieś moje
                            > sukcesy/niesukcesy. Nie robi się debaty i nie pisze o niej po to by wychwalać
                            > czyjeś sukcesy. Dlaczego w ogóle tak rozumujesz? :)
                            ##
                            Bo według mnie to Wasz sukces że ta debata się odbyła. Pamiętam początki
                            spotkań lotniskowców, zbiegały się z początkami kadencji Kropiwnickiego. Wtedy
                            mało kto myslał, że prezydent bedzie skłonny do dialogu.
                            Innych sukcesów wynikających z tejże debaty jeszcze nie widzę, więdz ciesze się
                            tym co jest. Jesli wyniknie cos pozytywnego z tego spotkania, też Wam
                            pogratuluje.
                            A czemu odbieram to, jako przytyk? Ano już kilka razy mi sie oberwało na forum,
                            od tych i owych, za to że coś robiłem. Jakoś mało kto wierzył, że robię to nie
                            dla rozgłosu i poklasku. :-(

>Co przeginam? Że ŚMIEM dyskutować o tym co winno a co nie winno być cenzurowane
                            ##
                            Cenzurowanie ma dla mnie bardzo negatywny wydźwiek.
                            Ale wyobraź sobie, że jest cos takiego jak regulamin. Zakładając konto zgadzasz
                            się na jedne postanowienia, piszac na forum na kolejne. Jak się nie podoba to
                            nie musisz tu być, nikt Cie nie zmusza. Ale nie krytykuj, że ktoś zarzadza
                            swoim podwórkiem według własnych zasad. On za to płaci, on udostępnia i on
                            ustawia.

>Wiesz, nigdy nie czułem lęką przed Świętą Władzą więc nie boję się powiedzieć
                            >publicznie co mi się nie podoba.
                            ##
                            Ale jak podpisujesz jakąś umowę, to potem sie buldoczysz że jest nie do końca
                            po Twojej myśli?

>A oczekiwałbym merytorycznych argumentów zamiast pisania,że jest jak jest i tak
                            >postanowił admin. Bo można i tak - ale czy to przystoi dorosłym ludziom, którzy
                            >się znają nawet z widzenia? :)
                            ##
                            A zdajesz sobie sprawę do czego by doszło, gdyby admin wplątał się w dysputy z
                            kazdym, kto czuje do niego jakieś wątpliwości? Taki człowiek wiecznie musiałby
                            odpisywać na posty, a chyba nie taka jest jego rola.
                            • topjes Re: Co za odzew ;))) 22.03.05, 18:36
                              > A zdajesz sobie sprawę do czego by doszło, gdyby admin wplątał się w dysputy z
                              > kazdym, kto czuje do niego jakieś wątpliwości? Taki człowiek wiecznie musiałby
                              > odpisywać na posty, a chyba nie taka jest jego rola.

Cieszę się, że ze mną ktoś się jednak w dał w dyskusję - to miło :)

Ok, co kto miał napisać to napisał, kto jakie miał wyciągnąć wnioski to wyciągnął.
                              Pozwolę sobie w przyszłości po prostu założyć jeden wątek o lotnisku tutaj - tak
                              jak jest wątek o Hotelach, Renowacjach czy innych tematach. I w tym wątku będę
                              sobie pozwalał bardzo sporadycznie (wiesz, że nie jestem spamerem :) umieszczać
                              kluczowe dla całej Łodzi (nie tylko technicznie dla lotniska) informacje -
                              najprawdopodobniej w formie linków do istotnych informacji na forum Lotnisko.
                              Możemy się tak umówić? :)

Mam nadzieję, że pozostajemy (pomimo różnic - bo dalej nie do końca kupuję Twoją
                              argumentację ;) - bez (większej ;) urazy :)))

pzdr
                              topjes
                • formentor Re: Co za odzew ;))) 23.03.05, 14:04
                  hubar napisał:

> Różnica tylko taka, że ja z wątkami nie na temat, na "Lotnisku" nie londuje.

Chyba nie LĄDUJĘ.
        • keridwen [RZEP] 03.04.05, 14:22
          ikszilto wystukala malo uwaznie co nasteuje:

> Po to mamy podforum 'lotnisko', aby tam dyskutować o nim ;)
          [czyli na podforum lotnisko mamy dyskutowac o owym podforum?!?!]

> i my sami upominamy Redakcję, aby tam zakładała wątki dotyczące lotniska, więc
          Ty nie będziesz wyjątkiem ;) [blagam: nie z czasownikami pisze sie oddzielnie,
          uzywaj przecinkow - pozwalaja belkot zamieniac w zdania zlozone]

szkoda, ze admin elementarnej ortografii nie zna, o skladni i interpunkcji nie
          wspomne.
    • hubar Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 22.03.05, 15:16
      topjes napisał:
      > > redakcja.lodz@gazeta.pl ?
      >Na niektórych forach jest taki napis (chyba?). Forum administruje taki a taki -
      >nie można by tak tutaj?
      ##
      Mówisz chyba o forach prywatnych, eksperckich, oraz na tych na których są
      admini społeczni. Na miejskich czegos takiego nie uraczysz.

> > Jakaś dziwna niechęć i blikada do innowacji w Łodzi, "dzięki" centrali w
      > > Warszawie. Też bym bardzo chciał tych podtytułu, bardzo byłyby pomocne.
      > Napiszcie w czym problem - gdzie sprawa utknęła.
      ##
      Cetrala krzywym okiem patrzy na wszelkie innowacje nie wypływające spod ich
      pióra :-/
      • ixtlilto Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 22.03.05, 19:57
        Nie wiem skąd HuBar wyciągnął taki cytat, ale:

>topjes napisał:
        >Na niektórych forach jest taki napis (chyba?). Forum administruje taki a taki -
        >nie można by tak tutaj?
        A co by zmieniło posiadanie takiego admina? Wiedziałbyś na kogo wrzucać, że Ci
        wykasował wątek? :-/

BTW: adminów też obowiązuje regulamin i dostają oni wytyczne co można/ trzeba/
        nie wolno kasować (popytaj tych, którzy adminują np. jakimś małym forum
        miejskim), ew. poczytaj na FoM (forum o moderacji)
        • topjes Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 23.03.05, 11:11
          > A co by zmieniło posiadanie takiego admina? Wiedziałbyś na kogo wrzucać, że Ci
          > wykasował wątek? :-/

Wrzucać? A to już admini zapomnieli, że z plebsem można czasem zwyczajnie
          porozmawiać? To Wy się musicie kryć?

> BTW: adminów też obowiązuje regulamin i dostają oni wytyczne co można/ trzeba/
          > nie wolno kasować (popytaj tych, którzy adminują np. jakimś małym forum
          > miejskim), ew. poczytaj na FoM (forum o moderacji)

I regulamin zabrania Ci pozostawić wątek o przyszłości Lotniska na forum
          "Porozmawiajmy o Łodzi". Nie rozśmieszaj mnie proszę - dyskutujemy od dwóch dni.
          Do dziś nikt z Was nie podał żadnego argumentu sensownego dlaczego taki wątek
          nie mieści się w specyfikę tego forum. A już pisanie o regulaminie to po prostu
          zwykły żart chyba :)

pzdr
          topjes
          • ixtlilto Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 23.03.05, 11:36
            topjes napisał:

>I regulamin zabrania Ci pozostawić wątek o przyszłości Lotniska na forum
            >"Porozmawiajmy o Łodzi".
            Kiedyś już o tym rozmawialiśmy.
            Po to są podFora tematyczne aby na nich znajdowały się wątki o określonych
            tematach. Rozmawialiśmy też o tym ab dać podtytuł tego podForum (PoŁ), żeby nie
            było wątpliwości, że tutaj dyskutujemy o inwestycjach, zabytkach, historii itp,
            z wyłączeniem (sic!) komunikacji, sportu, lotniska i kultury, gdyż posiadają
            one swoje własne podFora.

>Do dziś nikt z Was nie podał żadnego argumentu sensownego dlaczego taki wątek
            >nie mieści się w specyfikę tego forum.
            Czy wyjaśnienie powyżej Cię satysfakcjonuje?

Chodzi o zachowanie porządku (może to nie jest odpowiednie słowo, ale trudno)
            tematycznego. Żeby fakty, pomysły, debaty i plotki o lotnisku były w jednym
            miejscu i można było je łatwo znaleźć; a dyskusje o komunikcji/ sporcie/
            kulturze/ łódzkich zabytkach i inwestycjach (za wyłączeniem wyżej wyminionych)
            w innym miejscu.

Dopóki nie zrozumiesz idei podForów nie ma co z Tobą rozmawiać :/
            • topjes Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 23.03.05, 11:43
              > z wyłączeniem (sic!) komunikacji, sportu, lotniska i kultury, gdyż posiadają
              > one swoje własne podFora.

1. Debata była o BUDOWIE lotniska.
              2. Ostatni wątek o aleji sportowców jest o BUDOWIE aleji.

ZATEM - dlaczego wątek drugi mieści się do tego podforum skoro mamy podforum
              "Sport"? Nie widzę różnicy.

> Chodzi o zachowanie porządku (może to nie jest odpowiednie słowo, ale trudno)
              > tematycznego. Żeby fakty, pomysły, debaty i plotki o lotnisku były w jednym
              > miejscu i można było je łatwo znaleźć; a dyskusje o komunikcji/ sporcie/
              > kulturze/ łódzkich zabytkach i inwestycjach (za wyłączeniem wyżej wyminionych)
              > w innym miejscu.

Nie zgadzam się z tym. "Porozmawiajmy o Łodzi" to także porozmawiajmy o
              przyszłości łódzkiej infrastruktury. Forum "Komunikacja" to forum wymiany
              informacji dla maniaków komunikacji - najczęściej gdzie i kiedy się wykoleił
              tramwaj - mnie to nie pasjonuje. Ale szerokie pojęcie Komunikacji i owszem.

> Dopóki nie zrozumiesz idei podForów nie ma co z Tobą rozmawiać :/

Ideę podforów rozumiem. I zawsze będę bronił tego, że forum "Porozmawiajmy o
              Łodzi" ZAWIERA w sobie także rozmowy o przyszłości infrastruktury. Nie ma to nic
              wspólnego z tym, że jest forum "Lotnisko".

pzdr
              topjes
              • ixtlilto Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 23.03.05, 11:51
                topjes napisał:

> 1. Debata była o BUDOWIE lotniska.
                > 2. Ostatni wątek o aleji sportowców jest o BUDOWIE aleji.
                > ZATEM - dlaczego wątek drugi mieści się do tego podforum skoro mamy podforum
                > "Sport"? Nie widzę różnicy.
                Słuszna uwaga.
                Wątek o budowie aleji spotrowców mógłby zostać skrossowany na sport.

Wiesz co Twoje wątki były wylecieć nie za "niezgodność tmatyczną" ale np. za
                spam :) bo załozyłeć conajmniej 3 (albo nawet 4) identyczne wątki.

I na tym zakończmy dyskusję.
                Możemy przyjąć, że dopóki będziesz spamował, dopóty dublowane wątki będą
                prawdopodobnie wylatywać.
                :)
                • avatary widze, że aktyw kafli broni jedynej prawdy.... 23.03.05, 12:46
                  nigdy nie podobała mi się ta formuła zbierania postów, wypełniania ankiet,
                  przypinania odznak, podziałow na równych i równiejszych.cała ta biurokracja,
                  zwłaszcza w wykonaniu ludzi młodych wyglada tragikomicznie.ale macie swoją
                  organizacje, macie swogo podfora - niech wam bedzie. nie podoba mi sie, ze
                  próbujecie decydowac za nas co jest słuszne na tym podforuma co nie, że można
                  rozmawiac o Łodzi tylko na wasz sposób, zapewne macie tutaj jakies specjalne
                  prawa. moze nawet moderatorskie, uderz w stół a zleca sie nożyce... wiec sie
                  zleciały. młode, prężne z ogromnymi ambicjami...na swój własny porzadek. topjes
                  ma racje, a wy przestańce wciaz wyskakiwac poza szereg. wiecej pokory i
                  doświadczeń zycze szczerze.
                  • Gość: MarcinK Re: widze, że aktyw kafli broni jedynej prawdy.. IP: *.eranet.pl 23.03.05, 13:46
                    Spam... o rety, ktoś zupełnie nie zna definicji spamu. Ludzie dajcie spokój z
                    tą żenadą!!! Chcecie sobie porządzić to napiszcie to jawnie, a nie róbcie dla
                    jakichś swoich ambicyjek złą robotę!

Czy tak trudno utrzymać ten sam wątek na kilku forach i podforach jeśli
                    tematycznie pasuje w kilka miejsc??? Przecież technicznie to banał!!!
                    Co więcej założmy, że po 2 tygodniach bez żadnego wpisu taki wątek ląduje na
                    forum najwłaściwszym i znika z pozostałych. A ponoć młodzi ludzie są elastyczni
                    w mysleniu, ech.... Ale pewnie zaraz usłyszę jak w romowach z PKP - że tak się
                    nie da bo cośtam....

Pozdrawiam, MarcinK
                    • ixtlilto Re: 23.03.05, 16:33
                      Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Czy tak trudno utrzymać ten sam wątek na kilku forach i podforach jeśli
                      > tematycznie pasuje w kilka miejsc??? Przecież technicznie to banał!!!
                      No więc wystarczy tylko wysłać m@ila do admina z prośbą o "cross" (tak to się
                      na tym portalu nazywa) wątku. Dzięki temu jedna dyskusja toczy się równolegle
                      na dwóch/kilku forach.
                    • hubar Re: widze, że aktyw kafli broni jedynej prawdy.. 25.03.05, 18:18
                      Marcin, a czy ja juz nie tłumaczyłem tego nieco "wyżej"?
                      Jedna dyskusja na kilku podForach? Jasne że się da. Tylko trzeba poprosić
                      admina, nie zacinać się i nie upierac przy swoim.

P.S. Ok, mogę nie wiedzieć co to jest spam. Wytłumacz mi więc jak nazwać
                      sytuację, kiedy jeden i ten sam wątek o takiej samej treści, trafia w kilka miejsc.
                      • topjes Re: widze, że aktyw kafli broni jedynej prawdy.. 26.03.05, 11:48
                        > Marcin, a czy ja juz nie tłumaczyłem tego nieco "wyżej"?
                        > Jedna dyskusja na kilku podForach? Jasne że się da. Tylko trzeba poprosić
                        > admina, nie zacinać się i nie upierac przy swoim.

Nie będę się prosił o umieszczenie wątku ZGODNEGO z treścią forum! Chyba sobie
                        żartujesz.

> P.S. Ok, mogę nie wiedzieć co to jest spam. Wytłumacz mi więc jak nazwać
                        > sytuację, kiedy jeden i ten sam wątek o takiej samej treści, trafia w kilka mie
                        > jsc.

Mamy w Łodzi 8 albo 9 forów (nie pamiętam). Umieściłem wątek o debacie o
                        lonitsku na WSZYSTKICH forach, które są ZWIĄZANE z tematem:
                        - Łódź - bo to forum ogólne
                        - Porozmawiajmy o Łodzi - bo to jest temat w 100% na to forum
                        - Komunikacja - bo temat dotyka komunikacji
                        - Lotnisko - jak wyżej

Nie umieszczałem wątku na forach Sport, Komunikacja, KFŁ itd - bo sprawa ich nie
                        dotyczy. Więc to nie jest spam! Ty czytasz prawdopodobnie wszystkie fora - są
                        tacy, którzy czytają tylko wybrane. Dlatego mam prawo dotrzeć ZGODNIE Z TEMATEM
                        DANEGO FORUM do takich ludzi.

topjes
                        • ixtlilto Re: widze, że aktyw kafli broni jedynej prawdy.. 26.03.05, 15:01
                          Jestem gotowa zgodzić się na dyskusję na dany temat na kilku (4) forach, ale
                          pod warunkiem, że nie są to 4 osobne wątki, a jeden!
                          To forum ma fajną trchniczną rzecz, zwaną "crossowaniem" wątków. Polega to na
                          tym, że jeden wątek widoczny jest na kilku forach jednocześnie.

Np.:
                          JW Construction - inwestycja w Łodzi
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=11807345
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=11807345
                          Bez względu na to czy napiszesz coś będąc na FŁ czy na PoŁ, wątek podskoczy do
                          góry na obu forach i czytelnicy obu będą mogli zapoznać się z tym co napisałeś.

Niestety ani Ty ani ja nie mamy możliwości crossowania wątków. Takie coś może
                          zrobić tylko osoba zalogowana jako "redakcja.lodz" i to ją trzeba poprosić o
                          cross wątku.

Proponuję następnym razem, gdy wątek pasuje na kilka forów, założyć jeden wątek
                          i wysłać m@ila do Redakcji i zasugerować cross na takie a takie fora.

Jesteś w stanie zrobić coś takiego?
                          • topjes Re: widze, że aktyw kafli broni jedynej prawdy.. 26.03.05, 21:48
                            > Jesteś w stanie zrobić coś takiego?

propozycja ciekawa :)

pzdr
                            topjes
                        • hubar Re: widze, że aktyw kafli broni jedynej prawdy.. 26.03.05, 17:21
                          topjes napisał:
                          > Nie będę się prosił o umieszczenie wątku ZGODNEGO z treścią forum! Chyba sobie
                          > żartujesz.
                          ##
                          Ręce mi opadają i czuję bezsilność jak czytam co piszesz.
                          Czy ty aby wiesz co chcesz, czy tylko robisz z siebie ofiarę losu która chce na
                          siebie zwrócić uwagę?
                          Chłopie! Napisałeś jeden wątek na kilku podforach. Zostały one skasowane, bo
                          widocznie admin sakwalifikował to jako spam - powtarzanie wielokrotne tego
                          samego na wiecej niż jedno forum. Robisz potem aferę, bo jakiś paskud skasował
                          Twój jakże wazne watek. Kiedy staramy się wytłumaczyć co i dlaczego się stało,
                          od razu sypiesz grad pretensji. Zgadzam się, że temat wątku pasował do kilku
                          podForów. Kiedy zaczynam tłumaczyć Ci, bo sam nie wiesz jak się robi "crossa",
                          to wyskakujesz z tekstem że "nie będziesz się prosić". Chłopie, i jak ci tu
                          dogodzić?

> Mamy w Łodzi 8 albo 9 forów (nie pamiętam). Umieściłem wątek o debacie o
                          > lonitsku na WSZYSTKICH forach, które są ZWIĄZANE z tematem:
                          > - Łódź - bo to forum ogólne
                          > - Porozmawiajmy o Łodzi - bo to jest temat w 100% na to forum
                          > - Komunikacja - bo temat dotyka komunikacji
                          > - Lotnisko - jak wyżej
                          ##
                          A na cholerę to piszesz, skoro już sam to wyżej napisałem??!!

>Nie umieszczałem wątku na forach Sport, Komunikacja, KFŁ itd - bo sprawa ich nie
                          > dotyczy.
                          ##
                          Wiem, to miała być ironia. Boska wręcz!

> Więc to nie jest spam!
                          ##
                          Spamem według Ciebie jest powtórzenie tego samego wątku na ilu podForach? Nie na
                          dwóch, trzech, tylko dopiero wszystkich, tak? Przeznasz że to głupawe.

>Ty czytasz prawdopodobnie wszystkie fora - są tacy, którzy czytają tylko wybrane.
                          > Jasne, są też tacy, którzy kompletnie nie czytają, czytają bez zrozumienia,
                          piszą nie na temat. NO I CO Z TEGO?

>Dlatego mam prawo dotrzeć ZGODNIE Z TEMATEM DANEGO FORUM do takich ludzi.
                          ##
                          OK, Skoro Ty masz takie prawo. Uszanuj łaskawie prawo admina do decydowania
                          według własnej (regulaminu forum) skali.
                          Już Ci to gdzieś napisałem, ale teraz rozwinę.
                          Podpisując umowę staram się z nia zaznajomić i nawet jeśli mi do ko nca nie
                          pasuje, lub po jakims czasie spostrzegłem, że coś jest dla mnie niekorzystne,
                          szanuję prawo podpisu i przyjmuję zobowiązania w nim zawarte. Jako dorosły,
                          każdy powinien mieć świadomość, co onacza zgoda na umowie, czy na regulamin
                          danego miejsca.
                          Będąc gdzieś szanuje panujące tam zwyczaje, reguły bądź regulaminy. Mogę mówić,
                          że coś mi nie pasuje, że ja zachowuje się inaczej, ale będąc gdzieś gościem, nie
                          narzucam gospodarzowi swojego systemu wartości, zasad postępowania ani reguł.
                          • topjes Przynudzasz... 26.03.05, 21:51
                            Nie chce mi się dalej z Tobą gadać - sorry, ale to jest bezcelowe. To nie ja
                            łamię zasady - do tej pory mi nie wykazałeś dlaczego mój wątek był niezgodny z
                            treścią forum PoŁ.

EOT
                            topjes
                            • hubar Re: Przynudzasz... 27.03.05, 14:26
                              topjes napisał:
                              > EOT
                              ##
                              Masz rację. Sam już dawno powinienem to zrobić.
                              Żaden argument i powód do Ciebie nie trafi. Gadasz jak zacięta płyta.
                  • hubar Re: widze, że aktyw kafli broni jedynej prawdy.. 25.03.05, 18:09
                    Widzę o starszy, bardziej doświadczony, wszystkowiedzący i uprawniony do
                    krytyki. Że jak widzisz kogoś kto chce coś robić, to od razu wierzysz w tym
                    podstęp. Tak długo będziesz to torpedował aż zniszczysz, do końca wogóle nie
                    ruzumiejąc idei istnienia czegoś, w co młodzi się "bawią".
                    Mimo wszystko, mam nadzieję, że jesteś w stanie przeżyć i przyjąć do własnej
                    świadomości, że możesz się mylić. Bo tak własnie jest!
      • dziad_borowy Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 23.03.05, 21:07
        Hubar rzekł z charakterystyczna dla siebie pewnoscia siebie:
        "Na miejskich czegos takiego nie uraczysz."

Jakze sie mylil. Otoz mnostwo forow miejskich zostalo sprywatyzowanych. Maja
        teraz swoich adminow i figuruja jako "prywatne" ale to dawne fora miejskie.
        Dzierżż!!!
        • hubar Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 25.03.05, 18:05
          Przyznam Ci w pełni rację, jeśli pokazesz mi choć jedno miasto (w którym GW ma
          siedzibę regionalną, a o których pisałem), które jest po "prywatyzacji".
          • dziad_borowy Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 25.03.05, 18:37
            A od kiedy forum miejskie to forum miejskie miasta, w ktorym GW ma siedzibe??
            Przestan krecic.
            Dzierżżż!!!
            • hubar Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 25.03.05, 19:18
              Skrót myślowy.
              O takich forach miejsich myslałem pisząc.
              Nie kręcę, skąd takie przypuszczenia :-/
              • dziad_borowy Re: HUBAR! Przecież to nie to forum! 25.03.05, 21:03
                Skoro o takich myslales to oczywiscie miales racje. Niedomowienie.
                Dzierżbór występuje wszędzie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka