Dodaj do ulubionych

Zmiana cen biletów MPK

IP: *.retsat1.com.pl 19.03.05, 07:14
No i gapowicze!!! HAHAHAHA. Bardzo ich lubi ZDiT bo po tej zmianie liczba
gapowiczów dobrze jak tylko się podwoi ale scenariusz pewnie będzie
czarniejszy. :) No i w artykule zapomnieliście o uczniach co też jeżdżą za
pół ceny. LUDZIE (z ZDiT) CZY WY WOGÓLE MACIE MÓZG? PRZYNAJMNIEJ JEDEN? PRZY
TAKIM STANIE AUTOBUSÓW I TRAMWAI JESZCZE PODRAŻAĆ BILETY!! POWODZENIA!
DLA "GW" MAM PROPOZYCJE : wydajcie mapę ze ścieżkami rowerowymi w Łodzi i
oznaczeniem mniej ruchliwych uliczek i tego typu miejsc gdzie można nieco
bezpieczniej przejechać rowerem bo sądzę, że latem i wiosną jak się ociepli
będzie sporo rowerzystów :) A ZDiT życzę dużo zdrowia!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jam Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.retsat1.com.pl 19.03.05, 08:00
      dokładnie, jest to bezsens totalny, juz sobie wyobrazam akcje z kanarami, ehh.. i jeszcze wciskaja kitybajdy o tym ze ceny przejazdow stanieja o połowe!!! heheh, ciekawy jestem kto kasuje bilety w nocnych autobusach!? pijana młodziez wracajaca z imprez? mpk powinno przxemyslec to jeszcze raz, płacic kupe kasy za to ze stary złom stanie w połowie trasy, dziekuje bardzo..
      kropwnicki do rowu dziadu
    • milosz_magdalena Re: Zmiana cen biletów MPK 19.03.05, 08:20
      A co nas nieszczęsnych mieszkańców Łodzi obchodzi że jakaś instytucja znowu
      potrzebuje zarobić dodatkowe 7 mln.Ja też bym chciała zarobić dodatkowe chociaż
      700 tys. Może ktoś wymyśli jakąś ustawę na moją korzyść w ramach pomocy
      mieszkańcom na przykład.Mieszkam tu od 40 lat, ale to miasto przestało
      być "MOJE" bo coraz częściej stoi przeciwko mnie.
    • Gość: kasowniki Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.retsat1.com.pl 19.03.05, 08:33
      co z kasownikami czasowymi? kto na nich zarobil?
      • marcin_kubiak Re: Zmiana cen biletów MPK 19.03.05, 08:44
        Po stokroć bezsens. Kropiwnicki musi odejść.
      • michal.ch Re: Zmiana cen biletów MPK 19.03.05, 18:54
        Kasowniki to nie problem. Drukują czas, datę i numer taborowy, dzięki czemu
        będzie można łatwo stwierdzić, czy bilet był skasowany w konkretnym wozie w dniu
        kontroli i w aktualnym kursie.
    • Gość: Michał M. Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.03.05, 10:23
      Najchętniej puściłbym tu wiąchę w kierunku władz Łodzi. Ale wtedy admin
      wyciąłby ten post. Zrobię więc inaczej:

Szanowne władze Łodzi!
      Pomyślcie o najgorszych inwektywach jakie znacie, najwulgarniejszych słowach...
      pomyśleliście? To właśnie o was myślę! I żebyście do końca życia nie zaznali
      seksu!
    • h8red Bomba 19.03.05, 10:50
      Macie więcej takich fajnych pomysłów??? A co z migawkami??? Zapewne też do góry,
      bo przecież czemu nie??? :/
      • pawel-strzalka Re: Bomba 19.03.05, 10:52
        h8red napisał:

A co z migawkami??? Zapewne też do góry

no to wszyscy razem, migawki w góręęęęęęęęę! :]
        • teufel Re: Bomba 19.03.05, 22:24
          Ja właśnie trzymam w górze, ale Twojej nie widżę:|
          • pawel-strzalka Re: Bomba 20.03.05, 12:50
            teufel napisał:

ale Twojej nie widżę:|

bo ja mam całoroczny niewidoczny, na wszystkie linie i jeden przystanek dalej :]
    • Gość: ja na pewno się spodoba waszym wyborcom IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:34
      niech sobie drożeją ale po co likwidować możliwość przesiadki??
      • Gość: k to skandal!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:15
        przy takim beznadziejnym stanie autobusów?!!! podwyżka?!!! za to że zimą można
        sobie poodmrażać kończyny w łódzkich środkach transportu?!!! za ścisk taki, że
        ledwo się człowiek może wepchnąć do autobusu?!!! to kpina!!! chyba kupię sobie
        samochód i przyłożę rękę do zanieczyszczania łódzkiej atmosfery.
    • Gość: wim Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:50
      ludzie przestana kasowac bilety na krotkich trasach.tam gdzie do tej pory
      kasowali bilety dziesieciominutowe. mpk zarobi na tym na pewno. jak zrobic
      petycje przeciw podwyzce?
    • gorzka007 Re: Zmiana cen biletów MPK 19.03.05, 13:49
      już to pisałam w wątku KOMENTARZ, ale nie mogę sie powstrzymać..
      ludzie oni po prostu dbaja o nasze zdrowie!!! przeciez spacer czy jazda na
      rowerku jest o wieeele zdrowsza niż autobusem!!

a pomysl z mapa ścieżek rowerowych jest super!
    • Gość: fleurette świętujmy rok pieszego pasażera! IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 19.03.05, 14:19
      "TWOJE SERCE PRZYPOMINA - PIECHOTĄ ZDROWIEJ"
    • Gość: Michał Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 14:39
      Takie tłumaczenie jest śmieszne ...może latem następna podwyżka bo okaże się że
      dużo osób przesiądzie się na rowery .
      • Gość: Rebel22 Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.retsat1.com.pl 19.03.05, 14:46
        Lepiej nie podsuwaj im takich pomysłów
        Ale pewnie tak będzie w koncu na zagraniczne wakacje muszą zarobić no i może na
        kilka nowych aut! Przycież jakiś tam Rydzyk z jakiegoś tam radia :) jeżdzi
        najdrożśzym samochodem na świecie to dlaczego oni nie mogą :)
    • Gość: kamil Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 14:41
      Nie jeżdże środkami komunikacji zbiorowej, co innym również polecam. Mam taki
      wstręt do MPK, ze wolę chodzić pieszo (z Dołów do Śródmieścia).
      • Gość: kamil Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 14:50
        Na Radogoszcz ze Śródmieścia też chodzę czasem pieszo. Jak się chce, to można.
        Ciekawe, czy ktoś jeszcze ma taką awersję do autobusów.
    • Gość: wojciechboski WALCIE SIĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 15:01
      Jeżeli ma być tak jak oni mówią z tymi biletami to bardzo proszę. Niech tylko
      bilet na pół godziny kosztuje 50 gr. Wtedy proszę bardzo. Aha, jeszcze jedno.
      MPK na tym straci bo nik na 2 przystanki nie bedzie kasował biletu za 1,90!!!
      Pozdrawiam i żądam konkurencji dla MPK które ma doszczętnie zdewastowany tabor.
      • xk Przedmówców jak najbardziej popieram! 19.03.05, 15:18
      • Gość: kamil Re: WALCIE SIĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 15:25
        W normalnym kraju robi się wszystko, by ludzie jeździli komunikacją zbiorową,
        bo indywidualna stwarza dużo większe problemy dla miasta. W niektórych miastach
        autobusy w centrum są bezpłatne. W Polsce jak widać robi się wszystko, by
        odstraszać pasażerów i generować problemy komunikacyjne. Jeśli ludzie zaczną
        jeździć samochodami, to bardzo trudno będzie przestawić ich na transport
        publiczny.
      • Gość: J.S. Re: WALCIE SIĘ!!! IP: 195.69.82.* 20.03.05, 19:26
        O ile popieram "walcie sie", to reszta co napisales to totalne pieprzenie
    • ixtlilto Re: Zmiana cen biletów MPK 19.03.05, 15:22
      >Chcą zlikwidować bilety 10- i 30-minutowe i zastąpić je jednorazowym za 1,90
      >zł. Tyle miałby kosztować przejazd nawet jednego przystanku! Za podróż z jedną
      >przesiadką trzeba by zapłacić aż 3,80 zł. Ta propozycja ostała się w kolejnym
      >projekcie. Po fali krytyki urzędnicy wprowadzili do niego niewielką poprawkę. -
      > Zdecydowaliśmy się obniżyć cenę biletu godzinnego, z którym można się
      >przesiadać - mówi Alina Giedryś, dyrektor ZDiT.
      Nie rozumiem...
      bilet na jedną trasę bez przesiadki za 1,90zł; ale będzie też możliwosc nabycia
      biletu godzinnego, po ktorego skasowaniu bede mogła do woli sie przesiadać?
      Ciekawa jestem ceny tego biletu :/

ZDiT bardzo się zdziwi... nie sądzę aby przewidzieli, że przy podwyżcze cen
      biletów zmniejszy się liczba osób je kasujących. :/ Panowie! Zapomnijcie o tych
      7 mln!
    • Gość: Krasnoludki Re: Zmiana cen biletów MPK IP: 81.168.184.* 19.03.05, 15:41
      To jest skandal jakich mało.
      Trzeba mieć ***** zamiast mózgu, aby myśleć, że tak kolosalna podwyżka w
      dłuższej perspektywie podniesie dochjody z biletów.
      To jest ordynarny zamach na funkcjonowanie komunikacji miejskiej nastawiony na
      nachapanie się w pól roku - rok (póki jeszcze ludzie "z rozpędu" jeździć będą
      komunikacją miejską), który w dłuższej perspektywie doprowadzi do spadku
      dochodów z biletów.
      Żenadą jest takie posunięcie z punktu widzenia logiki i odrobiny uczciwości.
      Organizowanie komunikacji publicznej nie ma być dochodowe, tylko ma służyć jak
      najlepszej obsłudze miasta i ściągnięciu jak największej liczby pasażerów z
      komunikacji indywidualnej (generującej ogromne koszty zewnętrzne) do
      zbiorowej. Wprowadzenie taryfy zupełnie niezgodnej z istniejacym systemem
      komunikacyjnym to kolejny, po udupieniu MPK krok do uśmiercenia transportu
      publicznego w tym mieście. Pytanie tylko czy to z czystej głupoty, czy komuś na
      tym zależy.
      Przypomnijmy, że zdrożeją również trasowane migawki.
    • Gość: gesty PRZYWROCIC TRASY TRAMWAJOW SPRZED REFORMY IP: 217.153.156.* 19.03.05, 17:00
      ...przeciez do k*** nedzy trasy byly pozmieniane ze wzgledu na to zeby latwiej
      sie bylo przesiadac i efektywniej wykorzystac bilet czasowy.
      • michal.ch Re: PRZYWROCIC TRASY TRAMWAJOW SPRZED REFORMY 19.03.05, 19:00
        Ale koncepja przejazdów z przesiadkami i konieczna do tego taryfa czasowa to
        pomysł poprzedniej ekipy (czerwonej), a więc w urzędzie prowadzonym obecnie
        przez czarnych z założenia musiał być uznany za zły...

Pomysł ZDiT-u jest niekorzystny dla pasażerów korzystających z biletów
        jednorazowych i w efekcie może doprowadzić do wzrostu liczby gapowiczów (a tym
        samym da to większe straty dla organizatora transportu).
    • hubar Popieram! 19.03.05, 19:17
      Ok, zgadzam się na likwidację biletów 10 i 30 minutowych.
      Ale jednoczesnie proszę przywrócić wszystkie linie tramwajowe sprzed reformy!!!
      • xk Re: Popieram! 19.03.05, 19:18
        I to na dodatek w takcie nie mniejszym niż ten, który obowiązuje na obecnych
        liniach!
    • maruda mam pytanie do znawców tematu... 19.03.05, 19:24
      W którym roku została wprowadzona taryfa czasowa?
      • teufel Re: mam pytanie do znawców tematu... 19.03.05, 22:27
        1 listopada 1994
        • Gość: Ja Re: mam pytanie do znawców tematu... IP: 81.168.184.* 20.03.05, 19:34
          Ale już na wszystkich liniach? Pamiętam, że początkowo obowiązywała tylko w
          byłych pospiesznych.
          • teufel Re: mam pytanie do znawców tematu... 20.03.05, 19:38
            Tego nie pamiętam - miałem 9 lat:P
          • pawel-strzalka Re: mam pytanie do znawców tematu... 20.03.05, 19:45
            hmmm, chyba do 1994 roku zlikwidowali wszystkie linie pośpieszne a literki
            zamienili na cyfry
    • Gość: Jacek Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:32
      A ja chciałbym, mam nadzieję, w imieniu setek tysięcy łodzian szczególnie
      podziękować za obniżenie cen biletów komunikacji nocnej. To nam z nawiązką
      zrekompensuje te kosmetyczne zmiany pozostałych cen. Dzięki temu budzety
      domowe łodzian zaoszczędzą miliony, co ja mówię, setki milionów złotych.
    • Gość: Grzegorz Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 19.03.05, 22:04
      Mapa sciezek rowerowych jest dostepna na stronie... tak, tak... ZDiT.
      Zainteresowanym podaje linka: www.zdit.uml.lodz.pl/index.php?str=26

Pozdrawiam,
      Grzegorz
    • geograf Re: Zmiana cen biletów MPK 19.03.05, 22:15
      głupota po stokroć
    • Gość: UMŁ, ZDiT Co MY o tym sądzimy - zagadka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.03.05, 22:23
      A nas gózik obchodzi co jacyś tam forómowicze tó piszą. To jest NASZE miasto,
      my tó rządzimy. I jak nam się zechce to będziecie pchali wagony i jeszcze za to
      płacili. Im szybciej zapchacie tym mniej zapłacicie. Wybraliście nas, a to
      znaczy, że daliście nam pełnię władzy!

I w ogule parchy cieszcie się, że do was nie strzelamy. Tylko na to
      zasługójecie! Nie potraficie ószanować władzy, nas, rasy nadlódzi.

Bilety będa kosztować 1,90 bo MY tak chcemy. I g... wam do tego.

(Zagadka brzmi: Kto się w tym poście podszył pod łódzkie władze? Nagrodą jest
      60-minutowy przejazd tramwajem po ulicach Łodzi :)
    • Gość: serpesiot Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.toya.net.pl 19.03.05, 22:42
      ja mam samochód , mojażona ma samochod i szczęśliwie mozemy miec w d...
      komunikacje miejska. jak ktos jest tak głupi,że chce telepać sie tramwajem lub
      autobusem niech buli kaske
      nie pozdrawiam
    • prawy Pazerność 20.03.05, 00:18
      Jak to było w tych mądrościach ludowych:
      "Skąpy dwa razy traci"
      czy jakoś tak.

Bardzo mądrze tu napisaliście, że jak podniosą ceny to nikt nie będzie kasował
      biletów jak będzie jechał dwa przystanki.
      Co więcej jak będzie gapował przez te dwa przystanki i nikt go nie złapie to
      nastepnym razem pojedzie 3 przystanki a następnym 4 itd...
      Bo przecież nagle nie zatrudnią miliona kanarów.

Podatek liniowy w Rosji uświadomił że niższe i prostsze podatki ludzie chętniej
      płacą... bo nie opłaca się kombinować.
      Jeśli w Łodzi będziemy mieli kilka rodzajów biletów - jednorazowe nie
      uprawniające do przesiadek i godzinne uprawniające do przesiadek - to już widzę
      ogromne pole do kłótni, sporów, że nie wiedziałem, zapomniałam itd...

Kolejny koszmar się szykuje.
      Ja mogę tylko powiedzieć, że od prawie roku mnie bilet kosztuje w okolicach 3
      złotych z hakiem... za litr...
      I jest mi z tym bardzo dobrze.

Pozdrawiam.
    • Gość: Zuza Re: Zmiana cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:13
      Wiem doskonale, że Łodzi bardzo daleko do Stolicy, ale skoro władze mają takie
      wspaniałe pomysły (no bo w koncu to nie oni beda wydawac majatek na podroze
      rozklekotanymi tramwajami i autobusami) to niech wprowadza do uzytku rowniez
      bilety kilkudniowe!!! Niedlugo trzeba bedzie moze placic1,90 za samo wejscie do
      tramwaju, a drugie tyle za przejechanie kazdego przystanku!!! Paranoja... Ale
      niech zabija to miasto do konca... (rozumiem z pieniedzy tych pan J.
      Kropiwnicki i spolka beda miec niezla zabawe....)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka