Dodaj do ulubionych

RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!!

19.03.05, 07:18
Jak donosi "presservis" (www.press.pl/news) Radio Classic zmienia
nazwę i od 1 kwietnia nazywać się będzie Radio Pogoda 89,6.
Prezes Classica Mirosław Korkosz złożył już dokumenty w KRRiTV
oraz zarejestrował nową nazwę w urzędzie patentowym.
Jej zmiana związana jest z prawdopodobnym wejściem na łódzki rynek stacji RMF Classic, której Korkosz udostępnił prawa do korzystania z obecnej nazwy.
W zamian własciciel RMF - Broker FM wspomoże finansowo przyszłą kampanie reklamową Radia Pogoda.
Oprócz nazwy zmieni sie również format muzyczny stacji, ramówka
oraz pojawi się nowe hasło reklamowe: Radio Pogoda - Pogodne przeboje.
Obserwuj wątek
    • Gość: barracuda7110 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.dsl.telepac.pt 19.03.05, 07:39
      Inna nazwa a stacji nadal nie będzie dało się słuchać...
      • pawel-strzalka Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 19.03.05, 09:10
        ale 1 kwietnia to prima aprilis, w zeszłym roku na ten dzień też zapowiedzieli
        zmianę nazwy na Esparado
        • ojczulek.dyrektor Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 19.03.05, 09:11
          Radio Łódź Esparado:P
          • Gość: paweu Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 19.03.05, 10:12
            może tym razem dEsperado-classico? :P
        • Gość: Michał M. Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.03.05, 10:26
          A może ESPERANTO? Skoro radio ma żenujący poziom (ktos tu tak stwierdził), to
          niech przynajmniej nie będzie zrozumiałe. Tak będzie lepiej :)
      • Gość: fanka Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.net / 194.63.132.* 30.03.05, 21:35
        ...ale chociaż nazwa będzie polsko-swojsko brzmiała
    • virtuallady Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 19.03.05, 18:14
      Żałosna nazwa..
      • Gość: barracuda7110 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.dsl.telepac.pt 20.03.05, 00:48
        Żałosna nazwa dla żałosnej stacji...
        • Gość: tommy Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 03.04.05, 16:10
          widać że jesteś żałosnym ekspertem. Na pewno też mistrzem rapu i techno. Spadaj
          • Gość: barracuda7110 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.dsl.telepac.pt 03.04.05, 21:05
            Pewnie Cię zawiodę ale ani techno ani rapu nie słucham. Wolę metal. A swoją
            opinię zawsze mogę wyrazić.
    • prawy Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 20.03.05, 00:45
      Żenua.

Jako przedstawiciel konkurencji mogę tylko napisać, że jest mi ogromnie przykro
      (hahahaha) że zmiana nazwy stacji jest jedynym pomysłem na jaki stać zespół
      Classica.
      Ciekawe co jeszcze i z kogo zerżną...

Pozdrawiam
      • acid33 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 20.03.05, 06:58
        no właśnie bo w W-wie już od wielu lat jest radio Pogoda (100,1 FM) - rodzaj
        obecnego Złote Przeboje. Więc trudno o komentaż. Może to faktycznie dowcip.
        Kidyś Manhattan przestał istnieć i w to miejsce wlazło psie gó.. o nazwie
        ESKA, dla przygłupów i dresiarzy, tych co to chcą sięgać "wyżej", niż taka
        zwykła Parada (o mój Jezu). Ale niech będzie dużo stacji i niech zmieniają
        nazwę co tydzień. Wolny kraj. Podobno.
        Ja mam swoje ulubione i nie sięgam do innych, a 10 minut w autobusie z
        dudniącym dziadostwem z głośników - wytrzymam. Powodzenia!
        • Gość: Bart Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: 217.153.156.* 21.03.05, 13:51
          Mi też szkoda Łośhattanu
      • Gość: billyjean Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: 194.63.132.* 21.03.05, 00:07
        Prawy, gdyby twojej stacji odebrać wpływy z abonamentu, też zaczęłaby kombinować, jak koń po górę.
        • Gość: Tomek Łódzkie redia to tragedie IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 30.03.05, 11:10
          Eska dla dresiarzy (sztywna), Parada dla Idiotów (przypomina poziomem radio
          internetowe), Plus dla kółek różańcowych (ale i tak nie jest najgorzej),
          Classic nie wiadomo dla kogo (poziom niezły ale wiejje nudą). O radiu Łódź i
          fali stacji "gold format" nie wspominam. Niestey łódzkie radia są poprostu
          nieciekawe. Graja albo złote przeboje albo umpa umpa komercyjnie. Żałuje, że
          nie ma już straej "Radiostacji" i, że nie ma w Łodzi stacji "94" zmieniającej
          nazwe na "Antyradio". Tego chce się słuchać. Może ktoś w Łodzi zrobi wkrótce
          takie radio... radio rock'n'rollowe, żyjące, ciekawe. Nazw "Pogoda" i hasło
          pogodne przeboje nie zwiastuje nic dobrego...
          pozdrawiam
          • maskacjusz Re: Łódzkie redia to tragedie 30.03.05, 20:37
            Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Eska dla dresiarzy (sztywna),

Dresiarze chyba by się obrazili. To znaczy ci prawdziwi dresiarze. Ci młodsi
            rzeczywiście pewnie słuchają - ale raczej dlatego, że to stacja dla (części)
            młodzieży.

> Parada dla Idiotów (przypomina poziomem radio internetowe),

No tego nie wiem, nie miałem okazji słuchać. Ale chyba politycy ją lubią, bo ich
            zaprasza.

> Plus dla kółek różańcowych (ale i tak nie jest najgorzej),

A to jest najciekawsza obserwacja, bo akurat Plusa słucham. I myślę, że nigdy
            nie należałeś do kółka różańcowego, bo z całą pewnością to, co robi Plus nie
            trafi do uszu i serc awangardy tej grupy. Czzasem nawet żałuję, że ktoś nie robi
            ukłonów w tę stronę, ale wolę to niż Niepokalanów.

Maskacjusz
        • prawy Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 31.03.05, 23:34
          Ale kombinowalibyśmy programowo a nie po lini najmniejszego oporu zmieniając
          nazwę.
          Czy myślisz, że jak coś przemalujesz to od razu stanie się nowe ?
    • Gość: ciekawym ciekawym.... IP: 82.112.196.* 21.03.05, 01:31
      ciekawym, czy w Classicu ostalo sie jeszcze szefostwo, ktore przed paroma laty,
      zrobilo sobie z pracownikow (a raczej pracowniczek) swoj prywatny HAREM.

zenujace radio, zenujace zagrywki. WSTYD!
      • lukasz_tomaszow classic 23.03.05, 12:05
        Ale w Łodzi podobe kombinacje przeprowadzają też inne stacje np. PARADA kiedys
        najlepsza stacja, a teraz robią z siebie pośmielisko próbując grać wszytko co
        sie da! Co do CLASSICa moze lepiej nie będę się wypowiadał, ale uważam, ze to
        tochę śmieszne... zobaczymy co wykombinują! :)
        • Gość: E12 Re: classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:33
          No dla mnie Parada zawsze byla najgorsza w tym miescie, bo jak cos jest dla
          kazdego, a nie jest rozglosnia regionalna PR, to jest chyba dla nikogo :))) Mam
          nadzieje, ze Pogoda bedzie niegorsza od Classica i niestanie sie szafa grajaca,
          bo jesli tak bedzie, to pozostaje mi tylko Centrum Kalisz POZDRO
    • pawel-strzalka [OT] Czy Parada zagłusza? 23.03.05, 13:46
      odkąd Parada przeniosła sie na Piłsudskiego, razem ze swoim nadajnikiem, Eska,
      Gold FM i parę innych stacji w moim domowym radyjku są ledwo słyszalne
      <mieszkam pare kroków od siedziby Parady> to samo jest jak jadę samochodem
      Piłsudkiego koło Geanta, sygnał nagle zanika by po oddaleniu sie powrócić,
      macie podobny problem?
      • Gość: E12 Re: [OT] Czy Parada zagłusza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:35
        Tez zauwazylem zaniki sygnalu w rejonie Geanta, na samochodowym oprocz Przysuchy
        stacje z poza miasta tam wogole niechodza.. Parada ewidentnie sieje :)))
        • Gość: vg Re: [OT] Czy Parada zagłusza? IP: *.toya.net.pl 30.03.05, 21:15
          hehe, Parada to zanika w kilkunastu miejscach miasta. nie jeżdze po całym
          miescie wiec zakłądam, ze takich miejsc jest kilkadziesiąt.
    • Gość: madaraska Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 31.03.05, 14:14
      Przykro patrzeć jak kończy Radio Classic, które niewątplwie było kiedyś (dawno
      temu) jednym z lepszych w Łodzi. Moim zdaniem nawet zmiana nazwy im już nie
      pomoże... W ostatnim czasie przeprowadzili wiele zmian, zarówno w ramówce jak
      i w personelu, które raczej nie należały do najlepszych, bo radio to straciło
      swoją dusze... Trzeba było zmienić muzykę a nie ludzi... teraz już po prostu
      nie da się słuchać tej stacji. Nie dość, że kiepska muzyka to jeszcze
      prezenterzy którzy nie wiedzą co mają powiedzieć... może lepiej niech wogole
      zamilkną...
      • Gość: E12 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:06
        A moim zdaniem Classic jest najlepszym radiem nadajacym z Lodzi (stan na 31 03
        2005) i lepszy chyba nigdy nie byl.. Brakuje mi tylko Listy "100 razy lepszej"
        :))) Zobaczymy jaka bedzie Pogoda
        • Gość: margo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl 01.04.05, 07:56
          Gość portalu: E12 napisał(a):

> A moim zdaniem Classic jest najlepszym radiem nadajacym z Lodzi (stan na 31 03
          > 2005) i lepszy chyba nigdy nie byl.. Brakuje mi tylko Listy "100 razy lepszej"
          > :))) Zobaczymy jaka bedzie Pogoda

100xlepszej juz nigdy nie uslyszysz bo ani marka szwerengrebera ani marcina
          szewczyka ani macka zielinskiego nie uslyszysz w pogodzie. szkoda.....
          • pawel-strzalka ale wy naprawde w to wierzycie? :/ 01.04.05, 08:06

• Gość: :-( Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl 07.04.05, 16:11
            Szkoda...mnie naprawde brakuje listy "old & gold" Macka Zielinskiego,porannego
            programu Szewczyka i muzyki puszczanej przez SZwelengrebera!!
    • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 31.03.05, 22:52
      Dzis (31 marca) przed 23 pojawil sie nowy RDS z nawą Radio Pogoda - pogodne przeboje. Jingle na razie classicowe. Zobaczymy co bedzie rano.
    • Gość: Tomisio Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.crowley.pl 01.04.05, 11:19
      To nie jest Prima Aprilis, bo na miescie wiszą już Bilboardy reklamujące nową
      stację :-)))
    • Gość: zmartwiona... papiez kona... zyc nie umierac... IP: *.toya.net.pl 01.04.05, 20:09
      papiez umiera, wszyscy graja stonowana muzyke ale nie pogoda...
      • lenny-g Re: papiez kona... zyc nie umierac... 01.04.05, 21:22
        Przeciez Pogoda tez gra stonowaną muzyke (bynajmniej po 21). Lepiej włącz sobie Radiostacje , tam jest dopiero ciekawie.
        • Gość: Łodzianin Classic vel Pogoda IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 02.04.05, 12:47
          Dopóki prezesem jest ten sam człowiek dopóty nic się nie zmieni a jeśli już to
          zawsze na gorsze. Jak się ma takich doradców programowych jak p.Beatka to gra
          się coraz wiekszy misz masz.Ci co chcięli zrobić coś dobrego w radiu i dla
          radia albo sami odeszli w odpowiednim czasie albo zostali potraktowani tak jak
          Marek Szwelengreber.
          • Gość: Shrek Re: Classic vel Pogoda IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.04.05, 20:24
            Zgadzam sie w 100%. W Classicu ostatnio zrobily sie straszne kwasy... moze
            przez pojawienie sie nowego szefa anteny... Co z tego ze zmienili nazwe jak
            kwasy pozostaly... W koncu Radio Pogoda to wciaz Radio Classic (Ci sami ludzie
            co przed zmiana nazwy, bardzo podobne programy i nawet pasma podobne).
            Wlasciwie inna jest tylko nazwa stacji i programow - reszta ta sama. Nawet
            zajawki sa classicowe...
            • Gość: jw Re: Classic vel Pogoda IP: *.toya.net.pl 02.04.05, 21:57
              > W koncu Radio Pogoda to wciaz Radio Classic (Ci sami ludzie
              > co przed zmiana nazwy, bardzo podobne programy i nawet pasma podobne).
              Odkad pojawila sie dyrektor anteny Beata Fiedorow do tej pory zmienilo sie 100
              % didzejow. Czy obecni sa lepsi przekonamy sie w wynikach sluchalnosci. Moim
              zdaniem jesli postanowila zwalniac najslabszych to powinna zaczac od siebie.
          • lenny-g Re: Classic vel Pogoda 02.04.05, 20:46
            Taka prawda, z prezenterami w Classicu (przepraszam Pogodzie) jest bardzo kiepsko. Właściwie poza Z. Fidosem nie ma nikogo ciekawego, a sluchając pasma pani Beaty ma sie ochote wyjsc z siebie i stanąć obok.
            Kiedys to bylo radio - swietni prezenterzy, znośna muzyka, a teraz... ech. Szkoda.
            • Gość: jw Re: Classic vel Pogoda IP: *.toya.net.pl 02.04.05, 21:48
              beata na prezydenta.....

....uzbekistanu
    • prawy SKANDAL 02.04.05, 22:44
      Papież zmarł a oni grają jakby nic się nie wydarzyło.
      Ja bym się na ich miejscu wstydził !!!!!

Żenujące zachowanie.
      • Gość: bb Re: SKANDAL IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 19:08
        Grzegorz (Prawy) kurcze - ty chwilę po smierci Ojca Św, zamiast refleksji,
        nasłuchiwałeś konkurencji, niczym esbecki konfident, po to, żeby uprzejmie
        donieść. Gratuluję należytego zachowania się w odpowiednim momencie.
        Polemizując z Tobą w innym miejscu myślałem, że śmierć Ojca Św. zrobiła na
        tobie jakieś wrażenie. Ale nic z tych rzeczy. Grzegorz F. z Radia Łódź, czym
        prędzej pobiegł do odbiornika nasłuchiwać konkurencji. Tfu.
        • prawy Specjalnie dla Ciebie. 03.04.05, 23:25
          Nie wiem kim jesteś, bo tajemnicze bb nic nie mówi.
          Ja się przedstawiłem, wiesz kim jestem i gdzie pracuję.
          Z Twoich postów wynika że znasz mnie lepiej niż ja sam znam siebie.
          Niech Ci będzie, że ze mnie jest konfident podszyty pychą i nasłuchujący
          konkurencji w celu wyłapywania jej błędów.
          Skoro czujesz się z tym lepiej myśląc tak o mnie... to przyznaję się - taki
          właśnie jestem.
          Amen.
          • Gość: Małpa B.B. Re: Specjalnie dla Ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 23:43
            Prawy to nie ja - choć inicjały te same - tak sobie ty zajrzałem 05.04.05 i
            widzę dyskusję i moje literki przeciw Tobie. TO NIE JA.
    • Gość: JA Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 03.04.05, 13:07
      jedyną NORMALNĄ osobą w tym classicowo pogodowym bajzlu jest trafikowiec -
      Jola.Reszta to barany próbujace cos robić ale nie wiedzący jak to
      zrobić.Dotyczy to zarówno emisji jak i reklamy.A na czele stoi kombinator, król
      barteru,hehe
      • Gość: ktos Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: 212.191.201.* 05.04.05, 13:21
        jeżeli znasz tak wszystkich dobrze że potrafisz ich tylko obrażać to chyba nie
        najlepiej o tobie swiadczy. A wogóle to daj komuś szanse zanim zmieszasz go z
        błotem człowieku " idealny"
      • fak.ow Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 13.04.05, 19:18
        ?
    • Gość: martaB Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 20:54
      OJ.. to se wrati...
      A pamietacie czasy poranków Szwelengrebera i Szewczyka?
      A stelmacha?
      A Filipczyka?
      A noce Marcinkowskiego?

Sądzę,że władze radia zrobily by dobrze gdyby w jakis sposób (pewnie finansowy)
      zebrały znów tych ludzi.... wtedy naie trzeba by zmieniac nazwy, logo ....

A jeszcze Pawlak Czubak Idzikowski
      He He zna sie to nazwiska nie?
      • Gość: J Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 21:04
        Bardzo przykro jest mi patrzeć na to, co dzieje się ostatnio z Radiem Classic.
        Wszystko diametralnie zmieniło się po przyjściu nowej dyrektor anteny-
        Miłościwie Panującej Beaty Fiodorow. Z radia odeszła Ania Benoit, Michał
        Kwiatkowski, Agnieszka Kołodziejska. Teraz wyrzuceni zostali Marek
        Szwerengreber, Marcin Szewczyk i Maciek Zieliński. Do tego wszystkiego zmiana
        nazwy radia- po prostu koszmar....
        • corgal Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 21:33
          Gość portalu: J napisał(a):

> Bardzo przykro jest mi patrzeć na to, co dzieje się ostatnio z Radiem
          Classic.
          > Wszystko diametralnie zmieniło się po przyjściu nowej dyrektor anteny-
          > Miłościwie Panującej Beaty Fiodorow. Z radia odeszła Ania Benoit, Michał
          > Kwiatkowski, Agnieszka Kołodziejska. Teraz wyrzuceni zostali Marek
          > Szwerengreber, Marcin Szewczyk i Maciek Zieliński. Do tego wszystkiego zmiana
          > nazwy radia- po prostu koszmar....

Brawo!Wyrzucili ostatnich sympatycznych prezenterów, jedynych normalnych,
          POGODNYCH, niezmanierowanych :( Dla kogo mam słuchać radia Pogoda? Dla
          ezgaltowanej i nienaturalnie rozemocjonowanej Beaty Fiedorow? Dla nie mającej
          nic do powiedzenia Julity Dawidowicz? A może dla czytającej wszystko z kartki
          Joanny Ekiert Kowalskiej? Dobrze że chociaż Tomasz Brzeziński został. Na tym
          Classicowo-Pogodowym zamieszaniu może najlepiej wyjść Kubasiewicz, bo ma
          niespodziewaną szanse zmienić obciachowe radio w niezłą stację. Przecież nie ma
          nic do stracenia bo jest coraz mniej amatorów Radia Parada w takiej formie.
          Jeśli zatrudni zwolnionych z Classica to będzie miał na kim oprzeć ekipę dla
          przyzwoitego radia a przy okazji zagra na nosie Pogodzie bo Ci zwolnieni są
          lepsi.
          • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 21:50
            Pogoda:
            6.00 Joanna Ekert kowalska i Piotr Rogósz
            10.oo Beta Fiedorow
            14.00 Krzysztof Wójcik
            18.00 Zbyszek Fidos
            20.00 Violetta Paprocka
            Można być malkontentem, jednemu podoba się Szwelek innemu Fiedorka i wszystkim
            się nie dogodzi. Ale wydaje mi się, że to niezły skład
            • Gość: jw Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 21:57
              > Można być malkontentem, jednemu podoba się Szwelek innemu Fiedorka i
              wszystkim
              > się nie dogodzi. Ale wydaje mi się, że to niezły skład

Fiedorka sie podoba tylko Fiedorce :))))
          • Gość: J Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 21:55
            To prawda. Radio Classic miało swój styl, niepowtarzalną atmosferę, która
            udzielała się także słuchaczom... Prezenterzy mieli coś ciekawego do
            powiedzenia, nie popelniali błędów językowych, byli ciepli i pogodni. Aż
            chciało się słuchać fal 89.6 FM. Teraz na antenie mówi się coraz mniej ( a
            jeśli już to nic mądrego), a grana przez rozgłonię muzyka jest papką, która w
            żaden sposób nie łączy się ze sobą...
            • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 22:03
              nie mów mi o błędach językowych, bo coś o tym wiem, i akurat pod tym względem w
              classicu (ups) w Pogodzie się poprawiło
          • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 07.04.05, 20:33
            Tomasz Brzeziński odszedł do TOII. Został tylko Blesiński Robert, ale patrzeć
            jak i on podzieli losy innych. Wielka szkoda było kiedyś w Łodzi radio z Classą
            • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 09.04.05, 22:28
              Gość portalu: Łodzianin napisał(a):

> Tomasz Brzeziński odszedł do TOII.

To chyba jednak nie do końca prawda, bo w sobote relacjonował w radiu mecz Widzewa.

• Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 10.04.05, 16:08
                To o niczym nie świadczy, bowiem tradycją jest, że w radiu Classic a teraz
                pogoda zawsze były relacje z meczów i ŁKS i Widzewa.
            • Gość: Be Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.wsd.lodz.pl 13.04.05, 16:03
              Brzeziński pracuje w Polskim Radiu Łódź(od wczoraj) i w TVP3
        • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 21:54
          z wymienionych przez ciebie , jedynie Kołodziejska i Szewczyk, to świetni
          radiowcy. Kwiatek brzmi jak stary gość, choć ma dwadzieścia kilka lat, Szwelka
          trzeba znać od paru miesięcy, żeby zaakceptować jego stękanie na antenie,
          Benoit jest przeciętna, a Zielinski nie nadaje się na prezentera
          • Gość: J Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 21:58
            Kwiatek ma 31 lat, a nie jak piszesz dwadzieścia kilka....
            • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 22:01
              no tak. domyślałem sie, że znasz tych ludzi i pewnie kumplujesz się z tymi
              wyrzuconymi, więc dla ciebie zawsze Szwelek, Kwiatek i Zieliński będą mistrzami
              świata, a Ekiert, Fidos i Wójcik, marnymi wyrobnikami
              • Gość: J Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 22:09
                Owszem, znam tych, którzy odeszli z Classica, ale poparcie dla nich nie jest
                związane z tym, że kumpluję się z tymi wyrzuconymi, ale z faktem, jak szefostwo
                tego radia traktuje swoich pracowników...
                • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 22:12
                  nie wiem, jak szefostwo traktuje pracowników, ale czy to , jak potraktowali
                  Szwelengrebera świadczy o tym, że np Fidos jest kiepski?
                  • Gość: J Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 22:17
                    Wcale nie twierdzę, że wszyscy nowi są beznadziejni. Fidosa co prawda nie
                    lubię, ale bardzo podoba mi się cieply głos Joanny Kowalskiej- Ekiert. W
                    zasadzie tylko dla niej od czasu do czasu słucham jeszcze tego radia....
                  • corgal Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 22:19
                    Gość portalu: tewo napisał(a):

> nie wiem, jak szefostwo traktuje pracowników, ale czy to , jak potraktowali
                    > Szwelengrebera świadczy o tym, że np Fidos jest kiepski?

Nie am sie co spierać, to kwestia indywidualnego gustu. Za jakiś czas ocenimy
                    czy lepszy był Classic ze Szwelengreberem i Szewczykiem czy Pogoda z Fiedorow i
                    Fidosem. Będę słuchał Pogody z ciekawości do 18 a Fidosa nawet z pewną
                    przyjemnością.
                    • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl 03.04.05, 22:26
                      muszę przyznać Corgal, że to byl głos rozsądku. Posłuchajmy zanim ocenimy, ale
                      z tego co słyszę, to już nawet słuchałeś, bo masz swoich faworytów ;)
                      • corgal Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 22:33

> muszę przyznać Corgal, że to byl głos rozsądku. Posłuchajmy zanim ocenimy,
                        ale
                        > z tego co słyszę, to już nawet słuchałeś, bo masz swoich faworytów ;)

Radio Pogoda w pierwszym dniu mnie na kolana nie rzuciło. Wszystkich słyszałem
                        już wcześniej więc mam o poszczególnych osobach swoje zdanie ale kategoryczne
                        sądy są przedwczesne. Poznamy badania słuchalności, pożyjemy, zobaczymy. Nie
                        podoba mi się jednak nazwa. Jest już Radio Pogoda w Warszawie a słuchacze nie
                        są głupkami i nie pozwolą Pogodzie 89.6 odcinać kuponów od sukcesu Pogody
                        Warszawskiej.
                        • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 04.04.05, 14:28
                          > Gość portalu: tewo napisał(a):

Nie podoba mi się jednak nazwa. Jest już Radio Pogoda w Warszawie a słuchacze nie są głupkami i nie pozwolą Pogodzie 89.6 odcinać kuponów od sukcesu Pogody Warszawskiej.

Tyle tylko że warszawska Pogoda to jest to samo co nasze Złote Przeboje, a łódzka Pogoda na Złotych się nie wzoruje.
                    • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 22:33
                      Moim zdaniem Zbyszek Fidos jest najlepszym prezenterem jak pojaiwł sie w zeszłym roku w łódzkim eterze i zdecydowanie najlepszym wśród prezenterów Pogody. Co do reszty juz jest dużo gorzej: J. Kowalska ma rzeczywiscie ciepły głos, ale te jej cytaty i mądrości zaczynają sie troche nudzić. B. Fiedorow zalet własciwie nie ma żadnych, Wójcik jest taki średnio- nijaki - nie denerwujący ale tez nie budzący wielkiej sympatii. Jeszcze o P. Rogószu - chyba wolałem go jako serwisanta.
                      • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl 03.04.05, 22:38
                        Fidos nie pojawił się w zeszłym roku. Jest już w eterze od ładnych paru lat,
                        ale chyba z przerwami. Pamiętacie radio Kiks?. potem pamiętam go jeszcze z
                        Manhattanu
                        • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 22:44

> Fidos nie pojawił się w zeszłym roku. Jest już w eterze od ładnych paru lat,
                          > ale chyba z przerwami. Pamiętacie radio Kiks?. potem pamiętam go jeszcze z
                          > Manhattanu

To przepraszam za pomyłke, ja go pierwszy raz usłyszałem dopiero w Złotych. A czy w Esce też robił?
                          • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl 03.04.05, 22:46
                            trochę, ale chyba niedługo. Eska to chyba jednak nie jego klimaty
            • Gość: Th0mas Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.lodz.mm.pl 04.04.05, 12:44
              Znasz Go osobiście? Ja Go znam... ma równe 30
            • Gość: Th0mas Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.lodz.mm.pl 04.04.05, 12:48
              Znasz Go osobiście? Ja tak i nie ma lat 31, tylko równe 30.
              • Gość: perot Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:18
                Thomas - piszesz o Kwiatku, czy Fidosie?
                • Gość: Th0mas Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.lodz.mm.pl 06.04.05, 21:35
                  O Kwiatku
          • corgal Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 22:04
            > z wymienionych przez ciebie , jedynie Kołodziejska i Szewczyk, to świetni
            > radiowcy. Kwiatek brzmi jak stary gość, choć ma dwadzieścia kilka lat

To nie zarzut, w zasadzie zaleta dla "Złotych"

> Benoit jest przeciętna, a Zielinski nie nadaje się na prezentera.

Benoit wcale nie jest przeciętna, raczej klimatyczna. Słucham jej chętnie w
            Plusie. Zieliński był w ostatnim czasie bardziej sprawozdawcą sportowym niż
            prezenterem. Faktycznie lepszy jako komentator, chociaż moja mama za nim
            przepadała.
            • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 22:11
              Zieliński był w ostatnim czasie bardziej sprawozdawcą sportowym niż
              > prezenterem. Faktycznie lepszy jako komentator, chociaż moja mama za nim
              > przepadała.

tak można każdego wybronić. Moja ciocia na przykład przepada za Fiedorką

"To nie zarzut, w zasadzie zaleta dla "Złotych"

dlatego jest w Złotych
      • Gość: AgNeszka Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 23:04
        Masz rację! Ale gdzie oni sie podziali?
        Stelka w trójce a Jacek F? przez chwile słyszałam go w paradzie, a Maciek
        Marcinkowski? ten gość zamilkł kilka lat temu i jakos go nie słyszałam! A może
        wylądował gdzieś w Warszawce?
        Szkoda że nie słychac jego głosu
        • Gość: zbyszekmały Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:46
          Ja pamiętam te same nazwiska! A Macka Marcinkowskiego słyszałem kiedys w
          KOLORZE w Warszawie ale moze juz jest całkiem gdzie indziej.... a co?
          podkochujesz sie w nim i nie wiesz jak go namierzyc?
    • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 22:39
      Czy ktoś słuchał w weekend Pogody? Bo ja tak urywkowo i odniosłem wrażenie że nikogo w radiu nie było i leciała nonstop playlista (bynajmniej po południu).
      Moze wiecie kto i czy w ogóle był w te dni w radiu?
      • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl 03.04.05, 22:45
        weź pod uwagę to, że to nie byl zwykły weekend.
        • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 22:51
          Wiem, że nie był to zwykły weekend, ale wiekszośc stacji postawiła wszystkich swoich parcowników na nogi, informacje były co pół godziny albo częściej a w Pogodzie nie było nikogo, a i muzyka tez wcale nie była zbyt adekwatna do wydarzeń.
          • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 22:57
            słuchałem muzyki. oczywiście można było grać jeszcze łagodniej, ale wyraźnie
            muzyka była stonowana i nie raziła. Z drugiej strony, wszystkie radia stawiały
            wszystkich na nogi,Złote transmitowały Tok Fm, a Pogoda wybrała milczenie i
            chyba to też bylo dobre.
            • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 23:01
              Chyba jednak bardziej przekonało mnie milczenie Gold Fm - tam było bardziej spokojnie mimo wszystko.
              • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 23:08
                żałoba potrwa jeszcze kilka dni. zobaczymy co będzie dalej, choć w obecnej
                sytuacji to mało ważne
      • odeta21 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 04.04.05, 15:04
        Wiesz... tak jest latwiej. Pewnie nawet nie byli przygotowani na takie
        wydarzenie, wiec zdobyli sie tylko na puszczanie muzyki. No coz to swiadczy
        tylko o nieprofesjonalizmie tej stacji...
        • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 04.04.05, 15:28
          tak, prawdziwy profesjonalizm, to jak stacje są przygotowane na każdy wariant -
          plan A, kiedy papież umiera nagle, plan B - śmierć powolna, trwająca 4 dni,
          plan C - umieranie trwające tydzień. na każdą kolejną godzine umierania,
          przeiwidziane są kolejne mutacje planów działania. Nie wspomnę o rodzaju
          choroby, od której zależą kolejne warianty działania sprawnie przygotowanej
          maszyny.... Czasem lepiej nie mówić nic
          • odeta21 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 05.04.05, 08:08
            Nie chodzi o to zeby byc przygotowanym juz wczesniej ale im sie nawet nie
            chcialo wysilic i informowac ludzi o bierzacych informacjach z Watykanu. Tak
            jak ktos wczesniej napisal inne stacje postawily na nogi wszystkich pracownikow
            i zmienili program a przede wszystkim grali stosowna muzyke. I nikt nie
            puentowal pogody zdaniem: "żyć nie umierać"...
            • Gość: jw Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl 05.04.05, 08:36
              > i zmienili program a przede wszystkim grali stosowna muzyke. I nikt nie
              > puentowal pogody zdaniem: "żyć nie umierać"...

cytowane slowa padly z ust BEATY FIEDOROW
    • babiraj Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 03.04.05, 22:54
      widziałem już nawet samochód oklejony radiem pogoda
    • Gość: kamil DAJCIE JUZ SPOKOJ!!! IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 23:11
      Papiez zmarl... Nie szkoda czasu na te czcze przekamarzanki?
      • yasio1 Kolego szanowny... 04.04.05, 12:49
        Kolego szanowny,

Śmierć Papieża to duża strata dla nas wszystkich, ale życie toczy się dalej,
        dalej mamy te same problemy i zmartwienia.

Ewentualnie, odpowiedz mi na pytanie, jak długo mamy nie rozmawiać o innych
        rzeczach? I dlaczego akurat tyle?
        • Gość: J Re: Kolego szanowny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:25
          Musicie przyznać, że ta kobitka z billboardów reklamujących Pogode jest całkiem
          całkiem....:)
          • Gość: Walczak Re: Kolego szanowny... IP: *.lodz.mm.pl 07.04.05, 13:45
            A ja pomyślałem, że to reklama leżaków z Castoramy za jedyne 89.60,-
    • Gość: LazyBoy Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.lodzka.policja.gov.pl 05.04.05, 08:09
      Wielka szkoda, ze wraz ze zmiana nazwy, zniknela mozliwsoc sluchania stacji
      przez strone www.
    • Gość: Paweł Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:41
      Jak donosi presserwis dzisiaj, to zmiana nazwy była bezprawna i bez zgody
      Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji...

Jeśli chodzi o zarzuty "prawego" wobec Radia Classic, to chcę mu tylko
      przypomnieć, że Classic bez "mieszania przy nazwie" miał i tak kilka razy
      więcej słuchaczy, niż Radio Łódź, które jest w tej chwili dramatycznie słabe.
      Piszę to z przykrością, bo mam duży sentyment zarówno do Radia Łódź, jak i
      Radia Classic.

Odnoszę wrażenie, że w latach 90 łódzkie radia były lepsze. Może dlatego, że
      szefowie nie wierzyli bezgranicznie szefom programowym, a, obok intuicji,
      kierowali się też często podpowiedziami zwykłych pracowników. To, co z prezesem
      Korkoszem zrobiła p. Beata, jest nieprawdopodobne. Przecież ona rozkłada mu
      interes, a on na to patrzy i milczy. Zwolnienia kolejnych pracowników,
      lubianych przez słuchaczy, jest tego najlepszym przykładem. Brak zgody p. Beaty
      na rezygnację z jingli w dniu śmierci papieża i w dniu następnym, jest po
      prostu skandaliczny. A już gadanie pani programowej o tym, że "nie warto
      umierać, warto żyć" przy jednoczesnych dramatycznych informacjach z Watykanu,
      jest nie tylko skandalem, ale przede wszystkim głupotą i chamstwem.

Jeszcze kilka lat temu - pięć, sześć - byłem dumny, że współtworzyłem program
      tej rozgłośni. Gdy dzisiaj jej słucham, jest mi wstyd, że tak upadła

• lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 06.04.05, 21:16
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Jak donosi presserwis dzisiaj, to zmiana nazwy była bezprawna i bez zgody
        > Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji...

Jeszcze się okaże, że za parę tygodni będziemy mieli z powrotem Radio Classic.
        • Gość: Paweł Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:59
          I dzisiaj okazało się, że szefowa krajowej rady nakazuje przywrócenie starej
          nazwy radia... Ale jaja...
          • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:14
            skąd te wieści, bo i ja chętnie zerknę
            • odeta21 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 07.04.05, 16:24
              Zajrzyj na stronke: www.press.pl/news/pokaz_site.php?id=1430
              Tam znajduje sie ciekawy artykul.

• odeta21 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 07.04.05, 16:26
              Co do powrotu starej nazwy to nie wiem skad ta informacja. Oficjalnie nigdzie
              nie slyszalam.
    • Gość: Markus Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 15:38
      A pamiętacie Ewę Jędraszkiewicz? Horoskopy i przegląd prasy? Co dzisiaj robi?
      • Gość: J Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:41
        Ewa Jędraszkiewicz jest handlowcem w TVP3 ( oddział w Łodzi)
        • Gość: seba Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:19
          Kilka miesięcy temu słyszałm ją w Gean na Włókniarzy - chyba chodziła z
          mikrofonem po sali
          • Gość: MALASKA Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.devs.futuro.pl 16.04.05, 16:58
            TAK JA TEZ JA SLYSZLAME REKLAMOWALA SLEDZIE ZA 1,99
            I SERKI WIEJSKIE TAKIE FROMMAGE ZA 0,99 GR !!!!
            • Gość: seba Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:18
              Kogo słyszałeś ? Poza Anią Benoit i Tomkiem Brzezińskim nikogo innego w łódzkim
              eterze chyba nie posłuchasz ?
              • Gość: antyfan Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.wsd.lodz.pl 18.04.05, 15:21
                Brzeziński w Radiu Łódź,Kurzela i Bohdanowicz w Esce,Benoit w
                Plusie,Kwiatkowski i Kołodziejska w Złotych.Szewczyk pewnie w Warszawie(już
                kiedyś tam był).A Szwelengreber i Zieliński ....???
                • guzi_1985 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 25.04.05, 17:52
                  Ostatnio sluchalem Eski i sie troszke zdziwilem ze Bohdanowicz tam jest. Co do
                  Brzezinskiego to Radio Łódź potrzebowalo ostatnio osoby od sportu i chyba lepiej
                  trafic nie moglo :D. Zawsze lubilem Tomka :D
    • Gość: Fanka Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.wsd.lodz.pl 15.04.05, 17:52
      Jak wam się podoba POGODA?
      Bo muzyka to się nie zmieniła.
      • Gość: antyfan Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.wsd.lodz.pl 16.04.05, 15:52
        tak tak muza bez zmian i poziom cieniutki.
        totalny brak osobowości prowadzących.Na szczęście można ex-classicowców
        odszukać w łódzkim eterze.
        • Gość: Norek Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:29
          A czy ktoś wie, co teraz porabia Marek Szwerengreber i Maciek Zieliński??
          • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 18.04.05, 21:50
            Odpoczywają psychicznie od Korkosza i jego doradców.

Dzisiaj słyszałem Tomka Brzezińskiego w łódzkiej 3 w sporcie.
            • Gość: antyfan Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.wsd.lodz.pl 19.04.05, 17:48
              odpoczywają...szkoda że nie możemy Ich nigdzie usłyszeć!
        • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 18.04.05, 21:52
          tak, tak a w szczególności Beata F. Jak w TVN "najsłabsze ogniwo".
          • Gość: Słuchacz Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 20.04.05, 21:38
            Niech ktoś zabroni Beacie Fiedorow występować na antenie. Strasznie zaniża i
            tak ostatnio( po zmianie )niski poziom tego radia.
            • Gość: tng Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 08:40
              Fiedorow zaniża? to kto w Pogodzie jest lepszy od niej, jeśli Beata zaniża?
              • Gość: seba Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:58
                U mnie nawet od tygodnia pogorszyła się jakość odbioru - tak jakby mieli
                problemy z nadajnikiem. A jak u Was ?
              • Gość: antyfan Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.wsd.lodz.pl 21.04.05, 15:19
                "Kto jest lepszy od Beaty?..."
                odp-każdy kto myśli.
                Nie słyszałeś co powiedziała dzień przed śmiercią Jana Pawła II?
                "...pomimo złych wieści z Watykanu......(tu było bla bla o pogodzie)..(a na
                końcu) ŻYĆ NIE UMIERAĆ".
                • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 21.04.05, 21:51
                  Ja też uważam, że Beata jest kiepska i nie powinna występować na antenie . Te
                  jej jąkania i pomyłki słowne oraz częste "yyyy" w poszukiwaniu odpowiedniego
                  słowa przyprawiaja mnie i myślę że nie tylko mnie o ból głowy łagodnie mówiąc.A
                  poza tym to myślę jeszcze że, dla jej dobra lepiej byłoby gdyby dokładniej
                  słuchała co mówią jej poprzednicy bo powtarza i to dość często informacje,
                  które wcześniej oni już powiedzięli. Naprawdę aż żal że, nie ma już Szewczyka,
                  Szwelka, Kołodziejki, Kwiatka i Benułki,z nimi to radio miało jeszcze charakter
                  i chciało się go słuchać bez względu na sytuację.
                  • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 21.04.05, 22:08
                    przepraszam, że się wtrące, ale trochę znam się na radiu i potrafię ocenić co
                    jest dobre, a co złe. Beata się jaka - a Szwelek się nie jąkał? A Benułka byla
                    lepsza? otóz ani trochę. Słucham pogody i twierdzę, że chyba wszyscy
                    prezenterzy są na przyzwoitym poziomie (waszym zdaniem nie jest żaden)
                    Podejrzewam, że wszyscy malkontenci, to krąg przyjaciół i znajomych ludzi
                    niedawno z Classica zwolnionych właśnie przez Fiedorow i stąd wylewaja żale
                    (byc może za namową lub z inspiracji kolegów). Beata F wcześniej pracowała w
                    Manhattanie, gdzie była pzez sluchaczy lubiana, a potem przez kilka lat w RMF,
                    który to fakt jest sam w sobie rekomendacją najwyższych lotów. Ona nagle nie
                    zapomniała jak się prowadzi program. Nadal robi to dobrze, a podejrzewam, że
                    wasza ocena jest podyktowana niemerytorycznymi pobudkami
                    • Gość: Wierni Słuchacze Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl 22.04.05, 05:45

> przepraszam, że się wtrące, ale trochę znam się na radiu i potrafię ocenić co
                      > jest dobre, a co złe. Beata się jaka - a Szwelek się nie jąkał? A Benułka
                      byla
                      > lepsza? otóz ani trochę. Słucham pogody i twierdzę, że chyba wszyscy
                      > prezenterzy są na przyzwoitym poziomie (waszym zdaniem nie jest żaden)
                      > Podejrzewam, że wszyscy malkontenci, to krąg przyjaciół i znajomych ludzi
                      > niedawno z Classica zwolnionych właśnie przez Fiedorow i stąd wylewaja żale
                      > (byc może za namową lub z inspiracji kolegów). Beata F wcześniej pracowała w
                      > Manhattanie, gdzie była pzez sluchaczy lubiana, a potem przez kilka lat w
                      RMF,
                      > który to fakt jest sam w sobie rekomendacją najwyższych lotów. Ona nagle nie
                      > zapomniała jak się prowadzi program. Nadal robi to dobrze, a podejrzewam, że
                      > wasza ocena jest podyktowana niemerytorycznymi pobudkami
                      Pozdrawiamy Cię Beata (TEWO) - Wierni SŁuchacze :)))))))))))))))))))))))
                    • Gość: Słuchacz Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 22.04.05, 15:32
                      Dobrzy prezenterzy nadal pracują w RMF- ce...
                      Nic dodać nic ująć. Szwelek miał( ma )to ćoś w sobie co przyciągało słuchaczy.A
                      może to wy "wierni słuchacze " działacie za namową Beaty?
                    • Gość: antyfan Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.wsd.lodz.pl 22.04.05, 16:17
                      tewo tak znasz się na radiu - to jak "merytorycznie" oceniasz tekst Beaty po
                      informacjach o bardzo złym stanie Jana Pawła II ? To nie jest pomyłka czy
                      przejęzyczenie...
                      Tu chodzi o pewną świadomość i wyczucie chwili.
                      Może Marek miał zająknięcia,ale miał urok osobisty(antenowy)za który kochali go
                      słuchacze.Może słuchacze bardziej lubią naturalnego prezentera niż kogoś kto
                      serwuje im cytaty i złote myśli.

Duzo piszesz o zwolnionych przez Beatę, z tych wymienianych tylko Marek został
                      zwolniony.Reszta odeszła sama.Jak myślę w odpowiednim momencie.
                      A co do Beaty,dlaczego nie została w RMFce?
                      • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 22.04.05, 17:35
                        Antyfan zgadzam się z tobą. Jednakowo Szwelek jak i Szewczyk mają tą antenową
                        osobowość a ich wypowiedzi nie były wymuszonymi frazesami tylko trafionymi
                        wypowiedziami z dozą humoru, pozytywnego humoru. Ale jak ktoś jest drętwy i
                        czuje oddech lepszych od siebie na plecach i ma władzę jak B. to postępuje tak
                        jak B. postapiła z innymi.
                        • Gość: antyfan Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.wsd.lodz.pl 22.04.05, 17:57
                          Na tym polega urok radia lokalnego,że słuchacz czuje że ten prezenter
                          to "sympatyczny gość" a nie Pan Redaktor,który do niego przemawia.
                          Kiedy słuchało się starej ekipy Classica słychać było,że Ci ludzie lubią się
                          wzajemnie(pamiętam zmiany i krótkie rozmowy między dyżurami),słychać też
                          było,że lubią słuchaczy.
                          Tego tam już nie ma...
                          Ktoś tu robił ocenę wszystkich,którzy są i byli w Classicu-Pogodzie.
                          Można oceniać:ten ma wadę wymowy,tamten się przejęzyczył...
                          Może nie byli doskonali(szablonowi)ale dobrze się słuchało,radio miało duszę.
                          Ja nie lubię kiedy Pani/Pan Redaktor czyta z kartki to co sobie przygotował.
                          Lubię kiedy mówi do mnie radiowiec-człowiek!
                    • influencja Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 25.04.05, 16:53
                      Czy Beata F. pracowała kiedyś w Dobrym Radiu? Jeśli to o nią chodzi, to obawiam
                      się, że już zapomniała jak się prowadzi program, a już na pewno jej pobudki w
                      kontaktach z ludźmi do najszczerszych nie należą. Mam nadzieję się mylić...
    • marecki997 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 22.04.05, 07:15
      Nazwa "Radio Pogoda", mnie się kojarzy ze stacją w stylu "TVN meteo", czyli
      tką, gdzie 24/7 opowiadają jaka będzie pogoda. Mimo wszystko darzę tę stację
      sympatią, głównie dlatego że wygrałem od nich m.in. czapkę i płytkę (album, a
      nie żaden singielek!) Kanye Westa.
      • Gość: wowa Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 09:57
        zachęciliście mnie tą dyskusją do posłuchania Pogody (do tej pory słuchałem
        różnych stacji, ale classica omijałem) i muszę przyznać, że to niezłe radio.
        Nie słuchałem cały dzień. mogę sobie na to pozwolić dopiero po przyjściu z
        pracy. w ostatni czwartek i piątek słuchałem mniej więcej od 18.30 do 19.30 i
        słuchało mi się świetnie. włączyłem później po 21.00 , trochę dużo gadania
        było, ale to były fajne pogaduchy. Dzięki za wskazanie całkiem niezłej stacji.
        • Gość: błękitny Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 17:36
          Jak brakuje Wam Marcina Szewczyka, to już jutro zacznie prowadzić poranki w
          warszawskim Radiu Kolor - posłuchajcie sobie przez internet www.radiokolor.pl !
        • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 24.04.05, 19:09
          Posłuchaj sobie od 10 do 18 to zmienisz zdanie.
          • Gość: wowa Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 24.04.05, 20:51
            a od 10 do 18, to zupełnie inne radio?
            • Gość: antyfan Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.wsd.lodz.pl 25.04.05, 15:35
              wowa my rozmawiamy o tym co było i czego nam szkoda.
              Skoro nie słuchałeś wcześniej nie masz porównania.
              • Gość: wowa Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:26
                a może to nie jest kwestia jakości nowych prezenterów, tylko sentymentów. to
                (sorka za porównanie) tak, jak z nowym papieżem - fajny, ale to już nie ten, co
                poprzednio. może odrobinę dobrej woli i dajmy im szansę? a poza tym Pogoda, to
                nie Classic. Sama o sobie mówi, że to nowe radio, więc przyjmijmy ich jako nowe
                radio, bez wracania do przeszłości, od której jak słychać Pogoda się odcina
                • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 26.04.05, 15:22
                  Cieszę się, że od kilku dni jak słucham Pogody to zawsze trafiam, że nie ma
                  Beaty F.(a słucham o różnych porach) Pałam nadzieją, że już nie będzie jej
                  słychać na antenie.
                  A co do sentymentów: trudno ich nie mieć jak od ponad 10 lat słucha się tej
                  samej stacji. Miejmy nadzieję, że nowi prowadzacy wezmą sobie głęboko do serca
                  uwagi jakie zostały na tym forum przytoczone i postarają się nawiązać do
                  lepszych czasów tej rozgłośni.
                  • Gość: ex sluchacz Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl 26.04.05, 19:33

> Cieszę się, że od kilku dni jak słucham Pogody to zawsze trafiam, że nie ma
                    > Beaty F.(a słucham o różnych porach) Pałam nadzieją, że już nie będzie jej
                    > słychać na antenie.

I ja mam nadzieję, że przeniesiono Ją do sekcji gimnastycznej <lol>
                    • Gość: Łodziannin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 27.04.05, 15:35
                      Tam też może nie dać sobie rady
                      • marion35 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 27.04.05, 17:11
                        zgadzam się!
                • marion35 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 29.04.05, 16:14
                  Gość portalu: wowa napisał(a):

> a może to nie jest kwestia jakości nowych prezenterów, tylko sentymentów. to
                  > (sorka za porównanie) tak, jak z nowym papieżem - fajny, ale to już nie ten,
                  co
                  >
                  > poprzednio. może odrobinę dobrej woli i dajmy im szansę? a poza tym Pogoda,
                  to
                  > nie Classic. Sama o sobie mówi, że to nowe radio, więc przyjmijmy ich jako
                  nowe
                  >
                  > radio, bez wracania do przeszłości, od której jak słychać Pogoda się odcina
                  Nowe tylko z nazwy.
                  Punkty programu są te same tylko inaczej się nazywają.
                  Kto słuchał Classica wie,że "Niewiadomości" to teraz "Z deszczu pod
                  rynnę","Klakson" to "Drogowskaz","Mały Classic"-"Latawiec"itp...
                  Kiedy ktoś mówi -NOWE RADIO powinien czymś nowym zaciekawić,zaskoczyć słuchacza
                  a nie zmieniać nazwy i udawać,że to coś nowego.
                  Zupełny brak inwencji!
                  • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 29.04.05, 22:00
                    A "Lista życiowych przebojów" to "Pogodna lista", "Parowanie" to obecnie "Warte grzechu i zachodu", "Kinorama" to "Gwiazdozboór filmowy", "Styl wolny" to "Rap klimat". Długo można by wymieniać.
                    Prawda jest taka że Pogoda się praktycznie niczym nie różni programowo od Classica, poza tym że usuneli audycje sportowe.
                    • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 29.04.05, 22:58
                      Właśnie, audycje sportowe, które wspaniale prowadził Tomek Brzeziński a
                      niekiedy Robert Blesiński. To były bardzo mocne punkty programu Classica.
                      A w obecnej chwili wyraźnie widać niemoc programową i niemoc Beaty F. jako
                      dyrektora programowego i niemoc prezesa, który swoimi nieprzemyślanymi
                      decyzjami pogrąża radio w coraz wiekszy niebyt.
                      • Gość: ex słuchacz Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.toya.net.pl 30.04.05, 08:06

> Właśnie, audycje sportowe, które wspaniale prowadził Tomek Brzeziński a
                        > niekiedy Robert Blesiński. To były bardzo mocne punkty programu Classica.
                        > A w obecnej chwili wyraźnie widać niemoc programową i niemoc Beaty F. jako
                        > dyrektora programowego i niemoc prezesa, który swoimi nieprzemyślanymi
                        > decyzjami pogrąża radio w coraz wiekszy niebyt.

Mam prośbę, żeby leżącej (czyli Pani Beaty F.) nie kopać.
                        • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 30.04.05, 08:54
                          słuchłem pogodyw tym tygodniu, a Beaty nie słyszałem. od 10 do 14 był Wójcik, a
                          od 14-18 Fidos. pogodną listę prowadził Sebastian Korkosz. to tylko chwilowo,
                          czy Beata schodzi z anteny?
                          • marion35 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 30.04.05, 12:09

> słuchłem pogodyw tym tygodniu, a Beaty nie słyszałem. od 10 do 14 był Wójcik,
                            a od 14-18 Fidos. pogodną listę prowadził Sebastian Korkosz. to tylko chwilowo,
                            > czy Beata schodzi z anteny?

Mam taką nadziej.Tych facetów fajnie się słucha.
                            Brak tylko radosnych poranków w wykonaniu Marcina i Marka.
                            Jest smętna para siląca się na dowcipy.
                            • Gość: tewo Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.femur.pl / *.femur.pl 30.04.05, 22:19
                              marion35 napisała:

>
                              > Mam taką nadziej.Tych facetów fajnie się słucha.
                              > Brak tylko radosnych poranków w wykonaniu Marcina i Marka.
                              > Jest smętna para siląca się na dowcipy.

Seby Korkosza fajnie się slucha? Posłuchalem pogodnej listy w jego wykonaniu i
                              to już zupełnie inny program. Natomiast na poranku bardzo podoba mi się Rogósz
                              • marion35 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 06.05.05, 15:14
                                tewo nie chodziło mi o S.Korkosza(to pomyłka)tylko o tego faceta,który jest od
                                10tej.Jest ok.
                                Piotrek na poranku stara się,to słychać ale nie ma z kim pogadać bo ta kobitka
                                jest nie z jego bajki.
                                Taki duet powinien albo mieć podobny dowcip i odbijać piłeczkę albo działać na
                                zasadzie przeciwności.Może być damski punkt widzenia kontra męski(choć to
                                stereotyp).
                                Pamietam Piotra w duecie z Benoit w wieczornych programach(to chyba była jakaś
                                randka).Wychodziło ok ,Ona była ciepła i marzycielska a On twardo stąpał po
                                ziemi.Dobrze się słuchało.
                                • marion35 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 06.05.05, 15:21
                                  Ktoś wie co z Panią Beatą?????
                                  • lenny-g Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 06.05.05, 21:14
                                    Teraz siedzi od 14 do 18
                        • marion35 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 30.04.05, 12:04
                          > Mam prośbę, żeby leżącej (czyli Pani Beaty F.) nie kopać.

Co Ty Tewo niedawno sam chciałeś,żeby przenieśli Beatę do sekcji gimnastycznej.
                          Jeśli chodzi o kopanie to z kilku wypowiedzi tutaj wynika,że Beata niejednemu
                          już dokopała i to nie tylko w Classicu.
                          Moze sprawdza się to,że krzywda którą komuś zrobisz wraca do ciebie ze zdwojoną
                          siłą?
                          • marion35 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 30.04.05, 12:48
                            marion35 napisała:

> Gość portalu: tewo napisał(a):
                            > > Mam prośbę, żeby leżącej (czyli Pani Beaty F.) nie kopać.
                            >
                            > Co Ty Tewo niedawno sam chciałeś,żeby przenieśli Beatę do sekcji
                            gimnastycznej.
                            > Jeśli chodzi o kopanie to z kilku wypowiedzi tutaj wynika,że Beata niejednemu
                            > już dokopała i to nie tylko w Classicu.
                            > Moze sprawdza się to,że krzywda którą komuś zrobisz wraca do ciebie ze
                            zdwojoną siłą?

Przepraszam TEWO , chodziło o cytat z tekstu EX SŁUCHACZA
                            • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 02.05.05, 19:17
                              sprawdza się przysłowie "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" nie będziemy po niej
                              płakać.
                              A co do poranka to lepiej niech Piotr Rogósz czyta informacje bo to co chcą
                              razem z koleżanką zrobić wychodzi im nieudolnie i jest mierną namiastką tego co
                              robili razem z Szewczykiem i Szwelengreberem ale oni są bardzo inteligentnymi
                              facetami i w mig chwytają o co drugiemu chodzi mimo, że używali niedomówień, a
                              ta pani nie chwyta za bardzo ( nie czaji bazy )i Piotrowi pogaduszki z nią się
                              nie kleją.
                              • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 09.05.05, 18:38
                                A już miałem nadzieję, że coś zrozumiałaś, myliłem się bardzo.
                                Po co ty Kobieto wróciłaś na antenę? Zajmij się inną pracą poza anteną,
                                chociażby stworzeniem jakiegoś nowego programu do ramówki, jakiejś fajnej akcji
                                radiowej. Prowadzenie audycji pozostaw innym. Ty naprawdę się do tego nie
                                nadajesz. Nie dziwie się, że zrezygnowano z Twoich (z Ciebie) usług w RMF FM.
                                • marion35 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 13.05.05, 17:34
                                  bardzo to ostre.
                                  czy osobiste???
                                  • Gość: Łodzianin Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 13.05.05, 22:19
                                    Może osobiste, może nie, na pewno piszę to co czuję kiedy ją słucham.
                                    Do innych prowadzących nie mam nic nawet do Sebastiana K., który nie
                                    wymawia "r" nie mam nic, zna się na tym o czym mówi.
                                    Inni odnoszę wrażenie, że są przygotowani do pracy albo bardzo mocno się
                                    starają wypaść na antenie jak najlepiej. Beata F. nie, ona jest w swoim
                                    świecie. Za bardzo na siłę stara się być elokwentna i zabawna co niestety daje
                                    odmienny skutek.
                                    Ale to jest moje zdanie i nikogo nie zmuszam do tego aby się z nim utożsamiał.
                                    • marion35 Re: RADIO CLASSIC ZMIENIA NAZWĘ !!! 28.05.05, 15:04
                                      Rozumiem.Dziękuję za wyjaśnienia.
                                      Ja za to mam coś osobistego(jutro mija rok od czasu kiedy Beata wraz z jeszcze
                                      jedną osobą zrobiła mi przykrą niespodziankę)!
                                      Kobiety potrafią być okrutne!
                                      Mówię to choć jestem kobietą.
                                      ...ale pracuję z samymi mężczyznami...bardzo fajnymi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka