Dodaj do ulubionych

nowa zagadka

20.03.05, 22:13
kto wie co to byl FAFIK :-)
Obserwuj wątek
    • harry_76 Re: nowa zagadka 20.03.05, 22:32
      Knajpka, tam gdzie teraz jest Żabka, naprzeciw LO, na Zwirki i Wigury-i pisze
      to nie-Sieradzanka.pzdr.
      • anilek_swiety Re: nowa zagadka 21.03.05, 06:33
        Gratuluje "nie Sieradzanko" to byl najlepszy klub mlodziezowy w Sieradzu, w
        czasach dinozaurow :-). Byla tam zawsze duzo mlodych ludzi. Choc dla mnie to
        oni wowczas byli taaaacy starzy. :-))
        ej szkoda tamtych czasow, muzyki beatlesow, niemena, mnie tam wtedy jedno piwo
        wystarczylo hihihihi
        • harry_76 Re: nowa zagadka 21.03.05, 09:35
          Moja ciocia opowiadała mi o tym klubie, było podobno super! Szkoda, że już nic
          takiego teraz nie ma- choć młodzież sieradzka woli raczej stanie pod klatką z
          petem i piwskiem...niestety....czy oni nie mają co robić?
          • ebusia_fam_fatal Re: nowa zagadka 21.03.05, 09:40
            nie generalizuj! ja wole rower! a do mlodziezy sie chyba jeszcze zaliczam ;)
            • anilek_swiety Re: nowa zagadka 21.03.05, 10:02
              rower to jedno a dyskusje o zyciu i codziennosci to drugie :-)
              • ebusia_fam_fatal Re: nowa zagadka 21.03.05, 10:11
                a jak sie ma chodzenie do knajpy do dyskusji o zyciu i codziennosci? :)

zdecydowanie wole rower, spacer, dobra ksiazke, dobra muzyke, znajomych i
                Was....
                niz pety, piwsko i stanie na klatce... :)

pozdrowionka!
                • paenka Re: nowa zagadka 21.03.05, 10:29
                  Co do młodziezy spedzajacej czas po dblokiem. Przyznam sie, że sama kiedyś
                  uczęszczałam ale dlatego że naprawde miło spedzało się czas. W sumie na 10
                  chlopaków byly 2 dziewczyny noa el to nieważne. Gralismy w szachy, karty a w
                  końcu postanowilismy zrobic kosza osiedlowego. No i chlopaki bardzo poważnie
                  sie zabrali do tego. Sami zbudowali kosz, wykopali dziurę odpowiednio glęboką,
                  zalali betonem jak trzeba i namalowali pieknie "trumnę" wraz z linią za 3
                  punkty. I stał ten kosz może ze dwa tygodnie. Po tym czasie ścięto kosz
                  ponieważ pewne panie z bloku stwierdziły, że zakłócamy im spokój dnia
                  powszedniego;/
                  No jak widać inicjatywa była, ale "dzieci" i ryby głosu nie mają. WIęc nie
                  mówicie, że sie młodzież to obiboki.
                  • anilek_swiety Re: nowa zagadka 21.03.05, 20:17
                    samo zycie, ale tak poza tym jest jakis klub studencki, albo mlodzizowy tylko
                    nie kafejka komputerowa. Z tego co slyszalem w Sierdzu sa ze cztery wyzsze
                    uczelnie, wiec studentow troche jest.
                    • mapi4 Re: nowa zagadka 23.03.05, 08:48
                      anilek_swiety napisał:

> samo zycie, ale tak poza tym jest jakis klub studencki, albo mlodzizowy tylko
                      > nie kafejka komputerowa. Z tego co slyszalem w Sierdzu sa ze cztery wyzsze
                      > uczelnie, wiec studentow troche jest.

Bardzo ciekawe spostrzeżenie!

Własnie! W Sieradzu szkół tzw. wyższych /filli itp./ jest chyba nawet jeszcze więciej niż 4, a faktycznie nie ma żadnego klubu studenckiego, żadnego życia studenckiego, żadnej szeroko rozumianej kultury studenckiej, żadnych wydarzeń z tym ruchem związanych /np. juwenalia lub choćby jakaś tylko ich marna namiastka!!!/. Czy to nie jest zastanawiające????????????

Czyżby prawdziwa była odpowiedź, że sieradzkie tzw. wyższe uczelnie nie są nastawione na kształcenie, wychowanie, szeroko rozumianą edukację na poziomie akademickim, tylko na produkcję... kapuchy????????????
                      • anilek_swiety Re: nowa zagadka 23.03.05, 09:03
                        sory dodalen noy temat przez przypadek
                • zgierzak Spoko 23.03.05, 01:15
                  Przyjedź do zgierza albo - to dopiero jazda - do Łodzi na jakies osiedle. Tam
                  typy z piwem i fają nie stoją w klatkach tylko przed i walą w łeb kogo popadnie
                  jak nie zareaguje na prośbę o zetę. Slums się robi straszny. Sieradz to spokojne
                  miejsce. Nawet w "Czeczenii" koło Chemitex-u ciężko dostać w ryj.
                  • anilek_swiety Re: Spoko 23.03.05, 05:25
                    to nie czeczenia tylko formoza :-))
                    • paenka Re: Spoko 23.03.05, 09:58
                      a mi sie wydawalo ze to Meksyk?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka