anilek_swiety 20.03.05, 22:13 kto wie co to byl FAFIK :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harry_76 Re: nowa zagadka 20.03.05, 22:32 Knajpka, tam gdzie teraz jest Żabka, naprzeciw LO, na Zwirki i Wigury-i pisze to nie-Sieradzanka.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: nowa zagadka 21.03.05, 06:33 Gratuluje "nie Sieradzanko" to byl najlepszy klub mlodziezowy w Sieradzu, w czasach dinozaurow :-). Byla tam zawsze duzo mlodych ludzi. Choc dla mnie to oni wowczas byli taaaacy starzy. :-)) ej szkoda tamtych czasow, muzyki beatlesow, niemena, mnie tam wtedy jedno piwo wystarczylo hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
harry_76 Re: nowa zagadka 21.03.05, 09:35 Moja ciocia opowiadała mi o tym klubie, było podobno super! Szkoda, że już nic takiego teraz nie ma- choć młodzież sieradzka woli raczej stanie pod klatką z petem i piwskiem...niestety....czy oni nie mają co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: nowa zagadka 21.03.05, 09:40 nie generalizuj! ja wole rower! a do mlodziezy sie chyba jeszcze zaliczam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: nowa zagadka 21.03.05, 10:02 rower to jedno a dyskusje o zyciu i codziennosci to drugie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: nowa zagadka 21.03.05, 10:11 a jak sie ma chodzenie do knajpy do dyskusji o zyciu i codziennosci? :) zdecydowanie wole rower, spacer, dobra ksiazke, dobra muzyke, znajomych i Was.... niz pety, piwsko i stanie na klatce... :) pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: nowa zagadka 21.03.05, 10:29 Co do młodziezy spedzajacej czas po dblokiem. Przyznam sie, że sama kiedyś uczęszczałam ale dlatego że naprawde miło spedzało się czas. W sumie na 10 chlopaków byly 2 dziewczyny noa el to nieważne. Gralismy w szachy, karty a w końcu postanowilismy zrobic kosza osiedlowego. No i chlopaki bardzo poważnie sie zabrali do tego. Sami zbudowali kosz, wykopali dziurę odpowiednio glęboką, zalali betonem jak trzeba i namalowali pieknie "trumnę" wraz z linią za 3 punkty. I stał ten kosz może ze dwa tygodnie. Po tym czasie ścięto kosz ponieważ pewne panie z bloku stwierdziły, że zakłócamy im spokój dnia powszedniego;/ No jak widać inicjatywa była, ale "dzieci" i ryby głosu nie mają. WIęc nie mówicie, że sie młodzież to obiboki. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: nowa zagadka 21.03.05, 20:17 samo zycie, ale tak poza tym jest jakis klub studencki, albo mlodzizowy tylko nie kafejka komputerowa. Z tego co slyszalem w Sierdzu sa ze cztery wyzsze uczelnie, wiec studentow troche jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: nowa zagadka 23.03.05, 08:48 anilek_swiety napisał: > samo zycie, ale tak poza tym jest jakis klub studencki, albo mlodzizowy tylko > nie kafejka komputerowa. Z tego co slyszalem w Sierdzu sa ze cztery wyzsze > uczelnie, wiec studentow troche jest. Bardzo ciekawe spostrzeżenie! Własnie! W Sieradzu szkół tzw. wyższych /filli itp./ jest chyba nawet jeszcze więciej niż 4, a faktycznie nie ma żadnego klubu studenckiego, żadnego życia studenckiego, żadnej szeroko rozumianej kultury studenckiej, żadnych wydarzeń z tym ruchem związanych /np. juwenalia lub choćby jakaś tylko ich marna namiastka!!!/. Czy to nie jest zastanawiające???????????? Czyżby prawdziwa była odpowiedź, że sieradzkie tzw. wyższe uczelnie nie są nastawione na kształcenie, wychowanie, szeroko rozumianą edukację na poziomie akademickim, tylko na produkcję... kapuchy???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: nowa zagadka 23.03.05, 09:03 sory dodalen noy temat przez przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Spoko 23.03.05, 01:15 Przyjedź do zgierza albo - to dopiero jazda - do Łodzi na jakies osiedle. Tam typy z piwem i fają nie stoją w klatkach tylko przed i walą w łeb kogo popadnie jak nie zareaguje na prośbę o zetę. Slums się robi straszny. Sieradz to spokojne miejsce. Nawet w "Czeczenii" koło Chemitex-u ciężko dostać w ryj. Odpowiedz Link Zgłoś