Dodaj do ulubionych

wycieczkujmy rowerowo

21.03.05, 10:26
propozycje, pomysly, daty, konkrety bardziej lub mniej konkretne.

tu :)

zatem zaczynam: wycieczka rowerowa nasza po sieradzu i niedalekich okolicach
(na poczatek). na dobry poczatek niech tez bedzie poznanie historii miasta.
niech kazdy z nas (ochotnicy :)) 'opracuje' jakies miejsce, ktore bedzie na
naszej trasie pod wzgledem historycznym i bedziemy sobie dyskutowac i
poznawac histroie miasta. i poznawac siebie:)
Obserwuj wątek
    • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo 21.03.05, 12:28
      podaj jakas propozycje trasy, jestem tym zywo zainteresowany
      • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 21.03.05, 13:59
        hm. nie wiem, szlaki te znane wytyczone to moze niekoniecznie.. po co sie
        ograniczac. sami mozemy wybrac miejsca, o ktorych chcemy porozmawiac, zobaczyc
        je, poznac historie:) cala wiosna i lato przed nami!!! nie musimy sie
        ograniczac do jednej wyprawy :)

paenka! naprawiaj rower!!! :):)
        • paenka Re: wycieczkujmy rowerowo 22.03.05, 13:53
          Jak wroce do SIeradza to sie zabieram za niego:)
    • zgierzak rower - bee 23.03.05, 01:05
      Można się dorobić żylaków i hemoroidów na takim sprzęcie. Jadąc na Rossoszycę -
      skręt w prawo w lesie i równoległa ze zwykłą trasa do Szadku może być ciekawa.
      Mały ruch. Jestem u was często i wszystkie drogi alternatywne włącznie z
      gruntowymi mam przećwiczone. Kierunek NE nie jest zbyt ciekawy.
      • anilek_swiety Re: rower - bee 23.03.05, 05:27
        a ja proponuje wyprawe do wilna na rowerku, przeciwczylem to i jest super, mam
        trochezdjec z wyprawy :-)
        • annat4 Re: rower - bee 10.06.05, 22:54
          Widziałam, bardzo ładne zdjęcia. Zazdroszczę.
          • anilek_swiety Re: rower - bee 10.06.05, 22:56
            zapraszam na podobna wyprawe, moze byc nawet tam :-)
      • ebusia_fam_fatal Re: rower - bee 23.03.05, 09:06
        jak chcesz mozesz jechac za albo przed nami (nie, przed nami to nie)
        samochodem. zobaczymy kto bedzie zdrowszy i kto bezie mial wiecej
        satysfakcji ...

;) pozdrawiam
    • ebusia_fam_fatal propozycja trasy. wycieczka nr 1 23.03.05, 14:28
      spotkamy sie na Rynku :) chyba bysmy sie tam raczej nie zgubili :)

1. Rynek
      2. Teatr
      3. Rynek Praski
      4. Wzgórze Zamkowe
      5. Kisiele (czy jak to sie tam nazywalo :) walami do poczatku Żegliny.. )
      6. Winiarnia (i okolice, dużo o nich bylo w wątku "co lubicie w sieradzu")
      7. Dom Kata i okolice
      8. Kościuszki
      9. Rondo
      10. Cmentarze
      11. Mickiewicza
      12. do rzeki
      13. wzdłuż rzeki na Postiv, Park Staromiejski, Szlaban:)
      14. Koniec. kocyki, picie, kanapki:) ciastka cukierki, czekolada, kielbaski,
      ognisko:) nad rzeka mile spedzony koniec fajnego dnia, dyskusje itd.. :)

co Wy na to?
    • ebusia_fam_fatal i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 24.03.05, 09:56

• hajdana Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 25.03.05, 11:34
        bardzo fajna trasa. Nigdy nie byłam na początku Żegliny. Gdzie to jest i czy
        bardzo daleko? Myślę, że do tematu wrócimy na początku wakacji :). I może
        Zbyszek zjk7 dałby się namówić? Pozdrawiam
        • ebusia_fam_fatal Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 25.03.05, 13:40
          ten poczatek to chyba nie jest taki prawdziwy poczatek :) to jest na koncu
          ulicy Prostej. i to nie jest tak bardzo daleko - wszystko w granicach miasta:)
          byla o tym mowa w wątku co lubicie w sieradzu. zdaje sie ze tam te Kisiele
          wystepuja/wystepowaly:)

moze zjk7 by sie dal namowic. fajnie by bylo :)
          a mnie tak nosi, ze chyba sama niebawem pojade po tej trasie :) zobacze czy sie
          w goole da i co i jak:) skoro chcecie dopiero we wakacje to ja sie nie
          doczekam :/
          • anilek_swiety Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 25.03.05, 15:18
            zaraz zaraz, czy kisiele to tam jak walami idzie sie w kierunku chojnego?,
            tam wczesniej byl taki maly stawik z karaskami nie bylem tam 100 lat, ale
            jeszcze pamietam hihihi
            tutaj powinno to byc
            • ebusia_fam_fatal Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 25.03.05, 15:27
              teoretycznie tak.
              ale nie recze:)
              sprawdx sobie, poczytaj wątek o fajnych rzeczach w sieradzu:)
              to kiedy jedziemy, aniolku? :)
              • anilek_swiety Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 25.03.05, 17:07
                anilek!!!! ido tego swiety :-)))
                a nie aniolek!!!!
            • sbi Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 25.03.05, 17:17
              > zaraz zaraz, czy kisiele to tam jak walami idzie sie w kierunku chojnego?

dokładnie tam
              • anilek_swiety Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 26.03.05, 10:01
                a moze tak kajakiem, szkoda ze to tak malo obecnie znana w sieradzkiem forma
                wypoczynku
                kajak.org.pl/bazy/splywww/aktualna/szlak.cgi?idsz=12
          • mapi4 Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 26.03.05, 10:29
            Początek Żegliny, ten właściwy czyli żródło jest chyba wiele kilometrów dalej i poza Sieradzem, na południe od Brzeźnia, gdzieś na polach pomiędzy wsiami Ostrów a Gozdy.
            • siradz Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 28.03.05, 18:30
              Komu chce się takie wycieczki uskuteczniać, są zdecydowanie przyjemniejsze
              sposoby na spalenie nadwyżki energii!!!!!
              • jopp67 Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 28.03.05, 18:52
                Wlasnie od jazdy na rowerze d... boli. Odzwyczailem sie.
                • anilek_swiety Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 28.03.05, 19:06
                  a ja zroblem sobie wycieczke samochodzikiem do lasu, sloneczko nawet
                  przygrzewalo i widac juz wiosne
                  • jopp67 Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 28.03.05, 19:13
                    No i o to chodzi samochodzikiem to rozumie a nie d..sko sobie tluc.
                    • anilek_swiety Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 28.03.05, 19:19
                      ale to zaden wyczyn, choc przyjemnosc przednia :-)
                • ebusia_fam_fatal Re: i co z ta wycieczka? hĘ? :D [n/t] 04.04.05, 11:10
                  od seksu tez czasem dupa boli ;)
                  ale na rowerku widoki piekniejsze :P (przynajmniej dla mnie :) )
    • ebusia_fam_fatal wycieczkujmy rowerowo i pieszo 29.03.05, 10:14
      bylam w pierwszy dzien swiat - na rowerku pojechalam do skansenu a potem sobie
      szlam walem w kierunku Kisieli...
      trzeciego mostu (przy skansenie pierwszy, przy wierzbowej drugi, przy Prostej
      trzeci) nie da sie przejechac. nie dosc ze rozklekotany, to jeszcze chyba w
      ogole wlasnosc prywatna i do ulicy ciezko sie dostac. a dalej jak szlam
      daleeeeeko daleeeeeko to juz nic nie bylo:/
      a jak wrocilam do miasta i ulica prosta chcialam dojechac do mostu tez sie nie
      dalo, taka zablocona i niewyrownana "ulica"

widze, ze mimo wszystko rower sie nie cieszy zbytnia popularnoscia. szkoda..

zatem trase, ktora podalam (i na ktora sie znajda chetni) poprawiam - zamiast
      mostem i ulica Prosta dojedziemy do miasta ulica Wierzbowa. reszte podtrzymuje..

a moze zrobimy piesza wycieczke? :> ta sama trasa :)
      • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 29.03.05, 15:53
        nawet nei wiem gdzie ulica prosta, kiedys tam bylem i az mnie zatkalo widzialem
        tuz przy wale taka posiadlosc i oczywiscie musialem wypytac co to i kogo. Jesli
        mnei pamiec nie myli to bylo kogos od tej firmy w tubadzinie od plytek, musze
        przyzanc kasy w to wlozyl gosc sporo
        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 29.03.05, 16:25
          hm. to co ja widzialam to raczej nie przypominalo "posiadlosci" .. to bylo
          bardziej jak... wiejska zagroda :/ no i ten rozklekotany most. a ulica prosta
          jest niedaleko, tam nawet traktory p[rzejezdzaja na pola , tylko ze nie ma
          mostu a normalnie sie przejezdza przez odnoge zegliny (bo sama zeglina to jest
          blizej miasta.

wiec bardzo prawdopodobne, ze mowimy nie o tej samej "posiadlosci" :) pozdrawiam
          • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 29.03.05, 16:28
            to ja mowie chyba o tym wczesniej tam na olendrach czy jakos tak, pod kisielami
            ale od strony miasta tam chyba facet ma nawet konie tak mi sie wydaje
            • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 29.03.05, 16:32
              no to jest tam taka chatka:) faktycznie :)
              osiedle zowie sie chabie. olendry to tylko ulica (i to duze, bo male to sa kolo
              mostu kolejowego) jest tam superancka (na duzych olendrach) cukiernia z pycha
              pączkami! mniam... chyba, ze nazwa "olendry" dla tamtego miejsca jest jakos
              tak.. historycznie z tym miejscem zwiazana a nie tylko ulica :)

pozdrawiam
              • sbi Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 29.03.05, 16:58
                > chyba, ze nazwa "olendry" dla tamtego miejsca jest jakos
                > tak.. historycznie z tym miejscem zwiazana a nie tylko ulica :)

Pochodzi od osadników holenderskich, w tej chwili nie pamietam kiedy to było
                ale postaram sie sprawdzić.
              • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 29.03.05, 17:09
                tam cukiernia????? co Ty opowiadasz na ktorych to tam za straza?? ale mnie
                zaskoczylas
                • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 30.03.05, 09:04
                  olendry duze 4 cukiernia ciastkarnia p. Beaty Witczak. jej syn tez mial
                  cukiernie "Grześ" - mial od mamy te pysznosci:) - na pksie - obecnie sie zmyl
                  bo na wigilie dostal wymowienie placu ze wzgledu na przebudowe pksu - przeniosl
                  sie na lokietka.
                  ale tam na chabiu jest cukiernia/ciastkarnia zaraz przy wjexdzie na olendry po
                  prawej stronie (jak sie wjezdza od krakowskiego), taka duuuuuuuuza biala
                  chata :) i pyyyycha pączki polecam :)
                  • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 02.04.05, 20:11
                    no to co zapraszasz mnie tam na paczki i kawe - jak rozumiem :-)
                    • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 04.04.05, 11:08
                      zapraszam Cie tam na paczki i kawe :)
                      • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 05.04.05, 22:42
                        trzymam Cie za slowo!!!!!
        • mapi4 Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 30.03.05, 09:20
          anilek_swiety napisał:

> nawet nei wiem gdzie ulica prosta, kiedys tam bylem i az mnie zatkalo widzialem
          >
          > tuz przy wale taka posiadlosc i oczywiscie musialem wypytac co to i kogo. Jesli
          >
          > mnei pamiec nie myli to bylo kogos od tej firmy w tubadzinie od plytek, musze
          > przyzanc kasy w to wlozyl gosc sporo

Faktycznie nie wiesz gdzie jest ul. Prosta, bo miejsce o którym piszesz (dom mieszkalny + stajnie) jest tuż obok Skansenu i Wzgórza Zamkowego - po drugiej stronie Żegliny, chyba przy ul. Rzecznej, a ul. Prosta jest dużo, dużo dalej na południe, może nawet ok. 1 km i stanowi w pewnym sensie granicę między miastem (ogródkami działkowymi) a Monicami.
      • siradz Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 29.03.05, 18:39
        Kogos zabrałaś na tę wycieczke, pochwal sie nam tutaj
        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 30.03.05, 09:04
          chwale sie: pojechalam/poszlam sama :) fajnie bylo mowie Wam :)
          • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 30.03.05, 11:26
            samej na takie peryferia niebezpiecznie chodzic, chyba ze szuka sie przygody.
            Nie polecam, lepiej w towarzystwie jakiegos ukochanego np
            • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 30.03.05, 13:13
              lubie ryzyko... ;)

a ukochanego to najpierw trzeba miec, zeby potem go zabierac.. :)
              • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 30.03.05, 13:14
                no wiesz, a czemu nie masz czyzbys wszytskich tak sobie rzucala?????
                zostaniesz stara panna hihihihi
                • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 30.03.05, 13:23
                  jestem dla nich zbyt inteligentna hihihihi

;)

staropanienstwo mi nie grozi - ostatnio sie zareczylam ;) z przyjacielem :D
                  postanowilismy, ze jak skoncze 35 to sie pobierzemy :D takze do 35 rż mam
                  wolne .. od garow :)
                  • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 01.04.05, 00:02
                    owszem jestes zbyt inteligentna, tylko nie zwrocilas uwagi, ze jestes
                    inteligentna inaczej hihihihih
                    • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 01.04.05, 12:30
                      to moze juz nie chcesz ze mna na rower jechac, skoro odkryles moja tajemnice? ;(
                      • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 01.04.05, 23:47
                        nie, dlaczego moge jechac tylko nie wiem czy spelnie Twoje oczekiwania
                        intelektualne :-))))
                        • dzwoneczek69 Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 02.04.05, 15:58
                          Widać, że raczej nie, gamoniu!!!!!
                          • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 02.04.05, 20:00
                            a cos taki rozeznny w temacie rozstrojony umyslowo dzwoncu????
                            • dzwoneczek69 Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 03.04.05, 21:55
                              Dzisiaj odpuszczam wszystkim więc i tobie.
                        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo i pieszo 04.04.05, 09:21
                          inteligentny inaczej (a wnioskuje ze jestes ;) ) to ok :) biore Cie ze soba
                          ==
                          dzwon glosny gdy w srodku pusty :D
    • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 04.04.05, 09:54
      bylam jednak przy tym trzecim moscie jeszcze raz. tym razem podjechalam
      samochodem od ulicy prostej. most, mimo, ze wyglada na niestabilny, jest w
      porzadku, p[rzejechac po nim i do ulicy prostej sie da.. wiec jakby jednak ktos
      zechcial na te wycieczke...
      • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo 05.04.05, 22:41
        gdzie ten 3 most czy przypadkiem nei jest to o jeden most za daleko
        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.04.05, 08:50
          on jest na wysokosci kosciola w monicach, na zeglinie albo jakiejs odnodze....
          jak sobie wexmiesz plan sieradza do lapki to poszukaj ulicy prostej i rzeczki
          do ktorej ona prowadzi. tam jest ten most :)

oj, koniecznie Cie trzeba tam zabrac aniolku :]
    • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 12.04.05, 13:27
      podnosze wątek.
      i przy okazji pytam: ktos sie serialnie pisze na taki rodzaj poznawania
      historii miasta? czy mam se przeczytac pare ksiazek i sama posmigac? bo jak tak
      to musze juz zaczac te ksiazki czytac.... :|
      • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo 13.04.05, 20:06
        jedz ze mna na jakas dalsza wyprawe, zobaczysz jak jest super
        moze na borholm albo do talina, co Ty na to?
        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 15.04.05, 15:06
          Mamusia mi nie kazala rozmawiac z nieznajomymi, ale o wyjazdach z nimi na
          bornholm nie wspominala ;)
          pozyjemy zobaczymy. jestem ZA :)
          • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo 15.04.05, 21:17
            no wiec jedziemy, wez troche papmersow i szmalu i gonimy z wiatrem :-)
            • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 17.04.05, 21:44
              po co mi pampersy? :>
              • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo 17.04.05, 21:45
                no jak sobie dasz rade bez mamusi?:-)
                • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 17.04.05, 21:46
                  bez mamusi i bez pampersow. jeszcze bym cie mile zaskoczyla :P
                  • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo 18.04.05, 19:35
                    chcialbym to widziec :-))
    • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 08.06.05, 15:27
      to jak bedzie? jedzie ktos ze mna? :]
      • anilek_swiety Re: wycieczkujmy rowerowo 08.06.05, 21:31
        ja, ja jade ale wezmiemy tylko jeden namiot :-)
        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 09.06.05, 09:33
          az tak CI sie podoba spanie pod golym niebem, ze nie wexmiesz dla siebie
          namiota? :P
    • ebusia_fam_fatal spontan 20.04.06, 10:15
      pojechalismy z farbenem pojexdzic po miescie i zrobilismy 30 km przez charlupie
      wielka, oraczew, wroblew, charlupie mala :D
      bez mapy, planow, pomyslu... jechalismy przed siebie "za las" i na poczatku caly
      czas prosto :)

fajna sprawa tak na rowerku :) :) :)
      polecam
      • farbenheit Re: spontan 20.04.06, 10:20
        Oj pojechalismy i to rzeczywiscie super sprawa :) No co tu wiecej pisac -
        siadajcie i probujcie - zobaczymy gdzie Was poniesie :)
        • szaramysza9 Re: spontan 20.04.06, 10:54
          co to jest 30 km??
          Mało, mało!!!
          • ebusia_fam_fatal Re: spontan 20.04.06, 11:15
            pwnie ze malo
            to bylo tylko takie "jezdzenie po miescie" :)
            • zodiak72 Re: spontan 20.04.06, 11:23
              Fajna jest też taka trasa w tamtym kierunku:

wyjazd z Sieradza ul. Reymonta do końca miasta, caly czas prosto polną drogą, po lewo mijasz Klocko, wjeżdzasz w las, jedziesz koło mlyna leśnego nad rzeczką, 2 km i dojeżdzasz do Charlupii Wielkiej, skręcasz w lewo w asfaltową drogę, przecinasz drogę Sieradz-Kalisz, jedziesz prosto do Koscierzyna. W Koscierzynie skręt w prawo w asfaltową drogę do Charlupii Malej, jedziesz koło kosciola w Charlupii i ul. Wolską dojeżdża sie do przejazdu kolejowego koło ciepłowni.
              • ebusia_fam_fatal Re: spontan 20.04.06, 11:29
                w charlupi wielkiej to chyba w prawo skoro na koscierzyn? prawie tak jechalismy,
                ale we wroblewie nas ciemno zlapalo i musielismy juz jechac w miare glownymi
                drogami a nie polami, tak to oczywiscie ze bysmy jechali tam polami kolo
                cieplowni :)
                • zodiak72 Re: spontan 20.04.06, 11:36
                  Zgadza się - w prawo w Charlupi Wlk. A potem z Charlupi Malej nie jedziesz POLAMI, normalnie asfaltową drogą, ul. Wolaks (gdy skręcisz z POW w Zakladnikow, to zaraz za przejazdem kolejowym jest ulica odbijająca w LEWO, koło mechaniki samochodowej - tamtędy tez mozna dojechać do Charlupi Malej, choć polami jest bliżej.
                  • ebusia_fam_fatal Re: spontan 20.04.06, 21:38
                    normalnie asfaltową drogą, ul. Wolaks (gdy skręcisz z POW w Zakladnikow, to
                    > zaraz za przejazdem kolejowym jest ulica odbijająca w LEWO, koło mechaniki sam
                    > ochodowej - tamtędy tez mozna dojechać do Charlupi Malej, choć polami jest bliż
                    > ej.

czyli przez koscierzyn..

a w ogole to co Ty nam za trase podales? prawie taka jaka jechalismy;) teraz to
                    inne tereny trzeba zjechac ;)
                    • ebusia_fam_fatal Re: spontan 20.04.06, 21:39
                      ej nie sory, zagalopowalam sie z tym koscierzynem:D ech kurde, zmeczona jestem..
              • sbi Re: spontan 20.04.06, 11:37
                E tam na rowerku, w armii to sobie biegaliśmy tą trasą ... :)
            • ebusia_fam_fatal Re: spontan 20.04.06, 11:31
              niech strace:
              w dlugi łikend jedziemy z farbenem do zamku w gołuchowie :)
              i bynajmniej nie glowna trasa, tylko polami i lasami :D
              juz sie ciesze :))
              • zodiak72 Re: do Goluchowa?? ;-) 20.04.06, 11:38
                przecież to jest jakieś 75 km w jedną stronę;-) Padniecie, a nie dojedziecie;-)
                • sbi Re: do Goluchowa?? ;-) 20.04.06, 11:41
                  Tam jest fajny park, można sobie odpocząć i żubry pooglądać :)
                  • zodiak72 Re: do Goluchowa?? ;-) 20.04.06, 11:43
                    no i pałac magnacki, jeziorko.
                • ebusia_fam_fatal Re: do Goluchowa?? ;-) 20.04.06, 11:43
                  nie padniemy:)
                  • zodiak72 Re: to moze lepiej do Antonina? ;-) 20.04.06, 11:46
                    Odleglosc mniej wiecej podobna, ale za to mniej ruchliwymi drogami mozna dotrzec:
                    Charlupia Wlk, Chajew, Brąszewice, Kuznica Zagrzebska, Czajkow, Grabów nad Prosną, Antonin.

A też jest tam fajny pałac i jezioro.
                    • ebusia_fam_fatal Re: to moze lepiej do Antonina? ;-) 21.04.06, 08:26
                      do Antonina tez pojedziemy
                      poza tym do goluchowa, jak juz pisalam, nie jedziemy glownymi ani ruchliwymi drogami
                  • farbenheit Re: do Goluchowa?? ;-) 21.04.06, 08:05
                    I to spokojnie damy rade :)
                    • zodiak72 Re: do Goluchowa?? ;-) 21.04.06, 08:55
                      Którędy chcecie jechać do Goluchowa, omijając głowne drogi?
                      ;-)
                      • ebusia_fam_fatal Re: do Goluchowa?? ;-) 21.04.06, 16:35
                        zodiak, a czy to problem znalexc trrase? do blaszek jest szlak chociazby, poza
                        tym mozna jechac tak jak jechalismy z farbenem ostatnio,
                        jakos tam zawsze mala "boczna" sciezka i sie dojedzie.
                        trasy jeszcze nie obcykalismy tak szczegolowo
                        • paenka Re: do Goluchowa?? ;-) 21.04.06, 16:37
                          a do Widawy?
                          • ebusia_fam_fatal Re: do Goluchowa?? ;-) 21.04.06, 16:49
                            ale co do Widawy?
                          • farbenheit Re: do Goluchowa?? ;-) 23.04.06, 15:23
                            Samochwalczo powiem - za blisko jak dla nas :P
                        • jasiek53 Re: do Goluchowa?? ;-) 21.04.06, 17:27
                          a byłem w Gołuchowie przed lat kilku welocypedem(ładnie tam
                          park ,zamek,żubrówka żywa i dużo cienia bardzo ważnego latem!)
                          była to część dłuższej trasy :samochodem nas mój tata podwiózł (jak do Niemiec
                          jechał z przyczepką) do Środy -a potem my do Śremu ,Nowego Miasta i przez
                          Jarocin w dół do Sieradza!,
                          A Antonin też polecam ,super tam jest jezioro.Można odpocząć po podrózy.
                          Wtedy to nie chwaląc się ustanowiłem osobisty rekord kilometrów w 1 dzien na
                          rowerze(Sieradz-Kalisz-Ostrów-
                          Antonin,Ostrzeszów,Kępno<wieruszów,Walichnowy,Złoczew-Sieradz) i to w upale jak
                          diabli głównymi drogami , samotnie(bo koledzy wymiękli po drodze) i góralem że
                          aż koła się lepiły do asfaltu
                          -----------------
                          A teraz to bym pewnie zmarł w Błaszkach albo tam na piwo poszedł i wrócił
                          pociągiem razem z rowerem :)

Panie doktorze od pół roku nie trawię kaczek!
                          co robić ?
                          • jasiek53 do Goluchowa polecam trasę 21.04.06, 17:39
                            Sieradz-Warta-Goszczanów-Kożminek-Dębsko-Morawin-Zelasków-Russów-a potem albo
                            przez Zagórzyn albo Janków i Tursko (to 65+15 albo 65+19 km) Więc albo albo bo
                            tam są tylko 2 mosty przez Prosnę!
                            życzę udanej ekskurysji :)
                            • ebusia_fam_fatal Re: do Goluchowa polecam trasę 21.04.06, 17:42
                              o dziekujemy:) wexmiemy to pod uwage ;)
                              • jasiek53 Re: do Goluchowa polecam trasę 21.04.06, 17:44
                                dobrze że mogłem się przydać na coś:)
                                • ebusia_fam_fatal Re: do Goluchowa polecam trasę 21.04.06, 18:17
                                  jednak masz tez lepsze strony ;)
                                  • jasiek53 Re: do Goluchowa polecam trasę 21.04.06, 18:23
                                    a co?
                                    myślałaś ze jestem złym wilkiem!
                                    Czyli zaraz będę mógł rzec-"Jam nie Babinicz -Jam KmiciC!"
                                    :) hahaha
                                • farbenheit Re: do Goluchowa polecam trasę 23.04.06, 15:26
                                  Hmmm o tej trasie nie pomyslalem - mysle, ze raczej nie wykorzystamy jej w
                                  calosci bo lubimy kombinowac raczej ale byc moze w czesci...hmm :) Jak chcesz
                                  jasiek to potrafisz :D
                                  BTW - where is my beer?
                                  • jasiek53 Re: do Goluchowa polecam trasę 23.04.06, 17:44
                                    no tak pagórkowata jest(doliny rzek!) ale zapewniam iż lepszej nie ma
                                    oczywiście można skrucić ją ale tylko w 2 miejscach.Co wam da jakieś 7 km
                                    osczędności!
                                    Można też lasami i polami ale..
                                    nie zobaczycie wielu ciekawych osad i koścołów,cmentarzy ,nie doświadczycie
                                    naocznie jak zmienia się krajobraz gospodarczy(domy ,szklarnie itp)w miarę
                                    Wielkopolkowania.....:)
                                    tak mi się zdaje :D
                                    • jasiek53 Re: do Goluchowa polecam trasę 23.04.06, 17:47
                                      a i prawie brak koleinów i innych takich gadów
                                      ruch zerowy (oprócz sieradz-warta-trochę autobusów) i ogólnie mozna śmigać po
                                      całej jezndi'
                                      a co do cervezy

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=39815130&wv.x=2&a=40629173
                      • ebusia_fam_fatal Re: do Goluchowa?? ;-) 29.08.06, 01:32
                        zodiak72 napisał:

> Którędy chcecie jechać do Goluchowa, omijając głowne drogi?
                        > ;-)

już wiesz? ;)
                • farbenheit Pogoda sie popsula :/ 29.04.06, 12:47
                  Ale to mnie nie powstrzyma :) Wogole nie ma takiej sily ktora mnie powstrzyma :)
                  • ebusia_fam_fatal Re: Pogoda sie popsula :/ 29.04.06, 12:49
                    w taki deszcz chcesz jechac?
                    łe... :(
                    • farbenheit Re: Pogoda sie popsula :/ 29.04.06, 12:51
                      Jesli sie do wtorku nic nie zmieni to owszem - ale poczekam i jutrzejszy termin
                      jest w chwili obecnej nieaktualny. ide patrzec na pogode :)
                      • ebusia_fam_fatal Re: Pogoda sie popsula :/ 29.04.06, 12:55
                        mowilam Ci ze od srody bedzie dopiero ladnie.
                        moj tatk rpzed chwila lukal i taka sama pogode widzial co Ci mowie od tygodnia
                        ze tak bedzie :(
                        • farbenheit Re: Pogoda sie popsula :/ 29.04.06, 12:57
                          A ja sprawdzam wlasnie i mniemam iz we wtorek tez juz nie bedzie zle - obstawiam
                          terminy wtorek lub sroda.
                          • ebusia_fam_fatal Re: Pogoda sie popsula :/ 29.04.06, 13:00
                            czyli wstepnie we wtorek jedziemy
                            :)))
                            • farbenheit Re: Pogoda sie popsula :/ 29.04.06, 13:04
                              Tak :) Ja juz mam wszystko - trasy itp :) ale to juz nie tu :P
                              • paenka Re: Pogoda sie popsula :/ 29.04.06, 13:52
                                hrhrhrhhr a ja mam stacjonarke :D
                              • ebusia_fam_fatal jupiiiii 02.05.06, 12:43
                                jutro jedziemy do Gołuchowa :) taralalalalaal
                                pozwolilam sobie na podzielenie sie z Wami moja radoscia :)
                                jedziemy w środe, wracamy w czwartek. bedzie fajnie :))
                                • farbenheit Re: jupiiiii 02.05.06, 12:50
                                  ebusia_fam_fatal napisała:

> jutro jedziemy do Gołuchowa :) taralalalalaal
                                  > pozwolilam sobie na podzielenie sie z Wami moja radoscia :)
                                  > jedziemy w środe, wracamy w czwartek. bedzie fajnie :))

Amen :D:D :)
              • farbenheit To kto to w nas nie wierzy?? :P 02.05.06, 16:58
                Jutro :) Z samego rana :) I zyczcie nam powodzenia :)
                • ebusia_fam_fatal ja w nas wierze :) 02.05.06, 17:06
                  i dokumentacja bedzie :)
                  i raporty smsowe do tych, co w bazie pozostali ;)
                  zycze nam powodzenia ;)
                  • hajdana ja też w Was wierzę :) 04.05.06, 09:48
                    jak tam, kiedy zobaczę w necie? Pozdrawiam:)
                    • ebusia_fam_fatal UDAŁO SIEEEEE!!! :)))))))))))) 05.05.06, 20:06
                      wlasnie wlazlam do domku :))
                      bylo zajebiscie :)

fotki beda jakos niedlugo
                      • farbenheit Re: UDAŁO SIEEEEE!!! :)))))))))))) 05.05.06, 20:39
                        Fotki bedą jak sie farbenowi dupsko do krzesla przyzwyczai :P Czyli byc moze
                        jutro :P
                        • paenka Re: UDAŁO SIEEEEE!!! :)))))))))))) 05.05.06, 23:28
                          to troche jednak sie wyprawa przedluzyla? mieliscie wczoraj wrocic?
                          • ebusia_fam_fatal Re: UDAŁO SIEEEEE!!! :)))))))))))) 05.05.06, 23:30
                            bo nie mielibysmy kiedy zamku, kamienia sw Jadwigi i zuberkow odwiedzic, a w
                            sumie po to tam pojechalismy:D
                            • jasiek53 Re: UDAŁO SIEEEEE!!! :)))))))))))) 06.05.06, 01:03
                              ozwała się para hehe:)
                              • ebusia_fam_fatal Re: UDAŁO SIEEEEE!!! :)))))))))))) 06.05.06, 08:32
                                jasiek53 napisał:

> ozwała się para hehe:)

no jak pojechalam z moim mężem to dlaczego oboje nie mielibysmy o tym napisac?
                                :)
                                • paenka Re: UDAŁO SIEEEEE!!! :)))))))))))) 06.05.06, 10:48
                                  to wy jestescie małżźeństwem już?to to był wyjazd to kaliszfornii czy do las
                                  kaliszas? No prosze mamy pierwsze małżenstwo ktore sie zawiąząło na naszym
                                  forum, GORZKO GORZKO! :p
                      • ebusia_fam_fatal Goluchow - foto :) 07.05.06, 13:51
                        wybrane fotki tutaj:
                        www.ebusia.nasze.pl/goluchow/
                        enjoy (:
                        • paenka Re: Goluchow - foto :) 07.05.06, 14:47
                          a o co chodzi z tymi ciezarowkami ktore spokoju nie dawaly? A jak jest nad
                          zbiornikiem W gołuchowie? Jest gdzie sie kąpać? A jest gdzie psa wypuscic?
                          • ebusia_fam_fatal Re: Goluchow - foto :) 07.05.06, 14:53
                            bo siedzielismy na poboczu a tiry ktore zapierdzielaly nawet sie nie "odsunely"
                            i nam plecaki i rowery niemal lataly w powietrzu ;)
                            nie wspomne o nas....

nad zbiornikiem jest fajnie, duzy zbiornik, lasy dokola, szlaki rowerowe i
                            piesze ;)
                            kąpielisko jest, zjezdzalnia taka niebieska (chyba widac na ktorejs fotce ja za
                            farbenem) plaza zrobiona z lodami, frytkami itp :)
                            tak troche jak nad proba tylko bardziej ;)

pies.. mysle ze mialby gdzie pohasac:)
                            • ebusia_fam_fatal Re: Goluchow - foto :) 07.05.06, 14:56
                              >(chyba widac na ktorejs fotce ja za farbenem)
                              tak, na 81 fotce widac troche :)
                              • jasiek53 fajne fotki:) 07.05.06, 18:28
                                gratulacje !
                                • jasiek53 zbiornik 07.05.06, 18:40
                                  to jest zbiornik w Murowańcu w gminie Kożminek!
                                  w kierunku na Kamień nad rzeczką Swędrnią
                                  paenka jak byłaś na Próbie- to jest prawie tak samo:)
                                  • jasiek53 Re: zbiornik 07.05.06, 18:41
                                    acha tylko narazie trochę dziko ;)
                                    to chyba i lepiej nie?
                                  • ebusia_fam_fatal Re: zbiornik 07.05.06, 18:47
                                    no wlasnie, Murowaniec :) mąż mowil ze to cos na M ;)
                                    a na mapie tego nie bylo, a teraz zapomnielismy poszukac :)

no i fajnie tam, naprawde, nie chcialo nam sie jechac :/
                                • ebusia_fam_fatal Re: fajne fotki:) - dzięki 07.05.06, 18:52
                                  jasiek53 napisał:

> gratulacje !

dzięki jasiek :)
                                  • farbenheit Re: fajne fotki:) - dzięki 07.05.06, 20:03
                                    rowniez
                                    • hajdana obejrzałam, super, gratuluję:) 07.05.06, 20:23
                                      naprawdę fajny reportaż :)
                                      • ebusia_fam_fatal Re: obejrzałam, super, gratuluję:) 07.05.06, 21:01
                                        no to zapraszamy na nastepna wyprawe :)
                                        jedziemy do glinna - przez warte i dokola jeziorska :)
                                        a kiedy - damy znac. :)
                                        • hajdana Re: obejrzałam, super, gratuluję:) 07.05.06, 21:55
                                          dzięki za zaproszenie, kondycja nietęga - kilkanaście lat temu zaledwie do
                                          Tubądzina dojechałyśmy w cztery kobiety, polnymi drogami - a latka lecą:) Ale
                                          fajnie było! Tylko żadnej dokumentacji nie zrobiłyśmy, błąd ;(
                                          • farbenheit Re: obejrzałam, super, gratuluję:) 07.05.06, 22:16
                                            My tez specjalnie kondycji nie mielismy na prawie 200 km trasę.
                                            to najwyzszy czas na tą kondycją popracowac :) Dasz rade :)
                                            • ebusia_fam_fatal Re: obejrzałam, super, gratuluję:) 07.05.06, 22:51
                                              noooo srogo bylo z nami i naszymi kondycjami

ale mysle ze spacerkiem damy rade, hajda na ;)
                                              • farbenheit Re: obejrzałam, super, gratuluję:) 07.05.06, 23:07
                                                Hajdana dawaj - my dalismy rade prawie 200 km to Ty teraz tez dasz rade :)

A co do kondycji - zadnych w sumie wczesniejszych przygotowan, zadnych
                                                treningow - poprostu na zywiol poszlismy :) I udalo sie :D Co nie żona?? :P
                                                • ebusia_fam_fatal Re: obejrzałam, super, gratuluję:) 07.05.06, 23:09
                                                  przestan sie juz tak chwalic tą długością ;)

eh faceci, wybacz mu hajdana, chwalic sie lubia ;))

prawda mąż, na żywioł :D
                        • agatas6 Re: Goluchow - foto :) 18.05.06, 00:25
                          Pikne foto:) Gratuluję i Zazdraszczam...
                          Moja najdłuższa trasa to 60 kilimetrów...
                          w jedną stronę.

PS. Ebusiu, Pozdrowienia od milagi
                          czyli ode mnie:-)
                          • agatas6 Re: Goluchow - foto :) 18.05.06, 00:27
                            1 kilimetr=1 kilometr :-)))))))
                          • ebusia_fam_fatal Re: Goluchow - foto :) 18.05.06, 17:31
                            o kurde, milaga:D
                            co to za kryptonim "agata" ? :D:D

pozdrawiam Cie z poznania :))

• ebusia_fam_fatal Re: Goluchow - foto :) 18.05.06, 18:21
                              tak se wlasnie pomyslalam
                              moze ta agata taka sama agata jak milaga? :)
                              aaaa.. niewazne:D

pozdro szejset :D

• agatas6 Re: Goluchow - foto :) 18.05.06, 23:43
                                No fiem fiem, sezon rowerowy w pełni
                                a ja tylko raz miałam tyłek (sorry) na siodełku tej wiosny
                                ...z roku na rok staję się coraz
                                większym leniwcem:))
                                brr...a może po prostu się starzeję? :) hehe
                                • ebusia_fam_fatal Re: Goluchow - foto :) 19.05.06, 00:18
                                  ja tez sie starzeje (dziwne nie? :) ) i coraz wiecej na siodelku :D
                                  hihiih
                                • farbenheit Re: Goluchow - foto :) 19.05.06, 12:42
                                  Leniwiec - dobra, punkowa kapela z Jeleniej Gory :D tylko takiego leniwca znam :)
                                  • agatas6 Re: Goluchow - foto :) 19.05.06, 13:47
                                    obra już obra:)
                                    się posadzę na siodło, obiecuję:)
                                    tylko muszę rowera oddać do "obadania"
                                    bo na dłuższe trasy to On chyba nie ma kondycji
                                    ...tak jak jego właścicielka zresztą:D
                                    -ale to się zmieni...niedługo...
                                  • ebusia_fam_fatal Re: Goluchow - foto :) 19.05.06, 17:46
                                    farbenheit napisał:

> Leniwiec - dobra, punkowa kapela z Jeleniej Gory :D tylko takiego leniwca znam
                                    > :)

Farben a znasz mnie?
                                    bo ja tez zem leniwiec jest :)
                                    • farbenheit Re: Goluchow - foto :) 19.05.06, 18:00
                                      Znam :)
                          • ebusia_fam_fatal Re: Goluchow - foto :) 18.05.06, 17:32
                            a i dzieki:))
                            nie zazdraszczaj, tylko na rower :)
    • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 20.04.06, 21:00
      Nie lubie gdy coś mi się wpija w tyłek, więc osobiscie wolę hulajnoge:D
      • paenka Re: wycieczkujmy rowerowo 20.04.06, 22:54
        to qwiesz, zawsze mozna rozwiazac ten problem, jakas mini kanape przymocowac
        zamiast siodelk ai jazda ;)
        • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 12:10
          To jest jakies rozwiązanie:P
          Ale i tak mnie rower nie rajcuje, wole sobie pochodzić:P
      • szaramysza9 Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 09:38
        gosiaczek_sdz1 napisała:

> Nie lubie gdy coś mi się wpija w tyłek, więc osobiscie wolę hulajnoge:D
        hehehe, jak ma sie wielki tyłek to nie dziwne;)
        • paenka Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 09:55
          oj szara,nie napisze tego niech mnie ktos wyreczy :D
          • szaramysza9 Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 10:20
            hihihihi;))
          • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 12:16
            paenka, nie warto ;)
        • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 12:15
          Uwaga na poziomie podstawówki, no cóż niektórych ludzi nie da sie wychować.
          Jakże mi przykro z Twojego powodu mysza.
          I love my BIG ass:D
          • szaramysza9 Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 12:39
            To nie było do Ciebie, tylko ogólna uwaga:)
            Wyluzuj;)
            • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 13:16
              Ja jestem wyluzowana, nie widać?:>
              Niech sie każdy martwi o swoja dupę:P
              • paenka Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 13:19
                ej no ale ja np to bym wolala zeby ktos inny poza mna martwil sie o moj tylek ;D
                • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 21.04.06, 13:20
                  paenka, wiem wiem, ale o co innego mi chodziło:P
                  • tobag Re: wycieczkujmy rowerowo 22.04.06, 18:42
                    A mówią, że facetom tylko d..y w głowie. Czy tu mowa o rowerach i wycieczkach,
                    czy ktoś wtrącił drażliwy wątek dopasowania do siodełka?
                    • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 02.05.06, 13:04
                      Mowa oczywiscie o rowerach i wycieczkach, ale musza byc one wygodne :P
    • jasiek53 Re: wycieczkujmy rowerowo 04.05.06, 18:32
      czekam niecierpliwie na zdjęcia !
      lubię obserwować zmiany w mej ulubionej bliskiej zagranicy :)
    • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:01
      to gdzie teraz mężu?
      i kiedy? ;)
      • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:02
        tzn moze ktos sie dolaczy?
        :) i bedzie nam wesolo :))
      • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:02
        Z mężem to gdzie i kiedy, a ze mna to nic :P
        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:04
          no to wsiadaj na rower i jadymy:)
          • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:05
            A kupisz mi rower?:>
            • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:06
              w piwnicy mam jakis wigry trzy, moze byc? ;)
              • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:07
                Co to za stary złom?:D
                • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:07
                  no zlom wlasnie
                  jasnozielony:D
                  • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:08
                    Bys mi fundneła rower równy Twojemu, a nie jakieś złomasy mi proponujesz :P
                    • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:10
                      jak bym miala z czego Ci fundnac ten rower to bym se najpierw rolki kupila:)
      • farbenheit Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:03
        Hmmm - Sulejow, Czestochowa, Ślesin, moze Łęczyca ( z pobudek
        historycznych :) ) A kiedy? A kiedy zona ma czas? :P
        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:04
          żona nie ma czasu :/
          • farbenheit Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:07
            No i dupsko :/
            • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:09
              nie dupsko
              tylko cos wymyslimy
              np dookola jeziorska?
              to w jakis łikend zrobimy
              • farbenheit Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:13
                Aaaa to chyba ze tak :) To teraz inaczej pogadamy :D
                A moze zrobimy tą eskę?
                • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:15
                  eske tez, ale zeby ja zrobic, to 3 dni potrzebujemy :) z dojazdami z i do sieradza:D
                  ej no moze dwa:D
                  no to eSke tez:D
                  w jakis łikend :)

kto jedzie z nami?
                  • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:17
                    Załóż bagażnik na rower, wsiadam z Toba i jade z wami :D
                    • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:17
                      oł dżiiiiiii
                      wystarczy ze swoja dupe wozic musze :PP

chcesz jechac, gejuj! tzn pedałuj :D
                      • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:18
                        No dobra, troche Ty, trochę ja bede pedałowac :D Na zmiane, co Ty na to?:D
                        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:19
                          no ok, tylko ze ja .. nie mam bagaznika :D
                          aha: Ty pedalujesz pod gorke :P
                          • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:20
                            Ok, bagażnik ja załatwie ;) ale moge pedałować tylko pod te górki, które
                            nachylone sa pod kątem 29 stopni, bardziej strome zostawiam dla Ciebie :D
                            • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:22
                              chyba Cie prąd poraził jak ostatnio suszyłaś włosy!
                              zachowuj sie, bo Cie nie zabiore :P
                              • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:23
                                Wszystko możliwe, bo podłoga była mokra :D
                                Ja sie zachowuje as always :D możesz mnie poturlac hyhy <:F>
                                • farbenheit Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:29
                                  Nigdy o to nie pytalem...ale czas najwyzszy - a co bede z tego mial? :> :P
                                  • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:30
                                    Chyba nie w tym miejscu sie zapytałes :D hyhyhy
                                    • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:31
                                      gosiaczek_sdz1 napisała:

> Chyba nie w tym miejscu sie zapytałes :D hyhyhy

a gdzie mi sie mial zapytac? hyhyhyhy
                                      • gosiaczek_sdz1 Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:31
                                        No jak gdzie? pare linijek niżej:P
                                        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:32
                                          niżej? hmmmmm :))))))))))
                                        • farbenheit Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:32
                                          Cholerny swiat, faktycznie nie tu :/
                                          • ebusia_fam_fatal 27 - 28 maja 06.05.06, 23:17
                                            cholera, chcialam zaproponowac mężu wycieczke, ale kurde w soboty o 15 mamy
                                            randki i nie mozemy, a w niedziele o 14 ja se jade zawsze i dupa:/ chyba nam nie
                                            wypala takie dlugie wycieczki łikendowe, na boze cialo se pojedziemy:) o:)
                                            • farbenheit Re: 27 - 28 maja 06.05.06, 23:20
                                              Jasny gwint...ile czasu...do tego bozego ciala
                                              A puscisz meza gdzies samego? Tylko ze bez zony to jakos tak...nie tak :/
                                              • ebusia_fam_fatal Re: 27 - 28 maja 06.05.06, 23:22
                                                boze cialo 15 czerwca jest.
                                                maz niech sie sam puszcza:P
                                                organizuj ekipe, od tego jest ten wątek
                                                tylko nikomu sie dupy nie chce ruszyc :/
                                                • jasiek53 do działoszyna jechać 07.05.06, 02:56
                                                  tam tak fajnie w parku krajobrazowym
                                                  przełom Warty itp.
                                                  a ile zacisznych zakątków:)
                                                  znam z autopsji:)
                                                  • ebusia_fam_fatal Re: do działoszyna jechać 07.05.06, 03:26
                                                    wybierzemy sie, ale we wakacjony
                                  • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:31
                                    mąż! na gygygy cho!
                      • farbenheit Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:19
                        Oooo wlasnie - trzeba Ci geje...yyyyyy tzn pedaly wymienic :P
                        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:20
                          no trzeba:/ i oponki chyba tez :/
                          ehh
                          biednemu zawsze wiatr w oczy...
                          • farbenheit Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:22
                            Opony jeszcze pozipią - łyse nie są tylko trzeba ja posmarowac takim specjalnym
                            preparatem konserwujacym i bedzie git :)
                            Wogole to zanies rowerka do serwisu na hetmanskim - smieszne ceny a znam goscia
                            ktory tam pracuje i wiem, ze nic nie spartaczy :) No chyba ze męza zagonisz to
                            naprawy :P
                            • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 06.05.06, 22:27
                              no to kurde - napraw mi bajka:D
                              tzn zaprowadx go tam ehehe
                              a w drodze powrotnej oznakuj mi go :)

(uwaga, tu następuje magiczne słówko)

proszę :)
    • szaramysza9 Re: wycieczkujmy rowerowo 21.05.06, 09:06
      Doopa, deszcz i dzis roweru niet:(
      • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 21.05.06, 10:46
        ano rowera niet.
        ale mozna hm cos innego porobic :D
        • szaramysza9 Na basenie byłam:) n/t 21.05.06, 21:38
        • ebusia_fam_fatal Re: wycieczkujmy rowerowo 27.04.07, 17:14
          uroczyste otwarcie sezonu jeździeckiego nastąpiło dzisiaj :D
          huhuhu już zapomniałam jakie to wspaniałe uczucie - pedałować pod górkę :D
    • ebusia_fam_fatal co potrzebne na dłuższe/krótsze wycieczki rowerem 26.06.06, 20:01
      nie bedziemy robic piecdziesieciu watkow o rowerach, niech wszystko bedzie tutaj

ze mnie i farbena zadni tam specjalisci. ale:

# hm wygodne siodelko :P to podstawa :)
      # przeglad rowerka zeby potem przerzutki nie przeskakiwaly same z siebie, jak ebusi
      # geje = pedaly :) metalowe, bo wdluzszej trasie niemetalowe pekaja. tzn nie
      wiem czy metalowe nie pekaja ;) ale niemetalowe na pewno :D
      # pompka w razie czego
      # zaopatrzylam sie w rekawiczki, bo bez to jakos dlonie bola - ale tu znowu
      uwaga: nie mam porownania, wiec nie wiem jak jest z rekawiczkami, podobno inaczej :)
      # przydaja sie okulary - jakiekolwiek - by nic do oka nieproszonego nie wlecialo
      # filtr - na skore - przed sloneczkiem
      # wygodne buty :)
      # sprawny rower ;)
      # woda mineralna dla kierujacego pojazdem :D
      # wygodnie jest miec saszetke na biodro lub na rower, by po kazda pierdolke
      (telefon, drobne itp) nie zdejmowac plecaka - zwlaszcza gdy ciezki
      # komplet plastrow i jakichs opasek itp moze sie przydac w razie urazu drobnego
      # bluza pod reka, bo jak sie robi chlodno to gora ciala to odczuwa bardziej niz
      nogi
      # nr telefonu do jakiejs obslugi itp na trasie, w razie draki
      # i jeszcze se kupie kask :)

jak sobie cos przypomne to dopisze. oczywiscie nie jestem alfa a farben nie jest
      omega :) kjazdy moze miec swoje spostrzezenia i moze je dodawac.

ogolnie: polecam rower :) ;)
      • ebusia_fam_fatal Re: co potrzebne na dłuższe/krótsze wycieczki row 26.06.06, 20:04
        # błotniki - takie male, a nie chlapie po twarzy :)
      • garrett76 Re: co potrzebne na dłuższe/krótsze wycieczki row 26.06.06, 21:10
        /ciach/
        > # hm wygodne siodelko :P to podstawa :)

żel czy decha(;? Waszym zdaniem- bo to jednak jest wg preferencji własnych no
        i.. płci:) Na trasach terenowych jednak i to wydaje się być mało... sam szukam
        jakieś dobrej sztycy amortyzowanej:)

> # przeglad rowerka zeby potem przerzutki nie przeskakiwaly same z siebie, jak
        e
        > busi
        > # geje = pedaly :) metalowe, bo wdluzszej trasie niemetalowe pekaja. tzn nie
        > wiem czy metalowe nie pekaja ;) ale niemetalowe na pewno :D

Łożyska kulkowe czy inwestować w maszynowe:)?

> # zaopatrzylam sie w rekawiczki, bo bez to jakos dlonie bola - ale tu znowu
        > uwaga: nie mam porownania, wiec nie wiem jak jest z rekawiczkami, podobno
        inacz
        > ej :)
        Zdecydowanie przydają się w sytuacjach awaryjnych- lepiej mi się jednak szoruje
        asfalt podczas upadku w rękawicach niż odkrytymi dłońmi. Po paru godzinach
        jazdy, juz bezwarunkowo, nawet na miękich chwytach.

> # przydaja sie okulary - jakiekolwiek - by nic do oka nieproszonego nie
        wlecial
        ciach
        dziekuje, zanotuję
        > # i jeszcze se kupie kask :)
        ha, to nie jest głupia idea, tylko... deczko się głupio bym w kasku czuł:]
        Pomijając niewątpliwe zalety, oczywiście i kilka traum związanych z dachowaniem
        bez dachu:/
        • ebusia_fam_fatal Re: co potrzebne na dłuższe/krótsze wycieczki row 27.06.06, 19:43
          co do siodla czy gejow.. nie jestem profesjonalista, wiec Ci nie odpowiem ani
          nie poradze.. ale siodlo kupie sobie niezelowe. jak bedzie trzeba, to
          zainwestuje w pokrowiec zelowy albo gacie z zelem :) jak nie bedzie trzeba to
          nie bedzie problemu z niepotrzebnym zelem ;) hihi
          • garrett76 Re: co potrzebne na dłuższe/krótsze wycieczki row 27.06.06, 21:08

> co do siodla czy gejow.. nie jestem profesjonalista, wiec Ci nie odpowiem ani
            > nie poradze.. ale siodlo kupie sobie niezelowe. jak bedzie trzeba, to
            > zainwestuje w pokrowiec zelowy albo gacie z zelem :) jak nie bedzie trzeba to
            > nie bedzie problemu z niepotrzebnym zelem ;) hihi
            pampers z żelem solidny jest koszmarnie drogi zdaje się
            co do siodeł zwróć właśnie uwagę na modele męskie i żenskie- tak się ostatnio
            to produkuje.
            • ebusia_fam_fatal Re: co potrzebne na dłuższe/krótsze wycieczki row 27.06.06, 21:11
              no coz. czy jest drogi czy nie- nie kupie siodla zelowego skoro nie wiem jak
              sie na nim jexdzi. a pokrowce na siodelka nei sa az takie drogie. oczywiscie
              jakbym chciala supersolidne to w ogole mialabym sprzet za ponad 20 000 pln
              tylko ze tej kasy nie mam :D
              co do modeli mesko-zenskich.. nie wiedzialam. dobrze wiedziec :) ciekawe czym
              sie one roznia :D
              • garrett76 Re: co potrzebne na dłuższe/krótsze wycieczki row 27.06.06, 21:20

> no coz. czy jest drogi czy nie- nie kupie siodla zelowego skoro nie wiem jak
                > sie na nim jexdzi.
                hm...na Prusa jest super sklep i serwis rowerowy- panowie go prowadzący maja
                szeroki wybór- kto wie, czy nie zgodzą się udostępnić siodła to testów? Żele to
                nie jest cos w rodzaju plasteliny- po 2-3 h jazdy jednak zaczyna się odczuwać
                różnicę(;- piszę jako ex-posiadacz deski i szczęśliwy użytkownik Author
                Ergo_gel;)

a pokrowce na siodelka nei sa az takie drogie. oczywiscie
                > jakbym chciala supersolidne to w ogole mialabym sprzet za ponad 20 000 pln
                > tylko ze tej kasy nie mam :D
                baaaaa, kto by nie chciał:>

> co do modeli mesko-zenskich.. nie wiedzialam. dobrze wiedziec :) ciekawe czym
                > sie one roznia :D
                no coz- innym kształtem przygotowanym na przyjęcie podwozia.
      • farbenheit Re: co potrzebne na dłuższe/krótsze wycieczki row 27.06.06, 10:26
        Dodalbym do tego:
        # komplet kluczy i srubokręt do regulacji hamulcow, przerzutek, dokrecenia
        pedałow, srob przy kolach itp
        # wyważony plecak jesli ktoś bierze wogole ( w porządny upał mozna sobie plecy
        odparzyć )
        # komplet świateł przy rowerze ( z przodu najlepiej LEDy kilkupunktowe - im
        bielsze tym lepsze )

To narazie wszystko co mnie sie przypominac a reszta jak znam zycie bedzie w
        praniu wychodzila :)
        • garrett76 Re: co potrzebne na dłuższe/krótsze wycieczki row 27.06.06, 14:05
          farbenheit napisał:

> Dodalbym do tego:

> # wyważony plecak jesli ktoś bierze wogole ( w porządny upał mozna sobie plecy
          > odparzyć )

Hm...dobra idea, na szczęscie przyuwazylem na allegro swietną torbę/sakwę na
          bagażnik:)

> # komplet świateł przy rowerze ( z przodu najlepiej LEDy kilkupunktowe - im
          > bielsze tym lepsze )
          Mam mieszaną- klasyczną żółtą żarówkę plus LEDy własnie. O ile jednak przy
          jeździe szosowej, jest ogólnie ok- to jednak przy nocnej jeździe polną dróżką,
          skupienie światła żółtego pozwala dostrzec wcześniej przeszkodę na drodze
    • ebusia_fam_fatal link do foruma o rowerach 27.06.06, 21:15
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=372
      • garrett76 Re: link do foruma o rowerach 27.06.06, 21:24
        ja korzystam z tego: forumrowerowe.jgc.pl i tej stronki:
        www.wrower.pl/
    • paenka wyszperane ;) 13.07.06, 23:22
      heheh kto by sie nie bal takim czyms pojezdzic?
      www.cyf-kr.edu.pl/rowery/dziwne.html
      • garrett76 Re: wyszperane ;) 25.07.06, 17:18
        wolałbym tym:
        workdrone.com/nowy-lepszy-rower/#more-204
        :)
        • paenka Re: wyszperane ;) 25.07.06, 17:55
          naprawdę brzydki
    • paenka Kto potrafi pomóc? 14.07.06, 12:29
      Kto potrafi wyregulować przerzutki? Otóż założyłam nowe manetki i rzecz jasna
      razem z linkami czyli przerzutki sie rozregulowaly, czy ktos potrafi
      nieodplatnie dobrze wyregulowac zarowno przednia jak i tylnia przeruztke? A
      moze znacie kogos? Bo ja juz kupe kasy wywalilam na ten rower i po prostu nie
      mam juz na regulacje:( Z reszta juz mi troche wstyd bo co niektore sklepo
      serwisy odwiedzam co dzien.
      • paenka Re: Kto potrafi pomóc? 14.07.06, 12:29
        tzn nie wstyd tylko glupio :p
        • farbenheit Re: Kto potrafi pomóc? 14.07.06, 18:50
          Paradoksalnie sama moglabys to zrobic pod warunkiem, ze linki są w miarę
          naciągniete. Pracowalem prawie 3 lata sprzedając, skręcając i regulując rowery
          wiec wiedza jeszcze zostala :) Tylko musialbym wiedziec czy tu chodzi tylko o
          regulację czy o naciąganie linek tez. Bo jesli tylko regulacja to śrubokręt
          krzyżakowy wyjasnia sprawe :)
          Sprobuj sama :) A juz mowie jak: na przerzutce przy pedałach znajdują sie 2 małe
          srubki i jesli uzyjesz srubokrete i zaczniesz krecic to cala przerzutka bedzie
          zmieniala polozenie; kręcąć w prawo - bedzie oddalala sie od tarczy z lancuchem,
          krecąc w lewo - przyblizala do niej; tylne kolo musi byc w powietrzu; zmieniajac
          polozenie przedniej przerzutki sprobuj krecic pedalami i manetkami przerzucac co
          kazdy stopien - wtedy bedziesz wiedziala czy jest lepiej czy jest gorzej i w
          ktora strone dalej krecic :)
          Z tylna przerzutka jest dokladnie taka sama sytuacja - tez sa 2 srubki i na tej
          samej zasadzie trzeba to regulowac :)
          Wiec do dziela a jak sie nie uda to napisz - bedziemy myslec :)
          • paenka Re: Kto potrafi pomóc? 14.07.06, 23:28
            Nooo tyle to ja tez wiem, bo przekopalam rozne stronki. Wlasnie problem lezy w
            tym momencie w tych linkach. A jak sie terz okazalo musze wymienic łańcuch;/
            • farbenheit Re: Kto potrafi pomóc? 14.07.06, 23:47
              No widzisz to jest wlasnie tak z pomocą przez net - nie widze to dokladnie nie
              powiem. Wez jutro w wiadomym czasie w wiadome miejsce i wtedy zobacze co tam mu
              dolega :) Ale lancuch?? Wymieniac gdzie chodzi o linki? Moze go tylko nasmarowac
              wystarczy?
              • paenka Re: Kto potrafi pomóc? 15.07.06, 09:39
                W serwisie powiedzieli mi ze jest skrecony, poza tym jest zardzewialy,
                dodatkowo mam tarcze krzywe. Linki byly wczesniej z manetkam wymieniane bo
                manetki rozregulowywaly co chwila przerzutki.
                • farbenheit Re: Kto potrafi pomóc? 15.07.06, 09:49
                  W sumie ten ktos kto Ci to wymienial powienien tez odrazu linki ponaciagac...to
                  sie w usludze juz zawiera.
    • ebusia_fam_fatal Glinno 21.07.06, 17:06
      najprawdopodobniej w niedziele jedziemy z Farbenem do Glinna
      objedziemy Jeziorsko, wiec troszku bedzie kilometrow.
      chce sie ktus zabrac?
      • paenka Re: Glinno 21.07.06, 17:08
        hmmmm noooo myślę tak sobie..ale pewnie sama się wybiore w te podróż co by wam
        nie ciążyć
        • paenka Re: Glinno 21.07.06, 17:09
          No i w glinnie to nic ciekawego nie ma..polecam popow , siedlatkow ;)
          • ebusia_fam_fatal Re: Glinno 21.07.06, 17:12
            paenka napisała:

> No i w glinnie to nic ciekawego nie ma..polecam popow , siedlatkow ;)

cmentarz, schrony.. nic ciekawego ? :)
            stronsko tez polecam pod tym wzgledem
            • paenka Re: Glinno 21.07.06, 18:51
              tzn wiesz ja dla relaksu tto wole cos zywszego typu woda, wiatr
              • garrett76 z innej beczki- isostar w proszku razem z bidonem? 21.07.06, 23:27
                Ktokolwiek widział toto dostępne w naszej wioseczce:)?
                Pytam, bo pani z jednego sklepu złożyła mi propozycję" no już za 2 tygodnie
                możemy panu sprowadzić"
                • ebusia_fam_fatal Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 21.07.06, 23:50
                  pierwsze slysze
                  a jako ze nie mam takiego cwancyka na rowerze na bidon to mnie to trochu nie
                  interesi
                  ale w sumie jak juz sie dowiesz to daj znac :))
                  "nigdy nie wiadomo kiedy jakas informacja sie do czegos przyda"
                  :))
                  • garrett76 Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 22.07.06, 02:58

> pierwsze slysze
                    > a jako ze nie mam takiego cwancyka na rowerze na bidon to mnie to trochu nie
                    > interesi
                    > ale w sumie jak juz sie dowiesz to daj znac :))
                    > "nigdy nie wiadomo kiedy jakas informacja sie do czegos przyda"
                    sprawdzam, bo gdzieś mi migneło. Wygląda to tak:
                    www.allegro.pl/item113132695_isostar_jablkowy_400g_bidon_gwar_fv_paragon.html
                    A izotoniki na dłuższych trasach sobie bardzo chwalę:) Czyli dwa dzynksy w
                    jednym, ładnie tanio i przyjemnie.
                    • paenka Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 22.07.06, 10:04
                      ja nie lubie isostara, nie smakuje mi..wole zwykla wode albo staropolanke
                      cytrunowa zmieszna z sokiem jablkowym albo pomaranczowym
                  • paenka Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 22.07.06, 10:04
                    tak cwancyk metalowy na bidon mozesz kupic w kaulandzie z nie cale 5 zeta -
                    srebrny kolor
                    • ebusia_fam_fatal Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 22.07.06, 12:50
                      wiem ze moge kupic.
                      problem paenka w moim rowerze:D
                      mam rame taka ze ciezko mi bedzie znalexc cos takiego :))
                      • paenka Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 22.07.06, 13:00
                        aaaa no tak rzeczywiscie...trzeba bylo o tym wczesniej pomyslec ;p pozostaje ci
                        plecak z rurka , nie wiem jak sie to specjalistycznie nazywa
                        • ebusia_fam_fatal Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 22.07.06, 18:16
                          a myslisz ze jak mi mikolaj przynosil rower to mialam cos do gadania? :D
                        • garrett76 Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 23.07.06, 15:31
                          zara moment- to co zdaje się jest przez panie określane jako _cwancyk_ to
                          zwyczajnnie koszyk na bidon. Są modele nowszego typu- rama musi miec do nich
                          otwory na śruby- solidne ramy mają takowe i 2x np.:
                          img291.imageshack.us/img291/8602/p1060334oy3.jpg
                          Koszyki "starszego" typu mają(miały) obejmy za pomocą których montuje się je do
                          ramy- naprawdę rama musiałaby byc nietypowa (bmx vel rowery do dirtu/streetu czy
                          jak im tam). Na moje oko nawet koszyk " na sruby" da się założyć- obejmy
                          zastosowałbym z dowolnego sklepu metalowego- podobne stosuje się do zaciskania
                          przewodów gumowych;)
                          • ebusia_fam_fatal Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 23.07.06, 18:15

mam rame tzw łamana i za ch..iny nie widze miejsca gdzie by mi sie bidon w tym
                            koszyku mial zmiescic.. tzn zmiescic to on sie zmiesci, gorzej z wyciaganiem go
                            z koszyka :)
                            • garrett76 Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 25.07.06, 17:25
                              > mam rame tzw łamana i za ch..iny nie widze miejsca gdzie by mi sie bidon w tym
                              > koszyku mial zmiescic.. tzn zmiescic to on sie zmiesci, gorzej z wyciaganiem go
                              > z koszyka :)
                              tajoj;) Znaczy rower do skakania na przednim a zwłaszcza tylnym kole(; Łączę się
                              w bólu;)- ostatnio zazdrościłem koleżance swej- fajnego Authora co miał aż dwa
                              miejsca na koszyk:)

Zaś co do isostaru- cóż- pozostaje allegro- sieradzkie sklepy sportowe oferują
                              raczej pełny asortyment odżywek i inszych inszości dla pakerów, zaopatrzenie
                              rowerzystów kuleje;( Kaski na ten przykład - niby są, ale niższy segment
                              jakościowy niestety dominuje, sprzedawcy pytani o oznaczenie PN na takowym robią
                              wieelkie oczy, ech... Na szczęście między dwoma(no dobra- trzema) sklepami
                              panuje jaka taka konkurencja i jest jakiś wybór (no i allegro;)
                              • paenka Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 25.07.06, 17:57
                                3?
                                na targowej jest sklep, w tytaniku, na bazarku, na prusa chyba, no i same
                                rowery to mozna kupic rowniez na kosciuszki.. i nie ejstem pewna czy w
                                sportowym w rynku nie maja tez czegos wspolnego z rowerami
                                • garrett76 Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 25.07.06, 19:19
                                  na targowej jest sklep, w tytaniku, na bazarku, na prusa chyba, no i same
                                  > rowery to mozna kupic rowniez na kosciuszki.. i nie ejstem pewna czy w
                                  > sportowym w rynku nie maja tez czegos wspolnego z rowerami

nom liczyłem full rowerowere nie AGD(: czyli- Tytanik, Prusa,Warszawska
                                  Na Targowej? A w którym miejscu?
                                  • paenka Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 25.07.06, 23:55
                                    AAA no top widzisz jeszcze wiecej tego
                                    Bazarek
                                    Prusa
                                    Tytanik
                                    Warszawska
                                    i Targowa (przy skrzyzowaniu Broniewskiego targowa zajecza, rower na dachu)
                              • ebusia_fam_fatal Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 25.07.06, 20:47
                                garrett76 napisał:

> > mam rame tzw łamana i za ch..iny nie widze miejsca gdzie by mi sie bidon
                                > w tym
                                > > koszyku mial zmiescic.. tzn zmiescic to on sie zmiesci, gorzej z wyciagan
                                > iem go
                                > > z koszyka :)
                                > tajoj;) Znaczy rower do skakania na przednim a zwłaszcza tylnym kole(; Łączę si
                                > ę
                                > w bólu;)- ostatnio zazdrościłem koleżance swej- fajnego Authora co miał aż dwa
                                > miejsca na koszyk:)

a nie mowiłam? :P :>
                                nie da sie i juz :PP
                • paenka Re: z innej beczki- isostar w proszku razem z bid 22.07.06, 10:03
                  musze sie meza zapytac, bo ma taki bidon isostara...patryzles/as w sedalu albo
                  chociaz w bartku w tych sklepach z "odzywkami" i na kosciuszki i w rynku w
                  sportowych
        • ebusia_fam_fatal Re: Glinno 21.07.06, 17:10
          no costy paenka..
          :))
          ciazyc nie bedziesz, takze nie marudx :)

obgadamy to dzis wieczorem.. :>
          • pyszard w weekend wychodzcie na rowery :D 02.05.07, 15:53
            bo bede robila ankiete do pracy na temat turystyki rowerowej ;]
            • paenka Re: w weekend wychodzcie na rowery :D 02.05.07, 16:45
              wychodzimy nie tylko w weekendy
              • pyszard Re: w weekend wychodzcie na rowery :D 03.05.07, 13:40
                paenka złośliwcze, ludzie na rowery zwykle wychodza w czasie wolnym - czyt.
                weekendy, a ze i pogoda bedzie ladna to tym bardziej zachecam. a ze masz czas i
                jezdzisz w tygodniu to sie tylko ciesz.
                • paenka Re: w weekend wychodzcie na rowery :D 03.05.07, 15:32
                  aaaa tam taki ze mnie złosliwiec jak z zodiaka dojrzały facet :p

wbrew pozorm w tygodniu nie mam dostepu do rowera...czasem jak mi sie uda
                  zjechac do sdz w tygodniu to owszem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka