Dodaj do ulubionych

Do administracji Cmentarza Starego

25.03.05, 17:22
Drodzy państwo
Jest już wiosna. Zarówno kalendarzowa, jak i taka prawdziwa "za oknami". Tak
się jeszcze złozyło, że święta za pasem. Wiecie Państwo, niektórzy tak mają,
że po zimie, kiedy spod śniegu pokaze się cały nagromadzony syf, lubią
uporządkować groby bliskich. Bardzo pomocna w tym jest woda, czysta i
przyniesiona z hydrantu. Takich hydrantów na cmentarzu jest całe szczęście
coniemiara, dzięki czemu niemal z każdego punktu można do jakiegoś dojść, i
przyjeniść z tamtąd wiadro wody. Jak dobrze, że nie trzeba iść jakiś dłuższy
kawał, bo niektórzy odwiedzający, zwykle osoby w podeszłym wieku, mogłyby się
bardzo zmęczyć, nosząc kilkukilogramowe wiadra z wodą. Jak dobrze...

Mam taką delikatną prośbę. Rozumiem że dbacie o swoje interesy i dbacie aby
mieć dużo nowych klientów. Ale na Boga! Czy nie czas, aby uruchomić więcej
ujęć wody poza tymi dwoma przy samej bramie głownej?
Obserwuj wątek
    • Gość: bell Re: Do administracji Cmentarza Starego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 10:53
      Zdaje się ze nie znasz dobrze topografii tego terenu. Hydrantów jest tam
      znacznie więcej niz dwa przez Ciebie wymienione. Trzeba tylko rozejrzeć się wokól...
      • hubar Re: Do administracji Cmentarza Starego 26.03.05, 17:59
        Zdaje się że nie znasz się na posługiwaniu się ironią. Hydrantów jest tam
        znacznie więcej, ale czynne są dwa przeze mnie wymienione. Trzeba tylko...
        zrozumieć.
        • Gość: pan.od.chinskiego Re: Do administracji Cmentarza Starego IP: *.localdomain / 67.15.54.* 26.03.05, 19:21
          hubar napisał:
          > "z tamtąd "

Ciekawe, kto sie zna na poslugiwaniu sie jezykiem polskim ...
          • hubar OT 27.03.05, 18:20
            Jak dobrze, że popełniłem jakiś błąd, inaczej nie miałbyś co napisać.
            • Gość: pan.od.chinskiego Uwaga! IP: *.localdomain / 67.15.54.* 28.03.05, 22:00
              Bo przyjdzie pan Heyah i opuści w dół głowę nieskorą do przyznania się do błędu.
    • michalstankiewicz Słów kilka n/t cmentarza Mania 28.03.05, 18:10
      Jeśli ma ktoś groby bliskich na cmentarzy Mania to proponuję, żeby wybrał się
      tam i przy okazji zobaczył co administracja cmentarza urzędziła na miejscu
      dawnej kloaki - to jest ubikacji, choć to co tam stało niegodne jest tej
      pięknej nazwy. Otóż w miejscu tym są obecnie przygotowane do wykupienia groby
      głębinowe. Jak skomentowała to moja babcia - ktoś okazał się dobrum menedźerem,
      w końcu teren w cenie. Ciekawe tylko jak to się ma do godności tych zmarłych,
      którzy tam będą pochowani?
      • Gość: barracuda7110 Re: Słów kilka n/t cmentarza Mania IP: *.dsl.telepac.pt 28.03.05, 19:30
        A kogo to obchodzi? Przecież zmarli się nie poskarżą.
      • geograf Re: Słów kilka n/t cmentarza Mania 28.03.05, 20:20
        toaleta była podłączona do kanalizacji, czy była z szambem?
        • Gość: michaŁ Re: Słów kilka n/t cmentarza Mania IP: *.toya.net.pl 28.03.05, 20:24
          Ponieważ stała tam "od zawsze" to sądzę że był to zwykły dół. Czyli wygląda na
          to że wybrali, wykopali, wymurowali piwnice i czekają na klientów. Myślę że ci
          co wiedzą co tam wcześniej było to za nic nie kupią tam placu, ale nie wszyscy
          wiedzą. No i jak ci się to podoba?
          • geograf Re: Słów kilka n/t cmentarza Mania 28.03.05, 21:05
            Powiem tak:
            Po co oceniać?
            Jeśli będzie ktoś chciał kupić,to kupi. Nie wszyscy muszą przejmować się tym, gdzie spoczną/kładą zwłoki.
            A jeśli nikt nie będzie chciał kupić...cmentarz będzie miał problem.
            • Gość: michaŁ Re: Słów kilka n/t cmentarza Mania IP: *.toya.net.pl 29.03.05, 11:19
              Chciałbyś się znaleźć w tym miejscu u kresu swej ziemskiej drogi?
              • Gość: Tomek Re: Słów kilka n/t cmentarza Mania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 18:28
                Nie. Ale o ile się nie mylę, to nikt nie zmusza do wykorzystania tamtych miejsc.
                Mam nadzieję, że twórców tego konceptu (zapewne z chęci zwiększenia dochodów -
                ani chybi jakiś księgowy nad tym myślał, co mu złotówki wystarczają za oczy,
                uszy i nos) Pan Bóg ukarze za chciwość i brak wyobraźni. A na tym świecie
                mogliby dostać jeszcze po nosie od przełożonych...

Tomek
    • the_elviz Ale nie do końca... 30.03.05, 15:36
      niech uruchomią od kwietnia. A jeśli będzie jeszcze jeden mroźny dzień z nocą
      to szlag trafi rury i nie będziesz mógł wogóle korzystać z hydrantów. A dzisiaj
      w okolicach świąt nic ci się nie stanie jak podźwigasz troszkę leniuszku.
      • hubar Re: Ale nie do końca... 30.03.05, 19:28
        the_elviz napisał:
        > niech uruchomią od kwietnia. A jeśli będzie jeszcze jeden mroźny dzień z nocą
        > to szlag trafi rury i nie będziesz mógł wogóle korzystać z hydrantów.
        ##
        Podobnie stanie się i teraz, bo wodociąg działa, na reszcie hydrantów nie ma
        jedynie zainstalowanych końcówek (kraników).

> A dzisiaj w okolicach świąt nic ci się nie stanie jak podźwigasz troszkę
        >leniuszku.
        ##
        Pewnie. Mnie tam się nic nie stanie. Myślałem raczej o tych tłumach starszych
        ludzi, których widziałem noszących wiadra z wodą z odległych hydrantów.
        • the_elviz Wiem Hubarze... 31.03.05, 15:17
          że jest to z myślą o starszych ale chociażby ostatnia noc była zimna i niestety
          instalacje będące na prawie wszystkich cmentarzach wymagają gruntownego
          remontu. No może wyjątkiem jest Szczecińska. A z pieniędzmi na niektórych
          cmentarzach nie jest za dobrze. Cmentarz Stary już się nie rozrasta na boki
          więc mają mniejsze przychody. Nie jestem może guru w tej dziedzinie, ale
          pisałem magisterkę z Administracji nekropoliami. Wiem, że to co niektórzy wezmą
          do kieszeni to jedno, ale drugie to faktycznie nie ma za dużo pieniędzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka