elzbieta76 29.08.07, 12:57 dziewczyny poradżcie rodze w pażdzierniku ,zamierzam kupić majtki poporodowe,są rózne opinie .macie jakieś doświadczenia w tym temacie? dzięki za radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamichasia1 Re: majtki poporodowe 29.08.07, 13:27 Witam Czy chodzi o bieliznę na czas pobytu w szpitalu i połóg czy o bieliznę wyszczupającą na potem? Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta76 Re: majtki poporodowe 29.08.07, 16:07 chodzi mi o te na pobyt w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
julkamama Re: majtki poporodowe 29.08.07, 14:52 Moim zdaniem najlepsze są te, które są jak najbardziej przewiewne. Nawet majtki bawełniane, ale całe (nie z siatki) nie są dobre. Polecam te z siateczki ( z reguły są fioletowe albo białe, ale to pewnie zależy od producenta). Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: majtki poporodowe 29.08.07, 16:43 Ja miałam jednorazowe z fliseliny i polecam. Gdy się zabrudzą to od razu do kosz i problem z głowy. Wydatek nie jest duzy, więc tym bardziej myślę, że warto. W Trójmieście na pewno kupisz w Akpolu, ale powinny też być w aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: majtki poporodowe 29.08.07, 17:16 BARDZO POLECAM! miałam takie siateczkowe, koszt naprawde niewielki, a przewiewne i rana szybko się goi... dodatkowo idealnie trzymają wkładkę, nawet gdy krwawienie mocne... no i oczywiście można je prać, choć u mnie nie było potrzeby, po prostu wyrzuciłam (miałam 3 szt.) można je obejrzeć np. tu: www.allegro.pl/item228022104_wielorazowe_majtki_poporodowe_hartmann_rozmiar_nr1.html a kupić prawie wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichasia1 Re: majtki poporodowe 29.08.07, 17:20 Polecam siatkowe - sprawdzają się doskonałe. Można kupić w przyszpitalnych aptekach. Zobacz jak wyglądają na allegro np aukcja nr 227493457. Te z fiseliny to jakaś pomyłka nie nadają się ponieważ nie przepuszczają powietrza -zresztą położne w szkole rodzenia uprzedzają żeby takie sobie odpuścić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
brumming Re: majtki poporodowe 29.08.07, 21:31 Fizelinowe stanowczo nie po prostu parzą w pupę popieram w tym względzie opinię przedmówczyń. Tych siatkowych nie widziałąm nigdy czy to jest bawiełniane? i czy nie ściska za bardzo? wyglądają ciekawie; z pewnością jest to jakias alternatywa dla tego badziewia sztucznego. Odpowiedz Link Zgłoś
agatunia1977 Re: majtki poporodowe 30.08.07, 12:41 Siatkowe sa sztuczne, elastyczne, ale przewiewne. Idealnie trzymaja podkład. Mozna kupic w Akpolu (ja kupowalam na allegro). Pakowane bodajze po 2 sztuki. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: majtki poporodowe 30.08.07, 16:37 hm...Ja miałam fliselinowe i nie miałam poczucia, żeby odparzały, przeciwnie...Cóż, sama ocenisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: majtki poporodowe 30.08.07, 18:51 ja też miałam fliselinowe i u mnie super się sprawdziły. Moze dziewczyny miały za mały rozmiar i dlatego je odpażały. Koszt 7zł 7szt. Odpowiedz Link Zgłoś