Dodaj do ulubionych

Szacunek mediów

02.04.05, 22:53
Prowadziłem dwa programy w te newralgiczne chwile.
Wczoraj między 20 a 23 i dziś od 16 do 20.
Bałem się tej wiadomości.
Nadeszła teraz.

Śledzę agencyjne informacje, przeglądam portale internetowe, słucham stacji
radiowych i jestem pełen szacunku dla moich kolegów dziennikarzy, którzy w
większości umieją się zachować odpowiednio.
Niestety chciałbym też wyrazić swoje zażenowanie zachowaniem pewnych stacji
radiowych.

Przed sekundą przeskoczyłem całą skalę.
ESKA, Radiostacja i Pogoda grają tak jakby nic się nie stało.
Wstyd mi za nich.
Przepraszam wszystkich tych, których zachowanie tamtych stacji może boleć.

Grzegorz Frątczak
Obserwuj wątek
    • teufel Re: Szacunek mediów 02.04.05, 23:34
      TVP 1, TVP 2, TVP 3 i TVPOLONIA - wszystkie przyjęły czarny znaczek TVP(bez numeru czy dopisku)
      TVN, TVNStyle, TVNMeteo, TVNSiedem i TVNMeteo nadają TVN24 - przy znaczkach czarna wstążka.
      Polsat 2 i TV4 nadają Polsat - znaczki na czarno.

Viva, MTV, Jetix, HBO, Ale Kino, ITV i Hyper przerwały transmisje.

PodróżeTV i FashionTV - mają czarne znaczki. Dodatkowo Podróże TV pokazują obraz czarno - biały.

Discovery Channel i Tele5 pokazują programy o Papieżu. Na TOI jest zdjęcie Papieża.

Eurosport, MTV Base, MTV 2, Discovery Civilisation, Discovery travel & living, Animal Planet, National Geographic, Europa Europa, Reality TV - grają swoje.
      • Gość: Ona Re: Szacunek mediów IP: *.localdomain / 67.15.54.* 03.04.05, 09:26
        Ale co chcesz tym osiągnąć? Pochwalić się liczbą kanałów jakie posiadasz?

Dziwna ta mania - zaglądania innym przez ramię żeby zobaczyć jak i czy w ogóle
        się modlą ...
    • piter_ka Re: Szacunek mediów 03.04.05, 09:20
      prawy napisał:

> Przed sekundą przeskoczyłem całą skalę.
      > ESKA, Radiostacja i Pogoda grają tak jakby nic się nie stało.
      > Wstyd mi za nich.
      > Przepraszam wszystkich tych, których zachowanie tamtych stacji może boleć.
      >
      > Grzegorz Frątczak

Na szczęście nie słucham tych stacji i na pewno nei zostanę ich słuchaczem. Mam
      nadzieje ,że padną
      • gray Re: Szacunek mediów 03.04.05, 09:24
        piter_ka napisał:

> Na szczęście nie słucham tych stacji i na pewno nei zostanę ich słuchaczem.
        > Mam nadzieje ,że padną

jak po chrześcijańsku...
    • Gość: hmm ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 09:58
      Ja jednak wolałbym, żeby zaczeli nadawać swój program, o Papieżu słysze non stop
      od kilkunastu dni, czekam już tylko, żeby "wyłączyli" internet, bo "należy
      modlić się i umartwiać". To jest jakaś paranoja!
    • Gość: realista Re: Szacunek mediów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 09:59
      To co wyprawiają polskie media to szopka a nie szacunek do umierania. Z tą sztuczną żałobą, udawanym zatroskaniem. Wstyd i tyle.Widać ile tak naprawdy warte jest ten cały katolizm. To jedno wielkie udawanie na pokaz.
      • lukasz.glowacki Re: Szacunek mediów 03.04.05, 10:05
        Gość portalu: realista napisał(a):
        > To co wyprawiają polskie media to szopka a nie szacunek do umierania. Z tą sztu
        > czną żałobą, udawanym zatroskaniem. Wstyd i tyle. Widać ile tak naprawdy warte j
        > est ten cały katolizm. To jedno wielkie udawanie na pokaz.

Może chciałbyś nam to powiedzieć prosto w oczy?
        • Gość: Mols Re: Szacunek mediów IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 11:22
          lukasz.glowacki napisał:

> Gość portalu: realista napisał(a):
          > > To co wyprawiają polskie media to szopka a nie szacunek do umierania. Z t
          > ą sztu
          > > czną żałobą, udawanym zatroskaniem. Wstyd i tyle. Widać ile tak naprawdy
          > warte j
          > > est ten cały katolizm. To jedno wielkie udawanie na pokaz.
          >
          >>>>> Może chciałbyś nam to powiedzieć prosto w oczy?

Mysle, ze by nie chcial. To klasyczny przyklad "odwagi z oddali" Pozostaje nam
          sie tylko modlic za takich jak on i wierzyc, ze jeszcze kiedys sie nawroca.
          Co do mediow, to niech kazde z nich osadza sluchacze. Kto wie, moze wsrod osob
          sluchajacych Pogody czy Eski jest wiecej takich, pozal sie Boze, "realistow"?
          Jakos nie chce mi sie wierzyc.
          • gray Re: Szacunek mediów 03.04.05, 11:22

a co by się stało gdyby powiedział?
            • Gość: Mols Re: Szacunek mediów IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 11:26
              gray napisał:

>
              > a co by się stało gdyby powiedział?
              >
              >

Zobaczylby ze w takiej chwili cyniczne wykpiwanie zaloby milionow to zwyczjane
              koltunstwo. Prawdziwy ateista dzis jest pelen zadumy i refleksji, bo umarł
              wielki tego swiata. Zacietrzewiony dupek szuka okazji do sprowokowania.
              • totalna_apokalipsa Re: Szacunek mediów 03.04.05, 11:41
                No nie wiem, trudno mnie nazwać katolikiem z prawdziwgo zdarzenia, ale ledwo
                patrzę na oczy od płaczu, choć w zyciu nie przyszłoby mi do głowy, że tak na to
                zareaguję...Taka jest prawda, że ten człowiek był wielki niezaleznie od tego ,
                jaką religię reprezentował - człowiek z taka charyzmą trafia się raz na wiele
                lat...I tylko kompletny głupek nie potrafi uszanować czyjegoś odejścia...
              • gray Re: Szacunek mediów 03.04.05, 11:42

bardzo mi przykro ale przesadzić można w obie strony - kompletny brak reakcji, a
                tym samym szacunku dla zmarłego, o którym pisze prawy, ma swój drugi biegun w
                wiszeniu z kamerą nad łóżkiem umierającego papieża. dzisiejszy i wczorajszy
                dzień powinien być okazją do refleksji dla ateisty ale dla każdego a to co
                dzieje się w mediach jest dla mnie raczej sprzedażą niż zadumą i nie ma w tym
                nawet symbolicznej minuty ciszy - przykre.
              • Gość: Ona Re: Szacunek mediów IP: *.localdomain / 67.15.54.* 03.04.05, 11:44
                > Zobaczylby ze w takiej chwili cyniczne wykpiwanie zaloby milionow to zwyczjane
                > koltunstwo.

Takie samo to wykpiwanie jak i niektóre przypadki tej żałobności :/
          • Gość: Ona Re: Szacunek mediów IP: *.localdomain / 67.15.54.* 03.04.05, 11:43
            Gość portalu: Mols napisał(a):

> Mysle, ze by nie chcial. To klasyczny przyklad "odwagi z oddali"

Występujący w przypadku rekacji na klasyczny fanatyzm w pomieszaniu ze sztuczną
            świętością. Dziwny miks, ale nader możliwy.
        • Gość: Ona Re: Szacunek mediów IP: *.localdomain / 67.15.54.* 03.04.05, 11:41
          lukasz.glowacki napisał:

> Może chciałbyś nam to powiedzieć prosto w oczy?

Brzmi conajmiej jak groźbia. Nie uchodzi!
          • Gość: były Re: Szacunek mediów IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 03.04.05, 11:54
            Szukasz okazji do wypowiedzi? Załóż bloga. Będzie prościej. I taktowniej.
        • Gość: realista Re: Szacunek mediów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 12:34
          lukasz.glowacki napisał:

A to nie było prosto w oczy???
          Wyobraźcie sobie katolicy że w tym kraju wasza religia nie jest jedyna. Sa też inne wyznania i ateiści. Ja jestem ateistą. I patrzę na to z boku. Dlatego komentuję.To co się wyprawia w mediach z papieżem to jest szopka. Najpierw czatowanie: umrze, nie umrze; no w końcu kiedy umrze. Teraz wszyscy nadają jak leci jeden program, a wszystkie portale na czarno.Dla mnie jest to sztuczne i żałosne. Przecież człowiek w/g waszej religii idzie do boga wiec nie ma się co zbytnio martwić bo trafia w radosne miejsce.Chyba się nie mylę, prawda???. Smutek należy nosić w sercu. A nie na pokaz.Zupelnie jak w krajach arabskich - im ktoś głośniej płacze to bardziej jest w żałobie. Czy o to chodzi??? Nagle okazało się ilu to katolików w tym kraju, a wystarczy w byle niedzielę iść do jakiegoś marketu by zobaczyć jak to jest naprawdę z tym przestrzeganiem zasad. Dla mnie jest ciekawie ile dni jeszcze będzie skandaliczne medialne szoł pt papież.Zagraniczne media naprawdę potrafią to wyważyć. A u nas np na interii pojawiło się ankieta pt."Papież pozostanie w naszej pamięci przede wszystkim jako:" i odpowiedzi abcd. To kpina a nie odnoszenie się z szacunkiem do czlowieka który umarł.I to szoł z "następny papież musi wynieś poprzedniego do świętych" i tego typu spekulacje. Szkoda że to co ludzie czują naprawdę przesłaniane jest przez sztuczne robienie na pokaz i co niby wypada.Jesli już tak chcecie być prawdziwi to sięgnijcie do korzeni waszej religii i żyjcie tymi zasadami na codzień. Tego brakuje. Bądźcie prawdziwi i naturalni.
          Nawet w żałobie należy zachować UMIAR i CZŁOWIECZEŃSTWO. A tego od kilku dni naprawdę brak... a już szczególnie w polskich mediach. Obłuda i tyle.Głupotą, kołtuństwem i te wszystkie obraźliwe określenia których używacie można nazwać wasze zachowanie i komentarze.Przemyślcie to sobie na spokojnie.
          • prawy Re: Szacunek mediów 03.04.05, 13:14
            Drogi realisto napisałeś piękne słowa:
            "Nawet w żałobie należy zachować UMIAR i CZŁOWIECZEŃSTWO"
            I właśnie mnie o nic innego nie chodzi.
            Nie twierdzę, że trzeba teraz się odstawiać szopkę, chodzi mi tylko o umiar i
            człowieczeństwo.
            A co słyszałem we wspomnianych stacjach ?
            Prawie godzinę po śmierci leciał hip-hop z niecenzuralnymi tekstami i
            zadowolony z siebie prezenter zapraszał na kolejną dziesiątkę hitów.
            No sorry - po prostu niesmaczne to było i tyle.

Już dawno ktoś powiedział, że jak nie wiesz jak masz się zachować, zachowuj się
            przyzwoicie.
        • Gość: J.S. Re: Szacunek mediów IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 03.04.05, 14:24

Nie bij, katoliku
      • Gość: olgierd Re: Szacunek mediów IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 11:28
        Gość portalu: realista napisał(a):

> To co wyprawiają polskie media to szopka a nie szacunek do umierania. Z tą
        sztu
        > czną żałobą, udawanym zatroskaniem. Wstyd i tyle.Widać ile tak naprawdy warte
        j
        > est ten cały katolizm. To jedno wielkie udawanie na pokaz

Swoją miarą wszystkich mierzysz... Musisz być niezywkle skrzywdzonym przez los
        człowiekiem. Wokoło widzisz fałsz i obłudę...
        • Gość: Ona Re: Szacunek mediów IP: *.localdomain / 67.15.54.* 03.04.05, 11:44
          Gość portalu: olgierd napisał(a):

> Swoją miarą wszystkich mierzysz... Musisz być niezywkle skrzywdzonym przez los
          > człowiekiem. Wokoło widzisz fałsz i obłudę...

To pochyl się nad nim, jeżeli podejrzewasz, że jest skrzywdzony przez los, a nie
          drwij cynicznie.
    • yarro Re: Szacunek mediów 03.04.05, 11:38
      Problem w tym, że pewnie te stacje grają z kompa... :(
    • poltas Re: Szacunek mediów 03.04.05, 12:17
      Wracając do głównego wątku:
      Dziękuję, Grzegorzu, za odpowiedzialną postawę mediów, którą prezentujesz swoją
      osobą. Za to, że jako dziennikarz dbasz o wizerunek całości świata medialnego,
      a nie tylko swojego stanowiska.
      Co do tych stacji radiowych - coż, szukają okazji by zdobyć więcej słychaczy,
      takich co to mają już dość słuchania o największym Polaku.
      A szukający okazji do zarobku, kpiący i ateiści się zawsze znajdą, cóż, taki
      już ten świat.
      • Gość: wim Re: Szacunek mediów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 13:07
        a co z osobami które się nie przejmują, bo po prostu nie interesowali się nigdy
        papieżem i nie są wierzący. czy oni nie moga posłuchać wesołej muzyki? nie
        chodzi o to by od razu na cały regulator puszczali, ale nie chca uczestniczyć w
        żałobie w zaciszu domu. nie mają do tego prawa? zostaja im tylko radio i tv
        przez internet? myślę że nie brakuje takich ludzi.
        • geograf Re: Szacunek mediów 03.04.05, 14:52
          Mamy ogłoszoną żałobę narodową.
          To nie wystarczy?

JEśli chcesz muzyki, włącz zagraniczne stacje, bądź muzykę z płyt.
    • Gość: tetlek Re: Szacunek mediów IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 12:39
      Z calym szacunkiem (wiekszym lub mniejszym) dla slow napisanych powyzej, pozwole
      sie nie zgodzic. RDST zwolnilo tempo a ESKA co chwile ma wiadomosci i stonowana
      muzyke. No, ale moze moralnosc autora nakazuje granie tylko muzyki powaznej. W
      Ameryce Lacinskiej ludzie spiewali "Alleluja" a w Polsce moralisci nakazuja
      sluchac muzyki powaznej. Szkoda, ze smierc Wielkiego Czlowieka powoduje wybuchy
      zawisci u niektorych osob. Pozwolcie kazdemu, w ten trudny czas, pogodzic sie z
      rzewiscia tak jak chce, jak bedzie jemu najlatwiej ...
      • prawy Re: Szacunek mediów 03.04.05, 13:22
        Siedziałem wczoraj do około 3.00.
        Przeskakiwałem po skali i nasłuchiwałem.
        Faktycznie i wspomniana Radiostacja i Eska nieco zwolniły tempo... ale o
        której ?
        ESKA jeszcze w niespełna godzinę od ogłoszeniu śmierci w najlepsze grała swoje
        10 hitów, na antenie dudniła muzyka a rozweselony prezenter (być może nagrany
        wcześniej) zachwalał jaka to fajna muza jest i będzie i że za chwilę znów 10
        hitów.
        No przepraszam co to jest ?
        Co to oznacza ?
        Oznacza, że stacja radiowa jest kompletnie niewrażliwa na to co dzieje się
        wokół niej.
        Najprościej zaprogramować komputer z muzyką, jinglami i iść sobie do domu albo
        na imprESKĘ... a co się wtedy stanie, nic nas to nie obchodzi.

Radio jest najszybszym medium, w każdej chwili może przerwać program by podać
        najważniejsze wiadomości, w każdej chwili wszystko można zmieniać
        Radio takie właśnie jest... jeśli jest radiem a nie zaprogramowaną,
        odhumanizowaną szafą grającą.

GF.
        • Gość: tetlek Re: Szacunek mediów IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 14:28
          I zauwaz, ze nikt nie szydzi z tego, ze w ten sposob zegnales Jana Pawla II
          (skaczac po skali). To by Twoj wybor, a Ty powinienes uszamowac wybor innych.
          • prawy Re: Szacunek mediów 03.04.05, 14:47
            Przepraszam o jakim "innym wyborze" mówisz ?
            Bo nie rozumiem intencji Twojej wypowiedzi.
            • Gość: tetlek Re: Szacunek mediów IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 14:49
              Intencje sa takie aby zakonczyc ten watek.
              • prawy KONIEC TEMATU 03.04.05, 15:07
    • szprota Szacunek mediów 03.04.05, 13:07
      zniesmaczyłam się tym wątkiem.
      umarł ktoś, kto był autorytetem dla wielu osób i już jest okazja do brania się
      za łby.
      wstyd.
      [co nie oznacza, że nie popieram opinii realisty. ale jakoś mi nijak ją wyrażać]
      • Gość: bb Re: Szacunek mediów IP: 212.191.201.* 03.04.05, 14:11
        Widzę, że kolega Frątczak (sprawdziłem - z radia Łódź) prowadzi swoistą
        krucjatę przeciw konkurencji. Jeśli zatem jest człowiekiem tak głębokiej
        wiary,że nie ma oporów przed zaglądaniem w cudze sumienia, to powinien znać
        przynajmniej niektóre z ważnych fragmentów biblii, którą mniemam że często
        studiuje. Zatem choćby ten -"kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci
        kamieniem" albo może przypowieść o faryzeuszu i celniku. Może drogi Grzegorzu
        nie przepraszaj za innych, tylko przeproś za siebie, chyba, że nigdy niczego
        nie zrobiłeś, czym być się sprzeniewierzył nauce Ojca Świętego i zawsze
        czyniłeś tak, jak On nauczał. Bo myślę, że wielkość Jana Pawła II polegała
        między innymi na tym, że nigdy nie osądzał człowieka i nigdy nie uważał się za
        lepszego od kogokolwiek.
        Reakcją jednych mediów jest gonienie za kolejnymi komunikatami rzecznika
        Watykanu i wyścig kto pierwszy poda tę wiadomość, inne zmieniają playlistę na
        utwory stonowane i refleksyjne i nie mówią nic, bo co tu jeszcze mówić (tak
        m.in. zrobiła Eska i Pogoda). A to, jak kto przeżywa śmierć Ojca świętego,
        pozostaw każdemu do rozstrzygnięcia we własnym sumieniu - czy będzie płakał,
        czy pójdzie na mszę, na spacer, czy może z radością pomodli się dziękując Bogu
        za to, że przyjął go do siebie i że nasz naród ma wspaniałego patrona. A jakiej
        muzyki ja, czy mój sąsiad będzie wtedy słuchał - tobie od tego wara. I lepiej
        poświęć swój cenny czas na refleksję, niż na bieganie po różnych forach i
        donoszenie , kto płacze, kto się śmieje, a kto słucha niewłaściwej muzyki.
        • prawy Re: Szacunek mediów 03.04.05, 15:06
          Przykro mi, że nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi ani słowa.

Spróbuję raz jeszcze.
          Po pierwsze chciałbym wyjaśnić, że nie jestem i nigdy nie byłem człowiekiem
          głęboko wierzącym, ale ja każdy mam autorytety, także wśród hierarchów kościoła.
          Rzecz jasna nie jestem tym "bez grzechu" bo nikt taki nie jest.
          W niczyje sumienia nie zaglądam i nie zamierzam tego robić w przyszłości a
          swoim postem na forum chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, że niektóre łódzkie
          media zachowały się żenująco.
          Papież nie odszedł od nas nagle, niespodziewanie - a zachowanie ESKI świadczy,
          zresztą nie po raz pierwszy, bo identyczna sytuacja była gdy prezydent
          Kwaśniewski ogłosił żałobę w związku z zamachem w Madrycie, że stacja ta ma
          wszystko w głębokim poszanowaniu.
          Zarówno obowiązujące przepisy jak i po prostu dobre obyczaje.

Dziwi mnie dlaczego dzielisz świat na czarny i biały.
          Szkoda, że nie dopuściłeś do siebie myśli, że pojawiające się na antenie
          informacje o tym, że my dziennikarze z niepokojem oczekujemy na komunikaty o
          stanie zdrowia papieza są też wyrazem naszego zatroskania o zdrowie Ojca
          Świętego a nie tylko pogonią za sensacją.
          Zawsze wydawało mi się, że takie postrzeganie świata jest naturalne.

Oczywiście zgadzam się z Tobą, że każdy ma prawo do rozstrzygnięcia we włąsnym
          sumieniu co do sposobu przeżywania śmierci Ojca Świętego.
          Czy to będzie spacer, żarliwa modlitwa w kościele czy zapalenie świeczki i
          postawienie jej w oknie - każdy zdecyduje sam i ma do tego święte prawo.
          Ja tylko chcialem swoimi tak skrytykowanymi przez Ciebie przeprosinami zwrócić
          uwage na fakt, że nie wszyscy przedstawiciele mojego zawodu szanują ogólnie
          przyjęte standardy zachowań.

Jest to zdecydowanie nieodpowienie miejsce i czas na takowe porównania -
          przepraszam zatem, ale chciałby Cię zapytać czy patrzysz z niesmakiem na kogoś
          komu w trakcie pogrzebu dzwoni komórka czy cytując Ciebie "tobie od tego wara" ?

Grzegorz Frątczak
          • Gość: bb Re: Szacunek mediów IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 19:03
            nie jest to jedyne miejsce, gdzie o tym piszesz, więc - takie jest moje
            przeczucie, które rzadko mnie zawodzi - z Twojego postu wyziera obłuda i chęć
            pokazania, że Ty jesteś lepszy. "Ja zachowałem się wspaniale, kilku podobnych
            mi również, ale wyśledziłem, że ten i ten zachował się źle i za niego
            przepraszam" W przeciwieństwie do Ciebie, mnie nauczanie Ojca Św. jest bliskie
            i zapewniam Cię, że o wiele gorzej znajduję takie donosy, które (nie oszukujmy
            się )mają przede wszystkim postawić w złym źwietle Twoją konkurencję (jeśli
            można powiedziec, że Radio Łódź z kimś jeszcze konkuruje), niż wyrażają troskę
            o pamięć o Ojcu Św. Z nauki Jana Pawła II nie płynie czarna rozpacz i nie
            traktuje ona śmierci jako czegoś złego. Więcej - rozpacz po śmierci dobrego
            człowieka jest aktem egoizmu. I na pewno papież nie chciałby, żeby taka rozpacz
            po jego śmierci pozostała. Zgadza się - Eska, Pogoda i Radiostracja 1 kwietnia
            grały swoje. Ale wtedy papież jeszcze żył i to czego od nas oczekiwał, to
            radości, o czym zresztą napisał do wiernych w ostatnich dniach życia. Nie masz
            prawa potępiać nikogo za to, że wtedy nie płakał. Słuchałem dziś tych
            rozgłośni. Z należytym szacunkiem grają stonowaną muzykę, fakt, że pop, a nie
            poważną, ale kto powiedział, że muzyka poważna jest smutna, a pop wesoły? W
            każdym razie zareagowały zmianą playlisty - tak jak inni, tak jak radio Łódź
            również. Z twego postu przemawia bardziej pycha niż troska, i chęć oceny innych
            tylko nie siebie.
            PS. ktoś napisał o bilboardach. Kampanie bilboardowe nie są przygotowywane z
            dnia na dzień. gdyby decyzję o akcji podjęto 1 kwietnia, bilboardy zawisłyby
            dopiero za parę dni, a jeśli już zawisły (bodaj 30, albo 31 marca), to
            wymagając, żeby je zdjęli, musielibyśmy tego zarządac od wszystkich
            reklamujących się firm.
            • prawy Re: Szacunek mediów 03.04.05, 19:52
              Bardzo proszę nie przeinaczać moich słów.
              Nie zarzucałem nikomu że 1 kwietnia gra inaczej.
              Mój zarzut dotyczył pierwszych dwóch godzin od ogłoszenia komunikatu o śmierci
              papieża czyli soboty 2 kwietnia między godzinami 22:00 a 24:00.

Co do mojego pojmowania świata - zapewniam Cię dalekie jest ono od zarzucanej
              mi przez Ciebie pychy... ale z pewnością Ty wiesz lepiej jakim ja jestem
              człowiekiem i jak postrzegam świat. Zdajesz się być człowiekiem nieprzejednanym
              i broniącym swojego zdania za wszelką cenę.
              Masz do tego prawo... tylko nie przeinaczaj faktów.
              • Gość: bb Re: Szacunek mediów IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 21:00
                jesli zatem piszesz tylko o pierwszych dwóch godzinach po śmierci Ojca Św., to
                powinieneś być uczciwy. Rozgłośnie typu Pogoda i Eska, wieczorem grają program
                z komputera. Można założyć taką sytuacje, że po prostu nie zdążyli wymienić
                playlisty. Ludzie za to odpowiedzialni być może byli wtedy w kościele, albo
                gdzie indziej. Zapewniam Cię, że niewielu ludzi, Twoim wzorem myślało, żeby
                jeździć wtedy po skali, więc te dwie godziny pewnie nawet nie były dobrze
                zauważone. Oczywiście gdyby nie Twoja bohaterska postawa, malo kto by nawet o
                tym wiedział. Nie potrafisz im tego wybaczyć, nawet, jeśli popełnili pewien
                techniczny błąd? Pierwszy raz spotkali się z taką sytuacją i mam przekonanie
                graniczące z pewnością, że pracowników radia Eska, Radiostacja i Pogoda, śmierć
                papieża dotknęła nie mniej niż pracowników Radia Łódź. A co do mojego
                nieprzejednania, to dziwne, ale dyskutuję tu na wielu forach i zadziwiająco
                często tego sformułowania używają dyskutanci, którym brakuje argumentów. w ten
                sposób można zablokować każdą rzeczową dyskusję . I tak na marginesie, a
                właściwie to chyba najważniejsze. Umówiliśmy się z dość pokaźną grupą ludzi, że
                po godzinie 21. jak najwięcej z nasz odmówi różaniec w intencji Jana Pawła II.
                Gdyby czytający to mogli dołączyć, byłoby dobrze.
                • Gość: bb Re: Szacunek mediów IP: *.femur.pl / *.femur.pl 03.04.05, 21:23
                  aha - i jeszcze o tej komórce w czasie pogrzebu. świetne porównanie. Otóż jak
                  komuś zadzwoni komórka, to oczekuję, żeby szybko ją wyłączył. Myśle sobie -
                  cóż, zdarzylo się chłopinie, zapomniał wyłączyć i tyle. W każdym razie po
                  pogrzebie nie dyskutuję o tym z innymi, nie mówię, że mi za niego wstyd i nie
                  przepraszam w imieniu wszystkich posiadaczy komórek
                • prawy Specjalnie dla Ciebie. 03.04.05, 23:37
                  Wiesz... nie brakuje mi argumentów, tylko nie mam siły już z Tobą dyskutować.
                  Ty po prostu masz swój pogląd na sprawę i zdania nie zmienisz.
                  Więc ja ustąpię - niech Ci będzie.
                  Tak masz racje, zamiast siedzieć w zadumie, ja węszyłem po skali szukając i
                  czatując na pomyłki i potknięcia konkurencji a ich błędy bezczelnie
                  wykorzystałem by się wybielić i pokazać swą wyższość moralną.
                  Mam nadzieje, że już Ci lepiej ze świadomością, że udowodniłeś tu wszystkim, że
                  podły ze mnie człowiek. Bo przecież Ty wiesz najlepiej że ja taki właśnie
                  jestem.
                  Amen.

PS A co do błędów technicznych... to są zawody w których można pomylić się
                  tylko raz. W przypadku jednych traci się życie, w innych, twarz i dobre imię.
                  • Gość: bb Re: Specjalnie dla Ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 08:58
                    ostatnie zdanie - nigdzie nie napisałem, że podły z Ciebie człowiek. Napisałem
                    tylko, że przez pierwszy post który napisałeś przebija fałsz i obłuda. tyle.
      • geograf Re: Szacunek mediów 03.04.05, 15:03
        Bo to taki polski zwyczaj, polski charakter.
        Przecież my nie umiemy być solidarni, nim coś poważnego nam nie zagraża. Ba! Potrafimy mówić jednym głosem tylko,gdy jest za późno...
        ale co ja tam głupoty piszę...
    • lenny-g Re: Szacunek mediów 03.04.05, 15:28
      Mnie jest wstyd zwłaszcza za Pogodę (vel. Classic), której słychałem jeszcze przed 1 kwietnia, a teraz mam co do niej negatywne uczucia. Zwłaszcza denerwuje mnie, że gdy jade przez miasto i widzę miedzy wiszacymi flagami ich bilboardy z gołą panienką. To co grali w sobote wieczorem równiez było bardzo nietaktowne. Jednak takim zachowaniem mogą zaszkodzić głównie sobie.
    • jaandrew Re: Szacunek mediów 03.04.05, 16:19
      No Comments
    • yavorius 4fun.tv 04.04.05, 08:33
      Grało przynajmniej jeszcze kilkanaście minut, w najlepsze leciał hiphop, potem
      wyłączyli... Jedno zdanie może jeszcze: mamy żałobę narodową nie dlatego, że
      umarł katolicki papież, tylko dlatego, że umarł wielki Polak.
    • sealek Re: Szacunek mediów 04.04.05, 10:44
      Od soboty wieczór słucham Radia Zet i jestem w szoku ale w jak najbardziej
      pozytywnym jak dla mnie - całą noc trwały powtórki najważniejszych fragmentów
      papieskich przemówień, wspomnienia, przeplatane muzyką klasyczną !!! Ja
      gratuluje Dziennikarzom Zetki sposobu w jaki czczą pamięć Naszego Rodaka !!

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka