Dodaj do ulubionych

IKEA w Łodzi?

27.06.02, 13:35
Jak sadzicie czy Ikea wreszcie bedzie w Łodzi czy nie?
lodz.naszemiasto.pl/gospodarka/185225.html

Ja ze wzgledow praktycznych i zdecydowanie osobystych chciala zeby powstala w
Łodzi.
Po za tym beda nowe miejsca pracy i bedzie ich duzo.
Obserwuj wątek
    • zoonk Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 13:37
      Pewnie,ze chcialbym :) I wiele rzeczy jeszcze bym chcial :> A tak powaznie nie
      sadze ze po Galeri Lodzkiej i Manufaktzurze szybko bedzie Ikea . Pozdrow.!
      • blenda Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 13:41
        Mowisz o kwestii finansowej? bo przeciez to zupełnie inny rodzaj artykułu.
        • zoonk Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 13:46
          blenda napisał(a):

> Mowisz o kwestii finansowej? bo przeciez to zupełnie inny rodzaj artykułu.

O lokalizacji ,pieniadzach ..zupelny inny rodzaj artyluku...hmm no wiem przeciez
          interesuje sie motoryzacja :)

• hubar Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 13:38
      Byłem za, nadal jestem, tylko niestety zasiano we mnie ziarno zaniepokojenia
      związanego z korytarzem wentylacyjnym Łodzi. Z tego co widać to lokalizacja się
      niezmieniła.

pozdrowy
      • jasam Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 13:52
        Aby cię nastraszyć bardziej to myślę, że jak w takim korytarzu, gdzie wpływa
        powietrze do miasta zlokalizuje sie parking na dużo samochodow, to w ktorym
        kierunku będą leciały spaliny ?

Ale jednocześnie myślę, że z tym korytarzem to pewna przesada. Lepiej niech
        będzie to na przedmieściu (niestety koło Rudy) niż jak Castorama w centrum.
        pozdr.
        • blenda Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 14:09
          Myslisz ze castorama jest w zlym miejscu?
          • jasam Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 14:24
            No, może lepsze niż King Cross na Piłsudskiego - to juz tragedia.
            Ale Włokniarzy całkowicie straci przelotowośc przy ustuowaniu 3 marketow w
            odległości kilometra.
            Obszar pomiędzy Włokniarzy a torami jest dobry na handel, i tak nie powstana
            tam mieszkania.
            pozdr.
        • ziel Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 14:17
          Wg mnie w najblizszym czasie nie powstanie IKEA w Lodzi z dwoch powodow:
          1) Lokalizacja - zaden urzednik nie wyda pozwolenia na budowe w korytarzu, o
          ile dobrze pamietam mozna tam budowac tylko budynki parterowe, a korytarz jest
          istotny dla miasta (gdyby go nie bylo, mielibysmy non stop smog w miescie)
          2) Ma powstac w Piotrkowie centralny magazyn IKEI, w zwiazku z tym jest bardzo
          mozliwe, ze powstanie tam rowniez sklep
          • Gość: Andrew Re: IKEA w Łodzi? IP: *.wshe.lodz.pl 27.06.02, 14:20
            Magazyn na Europę Środkową już istnieje przy autostradzie koło Piotrkowa
          • blenda Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 14:35
            Tam gdzie maja magazyny nigdy nie robia sklepów.
          • hubar Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 14:39
            Istnieje i to już od dawna, jakieś przeterminowane wiadomosci masz.

pozdrowy
    • Gość: pepe Re: IKEA w Łodzi? IP: 2.4.STABLE* / 10.120.48.* 27.06.02, 15:21
      No niech powstanie, bo jej potrzebuję :)

IKEA jest dobra bo jest dobra i tania. Mam już dość tych socjalistycznych
      sklepów z socjalistycznymi meblami. Bleee
      • kx Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 17:20
        IKEA dobra? Ciekawa wzorniczo, fajnie "podana", ale jakość bardzo często
        fatalna- po pół roku kanapy sie załamują, drzwiczki od szafek w kuchni nie
        domykają itd.
        • ninna Re: IKEA w Łodzi? 28.06.02, 00:48
          No moze przesada. Az takich problemow nie mam z ich rzeczami. Ale, jakosc jest
          wlasnie czesto wprost proporcjonalna do ceny. Niestety..

Ale najlepsze co maja, to meble dla dzieci :o)
    • Gość: Stach Re: IKEA w Łodzi? IP: *.Proxy.sunedu.pl / 10.2.0.* 27.06.02, 15:32
      dosc juz hipermarketow i innych hipergowien w naszym
      miescie. przeciez to jest przesada, ile mozna? pokazcie
      mi miasto w Polsce a moze i na swiecie gdzie jest takie
      zageszczenie hipermarketow. ile teraz metrow
      powierzchni marketu przypada na mieszkanca Lodzi?
      pewnie jak bysmy sie uparli, to wszyscy naraz bysmy sie
      w nich mogli wyspac (na podlodze, bo na polkach i
      stoiskach meblowych spaliby nasi goscie z innych
      miast)...
      • tulka Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 15:42
        IKEA to nie hipermarket.
      • hubar Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 15:48
        A jak wygląda sytuacja w Stol(n)icy? Bo jak czytam sobie czasem broszurki
        reklamowe z hipermarketów to zawsze jest tak że jak w Łodzi jest jeden z danej
        sieci, to w Wawie przynajmniej dwa razy więcej. A do tego dochodzą jeszcze inne
        sieci, które do łodzi nie weszły.

pozdrowy
        • Gość: Stach Re: IKEA w Łodzi? IP: *.Proxy.sunedu.pl / 10.2.0.* 27.06.02, 17:12
          nie ogladajmy sie na stolice. nawet jezeli jest tam
          wieksze zageszczenie marketow (a raczej nie jest) to nie
          powod zeby brac z nich przyklad. oni maja tez wieksze
          zageszczenie samochodow na ulicach (=korki) i wiekszy
          odsetek dresow w spolecznosci lokalnej.
          • kropka. Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 17:20
            Ikea w Rudzie jest bzdurą. Po pierwsze - korytarz, po drugie - bardzo płytkie
            wody podskórne, a co za tym idzie - podmokło. Budowa tam czegokolwiek jest tak
            bezsensowna i szkodliwa dla miasta, że aż możliwa.
            pozdrawiam
          • hubar Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 22:38
            Ja się wcalę nie oglądam na Stol(n)icę tylko odpowiadam na Twoje pytania.
            Zapytałes gdzie w Polsce jest więcej hipermarketów?
        • Gość: mr x Re: IKEA w Łodzi? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 01:24
          hubar napisał(a):

> A jak wygląda sytuacja w Stol(n)icy? Bo jak czytam sobie czasem broszurki
          > reklamowe z hipermarketów to zawsze jest tak że jak w Łodzi jest jeden z danej
          > sieci, to w Wawie przynajmniej dwa razy więcej. A do tego dochodzą jeszcze inne
          >
          > sieci, które do łodzi nie weszły.
          >
          > pozdrowy

tak to już jest, najpierw budują tam gdzie największy rynek zbytu i relatywnie
          bogaty klient,jak wypali buduja gdzie indziej, w stolicy jest kilka IKEI, "Dolina
          Krzemowa" super i hipermarketow jest w Jankach, miejscowość przyległa do Warszawy
          przy dużej trasie wylotowej, chyba każda sieć hiper i supermarketów ma tam swój
          sklep, w tym tygodniu otworzyli supermarket "Piotr i Paweł" czy jakoś tak, stoi
          niedaleko Geanta i jeszce jednego jakiegoś, jak wejdzie do Polski cos nowego to
          raczej na pewno bedzie w Jankach, zresztą cała trasa wylotowa to tysiące
          bilbordów, dużo magazynów małych i srednich firm, i cała z tym związana
          infrastruktura, pozdrawiam

• geograf Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 18:03
      wiesz...
      miałem nadzieję, ze to nie bedzie jednak Castorama, a IKEA, miałem płonne nadzieje.
      Miałem nadzieję, że skoro dany koncern póbuje od 4 lat ulokować tutaj swój sklep to pójdzie ktoś po rozum do głowy i wynajdą nową lokalizację (np. na Chojnach przy Carrefour był planowany hipermarket i budynki mieszkalne, jest sporo wolnego miejsca a i położenie dobre) , ale nie. Oni uparli się na Rudę/Chocianowice.

Miałem nadzieję, że w Łodzi nie powstanie już żaden nowy hipermarket, a w Galerii centrum powstaje market z jedzeniem, Biedronka(!!!) i drugi Media Markt...

tragedia:(

Owszem, chciałbym mieć w moim mieście IKEĘ, ale niech oni ja wybudują w normalnym miejscu..A przy Selgrosie? A przy M1?? przecie tam autostrada ma biec...:/

uważam, że wbrew ekologom i interesom (ekologicznym) miasta, IKEA powstanie w Chocianowicach..

A CO NA TO ŁÓDZCY EKOLODZY??
      • hubar Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 22:40
        geograf napisał(a):

> A CO NA TO ŁÓDZCY EKOLODZY??

Nie wiesz? Nie wywietrzyli kasy więc już nie protestują!
    • zamek Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 19:05
      Mój instynkt samozachowawczy broni się przed IKEĄ w Rudzie.
    • saperka Re: IKEA w Łodzi? 27.06.02, 22:32
      Tak.

Chciałabym Ikeę Łodzi, bo mam juz dość jeżdżenia do Janek. A ikeowski styl baaardzo lubię.
      Co do lokalizacji się nie wypowiadam. Są ludzieod planowania przestrzennego, którzy powinni zadecydować o lokalizacji sklepu. Byleby tylko poza centrum miasta. i byleby nie szkodziło środowisku zanadto. Wtedy będzie wszystko w porządku.

pozdrawiam:) Saperka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka