Dodaj do ulubionych

Język polski dla obcokrajowców

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:46
Mam znajomego z Wielkiej Brytanii. Wiecie może gdzie ( prócz tego ośrodka
działającego przy Uniwersytecie Łódzkim na Matejki)może nauczyć się on języka
polskiego? Z góry dziękuję za porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: Język polski dla obcokrajowców IP: 217.153.156.* 02.05.05, 23:23
      Niestety nie znam innego miejsca w Łodzi, które organizowałoby naukę naszego
      języka. Może brac prywatne lekcje. One często dają najwięcej. Gdzie szukać
      takiej osoby??? Nie wiem...
      Przyznam, że ja myślałam kiedyś o znalezieniu obcokrajowca, który w zamian za
      naukę polskiego umożliwiłby mi naukę jezyka obcego. Taka wzajemna pomoc,
      wymiania wiadomosci (jestem po filologii polskiej). Te rozmyslania spelzly na
      niczym ,ale mysle , ze wiel osob byloby zaintereoswanych taka opcja. To swietna
      sprawa!!!!!! W razie czego daj znac ;-)
    • Gość: ambit Re: Język polski dla obcokrajowców IP: 212.191.195.* 04.05.05, 08:57
      a ja polecam nie tyle ośrodek na Matejki co ludzi tam uczących. Można na pewno
      umówić się prywatnie. Wykłada tam m.in. dwóch braci Grzegorz i Sławomir
      Rudzińscy. Efekty nauki Pana Sławek obserwowałam i powiem szczerze uważam, że
      jest świetnym nauczycielem. Są też twórcami książek dydaktycznych. Polecam.
    • Gość: Tom Re: Język polski dla obcokrajowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:10
      Języka polskiego można nauczyć się też w International Language Service (ILS):
      www.ils.org.pl
    • magdalena41715 Re: Język polski dla obcokrajowców 19.11.13, 22:28
      Warto skorzystać z indywidualnych lekcji u nauczyciela. Preferuję zajęcia indywidualne niż grupowe. na eduexplorer.pl/warszawa/j-polski-dla-cudzoziemcow można znaleźć odpowiednią osobę i umówić się na lekcje. polecam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka