Gość: Michał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:46 Mam znajomego z Wielkiej Brytanii. Wiecie może gdzie ( prócz tego ośrodka działającego przy Uniwersytecie Łódzkim na Matejki)może nauczyć się on języka polskiego? Z góry dziękuję za porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joanna Re: Język polski dla obcokrajowców IP: 217.153.156.* 02.05.05, 23:23 Niestety nie znam innego miejsca w Łodzi, które organizowałoby naukę naszego języka. Może brac prywatne lekcje. One często dają najwięcej. Gdzie szukać takiej osoby??? Nie wiem... Przyznam, że ja myślałam kiedyś o znalezieniu obcokrajowca, który w zamian za naukę polskiego umożliwiłby mi naukę jezyka obcego. Taka wzajemna pomoc, wymiania wiadomosci (jestem po filologii polskiej). Te rozmyslania spelzly na niczym ,ale mysle , ze wiel osob byloby zaintereoswanych taka opcja. To swietna sprawa!!!!!! W razie czego daj znac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambit Re: Język polski dla obcokrajowców IP: 212.191.195.* 04.05.05, 08:57 a ja polecam nie tyle ośrodek na Matejki co ludzi tam uczących. Można na pewno umówić się prywatnie. Wykłada tam m.in. dwóch braci Grzegorz i Sławomir Rudzińscy. Efekty nauki Pana Sławek obserwowałam i powiem szczerze uważam, że jest świetnym nauczycielem. Są też twórcami książek dydaktycznych. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Język polski dla obcokrajowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:10 Języka polskiego można nauczyć się też w International Language Service (ILS): www.ils.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena41715 Re: Język polski dla obcokrajowców 19.11.13, 22:28 Warto skorzystać z indywidualnych lekcji u nauczyciela. Preferuję zajęcia indywidualne niż grupowe. na eduexplorer.pl/warszawa/j-polski-dla-cudzoziemcow można znaleźć odpowiednią osobę i umówić się na lekcje. polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś