saperka 01.07.02, 21:22 ...GEOGRAFÓW... Od 8.00 i od 13.30 Bedziemy wdzięczni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maruda Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.07.02, 21:23 ok! :)) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 01.07.02, 21:30 mocno trzymam Odpowiedz Link Zgłoś
zoonk Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 01.07.02, 22:21 Ok da sie zrobic :)) PS. Ciekawe czy za jakiegos prawnika tez scisne kciuka :) Mac !!! Where are u ???? Pozdrow.! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 02.07.02, 00:15 Ależ nie ma sprawy. Na wszelki wypadek zacisnę przez sen (o 8.00 mogę jeszcze spać...) :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 02.07.02, 00:25 Kto jak kto ale Geograf powinien się tu dopisać ;-) Ja może będę, ale sam będę potrzebował wsparcia :-) pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 02.07.02, 09:56 Trzymamy już :) Grover Odpowiedz Link Zgłoś
hubar PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW 02.07.02, 16:27 Może ktoś i przez przypadek i o mnie pamiętał, ale... ... :-)))) udało się :-)))) zdałem!!!!! Sesja coraz bliżej końca! pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.07.02, 10:14 Wyszło mi, że na geografię przyjdzie dziś zdawać około 520 osób! RATUUUUUNKU! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 02.07.02, 10:17 Trzymam cały czas i nie puszczę do 19 (o której kończy sie ten egzamin?? bo do 19 to tak nie wygodnie trzymać...:/) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.07.02, 10:19 O, Geo, a co dopiero będzie na ustnych? Paluchy Wam wszystkim powysiadają. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixtlilto Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.07.02, 10:47 konczcie juz to pisanie! bo strasznie niewygodnie sie pisze! ale poniewaz Wy trzymaliscie to ja tez trzymam- od samego rana... <"> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch I kolejna tura IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.07.02, 11:22 Ranne ptaszki z turyzmu chyba już kończą, a już niebawem o 13.30 rozpoczną geografowie zwyczajni. Kciuki pilnie poszukiwane. Ponad 4 osoby/1 miejsce. Miejsc przewidzianych: 120. Wychodzi z tego, że zdawać dziś będzie około 500 osób. Niestety nie wszyscy się dostaną. Mam nadzieję, że reprezentanci forum będą tą szczęśliwą grupą, która akurat wywalczy sobie tam miejsce. Tego sobie i wszystkim pozostałym przyszłym geografom życzę. :) P.S. Na dodanie otuchy może Łażej (Rafgeo) się wypowie, jak to było, kiedy on zdawał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: I kolejna tura 02.07.02, 16:51 Są już jakieś informacje? Można juz puścić kciuki? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: I kolejna tura 02.07.02, 16:55 za mnie można, mch też już powinien skończyć chyba... dzięki wielkie:) pozdrawiam :) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: I kolejna tura IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.07.02, 18:49 No już starczy. Teraz będą potrzebne w poniedziałek na ustnych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: I kolejna tura IP: *.retsat1.com.pl 07.07.02, 23:40 Ojojojoj. Jak mogłem przegapić taki wątek??!! Ojojoj. Chyba zmienię nicka w łażej na gapiej. Ale teraz nadrabiam zaległości!!! Niestety nie trzymałem kciuków na pisemnych. Na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to, że ostatnio z powodu braku czasu (zresztą brak czasu spowodowany jest determinantą geograficzną), zaglądam jedynie na wątki związane z komunikacją. Ale jak widać na załączonym obrazku, moje kciuki okazały się zbyteczne. Wystarczyła wiedza. Obiecuję jednak, że na ustnych kciuki będę ściskał z całych sił (chociaż i teraz bez wątpienia okażą się niepotrzebne). Jutro będe zresztą przebywał w Colleium Geographicum (ćwiczenia terenowe :o(. Jeśli więc na horyzoncie ukaże się facet lat około 21, niosący w ręku rulon mapy, z kostką na plecach, a na niej naszywką Perfectu, to będę ja (być może w towarzstwie Łodziana). O ile wiem egzaminy są w 323, ja będę piętro wyżej. A kiedy, niczym Forrest Gump, mocno wytężę swoją pamięć, to będę w stanie przypomnieć sobie swoje egzaminy. Pisemny mieliśmy na Kościuszki (chyba jest tam anglistyka). Liczyłem na to, że wejdę jako jeden w pierwszych, bo ostatecznie "c" tak daleko w alfabecie nie jest. No cóż - myliłem się sporo. Trochę poczekałem zanim mnie wyczytano. Później była wielka aula, mnóstwo ludzi i test. Teraz jak nad tym pomyślę, to przypominam sobie, że zadanka rozwalałem jedne za drugimi. Ale niestety bezpośrednio po egzaminie pamiętałem jedynie tych kilka, z którymi miałem problemy. No i wydawało mi się, że totalnie skopałem egzamin. Pomyślałem, że skoro i tak oblałem, to mogę odpuścić sobie naukę do ustnego. Poszedłem na Inwazję Mocy, włóczyłem się po mieście kombinując jak wykręcić się od woja. Ogłoszenie wyników było we wtorek o 18. Byłem tam około 18:30 kiedy tłumek osób znacznie się przerzedził. Ku wielkiemu swojemu zdziwieniu zobaczyłem obok swego nazwiska 4.5 (piątki nie było wonczas żadnej, czwórek z plusem było chyba siedem). Myślałem, że odfrunę z radości. Ale zamiast wzbić się ku chmurom, wbiłem się w 12 i popędziłem do domu, żeby trochę pokuć przed ustnym, który miał być nazajutrz. Rano byłem w takim ciągu, że byłem pewien, że się dostanę. No i chyba tylko ta pewność mi pomogła, bo moje neurony trochę dziwnie zaczęły działać. Pomyliłem długość z szerokością geograficzną, powiedziałem, że na świecie żyje 7 miliardów ludzi. Ale chyba powiedziałem to z taką pewnością, że mi uwierzono, bo kolejne 4,5 wpadło do życiorysu. I w ten oto sposób zostałem studentem geografii. A zajęcie owo jest niekiedy wręcz nieprzyzwoicie przyjemne (chociaż czasami przyjemność jest średnia). Jednak mimo wszystko warto. W znacznej mierze warto dzięki ludziom jacy zdobywają geograficzną wiedzę, bo są oni na tle studentów innych wydziałów, pozytywnie inni. Pozdrawiam i powodzenia!!!! Będzie dobrze!!! PS. Na górę warto wjechać windą. To jest jedna z niewielu naprawdę dobrze działających rzeczy w pięknym, acz mało funkcjonalnym i wygodnym w użytkowaniu, budynku collegium geographicum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: I kolejna tura IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.07.02, 14:14 Co do ustnych, to jednak mam jutro. Cały poranek penetrowałem zwały notatek i książek i czuję teraz w sobie taką energię i "siłę wiedzy" jak przed maturą - mogę rozwalać ściany. To chyba dobra oznaka. Uważam, że się dostanę. Co ja gadam? Nie, nie uważam, ja o tym wiem. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: I kolejna tura IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:15 ale bedziesz dzis trzymał kciuki za koleżankę, co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: I kolejna tura IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.07.02, 14:30 No jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: 80.48.116.* 07.07.02, 21:10 jutro dogrywka oko w oko... od 14.30 do 19.00 ja ostatnia na liście. Przosze jeszcze raz trzymajcie kciuki i wysyłajcie P.V., ok? pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.07.02, 21:17 ok. a wzamian wiesz co, trzymasz Ty :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: 80.48.116.* 07.07.02, 21:25 Będę, będę mocno trzymać i za Ciebie i za Ixika... Tylko dajcie znak jak poszło, oki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.07.02, 21:29 ok, dam znac na pewno i dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda NO I OBLALEM :(((( IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.07.02, 15:16 ech... z placyku wyjechalem, bylo cacy (wszystkie manewry za pierwszym razem), reszta- oczekiwanie, na przepraszam wszystkich - udupienie. No i stalo sie. A taki kawal przejechalem z mysla ze juz zdalem i wracam do osrodka. Nawet sie troche klocilem ale i tak juz wiedzialm ze to nic nie da. Diagnoza - wymuszenie pierwszenstwa :( Ech... Za drugim razem im pokaze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda IXIQ TRZYMAJ SIE!!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.07.02, 15:17 Mam nadziejeze trafisz na kogos uczciwego. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
amcd Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 07.07.02, 21:26 Jasne, będę trzymał u już wysyłam P.V. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 08.07.02, 14:27 Trzymam, może trochę późno ale powodzenia. Pozdrawia rocznik 1998. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:38 (nie)dziękuję. I nie za późno. Na jakąś 16 tam będę. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Kto w komisji egzaminacyjnej? 08.07.02, 15:25 Z kim będziemy mieli do czynienia i jakie są szansę pozytywnego zakończenia z nimi potyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? IP: *.retsat1.com.pl 08.07.02, 18:23 Hmmmmmm. Prawdę powiedziawszy nie znam składu całej komisji. Ale nie masz specjalnie się czego obawiać. W zasadzie należy strzec się tylko jednej osoby. Co prawda ludzie, którzy zdawali właśnie u pewnego pana i się jednak dostali, mają co teraz wspominać, ale trochę ich to nerwów kosztowało. Jak się obrazowo wyraził jeden z moich studyjnych kolegów, "Kiedy słyszałem pytania pomocnicze, to mi żel na włosach pękał". Egzaminatora owego można poznać po tym, że egzaminowany się bardzo silnie poci, jąka i czasami nie wie co ma ze sobą zrobić. Ale mimo wszystko nawet tam egzamin jest do zdania. Najważniejsze by się zanadto nie zdenerwować. Jeśli uda się utrzymać nerwy na wodzy, to indeks geografii jest niemal pewny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? 08.07.02, 18:33 Z nerwami może być problem. Nie mam 100% gwarancji, że nie wyzionę ducha jak wejdę do pokoju zwierzeń nr 323. :) Mam nadzieję, że wszystko będzie OK i z przerażenia nie zapomnę tego, co powinienem powiedzieć. Taki egzamin to jak przesłuchanie przeprowadzane przez GESTAPO. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? 08.07.02, 19:06 Wiadomość z pierwszej ręki - Saperka już jest po ustnych, wyniki zapowiadają się całkiem interesująco :) Pozdrawiam wszystkich geomaniaków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? 08.07.02, 19:12 Fajnie. Czekamy na oficjalne potwierdzenie :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Jakie były pytania? Przyznać się szybko 08.07.02, 19:16 Nie znam na na razie żadnych szczegółów. Następne komunikaty zamieści sama zainteresowana - jak tylko się dorwie do komputera ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Jakie były pytania? Przyznać się szybko 08.07.02, 19:18 No to ją pogoń trochę. Jakoś się ociąga. Czy to ze zmęczenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: Jakie były pytania? Przyznać się szybko IP: 80.48.116.* 08.07.02, 20:36 geografia 4, angielski 5 Czyli mam 65 pkt. i jestem na 7 miejscu. Jest 30 miejsc na roku i jeszcze 2/3 ludzi czeka na ustne. Czyli nie jest źle. A nawet jest dobrze. pozdrawiam:) Saperka PS. jutro kibicuje mch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: Jakie były pytania? Przyznać się szybko IP: 80.48.116.* 08.07.02, 20:57 a...jeszcze pytania: 1) rezimy i ustroje rzek europejskich 2) rozwoj sieci miejskiej w polsce i struktura ilosciowa miast polskich 3) region - opis wybranego regionu...(Płw. Apeniński miałam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? IP: 212.191.74.* 09.07.02, 10:23 Przed chwilą zajrzałem do pokoju egzaminacyjnego. Hmmmmmmmmm, prawdę powiedziawszy jeden skład komisji jest, taki, że to co napisałem wcześniej należy wziąć do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? 09.07.02, 13:25 Eh, tak sobie poszło. Może się dostanę, ale nie gwarantuję na 100%. Myślałem, że z nerwów zjem wszystkich tam obecnych. Zacząłem nawijać. Potem były pytania typu: a dlaczego? a gdzie - dokładnie? a ile? a po co? a na co?. Myśłałem, że wyjdę z siebie. Piłowali tak szczegółowo, że po wyjściu z sali mogłem się ręcznikiem wycierać, a długopis który miałem w ręce nosi ślady skrzywienia (dobrze, że się przynajmniej nie połamał w moich palcach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? IP: *.retsat1.com.pl 09.07.02, 15:31 Kto Cię pytał?? Możesz podać rysopis??? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 08.07.02, 19:11 Będzie dobrze! Do boju, do boju, dzisiaj wygramy nasz ważny mecz! :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 10.07.02, 15:14 Dupa blada! Z ustnego dostałem tylko 3 (słownie: trzy). Z tego względu sądzę, że się nie dostanę. Pomijam już fakt totalnej załamki nerwowej i różnych dziwnych podejrzeń, bo potraktowali mnie jak g... Wiem, że umiałem i odpowiedziałem na więcej. Niestety różne są zasady oceniania. Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 10.07.02, 18:02 Nie trać nadziei - jeszcze nie wszystko stracone. W razie niepowodzenia pisz odwołanie - nie zaszkodzi a może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś