Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH...

01.07.02, 21:22
...GEOGRAFÓW...

Od 8.00 i od 13.30

Bedziemy wdzięczni
Obserwuj wątek
    • Gość: Maruda Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.07.02, 21:23
      ok! :)) Powodzenia!
    • saper_ Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 01.07.02, 21:30
      mocno trzymam
    • p8 Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 01.07.02, 21:31
      Masz To:)
      • zoonk Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 01.07.02, 22:21
        Ok da sie zrobic :)) PS. Ciekawe czy za jakiegos prawnika tez scisne kciuka :)
        Mac !!! Where are u ???? Pozdrow.!
    • zamek Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 02.07.02, 00:15
      Ależ nie ma sprawy. Na wszelki wypadek zacisnę przez
      sen (o 8.00 mogę jeszcze spać...) :)
    • hubar Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 02.07.02, 00:25
      Kto jak kto ale Geograf powinien się tu dopisać ;-)

Ja może będę, ale sam będę potrzebował wsparcia :-)

pozdrowy
      • grover Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 02.07.02, 09:56
        Trzymamy już :)
        Grover
      • hubar PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW 02.07.02, 16:27
        Może ktoś i przez przypadek i o mnie pamiętał, ale...
        ... :-)))) udało się :-)))) zdałem!!!!!

Sesja coraz bliżej końca!

pozdrowy
    • Gość: mch Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.07.02, 10:14
      Wyszło mi, że na geografię przyjdzie dziś zdawać około 520 osób! RATUUUUUNKU!
    • geograf Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 02.07.02, 10:17
      Trzymam cały czas i nie puszczę do 19 (o której kończy sie ten egzamin?? bo do 19 to tak nie wygodnie trzymać...:/)

:)
      • Gość: mch Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.07.02, 10:19
        O, Geo, a co dopiero będzie na ustnych? Paluchy Wam wszystkim powysiadają. :)
    • Gość: Ixtlilto Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.07.02, 10:47
      konczcie juz to pisanie! bo strasznie niewygodnie sie pisze!
      ale poniewaz Wy trzymaliscie to ja tez trzymam- od samego rana...

<">
    • Gość: mch I kolejna tura IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.07.02, 11:22
      Ranne ptaszki z turyzmu chyba już kończą, a już niebawem o 13.30 rozpoczną
      geografowie zwyczajni. Kciuki pilnie poszukiwane. Ponad 4 osoby/1 miejsce.
      Miejsc przewidzianych: 120. Wychodzi z tego, że zdawać dziś będzie około 500
      osób. Niestety nie wszyscy się dostaną. Mam nadzieję, że reprezentanci forum
      będą tą szczęśliwą grupą, która akurat wywalczy sobie tam miejsce. Tego sobie i
      wszystkim pozostałym przyszłym geografom życzę. :)

P.S.
      Na dodanie otuchy może Łażej (Rafgeo) się wypowie, jak to było, kiedy on
      zdawał. :)
      • kropka. Re: I kolejna tura 02.07.02, 16:51
        Są już jakieś informacje? Można juz puścić kciuki?
        pozdrowionka
        • saper_ Re: I kolejna tura 02.07.02, 16:55
          za mnie można, mch też już powinien skończyć chyba...
          dzięki wielkie:)

pozdrawiam :) Saperka
          • Gość: mch Re: I kolejna tura IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.07.02, 18:49
            No już starczy. Teraz będą potrzebne w poniedziałek na ustnych. :)
            • Gość: łażej Re: I kolejna tura IP: *.retsat1.com.pl 07.07.02, 23:40
              Ojojojoj. Jak mogłem przegapić taki wątek??!! Ojojoj. Chyba zmienię nicka w
              łażej na gapiej. Ale teraz nadrabiam zaległości!!!

Niestety nie trzymałem kciuków na pisemnych. Na swoje usprawiedliwienie mam
              jedynie to, że ostatnio z powodu braku czasu (zresztą brak czasu spowodowany
              jest determinantą geograficzną), zaglądam jedynie na wątki związane z
              komunikacją. Ale jak widać na załączonym obrazku, moje kciuki okazały się
              zbyteczne. Wystarczyła wiedza. Obiecuję jednak, że na ustnych kciuki będę
              ściskał z całych sił (chociaż i teraz bez wątpienia okażą się niepotrzebne).
              Jutro będe zresztą przebywał w Colleium Geographicum (ćwiczenia terenowe :o(.
              Jeśli więc na horyzoncie ukaże się facet lat około 21, niosący w ręku rulon
              mapy, z kostką na plecach, a na niej naszywką Perfectu, to będę ja (być może w
              towarzstwie Łodziana). O ile wiem egzaminy są w 323, ja będę piętro wyżej.

A kiedy, niczym Forrest Gump, mocno wytężę swoją pamięć, to będę w stanie
              przypomnieć sobie swoje egzaminy. Pisemny mieliśmy na Kościuszki (chyba jest
              tam anglistyka). Liczyłem na to, że wejdę jako jeden w pierwszych, bo
              ostatecznie "c" tak daleko w alfabecie nie jest. No cóż - myliłem się sporo.
              Trochę poczekałem zanim mnie wyczytano. Później była wielka aula, mnóstwo ludzi
              i test. Teraz jak nad tym pomyślę, to przypominam sobie, że zadanka rozwalałem
              jedne za drugimi. Ale niestety bezpośrednio po egzaminie pamiętałem jedynie
              tych kilka, z którymi miałem problemy. No i wydawało mi się, że totalnie
              skopałem egzamin. Pomyślałem, że skoro i tak oblałem, to mogę odpuścić sobie
              naukę do ustnego. Poszedłem na Inwazję Mocy, włóczyłem się po mieście
              kombinując jak wykręcić się od woja. Ogłoszenie wyników było we wtorek o 18.
              Byłem tam około 18:30 kiedy tłumek osób znacznie się przerzedził. Ku wielkiemu
              swojemu zdziwieniu zobaczyłem obok swego nazwiska 4.5 (piątki nie było wonczas
              żadnej, czwórek z plusem było chyba siedem). Myślałem, że odfrunę z radości.
              Ale zamiast wzbić się ku chmurom, wbiłem się w 12 i popędziłem do domu, żeby
              trochę pokuć przed ustnym, który miał być nazajutrz. Rano byłem w takim ciągu,
              że byłem pewien, że się dostanę. No i chyba tylko ta pewność mi pomogła, bo
              moje neurony trochę dziwnie zaczęły działać. Pomyliłem długość z szerokością
              geograficzną, powiedziałem, że na świecie żyje 7 miliardów ludzi. Ale chyba
              powiedziałem to z taką pewnością, że mi uwierzono, bo kolejne 4,5 wpadło do
              życiorysu. I w ten oto sposób zostałem studentem geografii. A zajęcie owo jest
              niekiedy wręcz nieprzyzwoicie przyjemne (chociaż czasami przyjemność jest
              średnia). Jednak mimo wszystko warto. W znacznej mierze warto dzięki ludziom
              jacy zdobywają geograficzną wiedzę, bo są oni na tle studentów innych
              wydziałów, pozytywnie inni.

Pozdrawiam i powodzenia!!!! Będzie dobrze!!!

PS. Na górę warto wjechać windą. To jest jedna z niewielu naprawdę dobrze
              działających rzeczy w pięknym, acz mało funkcjonalnym i wygodnym w użytkowaniu,
              budynku collegium geographicum.
              • Gość: mch Re: I kolejna tura IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.07.02, 14:14
                Co do ustnych, to jednak mam jutro. Cały poranek penetrowałem zwały notatek i
                książek i czuję teraz w sobie taką energię i "siłę wiedzy" jak przed maturą -
                mogę rozwalać ściany. To chyba dobra oznaka. Uważam, że się dostanę. Co ja
                gadam? Nie, nie uważam, ja o tym wiem. :)

Pozdrawiam
                • Gość: saperka Re: I kolejna tura IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:15
                  ale bedziesz dzis trzymał kciuki za koleżankę, co??
                  • Gość: mch Re: I kolejna tura IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.07.02, 14:30
                    No jasne :)
    • Gość: saperka Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: 80.48.116.* 07.07.02, 21:10
      jutro dogrywka oko w oko... od 14.30 do 19.00 ja ostatnia na liście. Przosze jeszcze raz trzymajcie kciuki i wysyłajcie P.V., ok?

pozdrawiam:) Saperka
      • Gość: Maruda Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.07.02, 21:17
        ok. a wzamian wiesz co, trzymasz Ty :))))
        • Gość: saperka Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: 80.48.116.* 07.07.02, 21:25
          Będę, będę mocno trzymać i za Ciebie i za Ixika... Tylko dajcie znak jak poszło, oki??
          • Gość: Maruda Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.07.02, 21:29
            ok, dam znac na pewno i dzieki :)
            • Gość: Maruda NO I OBLALEM :(((( IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.07.02, 15:16
              ech...

z placyku wyjechalem, bylo cacy (wszystkie manewry za pierwszym razem), reszta- oczekiwanie, na przepraszam wszystkich - udupienie. No i stalo sie. A taki kawal przejechalem z mysla ze juz zdalem i wracam do osrodka. Nawet sie troche klocilem ale i tak juz wiedzialm ze to nic nie da. Diagnoza - wymuszenie pierwszenstwa :( Ech... Za drugim razem im pokaze!!!
              • Gość: Maruda IXIQ TRZYMAJ SIE!!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.07.02, 15:17
                Mam nadziejeze trafisz na kogos uczciwego. Trzymam kciuki.
      • amcd Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 07.07.02, 21:26
        Jasne, będę trzymał u już wysyłam P.V. :)))
    • aric Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 08.07.02, 14:27
      Trzymam, może trochę późno ale powodzenia. Pozdrawia rocznik 1998.
      • Gość: saperka Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:38
        (nie)dziękuję. I nie za późno. Na jakąś 16 tam będę. Pozdrawiam:)
    • michal.ch Kto w komisji egzaminacyjnej? 08.07.02, 15:25
      Z kim będziemy mieli do czynienia i jakie są szansę pozytywnego zakończenia z
      nimi potyczki?
      • Gość: łażej Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? IP: *.retsat1.com.pl 08.07.02, 18:23
        Hmmmmmm. Prawdę powiedziawszy nie znam składu całej komisji. Ale nie masz
        specjalnie się czego obawiać. W zasadzie należy strzec się tylko jednej osoby. Co
        prawda ludzie, którzy zdawali właśnie u pewnego pana i się jednak dostali, mają
        co teraz wspominać, ale trochę ich to nerwów kosztowało. Jak się obrazowo wyraził
        jeden z moich studyjnych kolegów, "Kiedy słyszałem pytania pomocnicze, to mi żel
        na włosach pękał". Egzaminatora owego można poznać po tym, że egzaminowany się
        bardzo silnie poci, jąka i czasami nie wie co ma ze sobą zrobić. Ale mimo
        wszystko nawet tam egzamin jest do zdania. Najważniejsze by się zanadto nie
        zdenerwować. Jeśli uda się utrzymać nerwy na wodzy, to indeks geografii jest
        niemal pewny.

pozdrawiam
        • michal.ch Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? 08.07.02, 18:33
          Z nerwami może być problem. Nie mam 100% gwarancji, że nie wyzionę ducha jak
          wejdę do pokoju zwierzeń nr 323. :)

Mam nadzieję, że wszystko będzie OK i z przerażenia nie zapomnę tego, co
          powinienem powiedzieć. Taki egzamin to jak przesłuchanie przeprowadzane przez
          GESTAPO. ;)
          • saper_ Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? 08.07.02, 19:06
            Wiadomość z pierwszej ręki - Saperka już jest po ustnych, wyniki zapowiadają
            się całkiem interesująco :)
            Pozdrawiam wszystkich geomaniaków ;)
            • kropka. Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? 08.07.02, 19:12
              Fajnie. Czekamy na oficjalne potwierdzenie :-)
              pozdrawiam
              • michal.ch Jakie były pytania? Przyznać się szybko 08.07.02, 19:13
                • saper_ Re: Jakie były pytania? Przyznać się szybko 08.07.02, 19:16
                  Nie znam na na razie żadnych szczegółów. Następne komunikaty zamieści sama
                  zainteresowana - jak tylko się dorwie do komputera ;)
                  Pozdrawiam
                  • michal.ch Re: Jakie były pytania? Przyznać się szybko 08.07.02, 19:18
                    No to ją pogoń trochę. Jakoś się ociąga. Czy to ze zmęczenia? :)
                    • Gość: saperka Re: Jakie były pytania? Przyznać się szybko IP: 80.48.116.* 08.07.02, 20:36
                      geografia 4, angielski 5
                      Czyli mam 65 pkt. i jestem na 7 miejscu. Jest 30 miejsc na roku i jeszcze 2/3 ludzi czeka na ustne. Czyli nie jest źle. A nawet jest dobrze.

pozdrawiam:) Saperka

PS. jutro kibicuje mch!
                      • Gość: saperka Re: Jakie były pytania? Przyznać się szybko IP: 80.48.116.* 08.07.02, 20:57
                        a...jeszcze pytania:
                        1) rezimy i ustroje rzek europejskich
                        2) rozwoj sieci miejskiej w polsce i struktura ilosciowa miast polskich
                        3) region - opis wybranego regionu...(Płw. Apeniński miałam)
      • Gość: łażej Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? IP: 212.191.74.* 09.07.02, 10:23
        Przed chwilą zajrzałem do pokoju egzaminacyjnego. Hmmmmmmmmm, prawdę
        powiedziawszy jeden skład komisji jest, taki, że to co napisałem wcześniej
        należy wziąć do kwadratu.
        • michal.ch Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? 09.07.02, 13:25
          Eh, tak sobie poszło. Może się dostanę, ale nie gwarantuję na 100%. Myślałem, że
          z nerwów zjem wszystkich tam obecnych. Zacząłem nawijać. Potem były pytania typu:
          a dlaczego? a gdzie - dokładnie? a ile? a po co? a na co?. Myśłałem, że wyjdę z
          siebie. Piłowali tak szczegółowo, że po wyjściu z sali mogłem się ręcznikiem
          wycierać, a długopis który miałem w ręce nosi ślady skrzywienia (dobrze, że się
          przynajmniej nie połamał w moich palcach).
          • Gość: łażej Re: Kto w komisji egzaminacyjnej? IP: *.retsat1.com.pl 09.07.02, 15:31
            Kto Cię pytał?? Możesz podać rysopis???
    • michal.ch Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 08.07.02, 19:11
      Będzie dobrze!

Do boju, do boju,
      dzisiaj wygramy nasz ważny mecz! :)
      • michal.ch Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 10.07.02, 15:14
        Dupa blada! Z ustnego dostałem tylko 3 (słownie: trzy). Z tego względu sądzę, że
        się nie dostanę. Pomijam już fakt totalnej załamki nerwowej i różnych dziwnych
        podejrzeń, bo potraktowali mnie jak g... Wiem, że umiałem i odpowiedziałem na
        więcej. Niestety różne są zasady oceniania.
        • saper_ Re: PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW ZA PRZYSZŁYCH... 10.07.02, 18:02
          Nie trać nadziei - jeszcze nie wszystko stracone. W razie niepowodzenia pisz
          odwołanie - nie zaszkodzi a może pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka