Dodaj do ulubionych

WYBORY 2001

IP: *.audax.pl 07.09.01, 21:03
Na kogo glosowac w wyborach? Moim zdaniem najlepszy wuybór to sld. Prawica
miała szanse i co?...ogromna dziura w budżecie, rosnące bezrobocie, bieda,
niezadowolenie społeczne. Nie sądze by lewica wprowadziła jakieś rewolucujne
zmiany, ale mam nadzieję, że razem z Kwaśniewskim bęndą prowadzić
odpowiedzialniejszą i mądrzejszą politykę. Prezydent i rząd z jednego
klubu...więc może coś się ruszy. Zresztą uważam, że Miller jest
inteligentniejszym i lepszym politykiem niż szanowny pan Krzaklewski.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • geograf Re: WYBORY 2001 07.09.01, 21:16
      trn watek juz byl i duzo forumowiczow juz sie wypowiedzialo na ten temat..
      no ale coz
      ja jestem za SLD
      • zonk19 Re: WYBORY 2001 08.09.01, 15:45
        Juz to bylo w innych watkach,tam jest moje zdanie.
        AWSP!! Nigdy SLD!!!!!
        • hubar Re: WYBORY 2001 08.09.01, 21:03
          Dziękuje że się przyznałeś bo chciałem wiedzieć kto to jest to 8% debili którzy
          chcą na AWSP głosować! Ślepy jesteś? Nie widzisz co oni z tym państwem zrobili
          przez 4 lata (tylko błaga nie mów mi o 50 latach PRLu!!!)

A wątek faktycznie już istnieje!
          • zonk19 Re: WYBORY 2001 08.09.01, 23:41
            hubar napisał(a):

> Dziękuje że się przyznałeś bo chciałem wiedzieć kto to jest to 8% debili którzy
            >
            > chcą na AWSP głosować! Ślepy jesteś? Nie widzisz co oni z tym państwem zrobili
            > przez 4 lata (tylko błaga nie mów mi o 50 latach PRLu!!!)
            >
            > A wątek faktycznie już istnieje!

Oleksy,Miller,Waniek,Jaskiernia,Sierakowska,..itd. Echhhh jak widze te geby,to az
            mnie odrzuca i jak tu na takich glosowac?

• hubar Re: WYBORY 2001 09.09.01, 17:43
              Czarnecki, Buzek, Krzaklewski, Niesiołowski... mam wymieniać dalej?
              • Gość: deuce Re: WYBORY 2001 IP: *.toya.net.pl 09.09.01, 22:14
                hubar napisał(a):

> Czarnecki, Buzek, Krzaklewski, Niesiołowski... mam wymieniać dalej?

tak. a dlugo tak mozesz?

• zonk19 Re: WYBORY 2001 10.09.01, 01:23
              zonk19 napisał(a):

> hubar napisał(a):
              >
              > > Dziękuje że się przyznałeś bo chciałem wiedzieć kto to jest to 8% debili k
              > tórzy
              > >
              > > chcą na AWSP głosować! Ślepy jesteś? Nie widzisz co oni z tym państwem zro
              > bili
              > > przez 4 lata (tylko błaga nie mów mi o 50 latach PRLu!!!)
              > >
              > > A wątek faktycznie już istnieje!
              >
              > Oleksy,Miller,Waniek,Jaskiernia,Sierakowska,..itd. Echhhh jak widze te geby,to
              > az
              > mnie odrzuca i jak tu na takich glosowac?
              >
              Oo! jestes wsrod 50% betonowej masy?
    • Gość: deuce Re: WYBORY 2001 IP: *.toya.net.pl 08.09.01, 16:47
      na nikogo. nie chce miec do siebie pretensji ze glosowalem na buraka tylko
      dlatego ze na kogos trzeba glosowac itd, itp. cala polityka to szambo ;-)
    • Gość: MarcinK Re: WYBORY 2001 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 19:56
      Taaaa. Jaka madra i odpowiedzialna polityke prowadzi SLD najlepiej widac w Lodzi. Tu
      rzadzi wlasnie SLD i jak widac miasto kwitnie w odroznieniu od upadajcego Wroclawia czy Wa-wy,
      gdzie SLD nie rzadzi. Ludzie pobudka SLD to kicha! AWSP tez kicha - widac co zrobili. Trzeba
      dac szanse komus innemu. Ja wybieram UPR (obecnie w kolalicji z PO).

Pozdrawiam, Marcin Kaniewski
      • Gość: flip Re: WYBORY 2001 IP: *.p.lodz.pl 08.09.01, 19:59
        demagog!
        • Gość: MarcinK Re: WYBORY 2001 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 20:14
          A twoj argument jest bardzo rzeczowy!

A tak na marginesie to gdzie sie myle?

Zarzuca sie AWSP dziure w budzecie panstwa - to prawda, a czy ktos z sympatykow SLD
          sprawdzil jaka jest dziura w rzadzonej przez SLD Lodzi? A to polecam swiadomym wyborcom
          siegnac do dokumentow i sprawdzic. I jesli takich rzadow chcecie dla Polski to ja poskacze!
          Jesli chcecie zeby cala Polska rozwijala sie tak jak Lodz to ja Wam gratuluje! A SLD nie
          wierze za grosz, bo pamietam co szef SLD niejaki Miller obiecywal lodzkim wyborcom
          przed poprzednimi wyborami. I co ? I jajco! Niczego nie dotrzymal!

• Gość: flip Re: WYBORY 2001 IP: *.p.lodz.pl 08.09.01, 23:52
            Istnieje cala masa indywiduow ze wszystkich formacji, ktorzy sie nie wykazali.
            Lodz jest podobnie zarzadzana przez wszystkie ekipy. Miedzy innynmi dlatego, ze
            czesc kluczy do lodzkiej przyszlosci jest w Warszawie. Boat people przy
            warszawskim korytku tez sie nie wykazali, a sa jak w pierwszym zdaniu. Dlatego -
            demagog.
            • Gość: MarcinK Re: WYBORY 2001 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 14:13
              Co do lodzian w rzadzie to zgoda i dlatego AWS i SLD zajmuja u mnie to samo miejsce w rankingu
              - ostatnie. Ale zobacz koteczku (jak mawial sp Kisiel) jaki byl w Lodzi deficyt budzetowy za rzadzow
              LPO, zobacz jak inne wskazniki. I nie opowiadaj bajek, ze kazdy zarzad Lodzi tak samo kierowal
              finansami miasta, bo to klamstwo. Za rzadow LPO budzet byl zbilansowany.

Ja stawiam na zmiany - UPR.

• Gość: flip Re: WYBORY 2001 IP: *.p.lodz.pl 10.09.01, 16:19
                Ja sie domyslam, ze ten budzet dla niektorych jest najwazniejszy. Koteczek nie
                nie mowi, ze jest niewazny - ale sa wazniejsze rzeczy. Niemal kazda duza
                inwestycja konczy sie obsuwa budzetowa - cf. Eurotunel, Docklands w Londynie. I
                co? Czy z tego wynika, ze to jest niepotrzebne? Jak Haussmann zabral sie do
                roboty w Paryzu, to tez sie skonczylo marnie w budzecie na dlugie lata. I co z
                tego?
                Trzeba miec wyobraznie. Tego bym oczekiwal po politykach.
    • mac. Re: WYBORY 2001 08.09.01, 20:14
      Takiego pytania można było się spodziewać przed wyborami (choć pojawiło się już
      wcześniej). Moja odpowiedź brzmi - nie wiem. Wiem jednak na kogo nie będę. Z
      miejsca odpada SLD i AWS (mieli szansę i co zrobili??).
    • Gość: MMM Re: WYBORY 2001 IP: *.toya.net.pl 09.09.01, 12:21
      Dociekliwi dziennikarze sprawdzili wszystkie wypowiedzi Leszka Milera w Sejmie
      i komisjach sejmowych w czasie tej kadencji.I co się okazuje?Że z jego
      ust ani razu nie padło słowo Łódż.Kraj się przewraca i tutaj potrzebna jest
      mądra polityka gospodarcza.A taki program ma tylko UPR.Czym póżniej ten program
      zostanie zastosowany,tym gorzej dla Polski / a z drugiej strony tym lepiej
      będzie świadczył o przenikliwości i mądrości UPR-u/.
    • .pepe. Re: WYBORY 2001 10.09.01, 14:04
      najchętniej widziałbym u władzy PO. Na nich chciałem oddać swój głos. Ale...
      ponieważ PO nie stworzy z SLD koalicji, więc oddanie głosu na nich spowoduje
      osłabienie SLD, które, nie osiągnowszy bezwzględnej większości, będzie zmuszone
      wejść w koalicję z demagogami z PSL. To ja już wolę samodzielne rządy SLD,
      koniecznie z Belką jako ministrem finansów. Sorry trzej muszkieterowie, może za
      4 lata...
      • Gość: MarcinK Re: WYBORY 2001 IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 10.09.01, 17:36
        No coz znakomity polski politolog pani Staniszkis przewiduje, ze silne PO moze
        spowodowac podzial SLD na grupe lewacko-zwiazkowa i technokratyczna, ktora
        bedzie w koalicji wlasnie z PO. Wiec ja jednak UPR. Sorry Winetou ;-)

Pzdr, MarcinK
        • .pepe. Re: WYBORY 2001 10.09.01, 17:48
          Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> No coz znakomity polski politolog pani Staniszkis przewiduje, ze silne PO moze
          > spowodowac podzial SLD na grupe lewacko-zwiazkowa i technokratyczna, ktora
          > bedzie w koalicji wlasnie z PO. Wiec ja jednak UPR. Sorry Winetou ;-)
          >
          > Pzdr, MarcinK

Pani Staniszkis nie jest dla mnie absolutnie żadnym autorytetem. Wielokrotnie
          udawadniała, że nie potrafi zachować obiektywności, a jej "prognozy" są
          najczęściej fantastycznym modelowaniem przyszłości na potrzeby najskrytszych
          marzeń prawicy. Czy ona przypadkiem nie startuje z list ROPu, czyli obecnie z
          LRP?
          pozdr.
          • Gość: MarcinK Re: WYBORY 2001 IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 10.09.01, 17:53
            Nie wiem skad startuje i czy w ogole p. Staniszkis. Nie bede sie spieral w ilu procentach
            jej prognozy sie sprawdzily. Chcesz do glosuj na SLD tylko potem przez 4 lata nie narzekaj,
            ze jest do chrzanu bo nie bedziesz mial do tego prawa.

A ja i tak pozostane przy UPR - w sumie jestem ekonomista wiec musze byc wierny
            rzetelnej nauce ekonomii jaka wpajano mi na studiach.

Pozdrawiam, MarcinK
            • .pepe. Re: WYBORY 2001 12.09.01, 15:14
              Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Nie wiem skad startuje i czy w ogole p. Staniszkis. Nie bede sie spieral w ilu
              > procentach
              > jej prognozy sie sprawdzily. Chcesz do glosuj na SLD tylko potem przez 4 lata n
              > ie narzekaj,
              > ze jest do chrzanu bo nie bedziesz mial do tego prawa.
              >
              > A ja i tak pozostane przy UPR - w sumie jestem ekonomista wiec musze byc wierny
              > rzetelnej nauce ekonomii jaka wpajano mi na studiach.
              >
              > Pozdrawiam, MarcinK

oto cała moja filozofia:
              chciałbym, żeby samodzielnie rządziła PO, ale jest to narazie scenariusz science
              fiction. Poparłbym również Platformę, gdyby była skłonna utworzyć z SLD koalicję.
              Były takie spekulacje, chociaż Ty, jako zwolennik UPR pewnie uznasz je za jeszcze
              większe s-f. Od tych spekulacji liderzy PO kategorycznie się odcięli. Dwa możliwe
              scenariusze po wyborach to:
              1. samodzielne rządy SLD
              2. rządy koalicji SLD-PSL.
              Ponieważ nie akceptuję dopuszczenia do władzy PSL, więc, drogą eliminacji,
              zostają samodzielne rządy SLD.

Na pewno mój stosunek to tej partii nie jest tak negatywny jak Twój, i dlatego
              też jestem w stanie łatwiej przełknąć tą pigułkę.
              pozdr.

p.s. też jestem ekonomistą (prawie, niedługo się bronię), i pokładam duże
              nadzieje w Belce, co też nie jest bez znaczenia.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka