Dodaj do ulubionych

przebieg autostrady olechów, Janów,Andrzejów, Selg

10.05.05, 22:55
ros

witam, Czy orientujecie się jaki będzie dokładny przebieg autostrady, w
okolicach Olechowa Janowa Andrzejowa, Selgrosu i Obi. Czy autostrada będzie
blisko mojego pięknego osiedla Olechów. Jak bardzo autostrada zniszczy lasy
pomiędzy Janowem, Olechowem Andrzejowem i stacją Łódź Olechów?

z jednej strony wiem jak bardzo jest ona Łodzi potrzebna, z drugiej to bym
wolał ja widziec zaandrespolem.

Pozdrawiam
Od prawie 3 lat mieszkaniec Olechowa
Obserwuj wątek
    • Gość: belyall Re: przebieg autostrady olechów, Janów,Andrzejów, IP: *.toya.net.pl 11.05.05, 00:22
      A1 przejdzie zaraz za Selgrosem, lasów w ogóle nie zniszczy (!) tylko je
      sprytnie ominie, dalej na południu przy Zakładowej przeleci po działkach, a tory
      Olechowa minie dokładnie po podwórku zakładu naprawczego lokomotywowni.
      • paudys Re: przebieg autostrady olechów, Janów,Andrzejów, 11.05.05, 08:21
        A w którym miejscu dokładnie będzie wiadukt nad torami na Olechowie? Nie tam
        gdzie są te stare nasypy?
        • belyall Re: przebieg autostrady olechów, Janów,Andrzejów, 11.05.05, 15:47
          Nie nie, to za daleko. Wiadukt będzie nad torami postojowymi składów gotowych do
          odjazdu, na zachód od przystanku Olechów Wschód.
          • xk nie tak do końca 12.05.05, 12:13
            belyall napisał:

> Nie nie, to za daleko. Wiadukt będzie nad torami postojowymi składów gotowych
            d
            > o
            > odjazdu, na zachód od przystanku Olechów Wschód.

Wiadukt będzie na wschód od przystanku Olechów Wschód, na wysokości przejazdu
            kolejowego

pozdr
    • topjes no ja też z Olechowa 11.05.05, 11:54
      I mam nadzieję, że autostrada NIE będzie za Andrespolem. Po to tu kupiłem
      mieszkanie - aby w kilka minut maksymalnie wjeżdżać na węzeł autostradowy jadąc
      w którąkolwiek część Łodzi (jak już będzie ten słynny ring ;) Przejazd przez
      Andrespol do niczego mi nie jest potrzebny.

pzdr
      topjes
      • Gość: STUDI Re: no ja też z Olechowa IP: *.prokom.pl 11.05.05, 14:13
        To trzeba byc naprade idiota aby jechać do centrum czy na Retkinię ringiem
        autostrad.
        W sumie to gratuluje argumentu z lokalizacja mieszkania. Jesteś chyba jedynyn
        który w własnej woli chce mieszkać w betonowej pustynii.

Tyle że jakoś Kalonka pokazuje ze ludzie oczekuja od własnego mieszkania
        zupełnie innej lokalizacji.

Mam nadzije że wygra PiS i nie będzie tej niepotrzebnj inwestycji która zniszczy
        definitywnie tereny Paktu Krjobrazowego.
        • Gość: barnaba Re: no ja też z Olechowa IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.05.05, 14:37
          > Mam nadzije że wygra PiS i nie będzie tej niepotrzebnj inwestycji która
          > zniszczy definitywnie tereny Paktu Krjobrazowego.

A Łodzianie w poszukiwaniu pracy będą jeździć do Piotrkowa nie tylko do
          Warszawy.
          • Gość: STUDI Re: no ja też z Olechowa IP: *.prokom.pl 11.05.05, 15:38
            Udowodnij mi jak to niby ta A1 ma zapewnieć pracę Łodzianom?
            W jaki sposob ta A1 może wpłynąć na opłacalność prowadzenie np. produkcji w Łodzi.
            Warszawa nie ma na żadnej autostrady a biznes sie tam doskonale kręci. Jak widać
            ten przykład świadczy o czymś zupełnie odwrotnym. I jakoś to do Warszawy ludzie
            się pzeprowadzają ze względu na łątwośc zdobycia zatrudnienia.
            Autostrada jak się okazuje nie byłą potrzebna do tego aby zapewnić mieszkańcom
            miasta godziwe zarobki.

Mamy mieć A2. a do A1 i tak mamy dwujezdniową drogę wię c w czym kłopot.
            Ten odcinek nie jest probleme. Wiekszym jest wyjazd z miasta. Tego to nawet 100
            autostrad wokół Łozi nie poprawi.

Niestety zapominasz że beton samochody, ropa itd w niedalekiej przyszłosci mogą
            nie zapewnić np. wystarczającej ilości tlenu do oddychania. O anomaliach
            pogodowych nie wspominam.

• belyall Re: no ja też z Olechowa 11.05.05, 15:45
              Kłamiesz Studi i wiesz dobrze o tym.
              Jeszcze nie ma A2, dopiero się buduje, a od tego początyku Łódź zyskała
              KILKUDZIESIĘCIU nowych inwestorów, dla których argumentem nr.1 jest AUTOSTRADA.
              Dobrze o tym wiesz, wiec twoje wypowiedzi są bezsensowne.
              • geograf Re: no ja też z Olechowa 11.05.05, 15:48
                STUDI o tym nie musi wiedzieć.
                Dla niego wszystko, co porusza się na oponach jest ZŁE.

(Co innego mnie gryzie..Topjes...czy autostrada była głównym czynniekiem przeważającym wybór Olechowa???)
                • Gość: STUDI Re: no ja też z Olechowa IP: *.prokom.pl 11.05.05, 15:51
                  Zdecydowanie wolę las, czyste powietrze a nie smród spalin, beton, asfalt i raka
                  płuc.
                  • belyall Re: no ja też z Olechowa 11.05.05, 15:54
                    Z 3 samochodami na podwórku w Kalonce, przy równie zniszczonym krajobrazie jak w
                    Łodzi?
                    • Gość: STUDI Re: no ja też z Olechowa IP: *.prokom.pl 12.05.05, 15:25
                      Tyle że ludzie z kasą to wolą niż blockhaus w betonowej pustynii.
                      I w sumei i tak taKalonka (kołchoz) jest już lepsza od Olechowa.

• geograf Re: no ja też z Olechowa 11.05.05, 16:39
                    To czemu przeprowadziłeś się do Łodzi (jeśli dobrze pamiętam na Doły), a nie pod Łódź, np. wspomniana Kalonka, albo Wiączyń, Wiśniowa Góra, albo jeszcze dalej: Lutomiersk, Idzikowice?
                    • Gość: Seba Re: no ja też z Olechowa IP: *.toya.net.pl 11.05.05, 17:27
                      Daj spokój temu ględzoncemu facetowi.
                    • Gość: STUDI Re: no ja też z Olechowa IP: *.prokom.pl 12.05.05, 15:47
                      Na domek w Kalonce mnie nie stać.
                      A na Doły bo wystarcza trzy minuty aby być w lesie.
                      Tego nie zaoferuje mi np. Olechów.

Idzikowice - tam nie ma tramwajów ;)
                • belyall Re: no ja też z Olechowa 11.05.05, 15:51
                  Osobiście znam człowieka, który wybudował własny dom w dośc bliskiej okolicy od
                  planowanego węzła autostradowego, bo ponieważ jeździ w interesach po kraju,
                  łatwiej i szybciej będzie mu wjechac nań, zamist tłuc się przez miasto.
                • topjes Re: no ja też z Olechowa 11.05.05, 18:20
                  > (Co innego mnie gryzie..Topjes...czy autostrada była głównym czynniekiem przewa
                  > żającym wybór Olechowa???)

Równie ważne 6 czynników powiedzmy:
                  1. zieleń
                  2. skraj miasta
                  3. dobra komunikacja z centrum
                  4. blisko na bezdroża na rower
                  5. nowoczesne budownictwo (tzn czysto, schludnie, normalni sąsiedzi - wiesz,
                  przemieszkałem rok na Dąbrowie i to była trauma ;)
                  6. koniecznie blisko węzeł drogi szybkiego ruchu albo chociaż realnie planowany

Ja mieszkałem rok w Londynie i wiem jak dużo oszczędzaliśmy na wyjazdach
                  weekendowych tylko dzięki temu, że mieszkaliśmy na rogatkach miasta zaraz przy
                  autostradzie.

pzdr
                  topjes

6.
                  • Gość: STUDI Re: no ja też z Olechowa IP: *.prokom.pl 12.05.05, 16:14
                    Twoja lokalizacja.

Równie ważne 6 czynników powiedzmy:
                    1. zieleń

No tak zieleni jest tam sporo..... Najblzej to w Wiączynie. ale teren ogólnie
                    mało ciekawy.

2. skraj miasta

Skraj algomeracji masz dopierow Kraszewie i Justynowie. Bardzo aleko do skraju
                    miasta.

3. dobra komunikacja z centrum

Polemizowałbym. Brak komunikacji szynowej. Tylko jadące naokoło autobusy. Czyli
                    bezwgledna w zasdzie konieczność korzystania z samochodu.

4. blisko na bezdroża na rower

Znam lepsze miejsca do jeżdzenia rowerem niz tereny wokół Olechowa. Ale to
                    kwestia gustu.

5. nowoczesne budownictwo (tzn czysto, schludnie, normalni sąsiedzi - wiesz,
                    przemieszkałem rok na Dąbrowie i to była trauma ;)

Nowoczesne budownictwo..... ha, ha. Dla mnie to tylko kokejne blokowisko
                    zbudowane z odpadków przemysłowych - sorty ale jak inaczej nazwać tanie o
                    ekonomiczne technologie budowlane w połączeniu z cwaniacwtem...

6. koniecznie blisko węzeł drogi szybkiego ruchu albo chociaż realnie planowany

Jedyny argument który pokrywa się z rzeczywistością.

Moja lokalizacja:

1. Bliskośc terenów zielonych. 2 km. mam Łagiewniki. 15-30 minut rowerem i
                    jestem pod Dobieszkowem. Zaoknem nie wiedze bloków tylko zieleń łąk.

2. Skraj miasta - w sumie tak bowiem w stronę strykowa to tlyko jeszcze dwa małe
                    osiedla.

3. Dobra komunkacja z centrum. Doły zawzze było świetnie skomunikowane zcetrum.
                    6 minut jazdy autobusem do Pl. Dąbrowskiego. 10 minut na Dw. Fabryczny. Dwie
                    linie tramwjowe sprawnie dowążace do skajuscisłego centrum.
                    Smochód osobowy - 3 - 5 minut i jeste w centrum. Ty z Olechowa dojedzisz w tym
                    czasie mozę do Janowa a co najwyżej do stadionu Widzewa.

4. Blisko na rower. Ha bardzo blisko. Na dodatek atrakcyjne tereny. Których brak
                    w innmy rejonach Łodzi. Do lasu Wiaczyńskeigo - jedyny ciekay teren obok
                    Olechowa też nie mam daleko. W Pabianicach teżmiałe sporo zieleni - ale jakoś
                    tam było nijako, płasko....

5. Nowoczesne budownictwo - tak widze i naśmiewam sie ze zbudowanego
                    apartamentowaca ptzy samym śmietniku.. Ale i tak jest postę bo nie ma tam płotu
                    jak w wieksozści takich osedli w Łodzi. Mają nowczesny bloczek w całkowicie
                    pozbawionym słońca miejscu. Super, nie ma co.... A mój przestarzały blok to
                    przynakmniej porządna tradycyjna cegła a nie super materiały z odpadków.

6. Bliskość węzłów komunikacyjnych. A jeden już mam 200 metrów od domu
                    (skrzyżowanie notabene wg mnie totalnie spiepr**** tak samo jak to niby rondo
                    przy kościele Św. Teresy). Zaslaniają go drzewa więc no problem. A do autostrady
                    A2 samochodem jechałbym góra 7 m inut. No problem. Wyjazd z Łodzi luksusowy w
                    kilku kierunkach - Łowicz, wiadomo, Rawa Maz. wiadomo, Tomaszów Maz no problem
                    jak się wie jak jechać. Nawet wyjazd do Gdańska no problem - przez Stryków i
                    Sokolniki. To dla men ma niski priorytet. 30 minut w przyadku przejazdu
                    kilkugodzinengo nic dla mnie nie znaczy.

7. Cena. Wolę kasę przeznacyć na jedno z kliku hobby niż na napychanie kieszeni
                    amdinstratorowi lub właśicielowi budynku. Mmieszkanie to tylko narzędzie. I tak
                    w nim spędzam stosunkowo mało czasu. Jak jest pogoda wolę być gdzieś gdzie jest
                    wokół zielono a nie w czterech ścianach - nawet ceglanych a nie betonowych.
                    • topjes Re: no ja też z Olechowa 13.05.05, 09:23
                      no to się uśmiałem będzie krótko fantasto :)
                      mam blok z cegły, mieszkam na janowie konkretnie, z olechowa na janów nie jedzie
                      się 3-5 minut, nie płacę administratorowi bo mam wspólnotę :), regularnie jeżdżę
                      z łagiewnik do piłsudskiego i nadal będę twierdził, że dojazd z janowa jest
                      wygodniejszy.

to tyle
                      topjes
              • Gość: STUDI Re: no ja też z Olechowa IP: *.prokom.pl 11.05.05, 15:50
                I co zatrudnili kilkanaście tysięcy ludzi?
                Tyle inwestorów to czemu luidzie pchaja sie Warszawy kóra nie ma autostyrad a
                nie do Łodzi w poszukiwaniu pracy?
                • belyall Re: no ja też z Olechowa 11.05.05, 15:53
                  Akurat już do Warszawy nikt się nie pcha. Dobre etaty już dawno zajęte, a pensje
                  słabe. Za te same pieniądze można znaleźc prace w Łodzi. Ludzie już wracają z
                  pracy w 100licy.
            • Gość: barnaba Re: no ja też z Olechowa IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 12.05.05, 14:21
              > Udowodnij mi jak to niby ta A1 ma zapewnieć pracę Łodzianom?

Dowód empiryczny- popatrz ile firm ulokowało się w Łodzi gdy zaczęto budować
              A2. Nawet w szczerym polu zwanym Nowym Józefowem. :)

> W jaki sposob ta A1 może wpłynąć na opłacalność prowadzenie np. produkcji w
              > Łodzi.

Mniejszy koszt transportu. Mniej czasu traconego w korkach.

> Warszawa nie ma na żadnej autostrady a biznes sie tam doskonale kręci. Jak
              > widać ten przykład świadczy o czymś zupełnie odwrotnym. I jakoś to do
              > Warszawy ludzie się pzeprowadzają ze względu na łątwośc zdobycia
              > zatrudnienia.

Warszawa rozwija się mimo braku autostrad, a nie dzięki temu, że nie ma
              autostrad. Jej rozwój to pochodna centralizacji państwa- istootne decyje
              podejmuje się w stolicy, podobnie jak w krajach III świata. By coś załatwić
              trzeba trzymać na miejscu rękę na pulsie (i opłacić w mniej lub bardziej
              bezczelny sposób odpowiednie osoby).

> Mamy mieć A2. a do A1 i tak mamy dwujezdniową drogę wię c w czym kłopot.
              > Ten odcinek nie jest probleme. Wiekszym jest wyjazd z miasta. Tego to nawet
              > 100 autostrad wokół Łozi nie poprawi.

Tak mamy.
              Po jednej stronie miasta, zniszczoną przez stada Tirów i ze światłami do 2 km.
              Rzeczywiście rewelacja. Do tego Tiry pchające się Al. Włókniarzy i skutecznie
              je korkujące.

> Niestety zapominasz że beton samochody, ropa itd w niedalekiej przyszłosci
              > mogą nie zapewnić np. wystarczającej ilości tlenu do oddychania.

ROTFL!!!
              Nie masz pojęcia o czym piszesz. Trzeba by wybetonować całą kulę ziemską
              (łącznie z oceanami)!

Przy okazji- największą ilość zanieczyszczeń wytwarzają silniki samochodów
              wlokących się w korku. Popatrz, ile pali Twój samochód w mieście, a ile "na
              trasie".

pozdrawiam
            • Gość: tomek.m Re: no ja też z Olechowa IP: *.server.ntli.net 12.05.05, 23:25
              STUDI a Ty udowodnij jak to "niby" A1 ma nie dać pracy łodzianom!!
        • belyall Re: no ja też z Olechowa 11.05.05, 15:49
          > Tyle że jakoś Kalonka pokazuje ze ludzie oczekuja od własnego mieszkania
          > zupełnie innej lokalizacji.

Czyli? Oprócz lepszego powietrza - dojazd kilkunastu kilometrów własnymi 2-3
          samochodami (świeże powietrze...) po dziurawej drodze.
          • Gość: STUDI. Re: no ja też z Olechowa IP: *.prokom.pl 11.05.05, 15:53
            Tyle że to osidle już dosięga Imelnika Starego. Wchłoneło wsie Niecki, Dabrówka,
            Wódka i Borki. Buduja w szybkim tempie asfaltowe drogi.

Prezybywa tam więcej nowych mieszkan niż na Olechowie.
            • belyall Re: no ja też z Olechowa 11.05.05, 15:55
              Raz w tygodniu jestem w Kalonce i ani metra kwadratowego asfaltu nie ma, a te
              osiedla kiczowatych chałup zniszczyły park krajobrazowy, pogratulowac Studi!
              • Gość: STUDI Re: no ja też z Olechowa IP: *.prokom.pl 12.05.05, 15:30
                Wiem że zniszczyły. Też mnie to wqrwia.

Co mnie cieszy że spora częsć tych domów stoi na śmietnikach.
                Dotyczy to najokazalszych rezydencji w Kopance, Części działek we wsi Wódka oraz
                sporej liczby rezydencji w zachodniej części wsi Kalonka.

To nmie miał byc przykład obejcia dla lepszego rozwiązania niz trująca autostrada.

Raczej przykłąd preferencji zasobnych w kase ludzi. Ot tyle.

A co do asfaltu. Znasz wieś Borki Utwardzono drogę do niej z Kalonki. Nie tak
                dawno temu był tam jedynie piach. A tzw. ul. Pszeniczna (wieć Wódka poza
                granicami m. Lódzi) - była droga gruntowa w zasadzie dwie ściżki oddzielone
                trawą teraz nowiutki asfalt.
                • Gość: belyall Re: no ja też z Olechowa IP: *.toya.net.pl 12.05.05, 19:38
                  Masz na myśli 1 dywanik asfaltowy - ok. Ale ten dywanik za 2 lata będzie miał
                  więcej dziur, niż Włókniarzy - patrz Zielona Góra za Andrespolem.

BTW, jestem przeciwnikiem dzikiego rozrostu miasta-przedmieścia, co powoduje
                  tylko problemy, także komunikacyjne - masa smrodzących carów.
        • topjes ROTFL :))) 11.05.05, 18:16
          > To trzeba byc naprade idiota aby jechać do centrum czy na Retkinię ringiem
          > autostrad.

kolego zero, wyjechałeś kiedyś gdzieś z Łodzi? :) Jak się często wyjeżdża w
          Polskę to nie ma nic lepszego niż droga szybkiego ruchu pod nosem. Każdy wyjazd
          na weekend to dla mnie zaoszczędzone do 30 minut - a to dużo :)

> Jesteś chyba jedynyn
          > który w własnej woli chce mieszkać w betonowej pustynii.

W PRLowskiej mentalności tak. Na zachodzie to bardzo popularne podejście. U nas
          zresztą też. Zobacz jak rosną ceny działek na północ od Zgierza i pod Strykowem.
          Ludzie chcą budować domy w ładnych miejscach ale niedaleko węzłów
          autostradowych. Innym natomiast folklorem są dziwolągi np z Urysonowa, którzy
          protestują przeciwko budowie drogi szybkiego ruchu. Jak ktoś spędził życie na
          wsi to już nie zrozumie czym oddycha miasto.

> Mam nadzije że wygra PiS i nie będzie tej niepotrzebnj inwestycji która zniszcz
          > y
          > definitywnie tereny Paktu Krjobrazowego.

Tia, Kaczyński - kolejny pozorant nic nie robiący - jak Kwachu.

pzdr
          topjes
          • Gość: STUDI Re: ROTFL :))) IP: *.prokom.pl 12.05.05, 15:40
            > Innym natomiast folklorem są dziwolągi np z Urysonowa, którzy
            > protestują przeciwko budowie drogi szybkiego ruchu. Jak ktoś spędził życie na
            > wsi to już nie zrozumie czym oddycha miasto.

Jakimi są dziwiolągami, to że chca w ogóle moć się wyspać w nocy?
            Może ty w ogleni epotrzebujesz odpoczynku bo tylko non stop jeździsz blachosmrodem.

> Zobacz jak rosną ceny działek na północ od Zgierza i pod Strykowem
            Znam osoboście osobe - wilekigo fana motoryzacji dodam, który teraz jest po
            postu zrujnowany przez autostradę. Zamiast spokoju ma syf i hałas, chrujace non-
            stop dzieci. A zamienić nikt się niechce. Nikt nie chce mieszkać w syfie.
            Inna alternatywa zostawić i szukac kasy na nową działkei wyboduwanie nowego
            doumu. Jeszcze raz dorabiać sie majątku.
            • topjes Re: ROTFL :))) 13.05.05, 09:27
              > Jakimi są dziwiolągami, to że chca w ogóle moć się wyspać w nocy?
              > Może ty w ogleni epotrzebujesz odpoczynku bo tylko non stop jeździsz blachosmro
              > dem.

Niech spadają na wieś - proste. Miasto jest nieodzownie związane z ruchem i hałasem.

> Znam osoboście osobe - wilekigo fana motoryzacji dodam, który teraz jest po
              > postu zrujnowany przez autostradę. Zamiast spokoju ma syf i hałas, chrujace non
              > -
              > stop dzieci. A zamienić nikt się niechce. Nikt nie chce mieszkać w syfie.
              > Inna alternatywa zostawić i szukac kasy na nową działkei wyboduwanie nowego
              > doumu. Jeszcze raz dorabiać sie majątku.

PIEPRZYSZ - zwyczajnie. Twoja demagogia jest już tak groteskowa, że nikt jej
              poza Tobą nie traktuje poważnie. Ja spędziłem 25 lat życia między kopalniami i
              hutami. Więc nie hromol mi o zagrożeniu w postaci autostrady (gdzie się nie
              staje i rusza tylko jest ciągły ruch!) kilometr od domu.

topjes
        • Gość: Waldek Re: no ja też z Olechowa IP: *.toya.net.pl 11.05.05, 18:36
          > Mam nadzije że wygra PiS

No to będzie wielki POPIS!
          A autostrady nie będą wtedy faktycznie potrzebne, bo polską gospodarkę ten POPIS
          zniszczy doszczętnie. Miałeś już próbę 4 lata temu, te same rządy, ci sami
          ludzie i co? I przybyło MILION bezrobotnych. "Gratuluje" wyboru.
    • maku95 Autostrada A1 - co z przetargiem na projekt 11.05.05, 14:57
      > witam, Czy orientujecie się jaki będzie dokładny
      > przebieg autostrady, w okolicach Olechowa Janowa
      > Andrzejowa, Selgrosu i Obi.

W urzędzie powinny być do wglądu mapki z naniesioną lokalizacją pezebiegu A1.

Czy może ktoś wie jak przebiega wykup działek ?

A może ogłoszony został przetarg na projekt autostrady ?
      • Gość: Lukasz Re: Autostrada A1 - co z przetargiem na projekt IP: *.toya.net.pl 11.05.05, 15:01
        A ja słyszałem że autostrada ma iść w tamtych rejonach cały czas po wysokim
        wiadukcie rzędu 20 metrów. Czy jest to prawda czy tylko fikcja którą kiedyś
        wymyślili urzędnicy??
      • yavorius Re: Autostrada A1 - co z przetargiem na projekt 11.05.05, 15:05
        maku95 napisał:

> W urzędzie powinny być do wglądu mapki z naniesioną lokalizacją pezebiegu A1.

Wystarczy kupić jakąkolwiek aktualną mapę Łodzi...
        • maku95 Re: Autostrada A1 - co z przetargiem na projekt 11.05.05, 15:24
          > > W urzędzie powinny być do wglądu mapki z naniesioną lokalizacją pezebiegu A1.

> Wystarczy kupić jakąkolwiek aktualną mapę Łodzi...

Chodziło mi raczej o mapy kartograficzne coś jak
          mapka A2 z węzłami Emila i Piątek:

www.lodzkie.autostrady.prv.pl/plany/kartograficzne/9.jpg
          lub wręcz wręcz mapki goedezyjne potrzebne do przetargu na projekt.
    • lodzkie.autostrady Re: przebieg autostrady olechów, Janów,Andrzejów, 11.05.05, 19:44
      Wszelkie znane już i "zaklepane" plany, znajdują się na naszej stronie.
      • maku95 Re: przebieg autostrady olechów, Janów,Andrzejów, 12.05.05, 10:38
        lodzkie.autostrady napisał:

> Wszelkie znane już i "zaklepane" plany, znajdują się na naszej stronie.

Witam lodzkie.autostrady,
        a propo planów i mapek - na Waszej stronie znajduje się parę mapek
        będących dokumentacją do wniosku o wydanie decyzji o ustalenie lokalizacji
        autostrady A2 dcinek na wschód od Strykowa, np.

www.grodzisk.pl/gmina/aktualnosci/images/2004/mapka_01.jpg

Czy tak dokładnych map nie ma w łódzkim UW ?
        Jeśli są to czy można je zamieścić na Waszych stronach ?
        (w razie problemów z dostaniem takich map swoją pomoc oferował swego czasu
        Marcin Kwintkiewicz z GŁ - no chyba, że coś źle pamiętam :-)

Pzdr MaKu95
        • Gość: Beata Re: przebieg autostrady olechów, Janów,Andrzejów, IP: *.ipredator.se 12.09.14, 19:22
          Wszyscy śmiali się ze Strzałkowskiej co uczyła religii w gimnazjum 36, a miała rację bo na Olechowie widziałam puchacze a ta autostrada spowoduje ich wyginięcie Pamietam jak kolportowała te ulotki o trójkącie zagrożeń: EC4 na Zachodzie, stacja przeładunkowa na południu i autostrada na wschodzie! Jak się okazało może miec rację! Wystarczy pomyśleć co się stanie jak zapity/zaspany kierowca tira spadnie z estakady wprost na jakąś cysternę z chlorem na stacji przeładunkowej PKP Olechów!.
          • Gość: krowa z Olechowa Re: przebieg autostrady olechów, Janów,Andrzejów, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.14, 13:38
            ja to nawet przestałam dawać mleko!
            • Gość: Magdalena Kusiak Re: przebieg autostrady olechów, Janów,Andrzejów, IP: *.116.188.158.static.012.net.il 24.10.14, 17:11
              Warunki życia mieszkańców osiedla Olechów w Łodzi się od tej autostrady nie poprawią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka