Dodaj do ulubionych

Pamiętacie Ziomka

08.07.02, 08:51
Helo tu były absolwent od Kotera. Pozdrawiam wszystkich, studiujących lub
byłych studentów, tego najfajniejszego z możliwych kierunków studiów.
Obserwuj wątek
    • Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 11:11
      A jak można nie pamiętać jednego z najstarszych wykładowców UŁ?? przecie on starszy od Sudetów;P... Straszny pasjonat...

pozdrawiam:) Saperka
      • Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 11:21
        Starego gladiatora od geologii wspominam z wiekla sympatia.
        Powiedzial, ze beda ze mnie ludzie i chyba sa ;-)
        To Joe Cocker polskiej geologii.
        • Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 11:25
          Gość portalu: Snake napisał(a):

> Starego gladiatora od geologii wspominam z wiekla sympatia.

a ja to nie?? semestr ćwiczeń (niestety na terenowych z nami nie był:((...)

> Powiedzial, ze beda ze mnie ludzie i chyba sa ;-)

są, są...

> To Joe Cocker polskiej geologii.

wow... super określenie! podam dalej...:)))

człowiek legenda:)

• Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 11:36
            Bylem z nim na cwiczeniach w Sudetach. Facet schowal rok
            wczesniej odlamek ametystu i po 2 godz. naszego szukania
            podniosl go i powiedzial "O! Trzeba wiedziec, gdzie szukac"...
            Byl piekielnie wymagajacy, ale mial gest.
          • aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 11:39
            Czy dalej tak sapie? Geologia dynamiczna to pierwszy z egzaminów, który
            zdawałem i mnie cholernik oblał. Ale dobrze go wspominam. A jak tam się mają,
            czy wogóle się mają, Dzieciuchowicz, Suliborski, czy Dziegieć.
            • Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 11:50
              Nie wiem, bo konczylem dobry czas temu. U pani z wasami
              mialem na koniec 3+ i to jest podobno niezle. Dzieciuch
              natomiast zawsze wzbudzal moj podziw. Stracil kiedys kontakt
              ze swiatem i zanurkowal w odchlan dominant, median i korelacji.
              Lost in space :-))))
              • Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 13:55
                Widzę, że wszystko przede mną. Z "fizyków" znam jeszcze tylko Burcharda, Skrzypskiego i Nalewajkę. No i Bezkowską. I ogólnie jestem dobrego zdania (no może poza panem N.).

pozdrawiam:)
                • Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 14:01
                  Do pana N. wystarczy chodzic. Jezeli zauwazy nieobecnosci
                  spadnie na kark i pociagnie pod wode :-) Co roku ma taka
                  ofiare. Bezkowska jest ok.
                  • Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:05
                    Chodziłam to i zaliczyłam ten rok. Mam nadzieję, że z tym Panem nic wspólnego już mieć nie będę. A Bezkowską baaaaaardzo lubie. W porządku babka, choć o Afryce bym z nią nie gadała;).

• aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:11
                      Jakie specjalizacje kończycie. Czy "Kalafior" jeszcze ma zajęcia z hydrologi,
                      Mundek to był fajny gość.
                      • Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:14
                        Aric ja skończyłam właśnie 1 rok turyzmu.

pozdrawiam:)

PS. hydrologię miałam z Burchardem i Ziółkiewiczem
                        • aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:18
                          Hydro miałem z Maxymiukiem, ale Burhard to fajny gość.
                          Czy uczy jeszcze pani Niźnik. Zawsze się do mnie uśmiechała, nie wiedząc czemu.
                          • aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:19
                            A jeszcze jedno. Czy Marek Lawin gdzieś tam się pęta po uniwerku?
                            • Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:21
                              Lawin?? jasne, ze sie peta... :)))
                              • aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:24
                                Byłem z nim na jednym roku i nie jedną wódkę piłem. Proszę go pozdrowić od
                                Arica i od Niemytych Jeży, pędzie pamiętał. Chociaż teraz są wakacje, ale
                                może... A Anita Baraniak. Wiem, że jest na doktoranckich.
                                • Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 14:48
                                  Ja robilem rownolegle ekonomiczna i meteo. Tylko kurde
                                  zapomnialem nazwisk. Od ekonomicznej to chyba Sobczynski
                                  (ma wiedze, ale szybko mowi), a od meteo taka starsza, niskia
                                  babka, takiea w sobie.

Oczywiscie Maksymiuk tak jak sie nazywa - byl zawsze max.
                                  • aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:51
                                    Pisałem pod Sobczyńskim pracę magisterską. Jeden z bardziej zarabistych gości.
                                    Od meteo nie pamiętam nazwiska, ale chyba Zawadzka. To było dosyć dawno.
                                  • Gość: Kasia Re: Pamiętacie Ziomka IP: 157.25.164.* 08.07.02, 14:58
                                    Prof. Maksymiuk to legenda. Wszyscy się trzęśli ze strachu. A moja praca
                                    magisterska (m.in. robione przez pół roku mapy)omal nie spłonęły, gdy spadł na
                                    nie rozżarzony malboras Pana Profesora...
                                    Pozdrawiam wszystkich hydro - to najlepsza specjalizacja!!!!!
                                    P. S. Inne specjalizacje też są spoko :)
                                    • Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 15:45
                                      A co Panstwo mysla o przedmiocie geografia rolnictwa i pani
                                      prowadzacej? Taka czarna osa. Wywolala u mnie wstret do
                                      calego rolnictwa. Przypomne tylko plodozmian dla gleb kl. II i IV.
                                      Az chce sie zapytac, po cholere jasna to bylo ???
                                      • aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 16:02
                                        Mówisz o pani Witczak czy o jakiejś innej. Jeżeli o pani Witczak to niestety,
                                        bo lubiłem kobietę, nie ma jej wśród nas.
                                        • Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 16:12
                                          Wlasnie o niej. Jak to nie ma?
                                          • aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 16:16
                                            Zmarła jakieś dwa-trzy lata temu. Nie znam szegółów. Byłem z jej synem na roku.
                                            Spotkałem go jakiś czas temu i popełniłem niewybaczalne fu pa przekazując dla
                                            niej pozdrowienia.
                                            • Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 16:20
                                              Przykra sprawa.
    • mgr_saper Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 16:26
      Chlip chlip - aż się łezka w oku kręci na wspomnienie tego największego maniaka
      na całym uniwerku :)
      Ja się broniłem przed ;) prof. Dziegieć. Różne opinie o niej słyszałem, ale nie
      mogę powiedzieć złego słowa na jej temat. Jako promotor była dla nas jak taka
      dobra ciotka, chociaż niektórzy mieli ochotę mówić do niej "wuju" hihihihi
      Pozdrowienia dla wszystkich geo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka