aric 08.07.02, 08:51 Helo tu były absolwent od Kotera. Pozdrawiam wszystkich, studiujących lub byłych studentów, tego najfajniejszego z możliwych kierunków studiów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 11:11 A jak można nie pamiętać jednego z najstarszych wykładowców UŁ?? przecie on starszy od Sudetów;P... Straszny pasjonat... pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 11:21 Starego gladiatora od geologii wspominam z wiekla sympatia. Powiedzial, ze beda ze mnie ludzie i chyba sa ;-) To Joe Cocker polskiej geologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 11:25 Gość portalu: Snake napisał(a): > Starego gladiatora od geologii wspominam z wiekla sympatia. a ja to nie?? semestr ćwiczeń (niestety na terenowych z nami nie był:((...) > Powiedzial, ze beda ze mnie ludzie i chyba sa ;-) są, są... > To Joe Cocker polskiej geologii. wow... super określenie! podam dalej...:))) człowiek legenda:) pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 11:36 Bylem z nim na cwiczeniach w Sudetach. Facet schowal rok wczesniej odlamek ametystu i po 2 godz. naszego szukania podniosl go i powiedzial "O! Trzeba wiedziec, gdzie szukac"... Byl piekielnie wymagajacy, ale mial gest. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 11:39 Czy dalej tak sapie? Geologia dynamiczna to pierwszy z egzaminów, który zdawałem i mnie cholernik oblał. Ale dobrze go wspominam. A jak tam się mają, czy wogóle się mają, Dzieciuchowicz, Suliborski, czy Dziegieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 11:50 Nie wiem, bo konczylem dobry czas temu. U pani z wasami mialem na koniec 3+ i to jest podobno niezle. Dzieciuch natomiast zawsze wzbudzal moj podziw. Stracil kiedys kontakt ze swiatem i zanurkowal w odchlan dominant, median i korelacji. Lost in space :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 13:55 Widzę, że wszystko przede mną. Z "fizyków" znam jeszcze tylko Burcharda, Skrzypskiego i Nalewajkę. No i Bezkowską. I ogólnie jestem dobrego zdania (no może poza panem N.). pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 14:01 Do pana N. wystarczy chodzic. Jezeli zauwazy nieobecnosci spadnie na kark i pociagnie pod wode :-) Co roku ma taka ofiare. Bezkowska jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:05 Chodziłam to i zaliczyłam ten rok. Mam nadzieję, że z tym Panem nic wspólnego już mieć nie będę. A Bezkowską baaaaaardzo lubie. W porządku babka, choć o Afryce bym z nią nie gadała;). pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:11 Jakie specjalizacje kończycie. Czy "Kalafior" jeszcze ma zajęcia z hydrologi, Mundek to był fajny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:14 Aric ja skończyłam właśnie 1 rok turyzmu. pozdrawiam:) PS. hydrologię miałam z Burchardem i Ziółkiewiczem Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:18 Hydro miałem z Maxymiukiem, ale Burhard to fajny gość. Czy uczy jeszcze pani Niźnik. Zawsze się do mnie uśmiechała, nie wiedząc czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:19 A jeszcze jedno. Czy Marek Lawin gdzieś tam się pęta po uniwerku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: Pamiętacie Ziomka IP: 80.48.116.* 08.07.02, 14:21 Lawin?? jasne, ze sie peta... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:24 Byłem z nim na jednym roku i nie jedną wódkę piłem. Proszę go pozdrowić od Arica i od Niemytych Jeży, pędzie pamiętał. Chociaż teraz są wakacje, ale może... A Anita Baraniak. Wiem, że jest na doktoranckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 14:48 Ja robilem rownolegle ekonomiczna i meteo. Tylko kurde zapomnialem nazwisk. Od ekonomicznej to chyba Sobczynski (ma wiedze, ale szybko mowi), a od meteo taka starsza, niskia babka, takiea w sobie. Oczywiscie Maksymiuk tak jak sie nazywa - byl zawsze max. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 14:51 Pisałem pod Sobczyńskim pracę magisterską. Jeden z bardziej zarabistych gości. Od meteo nie pamiętam nazwiska, ale chyba Zawadzka. To było dosyć dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Pamiętacie Ziomka IP: 157.25.164.* 08.07.02, 14:58 Prof. Maksymiuk to legenda. Wszyscy się trzęśli ze strachu. A moja praca magisterska (m.in. robione przez pół roku mapy)omal nie spłonęły, gdy spadł na nie rozżarzony malboras Pana Profesora... Pozdrawiam wszystkich hydro - to najlepsza specjalizacja!!!!! P. S. Inne specjalizacje też są spoko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 15:45 A co Panstwo mysla o przedmiocie geografia rolnictwa i pani prowadzacej? Taka czarna osa. Wywolala u mnie wstret do calego rolnictwa. Przypomne tylko plodozmian dla gleb kl. II i IV. Az chce sie zapytac, po cholere jasna to bylo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 16:02 Mówisz o pani Witczak czy o jakiejś innej. Jeżeli o pani Witczak to niestety, bo lubiłem kobietę, nie ma jej wśród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 16:12 Wlasnie o niej. Jak to nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 16:16 Zmarła jakieś dwa-trzy lata temu. Nie znam szegółów. Byłem z jej synem na roku. Spotkałem go jakiś czas temu i popełniłem niewybaczalne fu pa przekazując dla niej pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Pamiętacie Ziomka IP: 217.153.10.* 08.07.02, 16:20 Przykra sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_saper Re: Pamiętacie Ziomka 08.07.02, 16:26 Chlip chlip - aż się łezka w oku kręci na wspomnienie tego największego maniaka na całym uniwerku :) Ja się broniłem przed ;) prof. Dziegieć. Różne opinie o niej słyszałem, ale nie mogę powiedzieć złego słowa na jej temat. Jako promotor była dla nas jak taka dobra ciotka, chociaż niektórzy mieli ochotę mówić do niej "wuju" hihihihi Pozdrowienia dla wszystkich geo :) Odpowiedz Link Zgłoś