Dodaj do ulubionych

Skandal na frytkowej!!!!

25.08.08, 20:36
Ludzie frytki na piłusudskiego po 1,50zł.... i to wszędzie!! to zmowa jakas sprzedawców!!

:D
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: *.46.inds.pl 25.08.08, 20:42
      Chyba ze względu na pielgrzymów podwyższyli ceny,.Na pewno nie na cenę
      ziemniaków , bo one tanieją.
      • Gość: SKANDAL Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: 77.253.177.* 25.08.08, 20:44
        SKANDAL ! jednoczesnie informuje że przy tej cenie frytek na
        frytkowej istnieje identyczna cenowo alternatywa dla mieszkanców
        południowej Częstochowy, też po 1,50 zł : )
        • Gość: K2 Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 20:54
          kurcze dzisiaj byłem w sklepie elektronicznym na frytkowej i zachciało mi sie frytek, no więc idę ale patrzę 1,50, idę do następnej też 1,50, mówię no kurcze co jest i tak do końca:D

Trzeba powiadomić urząd antymonopolowy:D:D
    • lowca_debili Spoko spoko 25.08.08, 21:19
      Chytry traci dwa razy. Bezmózgi myślą że szybciej zbiją kasę, ale chyba nie
      wzięli pod uwagę, że w takiej sytuacji większość ludzi zrezygnuje z ich usług.
      Wyjdzie na to ze mniej zarobią, będzie lament i płacz do kamery i prasy jak to
      wredni mieszkańcy nie chcą u nich kupować identycznie tak jak już płaczą chytre
      krakusy na brak turystów. Ehhh skąd sie bierze tyle siana we łbie?
      • Gość: żółty Re: Spoko spoko IP: *.apus-net.pl 25.08.08, 21:45
        aaa propos frytek i doliny frytkowej to wiecie że tam w tych budach nie mają łazienek a olej jest żółty ..... :-)
        • sa.nata.a.na Re: Spoko spoko 25.08.08, 22:03
          A olej to... ;)))
        • Gość: riko Re: Spoko spoko IP: 195.205.202.* 25.08.08, 22:03
          Jestescie beznadziejni przeciez to 1,50 to naprawde niewiele przy
          rosnących cenach energii i różnych innych opłatach zastanówcie sie i
          pomyslcie ile te osoby muszą sprzedac zeby zwróciły sie koszta
          produkcij frytki na drzewach nie rosną
          • Gość: fikus fiskus Re: Spoko spoko IP: *.apus-net.pl 25.08.08, 23:42
            idz w diabły z takim eonomicznym uzasadnieniem

firmy X i Y mając wspólną cenę 0,80 złocisza za porcję - sprzedawały przecietnie 100 porcji dziennie

po podwyżkach
            firma X sprzedaje po 1 złociszu
            firma Y sprzedaje po 1,50 złociszka

firma Y sprzeda tych porcji o połowę mniej przy cenie 1,5 zł
            firma X sprzedając po nowej cenie 1 złocisza zachowa klientów i zwiększy obrót o połowę przejmując klientów konkurencji

skutek:
            Firma Y po drastycznej podwyżce zanotuje stratę
            Firma X delikatnie windując cenę znacznie zwiększy zysk
    • Gość: El Mariachi Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: *.tktelekom.pl 25.08.08, 22:30
      Kiedyś frytki były po 60gr. A teraz te złodzieje coraz więcej biorą kij im w oko.
      • czarodziejka.0 Re: Skandal na frytkowej!!!! 25.08.08, 23:21
        ja 1,5 za frytki nie dam:/ Paranoja jakas...
        Kiedys po 60 groszy teraz po 1,5:/
        • Gość: ass Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 11:02
          czarodziejka.0 napisała:

> ja 1,5 za frytki nie dam:/ Paranoja jakas...
          > Kiedys po 60 groszy teraz po 1,5:/

Twoje wywody koło pędzla mi ćwoku fruwają !!!
    • Gość: gość Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: *.alfanet24.pl 25.08.08, 23:53
      Czy będą po 1,5 zł cz po 2zł,to i tak częstochowa bedzie je jadła
      • Gość: Zack Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: 195.205.202.* 26.08.08, 00:33
        walić to gó.., szkoda na to wątroby
      • Gość: K2 Nie dla frytek na piusa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 07:10
        no coś w tym jest, ale ja jestem za zakazem handlu frytkami na tej ulicy.
        Powinno sie przywrócić ją do normy z przed tych śmiesznych budek które tylko szpacą małomiasteczkową atmosferą (dosłownie i w przenośni).

Mam nadzieję że kiedys miasto zdecyduje się na zagospodarowanie prawej strony tej ulicy czyms cywilizowanym
        • Gość: Robert Re: Nie dla frytek na piusa!!! IP: *.mobile.playmobile.pl 26.08.08, 08:20
          > Mam nadzieję że kiedys miasto zdecyduje się na zagospodarowanie
          > prawej strony tej ulicy czyms cywilizowanym

Proponuję drogę krzyżową.
    • Gość: Robert Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: *.mobile.playmobile.pl 26.08.08, 08:21
      Właścicieli całości jest bodajże 2. Co to za zmowa... a kawałek dalej, w
      kurczakowni, frytki po 79 gr.
      • Gość: aaa Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 11:32
        po pier.... ich już zupełnie czy jak !?
        • Gość: bb Re: Skandal na frytkowej!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 11:34
          Frytki po 1 zł jeszcze dalo rade przezyc, ale po 1,5? Juz teraz nie ma tam ludzi ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka