Gość: urzędnik IP: *.visp.energis.pl 28.05.05, 01:49 widać Prezio nic inego nie mógł otworzyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pitum Re: Nowe światła na skrzyżowaniu ulic Radwańskiej IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 28.05.05, 11:06 czy pomyslano o petlach indukcyjnych na ulicach podporzadkowanych i o przyciskach dla pieszych, by nie tamowac bez sensu radwanskiej za dnia i w nocy,pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlofy Re: Nowe światła na skrzyżowaniu ulic Radwańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 11:30 O przyciskach dla pieszych pomyślano - ja traktuje to już jako standard w nowo projektowanych sygnalizacjach. A co do detektorów dla pojazdów to nie sądzę. Czujnik - pętlę indukcyjną (kilka zwojów drutu) musieliby kłaść w nawierzchni jezdni a tego nie widziałem. Mam nadzieję, że przeoczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Nowe światła na skrzyżowaniu ulic Radwańskiej 29.05.05, 22:34 Gość portalu: Mlofy napisał(a): > A co do detektorów dla pojazdów to nie sądzę. Czujnik - pętlę indukcyjną (kilka > > zwojów drutu) musieliby kłaść w nawierzchni jezdni a tego nie widziałem. Mam > nadzieję, że przeoczyłem. Pętle to już też idą w odstawkę, teraz mamy wideodetekcję. A to szkyżowanie wydaje mi się, że zsynchronizowane z sąsiednim jest ... albo miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlofy Jeszce jedna modernizacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 11:17 Teraz poprosimy o kolejną modernizację - oznakowane przejscie na przeciwko wejścia na Budownictwo. Zdecydowanie mniej niż 196 tys. zł. potrzeba na to. Aktualnie studenci namalowali pasy i zrobili furtke według własnego projektu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Jeszce jedna modernizacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 12:58 tak jest zalegalizowac to przejscie !!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student A STRZAŁKI...!!!??? IP: *.astral.lodz.pl 28.05.05, 19:16 Gratuluję projektu. Jest tylko jedno ale: szkoda, że nie ma zielonych strzałek na prawoskrętach z Stefanowskiego w Radwańską i trzeba stać i czekać nie wiadomo na co... Na bezpieczeństwo światła pewnie wpłyną pozytywnie. Niestety jednocześnie wprowadzono jeden kierunek na Stefanowskiego, co jest kłodą pod nogi dla wszystkich firm ze Stefanowskiego przy Radwańskiej. Kierowcy będący w ciągłym pośpiechu i "pod czasem" nie mają co robić, tylko będą jeździć sobie w kółko... - raczej tego nie widzę. I nie wyobrażam sobie dojazdu tam podczas targów i imprez, jak np. "mBank Maraton" 29 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nowe światła na skrzyżowaniu ulic Radwańskiej IP: 81.168.184.* 29.05.05, 22:30 Pogratulować zwłaszcza pomysłu świateł przy baaardzo ruchliwej ul. Kowieńskiej. (zwłaszcza, że na odległym o 200 m skrzyżowaniu z Bandurskiego światła są, a nie ma przejścia dla puieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Nowe światła na skrzyżowaniu ulic Radwańskiej 29.05.05, 22:40 Przy Kowieńskiej, to w planach było od dawna osygnalizowanie przejścia dla pieszych. Tam dużo osób starszych przekracza jezdnię. Także nie chodzi o ruchliwą Kowieńską, ale ruchliwą Krzemieniecką. Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowy Re: Nowe światła na skrzyżowaniu ulic Radwańskiej 29.05.05, 22:58 światła rojna -rydzowa tez zrobili dla pieszych.. i teraz człowiek jak debil nieraz czeka na pustym skrzyzowaniu .. albo jedzie i nagle zapala sie zolte czerwone zolte zielone.. cos nie tak chyba.. a szkoda ze nie zrobia swiatel tam gdzie naprawde sa potrzebne.. szczecinska rojna, szczecinska-rabienska ( ponoc maja zrobic w tym roku) Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Nowe światła na skrzyżowaniu ulic Radwańskiej 30.05.05, 06:40 brokatowy napisał: > światła rojna -rydzowa tez zrobili dla pieszych.. i teraz człowiek jak debil > nieraz czeka na pustym skrzyzowaniu .. albo jedzie i nagle zapala sie zolte > czerwone zolte zielone.. cos nie tak chyba.. Dlaczego nie tak? Nie odpowiada Ci, że dostajesz zielone? A takie przełączanie, to może dlatego, że tak jest program "all red"? Czy nie? > a szkoda ze nie zrobia swiatel tam > > gdzie naprawde sa potrzebne.. szczecinska rojna, szczecinska-rabienska ( ponoc > maja zrobic w tym roku) Wszystkim trudno dogodzić. Jeden chce tu, inny tam. Ten jest z rady miasta, inny proboszczem.... Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowy Re: Nowe światła na skrzyżowaniu ulic Radwańskiej 30.05.05, 06:49 tu nie chodzi o to , zeby komus dogodzic, tylko o to zeby faktycznie ułatwic zycie.. radwanska-stefanowskiego bylo kilka wypadkow, ale np. szczecinska - rabienska to min. jedna stłuczka na tydzien, wypadek na miesiac i jakis trup na rok. a bywaja dni, ze jest kilka stluczek.. i natezenie ruchu tez nieporównywalnie wieksze.. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Nowe światła na skrzyżowaniu ulic Radwańskiej 30.05.05, 17:02 No tak tak. Ale takich skrzyżowań jest więcej. Te wzmiankowane czekają w kolejce kilka już lat. Niestety, kolejka jest długa, a pieniędzy nie ma. Dogodzić - w tym znaczeniu - że przeważnie każdy zna problem skrzyżowania, które najczęściej sam przejeżdża, i przez to uważa, że to jest najpilniejsze. A o innych z kolei nie wiem. O nich wie ktoś inny, który z kolei to inne uważa za najpilniejsze. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś