tomek_tomasz 19.06.05, 16:39 mieliśmy dyskusje o "wieśniactwie" Skierniewic, a może tutaj jest coś co nam się podoba i czego inni od nas mogliby sie nauczyć / podpatrzeć? Mi się podoba np ulica Pomologiczna gdy kwitną jabłonie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ugo Re: A Co nam się podoba w Skierniewicach? 19.06.05, 21:52 Skoro nikt nie chce to może ja zacznę. A więc po kolei: 1.Fajne położenie niemalże w połowie drogi między Łodzią a Warszawą. 2.Bliskość Puszczy Bolimowskiej 3.Piękny dworzec 4.Nazwa (powinno być na pierwszym) 5.Sporo zieleni, względna czystość – tym, którzy twierdzą inaczej proponuję odwiedzenie np. pobliskiego Żyrardowa – tam dopiero jest syf. 6.Wygląd ul. Pomologicznej wiosną – tu zgadzam sie z Tomkiem To na razie na tyle. Mam nadzieję, że niedługo będę mógł dodać do tej listy przebudowany Rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: A Co nam się podoba w Skierniewicach? 19.06.05, 23:14 dodatkowo co mi wleciało do głowy: a) położenie w centrum stąd blisko jest także do Krakowa czy Gdańska na wakacje, można wszędzie łatwo dojechać. b) blisko położony Nieborów, Arkadia czy Żelazowa Wola, można się wybrać na romantyczne spacery c) w sumie także instytuty chociaż umierają to jednak jeszcze w kraju są znane d) dobra woda w kranie (porównując z innymi miastami) Odpowiedz Link Zgłoś
darek.11 RE 20.06.05, 21:37 Mi sie podoba w skierniewicach - to jak wsiadam do pociągu i wyjezdzam z tego pojeb.. miasta. Wiec nic mi sie nie podoba i zdani nie zmienie Odpowiedz Link Zgłoś
izunia1 Re: RE 20.06.05, 22:47 nikt Ci nie broni abyś wyjechał na stałe tam gdzie Ci się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
darek.11 Re: RE 20.06.05, 23:39 bardzo chetnie, jak najdalej stad.. no chyba ze Ty pierwsz sie wyprowadzisz, moze wtedy sytuacja sie poprawi:) Odpowiedz Link Zgłoś
tzavates Re: RE 21.06.05, 08:38 Biedny Darek, dostaje regularne lanie w szkole i w domu i wyrasta na frustrata. Połóżmy ręce na monitorze i współczujmy Mu w jego ciężkim losie. Odpowiedz Link Zgłoś
izunia1 Re: RE 22.06.05, 14:01 wiesz, jak nie masz kultury to się nie udzielaj na publicznym forum. i daruj sobie swoje uwagi a pomyśl nad swoim zachowaniem. zyczę powodzenia w samoedukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: RE 22.06.05, 21:11 zwykle lepiej sobie daować dyskusję z takimi osobami to je po prostu nakręca a ty się denerwujesz niepotrzebnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tzavates Re: A Co nam się podoba w Skierniewicach? 21.06.05, 08:50 Skierniewickie Stowarzyrzenie Miłośników Kolei - to mi się podoba, bo robią coś z pasją, oddając swój prywatny czas na coś, gdzie mogę zaprowadzić przyjeżdżających do Skierniewic znajomych nie mówiąc o dzieciakach, które długo będą pamiętać o takiej wycieczce. Podoba mi się to, że dużo ludzi w Skierniewicach jeździ na rowerach (przydałoby się zadbać o więcej ścieżek rowerowych) i że w mieście jest sporo stojaków na rowery. Podobają mi się skierniewickie lasy i małomiasteczkowy spokojny klimat na obrzeżach miasta - można odpocząć za wszystkie czasy... Powietrze jest zdrowe, woda w kranie smaczna (trochę za dużo kamienia ale to też świadczy o braku chemii). Do tego dużo wód głębinowych - POMPY w centrum miasta - jak ktoś przyjeżdża, to jedno z pierwszych pytań dotyczy pomp - "Z nich naprawdę leci woda? Naprawdę czysta?" Hehe... Skierniewice mają naprawdę spory niewykorzystany potencjał, mogłoby się stać fajnym wycieczkowym miastem. Zalew, podziemne zasoby wód termalnych (ciepłych) - żeby to było w górach to już dawno powstałoby jakieś sanatorium dla ludzi starszych i nie tylko, a dla młodszych różne rozrywki wodne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: A Co nam się podoba w Skierniewicach? 21.06.05, 18:27 Parowozownia jest super i myślę, że z roku na rok będzie rosła jako atrakcja Skierniewic. Mam jeszcze sentyment do Parku, tak sobie myśle że jest on w sumie fajny Odpowiedz Link Zgłoś
izunia1 Re: A Co nam się podoba w Skierniewicach? 22.06.05, 14:05 "Podoba mi się to, że dużo ludzi w > Skierniewicach jeździ na rowerach (przydałoby się zadbać o więcej ścieżek > rowerowych) i że w mieście jest sporo stojaków na rowery. Podobają mi się > skierniewickie lasy i małomiasteczkowy spokojny klimat na obrzeżach miasta - > można odpocząć za wszystkie czasy... " zgadzam się w pełni z powyższym, poza tym zalew też nie jest zły, mogłby być co prawda lepiej wykorzystany, ale moze i do tego dojedziemy:). Odpowiedz Link Zgłoś
tzavates Rodzinny rajd rowerowy 23.06.05, 10:14 W niedzielę (26 czerwca) odbędzie się rodzinny rajd rowerowy tzw. Ptasim Szlakiem: Zalew > Strobów > Balcerów > Zalew (trasa 1 = 10 km) > Zadębie > Krężce > las Zwierzyniecki > okolice Makowa > Mokra Lewa > (trasa 2, licząc powrót do miasta = 25 km) > Sierakowice > Borowiny > Chyleniec > Puszcza Bolimowska > przy rezerwacie Siwica zjazd powrotny > Widok > Park > Rynek > Zadębie (trasa 3 = 48 km). Start spod kościoła Miłosierdzia Bożego na Zadębiu o godz. 11:30. O 10:00 można załapać się na darmowe oznakowanie (wygrawerowanie nr) i oświetlenie roweru - strażnicy miejscy rozdadzą 50 kompletów lampek. Mapka i szczegóły w piątek (24 czerwca) w Informatorze Tygodniowym Skierniewic, strona 22 :-) PS. wątek trochę "z innej beczki", ale nie chciało mi się zakładać osobnego tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
releks Re: A Co nam się podoba w Skierniewicach? 25.07.05, 08:31 mnie sie podoba pani Iwona Trojańska. Odpowiedz Link Zgłoś