Gość: Ullgive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:44 Niesamowite... Ryanair zaczyna latać z Łodzi - www.ryanair.com/site/PL/?culture=PL lub www.ryanair.com/site/EN/?culture=GB. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FL wooooow wygląda że to prawda IP: 193.109.123.* 21.06.05, 12:05 mam łzy w oczach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffff Re: Ryanair w Łodzi! IP: 193.109.123.* 21.06.05, 12:20 nie da sie zarezerwowac wczesiej niz 30 pazdziernika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 21.06.05, 21:10 Nareszcie plecr z Lodzi a z tej zakichaniej Warszawy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BRAWO BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ullgive Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:26 I jeszcze oficjalny komunikat Ryanair w tej sprawie - www.ryanair.com/site/EN/news.php?yr=05&month=jun&story=rte-en-210605. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.armada.pl 21.06.05, 12:29 To była by rewelacja Czy można to jakoś potwierdzić. Chyba zerezerwuję bilety na historyczny lot. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajfer Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.nut.org.uk 21.06.05, 12:33 wejdz sobie na strone ryana i wszystko jasne... najwczesniejszy mozliwy termin to 30.10.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Ja lece 1 list a wracam 4 list IP: 193.109.123.* 21.06.05, 12:39 woooooooooooooowwww normalnie wciąż nie wierzę chociaż już zdążyłem wydać 160 zeta:):) Pozdr Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spottt Re: Ja lece 1 list a wracam 4 list IP: 195.69.83.* 21.06.05, 12:52 nareszcie Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 12:55 Witam, Byłem osobiście na konferencji i potwierdzam. Samoloty to będą nówki 737-800. Ceny od 19 zł. Dyrektor Sherrard powiedział, że Łódź jest szczególnym miejscem na mapie RyanAir, gdyż jest to drugie co do wielkości miasto w Polsce, z bogatą historią. Ponadto Łódź ma w zamierzeniach Ryana obsługiwać pasażerów do i z Warszawy. Aczkolwiek przyznał Kułakowski, że rozmowy z Warszawą są cały czas prowadzone - to jest po prostu firma bez sentymentów. Moim zdaniem oczekiwałbym za niedługo ogłoszenia Lufthansy i LOTu oficjalnie. Szkoda, że nasz łódzki Centralwings trochę to przespał :/// pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Ryanair w Łodzi! IP: 193.109.123.* 21.06.05, 13:02 Ryan ma to do siebie, że na wszytkich konferencjach w nowym miejscu jest pełen komplementów da tego miejsca - i ładnie z jego strony. Ale nie przywiązaywłbym do tych komplementów zbyt wielkiej wagi :) Z ciekawostek dodam, że doliczają sobie 42 zeta za płatność karta kredytową :):) POzdr Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 14:47 > Ryan ma to do siebie, że na wszytkich konferencjach w nowym miejscu jest pełen > komplementów da tego miejsca - i ładnie z jego strony. A pamietacie jak O'Leary niedawno mowil, ze nie planuje ekspansji w Polsce? Tak czy siak dzisiaj mamy dzien historyczny. Takze dzieki działaniom Stowarzyszenia nasi niemrawi decydenci chyba faktycznie zauważyli, ze jest sens działac i ze mozemy miec w Łodzi prawdziwe lotnisko regionalne! Juz teraz nic nie zatrzyma tego procesu, w koncu naprawde polecimy z Łodzi w swiat! :-D -- Protz Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383 Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 13:10 aż trudno w to uwierzyć... Nareszcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 13:14 To po prostu niesamowite. Az mnie ciarki przeszly. Nie wierze wlasnym oczom. Po prostu nie wierze. A na 2 pierwsze loty cena wynosi juz 119 zlotych. Znaczy sie ze zapotrzebowanie jest:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
topjes W kwestii huba 21.06.05, 13:34 Aha, jeszcze się pytałem czy planują w Polsce hub i co by się musiało stać aby hub się pojawił w Łodzi. Odpowiedź Ryana była taka, że hub może się pojawić w perspektywie 2-3 lat. A żeby był w Łodzi? Sprawa jest prosta - musi tu być po prostu generowany odpowiedni ruch :))) To są oczywiście tylko słowa - wiadomo, że może być inaczej ;) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 13:36 :-D -- Protz Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzy Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.retsat1.com.pl 21.06.05, 14:25 no jedna z najlepszych wiadomosci w dniu dzisiejszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzy Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.retsat1.com.pl 21.06.05, 14:28 nie wierze 176,13 pln w obie strony z opłatami i podatkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 30.06.05, 16:25 No, a za kolejkę z lotniska do Londynu i zpowrotem, jak kupisz powrotny zapłacisz 0koło 160 zł Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 14:49 chyba w roku! -- Protz Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.06.05, 16:12 Brawo brawo brawo. To bylo do przewidzenia. Ryanair zawsze wchodzi tam gdzie moze byc dobry interes. Na pochybel Okęciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hyakuman Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 16:17 Gość portalu: erni napisał(a): > > Na pochybel Okęciu :) Ino przez samo "h" :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 16:45 Nooo nareszcie to ogłosili:))) To pierwsze naprawdę dobre połączenie z Łodzi. Jest w końcu co zaproponować pasażerowi z Łodzi. Teraz oczekujemy na wprowadzenie nowej wersji oficjalnej strony internetowej lotniska z pełną informacją dla pasażerów oraz start kampanii reklamowej w mieście i internecie. Dobrze, że ogłoszono oficjalnie datę, ponieważ jest impuls żeby zakończyć prace przy terminalu (tymczasowym) oraz załatwic wozy strażackie. Nie może być mowy o żadnych opóźnieniach. Ciekawe kiedy ogłoszą Frankfurt? hehe;) B R A W O !!! Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 17:14 A co? Jednak Lufa? -- Protz Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383 Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 18:55 Do wczoraj wszelkie "nieoficjalne źródła" z Poznania mówiły o uruchomieniu przez Ryana połączeń z Poznania do Londynu i Frankfurtu. Dziś ogłoszono tylko Londyn. Dlatego teoretycznie Ryanair może ogłosić dodatkowe trasy dla Poznania i Łodzi (Frankfurt) za kilka tygodni. Czemu taki Rzeszów czy Gdańsk miałby mieć ryanowskie loty i do Londynu i do Frankfurtu?? Sam Ryanair dostrzega wielki potencjał przewozowy w naszym mieście. Dlatego w mojej głowie zrodziła się teoria o Frankfurcie dla Łodzi :)) Ale może przesadzam... ;D Apetyt rośnie w miarę jedzenia ;))) P.S. Swoją drogą to lowcostowe połączenie do Frankfurtu zapewne by źle wpłynęło na ewentualne połączenie Lufthansy Łódź-Monachium... Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 19:08 > potencjał przewozowy w naszym mieście. Dlatego w mojej głowie zrodziła się > teoria o Frankfurcie dla Łodzi :) Myslalem ze masz jakies przecieki co do Lufthansy... > P.S. Swoją drogą to lowcostowe połączenie do Frankfurtu zapewne by źle >wpłynęło > na ewentualne połączenie Lufthansy Łódź-Monachium... Zgadzam sie. A Lufa do Monachium by nam sie bardzo przydała. A w ogole odnosze wrazenie, ze to forum sie bardzo od wczoraj zmieniło. :-D Zmienią sie chyba tematy dyskusji, wyszlismy w koncu z tej beznadzieji! I niech tak zostanie. A w tego Ryan'aira nie moge wciaz uwierzyc... a upic tak jak Topjes sie nie moge bo sie kuruje... :( Odbije sobie gdy wyladuje u nas pierwszy Benek, obiecuje!* -- * rok temu nie spodziewałem sie ze to kiedys napisze ;) Protz Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ham Re: Ryanair w Łodzi! IP: 195.143.166.* 28.06.05, 16:05 ander_epll napisał: Czemu taki Rzeszów czy Gdańsk miałby mieć > ryanowskie loty i do Londynu i do Frankfurtu?? TAKI Gdansk , Rzeszow !! A co masz do Gdanska . Gdanska i 3miasta Lodz jeszcze dlugo nie przeskoczy jezeli wogole uda sie jej to zrobic kiedykolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Ryanair w Łodzi! 28.06.05, 17:25 > Gdanska i 3miasta Lodz jeszcze > > dlugo nie przeskoczy to znaczy? pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 30.06.05, 16:29 Bo u nas nie ma komu zrobić reklamy na loty. Patrz, minęło sześć dni od ogłoszenia rejsów do Londynu,a tu ani widu ani słychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:24 Ekstra wiadomość. Na ten moment uzytkownicy forum czekali od kilku lat. Po latach beznadziei pojawia się szansa i nie są to puste słowa. Gratuluję Stowarzyszeniu, gdyż jest to także ich sukces i DZIEKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Wydarzenie roku jak dla mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 129.230.252.* 21.06.05, 17:27 Po prostu najlepsza wiadomosc dla tego miasta od 10 lat. Dziekuje wszystkim ktorzy sie do tego przyczynili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavelvava1 Re: Wydarzenie roku jak dla mnie!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21.06.05, 18:04 ..a jaka była najlepsza 10 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacho Re: Wydarzenie roku jak dla mnie!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.06.05, 19:00 Hura, Hura i prosimy o jeszcze więcej. Dzisiaj obiad zacząłem od deseru, a co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
alko4 Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 19:46 W tej chwili na pierwsze 2 dni lotów z Poznania są jeszcze bilety po 31 zł a z Łodzi (ponad miesiąc później) już są po 119 :) Bardzo mnie to cieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 21:16 W tej chwili (21.10 21.06.2005 r.)sprawdzałem połaczenia z LCJ do STN 1.11.05 oraz 2.11.05 wraz z powrotem po kilku dniach. Cena podstawowa 19 zł. Łączny koszt lotu bez opłaty manipulacyjnej 163.14 PLN. Nie szalejmy. Ale ja też jestem pełen optymizmu! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Onet.pl musiał to przełknąć ;) 21.06.05, 20:44 www.lotniskodlalodzi.org/przeglad-mediow-popup-zrzut-2005-06-21-05.php pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Ryanair w Łodzi! 21.06.05, 21:21 Ciekaw jestem jak idzie sprzedaz, moja rodzina juz 2 przeloty wykupiła na listopad :-D -- Protz Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 21.06.05, 23:00 WIELKI dzień rosnacego lotniska na to czkealismy !!! ryan startuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Artykuły zebrane 22.06.05, 07:14 Witam, Zebrałem większość materiałów na ten temat na naszej stronie www.lotniskodlalodzi.org/aktualnosc-2005-06-21.php pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Do licha!! 22.06.05, 09:12 Czas sie streszczać. To już na prawdę ostatni sezon latania szybowcami nad Łodzią. :-( M..M Odpowiedz Link Zgłoś
alko4 Re: Ryanair w Łodzi! 22.06.05, 10:15 Może to głupie pytanie, ale jak 737 zawróci na naszym wąziutkim pasie? czy może na końcu planowana jest zatoka? Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Ryanair w Łodzi! 22.06.05, 10:24 alko4 napisał: > Może to głupie pytanie, ale jak 737 zawróci na naszym wąziutkim pasie? czy może > na końcu planowana jest zatoka? nie jest glupie, na koncu nie jest planowana zatoka, przynajmniej nie widac, cos robia po poludniowej stronie progu 07 jakies 50metrow od pasa, ale co to ma byc? a co do zawracania to powinien dac rade, troche wolniej ale da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.profiline.com.pl 23.06.05, 12:13 Fundament pod PAPI?? MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 11:09 Ryanair w Łodzi, super wiadomość. Znowu może głupie pytanie ale gdzie będą odprawiani pasażerowie? Przecież do 30 października nie powstanie nowy terminal, a w dotychczasowym ludzie nie pomieszczą się. Czy będzie jakiś tymczasowy i jak on będzie wyglądał? Sprzedaż biletów już ruszyła, więc nie może być żadnych opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Ryanair w Łodzi! 22.06.05, 11:12 powstanie terminal, dosc prowizoryczny tymczasowy ale na razie bedzie musial wystarczyc przynajmniej takie sa plany Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Ryanair w Łodzi! 22.06.05, 12:48 Coś w rodzaju warszawskiej Etiudy, ale pawilon wcale ma nie być odstraszającą swoim wyglądem konstrukcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 13:13 a czy w lodzi jest biuro tej firmy lotniczej - bo nie mam kaerty zeby zapacic ja nna stronie internetowej Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Ryanair w Łodzi! 22.06.05, 13:16 Gość portalu: agnieszka napisał(a): > a czy w lodzi jest biuro tej firmy lotniczej - bo nie mam kaerty zeby zapacic j > a > nna stronie internetowej Ta linia nie ma biura w żadnym mieście poza Dublinem. Niestety, serwis www to jedyny sposób nabycia biletu. Między innymi to wlaśnie dzieki temu, że nie utrzymują tradycyjnych punktów sprzedaży są tacy tani. M..M Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Ryanair w Łodzi! 22.06.05, 13:30 Ciekawe czy potencjalny pasażer dzwoniąc na Lublinek otrzyma pełną informację o połączeniu, godzinach, kupnie biletów itp. Moim zdaniem na lotnisku powinny być osoby, które pomogą osobom pierwszy raz rezerwującym bilet w internecie. No.. Łodzianie! Zakładajcie konta internetowe!! Na przykład w mBanku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika a co ma zrobic pasazer bez karty kredytowej IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 13:51 a chcacy poleciec do londynu ? nie mam zadnej karty:( i z tego wzgledu nie mam mozliwosci zarezerwowania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fl Re: a co ma zrobic pasazer bez karty kredytowej IP: 193.109.123.* 22.06.05, 14:02 Musisz poprosić znajemogo, który ją ma żeby dokonał zakupu a pieniążki dać mu do ręki - nie ma musu żeby osoba płacąca kartą była jednocześnie pasażerem. Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: a co ma zrobic pasazer bez karty kredytowej 22.06.05, 21:43 To, ze nie masz takiej karty to nic strasznego. Jezeli nie masz jakiegos znajomego - to tez nie koniec swiata. Wystarczy wejsc do pierwszego lepszego biura podrozy i oni zarezerwuja i kupia ten bilet swoja karta. Za taka usluge musisz niestety doliczyc jakies 25 PLN dodatkowo (prowizja biura podrozy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spott Re: a co ma zrobic pasazer bez karty kredytowej IP: 195.69.83.* 22.06.05, 22:47 Za przeloty liniami Ryanair można płacić kartami kredytowymi Visa i Mastercard oraz następujcymi kartami debetowymi: Switch, Visa Connect, Visa Debit Electron i Visa Delta. DEBETOWYMI tez mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spottt Re: a co ma zrobic pasazer bez karty kredytowej IP: 195.69.83.* 22.06.05, 22:56 proponuje poczytac : www.ryanair.com/site/PL/faqs.php Odpowiedz Link Zgłoś
kurczaczek22 czy ktos korzystal z portalu easygo.pl??? HELP!! 23.06.05, 10:10 Witam! Znalazlam fajną dla mnie oferte na wyjazd do Grecji w portalu easygo.pl. Ale nie jestem pewna czy moge zaufac takiemu internetowemu biurze. A jak mnie zrobia w balona? Moze ktos wyjechal z easygo.pl?? Wszystko bylo ok?? Bardzo prosze o pomoc!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Karta wirtualna! 23.06.05, 09:25 np: www.multibank.pl/oferta/karty_netkarta.jhtml pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Jesteś pewien? 23.06.05, 09:21 Z tego co wiem bilety tanich przewoźników można bez problemu kupić w biurach podróży. Czy z Ryanairem jest inaczej? Autorce pytania proponuję poszukać po biurach podróży (np LCC Bis) albo wyrobić sobie kartę wirtualną (np netkarta w MultiBanku alboe eKarta w mBanku). pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Jesteś pewien? 23.06.05, 09:58 topjes napisał: > Z tego co wiem bilety tanich przewoźników można bez problemu kupić w biurach > podróży. Czy z Ryanairem jest inaczej? A wiesz... nie wnikałem tak głęboko w temat. Ponieważ mam kartę którą mogę płacić w Sieci, nie interesowałem się zbyt mocno innymi drogami zakupu. Zakup przez biuro podróży to faktycznie spore ułatwienie, szczególnie, że nbędzie go można dokonać bezpośrednio na Lublinku w okienku LCC Bis. Autorkę przepraszam za wprowadzenie w błąd. To z lenistwa, nie chciało mi się sprawdzać innych opcji. M..M Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Jesteś pewien? 23.06.05, 22:29 > Z tego co wiem bilety tanich przewoźników można bez problemu kupić w biurach > podróży. Czy z Ryanairem jest inaczej? Kazde porzadne biuro podrozy kupi bilet Ryanair swoja karta kredytowa (ja tak kupowalem w zeszlym roku) i nie trzeba tu zadnych dodatkowych umow pomiedzy biurem a Ryanem :)) Zwlaszcza, ze stwierdzenie "bilet" jest w przypadku tanich linii dosc umowne ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 23:15 Właśnie zakupiłem bilety na ten inauguracyjny lot. Oczywiście płatność może odbyć sie tylko kartą "wypukłą". Niestety większość najpopularniejszych Visa Electron czy Maestro tego wymogu nie spełnia. Płatność przelewem, M-Transferem, itp. jest niemożliwa. Dzwoniłem do polskiej infolini Ryanair - mieści się w Wielkiej Brytanii, gdzie powiedzieli że zapewne w najbliższych dniach będzie uruchomiona sprzedaż biletów na lotnisku - pewnie jakieś biuro podróży. Przeszedłem sie dziś takze po tradycyjnych biurach podrózy na Piotrkowskiej - odwiedziłem cztery i nigdzie nie prowadzą sprzedaży biletów Ryanair. Wszędzie natomist chcą sprzedawać Sky Europe, Centralwings, Wizz. Więc i tu jest dużo do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 23:18 A i jeszcze polecam stronę głowną Ryanair - wersję angielską ( www.ryanair.com/site/EN/?culture=GB )gdzie jest baner z informacją o lotach do Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Ryanair w Łodzi! 23.06.05, 09:29 > Właśnie zakupiłem bilety na ten inauguracyjny lot. > Oczywiście płatność może odbyć sie tylko kartą "wypukłą". To jest jeszcze bardziej skomplikowane. Może być także karta płaska, która jest dopuszczona do płatności w środowisku elektronicznym. Takie karty można rozpoznać po tym, że z tyłu na pasku mają 3 dodatkowe wypisane cyfry - tzw. kod CVC/CVV2. Na polskim rynku w tej chwili warunek ten spełniają Visa Electron Inteligo i Deutsche Bank 24. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:41 Karty z MBanku również posiadaja te trzy dodatkowe cyfry - jednak nie są akceptowane i według tej infolinii, na którą dzwoniłem jeśli jest "płaska" to nie zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Ryanair w Łodzi! 23.06.05, 19:39 > Karty z MBanku również posiadaja te trzy dodatkowe cyfry - jednak nie są > akceptowane i według tej infolinii, na którą dzwoniłem jeśli jest "płaska" to > nie zadziała. Ja pisałem o Inteligo i DB24. Zresztą sprawdź mBankową. DB24 też oficjalnie się do tego nie przyznawało a działała :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 23.06.05, 21:15 sprawdzałem - MBank nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Ryanair w Łodzi! 23.06.05, 23:02 Dlatego najlepiej sprawic sobie karte do transakcji elektronicznych tak jak wyzej pisal topjess :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Ryanair w Łodzi! IP: 194.63.133.* 24.06.05, 00:27 te nie dzialajace karty mBanku to zwykle karty Visa Electron? czy probowal ktos eKarta wirtualna (taka czesciowo przezroczysta) ? Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Ryanair w Łodzi! 24.06.05, 08:29 > te nie dzialajace karty mBanku to zwykle karty Visa Electron? czy probowal ktos > eKarta wirtualna (taka czesciowo przezroczysta) ? eKarta na pewno zadziała. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Ryanair w Łodzi! IP: 194.63.133.* 24.06.05, 00:27 te nie dzialajace karty mBanku to zwykle karty Visa Electron? czy probowal ktos eKarta wirtualna (taka czesciowo przezroczysta) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawiczek Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.lnet.pl 23.06.05, 23:36 Czy może mi ktoś wytłumaczyć, skąd radość, że z Poznania kosztuje 31zł, a z Łodzi 119zł. Nie rozumiem mechanizmu działalności tanich linii. Czy w miarę "zapełniania" się samolotu cena biletu wzrasta? Od czego to zależy. Kiedy najlepiej kupować. Będę wdzięczny za poważne wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: Ryanair w Łodzi! 23.06.05, 23:47 Tc proste. W tanich liniach lotniczych tylko pewna ilosc biletow w samolocie jest rzeczywiscie tania (czytaj: bardzo tania). Obowiazuje tu zasada kto pierwszy ten lepszy - najpierw schodza bilety najtansze, potem jest coraz drozej (czyli tak jak napisales). Najlepiej kupc bilet jak najwczesniej (z duzym wyprzedzeniem), bo wtedy jest najwieksza szansa na trafinie biletu z puli "najtanszych". Jezeli ktos kupuje bilet na ostatnia chwile wowczas jego cena jest kilkakrotnie wieksza od tego najtanszego biletu. Wniosek z tej "radosci" - jezeli na dany dzien z Lodzi sa juz bilety za 119 PLN, oznacza to, ze te tansze na dany lot juz zostaly sprzedane. Czyli samolot sie zapelnia. Stad ta radosc! Pzdr > Czy może mi ktoś wytłumaczyć, skąd radość, że z Poznania kosztuje 31zł, a z > Łodzi 119zł. Nie rozumiem mechanizmu działalności tanich linii. Czy w > miarę "zapełniania" się samolotu cena biletu wzrasta? Od czego to zależy. Kiedy > > najlepiej kupować. Będę wdzięczny za poważne wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawiczek Re: Ryanair w Łodzi! IP: *.lnet.pl 28.06.05, 13:50 Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś