Gość: Maruda IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.08.02, 21:24 znacie jakies? ja pamietam: bój w Hucie Lenina, Stoj Halina, Tenis w porcie, hmmm bylo tego jeszcze... znacie tego wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aric Re: Gra w półsłówka 07.08.02, 08:22 Pasaż Mały, Szał na Kortach, Larwa jak Kuleczka, Barwa na Kurierze, Chór Wujów itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Gra w półsłówka IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 09.08.02, 20:03 Domki w Słupsku. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Gra w półsłówka (?) 09.08.02, 20:08 ale o co chodzi? Bo nie mam zielonego pojęcia... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Gra w półsłówka (?) IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.08.02, 21:48 Ixiq pokombinuj z zamiana pierwszysch liter w zestawionych slowach i tak np (zadne to to poslowko) Tory w murze - Mury w torze, albo Tarpan przed Nyską - Nyspan przed Tarką.... i tak dalej. Z uwagi na ogolna netykiete i zasady forum prawdziwych poslowek nie bede zamienial i niech odkyrytymi w naszych umyslach zostana... :)) Pozdraiwam. Ps. Jutro bede juz na Cyhrli :) Oby z ladną pogodą! Odpowiedz Link Zgłoś
zwid Niekoniecznie pierwsze litery trzeba zamieniać. 20.08.02, 23:03 Bo przecież: Gra półsłówek - sra półgłówek. Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Re: Gra w półsłówka (?) 25.08.02, 14:23 Ja też nie! To pewnie przez ten upał wali im pod czachą... ********** Wodą ich, wodą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
callado Re: Gra w półsłówka 20.08.02, 22:28 Tutaj półsłówek zatrzęsienie: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=384&w=2653080&a=2653080&v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
p8 a to znacie??? 22.08.02, 21:51 Czym się różni Szczanie w Piwnicy od Picia w Szczawnicy:)?? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: a to znacie??? 25.08.02, 13:56 tym co gwałt w samochodzie od samogwałtu w chodzie? gray Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Ktoś tu Stommę czytał... 23.08.02, 03:14 Anichwili Tegonieradze? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Ktoś tu Stommę czytał... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 03:17 Hm. A ty Zamku jeszcze nie spisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Ktoś tu Stommę czytał... 23.08.02, 03:22 Gość portalu: Mlody napisał(a): > Hm. A ty Zamku jeszcze nie spisz.... Nie śpię, bo się boję że mi się przyśni pradziadek przy saniach albo prababcia niesyta... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Re: Ktoś tu Stommę czytał... 23.08.02, 11:06 No pewno-Stomma klasykiem moim jest i basta! Archiwizuje wszystkie Jego teksty i czesto potem czytuje! Szkoła felietonu-pierwszej wody! A ta blyskotliwosc! No, no, no... Odpowiedz Link Zgłoś
zwid Stomma - klasyk? Bez wątpienia!! 25.08.02, 18:42 Kasiu! Jeśli archiwizujesz jego teksty, to może mogłabyś przytoczyć kilka na forum (najlepiej w specjalnym wątku)? Mogłabyś zacząć od felietonu "Kariera Bendera" z czasów, kiedy w - jeszcze rozkładanej "Polityce" pisał na ostatniej stronie nad KTT? Tekst ten dotyczył wypowiedzi, lub publikacji Bendera, kwestionującej tytuł profesorski Bronisława Geremka. Stomma obnażył tam Bendera w mistrzowski sposób. To był pierwszy tekst Stommy jaki przecytałem i od tego momentu uważam go za klasyka felietonu. Po z dr AW i AM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej Re: Gra w półsłówka IP: 217.96.37.* 23.08.02, 08:44 moja mama z rówieśnikami bawili się w wymyślanie śmiesznych nazwisk, jak np. gruzińskie: Jaksra Tokwili Kałma Nawardze Gówno Widze japońskie: Jebie Suki Nabosaka tajskie: Mamaharata Tatezajaja Więcej już nie pamiętam. BTW, jaka ta młodzież była kiedyś popsuta! Fe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Gra w półsłówka IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.08.02, 19:41 To ja dorzuce jeszcze polskie: Ela Styczna, Ala Baster, Karol Yfer, Iza Blok ( to narodzilo sie z kawalu gdzie blondynka krzyczy "i za blok, i za blok!" i wiele bylo innych ktorych nie spamietam. Kalma Nawardze znalem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Gra w półsłówka 26.08.02, 18:10 Gość portalu: taniej napisał(a): > moja mama z rówieśnikami bawili się w wymyślanie śmiesznych nazwisk, jak np. > gruzińskie: Jaksra Tokwili > Kałma Nawardze > Gówno Widze > japońskie: Jebie Suki Nabosaka > tajskie: Mamaharata Tatezajaja > Więcej już nie pamiętam. BTW, jaka ta młodzież była kiedyś popsuta! Fe > :D francuskie: Walgowdu Pedeską Odpowiedz Link Zgłoś