Dodaj do ulubionych

W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotniczym.

18.07.05, 12:40
Jedyny w Polsce...gdzie nic nie ma. Nawet EPZG i Szymany co maja....

pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Port_lotniczy_%C5%81%C3%B3d%C5%BA-Lublinek&action=edit

adam
    • Gość: Pitum Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.ifht.RWTH-Aachen.DE 18.07.05, 12:48
      mysle, ze najlepiej jak ktos ze stowarzyszenia napisze, bedzie wywazone i na
      temat
      • topjes Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 18.07.05, 13:11
        > mysle, ze najlepiej jak ktos ze stowarzyszenia napisze, bedzie wywazone i na
        > temat

<tryb lekko zgryźliwy>
        Czy już innym członkom tego forum dano pozwolenie na niepodejmowanie żadnych
        działań? Stowarzyszenie to... Stowarzyszenie tamto...
        Kilka osób (bo tyle aktywnie coś robi), pracujących na etatach, mających rodziny
        itd nie jest w stanie zająć się każdą sprawą...
        </tryb lekko zgryźliwy>

A czy ktoś z forumowiczów nie mógłby się po prostu tego podjąć - jakaś grupa?
        Czy do tego trzeba być od razu w Stowarzyszeniu? :)

pzdr
        topjes
        • Gość: pitum Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 20.07.05, 02:31
          oj dobra,
          juz napisalem po swojemu
          pozdr
          • Gość: Wilczy Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.p.lodz.pl 20.07.05, 08:42
            pitum napisał(a):
            > oj dobra,
            > juz napisalem po swojemu

No i brawo :)
            Teraz juz wszyscy możemy Twój wpis krytykować, poprawiać, narzekać itd. :)

Naprawdę najtrudniej jest coś zacząć (mylił się pan b. premier Żyrardowianin
            mówiąc że to kończenie jest najważniejsze ;). Teraz i ja mogę poprawić w Twoim
            tekście jakąś literówkę i mówić z dumą: "zrobiliśmy"! ;-))
            • Gość: S&F Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 16:42
              No właśnie, chyba jest już tylko 45 m bez tego 30/45.
              Podobno jest poszerzony i przesunięte oświetlenie.
              Pozdrawiam.
              • protz Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 20.07.05, 16:49
                Nic z tych rzeczy, szerokosc drogi startowej wynosi 30 m.

--
                Protz
                Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
              • default_user Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 20.07.05, 17:46
                Gość portalu: S&F napisał(a):

> No właśnie, chyba jest już tylko 45 m bez tego 30/45.
                > Podobno jest poszerzony i przesunięte oświetlenie.

Skąd Wy bierzecie takie informacje?! Z GW może?
                lam nie przesuwano, pasa nie poszerzano
                Pozdrawiam
                M..M

P.S.
                Anteny ILS-a stoją 350 metórw za progiem nowego odcinka, więc uprzedzam plotki o
                bezkolizyjnej rozbudowie do 2500.
                • jaasioo odwołac Marca 20.07.05, 20:53
                  Nie będzie dobrze na Lublinku póki pracuje tam dyrektor Marzec!

Jaś
                • Gość: S&F Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:56
                  A skąd ty masz taką informację, że jest tak jak było?
                  Podobno stowarzyszenie wymogło to na władzach miasta i Lublinka.
                  Masz coś na poparcie swojej informacji?
                  Jeśli tak to chyba zaciekawi nas wszystkich.
                  Pozdrawiam.
                  • jaasioo Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 20.07.05, 23:12
                    Niestety ale Default User ma rację. Jest 30m, a ILS stoi 350m od pasa. Ano tak
                    jak napisałem wyżej po prostu na lotnisku jest ktoś komu zalezy aby nie poszło.
                    A kto to... tego się domyśl sam...

Jaś
                    • protz Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 21.07.05, 00:48
                      > jak napisałem wyżej po prostu na lotnisku jest ktoś komu zalezy aby nie poszło.
                      > A kto to... tego się domyśl sam...

Może nie jestem w temacie tak jak Ty, ale wydaje mi sie, ze przeginasz.
                      W sieci łatwo i bezkarnie pod przykrywką nicka rzucac oskarżeniami na lewo i na
                      prawo.

Masz jakąs wiedze na temat o którym piszesz? Napisz artykuł do gazety czy posta
                      tutaj, podpisz sie imieniem i nazwiskiem to pogadamy. Jesli nie masz wiekszego
                      pojecia o czym sie rozwodzisz a tylko sobie tak gdybasz - zamilcz.
                      • jaasioo Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 21.07.05, 01:04
                        Jasne - podaj imię i nazwisko, a potem broń się 10 lat przed sądem i
                        udowadniaj, że nie jesteś wielbłądem...

Powiem tyle. Zobacz jak wyglądał rozwój lotniska w latach 1994-2004... dlaczego
                        wtedy nie zrobiono praktycznie nic? Dlaczego mamiono łodzian obietnicami, że
                        będzie tak super, a nie działo się nic? Dlaczego teraz od tych samych ludzi
                        wychodzą informację że stowarzyszenie tak naprawdę szkodzi lotnisku? Dlaczego
                        informacje te sa rozpowszechniane pokątnie?

Czyż nie pora rozliczyć z działań (lub ich braku - niezależnie od przyczyn i
                        powodów) wszystkie zarządy lotniska z ostatnich 10 lat?

Póki nikt tego jawnie nie zrobi ja nie zamierzam się ujawniać. Jednak jeśli do
                        rozlicenia dojdzie przedstawię konkretne zarzuty z imieniam i nazwiskiem także
                        swoim.

Pozdrawiam, Jaś
                  • default_user Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 21.07.05, 01:25
                    Gość portalu: S&F napisał(a):

> A skąd ty masz taką informację, że jest tak jak było?

Bezpośrednio ze źródła. Nie wierzysz, to poczytaj inne moje posty w archiwum
                    tego Forum, może coś Ci się rozjaśni.

> Podobno stowarzyszenie wymogło to na władzach miasta i Lublinka.

Podobno to Elvis żyje.

> Masz coś na poparcie swojej informacji?

Osobiste obserwacje. Możesz mi wierzyć na słowo, a jeśli nie, to poczekasz 3
                    miesiące i przeczytasz w oficjalnych dokumentach. Udowadniać, że nie jestem
                    wielbłądem nie zamierzam.

> Jeśli tak to chyba zaciekawi nas wszystkich.

Przykro mi, że rozczarowałem.
                    Pozdrawiam
                    M..M
                    • protz Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 21.07.05, 11:02
                      > Podobno to Elvis żyje.

To prawda. Od marca ma latac z Łodzi.
                      • topjes Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 21.07.05, 11:36
                        > To prawda. Od marca ma latac z Łodzi.

Od marca czy od Marca? ;)

pzdr
                        topjes

• default_user Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic 21.07.05, 11:48
                          topjes napisał:

> Od marca czy od Marca? ;)

Przecież to jasne! Od marca, do Marca.

M..M
    • Gość: Arewicz Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: 217.153.198.* 31.07.05, 16:25
      Poprawny link:
      pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Port_lotniczy_%C5%81%C3%B3d%C5%BA-Lublinek
      • Gość: nn Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 19:28
        Jest i to aż za dużo, a zwłaszcza przypis o ULC,który może ponoć zezwolić tylko
        na jeden start z naszego lotniska dziennie.
        Łódzki port nie należy do PPL, co było bezpośrednią przyczyną umieszczenia go w
        traktacie akcesyjnym, jako jedynego portu miejskiego.("ewentualna
        konkurencja" :))).W Polsce większość portów znajduje się na terenie miast, w
        tym największe Okęcie.Ponieważ popełniono przestępstwo na najwyższym szczeblu
        utajniając resztę portów miejskich,jestem spokojny o nasz port.
        ULC nie ma prawa zakazać większego ruchu na naszym niebie,ze względu na skandal
        jaki wywołałoby doniesienie o w/w przestępstwie.(O zgrozo,że też taki szwindel
        ujdzie co niektórym na sucho).Po za tym co oni mogą nam jeszcze zrobić? -
        Nic,bo trzeba byłoby zmniejszyć ruch na Okęciu.
        nn
        • Gość: pitum Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 31.07.05, 21:28
          bycmoze tylko niektorym, mysle ze pora zrobic liste tych baranow-poslow
          glosujacych za takiem rozwiazaniem, dla mnie to bedzie jasna wskazowka na kogo
          mam nie glosowac bo 25.9. bede w Ld wlasnie po to by osikac osoby dzialajace na
          szkode naszego regionu, tylko niech ktos zrobi taka liste, bo ja nie znam
          parlamentarzystow z LD
          • Gość: arewicz Śmiało modyfikuj strony! IP: 217.153.198.* 31.07.05, 23:42
            Jeśli coś się nie zgadza lub warto o coś artykuły w Wikipedii uzupełnić - każdy
            internauta może je modyfikować:
            pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wst%C4%99p
            Do dzieła!
          • Gość: Jacho Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.08.05, 22:37
            Ja nie głosuje na panią Janowska - jej dawna wypowiedź to Łodzi nie potrzebne
            lotnisko bo do Warszawy jest blisko.
            • Gość: S&F Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:17
              Dotyczy wypowiedzi nn
              Faktycznie ma rację,sprawdziłem odległości i faktycznie zdecydowana większość
              to lotniska miejskie.
              Jest ich 10, a to odległości od centrum miasta a nie od granic miasta:
              1. Gdańsk 11 km
              2. Kraków 10 km
              3. Poznań 7 km
              4. Rzeszów 11 km
              5. Wrocław 10 km
              6. Warszawa 10 km
              7. Szczytno 10 km
              8. Szczecin-Goleniów 7 km od dworca PKP w Goleniowie
              9. Łódź 6 km
              10. Bydgoszcz 3 km - co powiecie na to? Sprawdzałem czy mnie oczy nie mylą i
              nie mylą mnie.Ale PPL uważa że to Łódź jest lotniskiem miejskim.
              Pozdrawiam
              • Gość: Pitum PLL vs LCJ IP: *.ifht.RWTH-Aachen.DE 05.08.05, 16:54
                >Ale PPL uważa że to Łódź jest lotniskiem miejskim.
                ktos tu juz kiedys wysunal taka teze, ze wcale nie chodzilo o fakty (jest tak/
                nie) tylko o to, ze PLL nie ma w LCJ ani % udzialow, wiec chodzi o to by
                wykosic konkurencje, ktora moze podebrac pasazerow WAW, wyadaje sie logiczne
    • Gość: Baseman Re: W Wikipedii nic nie ma o waszym porcie lotnic IP: *.smrw.lodz.pl 04.08.05, 19:05
      Ale za to jest sporo zdjęć na AIRLINER.NET . Ktoś z Was może je tam umieścił??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka