Dodaj do ulubionych

Powstanie serial o Łodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:10
Smutne: film o Łodzi powstanie w Warszawim, bo w Łodzi Filmowej już się nie da
filmu o Łodzi zrobić.
Obserwuj wątek
    • Gość: lok.patriota Re: Powstanie serial o Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 01.08.05, 22:52
      Gość portalu: s napisał(a):

> Smutne: film o Łodzi powstanie w Warszawim, bo w Łodzi Filmowej już się nie da
      > filmu o Łodzi zrobić.

Owszem, da się. Tylko, że film ten byłby za bardzo obiektywny, pokazujący prawdziwą Łódź, z pozytywnymi i negatywnymi aspektami życia w niej. Warszawska TVP takim filmem nie bardzo jest zainteresowana. Ją interesuje bardziej propagandowy wymiar tego filmu (Ośmiornica, Łowcy Skór, Beczki z dziećmi). Taki film nie byłby taki nudny dla żądnych sensacji "telewidzów" - tych od "Telekuriera", "Zawsze po 21", "997" czy "Oficera". Tego żadna łódzka firma nie jest w stanie wykonać (dla dobra Łodzi i mieszkańców). Popatrzcie chociażby na mapy pogody: najczęściej w centrum Polski jest pusta plama - pobożne życzenie Wa-wy ;-(
      • maxxman Re: Powstanie serial o Łodzi 01.08.05, 23:01
        Zgodze sie z moim przedmowca. Oddanie produkcji w rece warszawskie moze
        spowodowac mataczenie w kategoriach obiektywizmu. Bo nad Wisla liczy sie tylko
        kasa.
      • topjes Re: Powstanie serial o Łodzi 02.08.05, 08:29
        Popatrzcie chociażby na mapy pogody: najczę
        > ściej w centrum Polski jest pusta plama

Eeeee... Na mapie TVNu rzeczywiście nie ma Łodzi. Ale nie ma także Katowic!
        Polska to nie USA, że co miasto to zupuełnie inna pogoda :)

pzdr
        topjes
      • Gość: roberto Re: Powstanie serial o Łodzi IP: 212.180.147.* 02.08.05, 08:53
        Tak, tak. To ze w Lodzi jest nienajlepiej to wina zawistnej Warszawy. Oni tam
        caly czas siedza i knuja, jak by tu Lodz z mapy Polski usunac...
      • Gość: anita Re: Powstanie serial o Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:22
        czsami sami wyra żamy sie niepochlebnie o naszym mieście.Musimy my budować
        wizerunek Łodzi.Wszędzie są wypaczenia i również dobre strony.Walczmy o dobre
        imię miasta.Na Forum winniśmy poruszyć ten problem,bardzo dużo ludzi
        mądrych,wykształconych tu żyje.Nawet bieda miasta nie wpływa na jego
        kulturę.Tylko jednostki rozrabiaja,a uogolnia sie to do wszystkich
        mieszkańców.Moja babcia mówiła mi pamiętaj możesz być biena.chodzic w jednej
        kiecce ale o swój honor ty masz dbac.Niech ci nikt niczego złego nie
        zarzuci.Jesteś przecież z miasta Łodzi.Bądż więc dumna.
    • Gość: baśka z Łodzi Re: Powstanie serial o Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:15
      oby pokazano róniez i dobre oblicze naszego miasta,bo w ogólnopolskich mediach
      raczej nie chcą czy nie lubia pisać dobrze o Łodzi.A nie wiem dlaczego?Ja
      jestem przywiązana do swojego miasta i widze dużo plusów a mniej minusów.Duzo
      bobrego dzieje si e w naszym miescie ale cała Polska nie widzi tego bo media
      ogólnopolskie jakby te wiadomości blokowały
    • Gość: Raf Re: Powstanie serial o Łodzi IP: 193.108.78.* 02.08.05, 09:47
      A ja bym wolał aby już rosjanie, żydzi albo niemcy zrobili film o Łodzi.
      Patrząc obiektywnie oni zrobili więcej dla rozoju tego miasta niż warszafka :)
      • Gość: jajko Re: Powstanie serial o Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:16
        w Łodzi szwankuje PR - w tym cały problem...
    • superkulfon Juz wiadomo ze nie warto bedzie tego filmu ogladac 02.08.05, 10:17
      Bedzie tro skrzyzowanie ballady o zabarwieniu erotycznym z serialem ja
      alkoholik. Bedzie to rownie obiektywne co marzanna zielinska czy tomek lis. Nie
      wiem po co gazeta tak bardzo sie cieszy ze powstanie ten film. To bedzie
      kolejny strzal w plecy od warszafki...
      • Gość: Wojtas Re: Juz wiadomo ze nie warto bedzie tego filmu og IP: *.retsat1.com.pl 02.08.05, 17:26
        Dodaj jeszcze serię "Szerokie tory".
        Może tytuł tego co powstanie w Łodzi, będzie brzmiał "Wąskie tory" ;-D
    • kopfschmerz a kto z Lodzi moglby wyprodukowac serial? 02.08.05, 16:06
      Jedynie Opus Film, ale raczej nie maja czasu na to zeby wpakowac kase i cala ekipe w produkcje serialu, z
      reszta zajmuja sie reklama i sporadycznie fabula. W Lodzi niestety nie ma innych firm ktore moglyby sie
      tym zajac, wiekszosc produkcji robi sie w Warszawie, ale z pewnoscia ekipa bedzie z Lodzi wiec nie ma
      sie czym martwic. z reszta tak jakby bylo o co sie klocic. I co, bedziecie pedzic wszyscy z pracy zeby o
      18.00 zza talerza z pomidorowka bacznie sledzic losy ukochanych bohaterow z bloku na retkini? Czy
      wierzzycie w to ze ktos pokaze historie z ktorymi sie bedziecie utozsamiac?
      • Gość: Wojtas Re: a kto z Lodzi moglby wyprodukowac serial? IP: *.retsat1.com.pl 02.08.05, 16:32
        > tym zajac, wiekszosc produkcji robi sie w Warszawie, ale z pewnoscia ekipa bedz
        > ie z Lodzi wiec nie ma
        > sie czym martwic.

Jeszcze nie powstał film, do którego producent się nie wtrącał. Kto ma kasę, ten wymaga - podstawowe prawo show-businessu. A producent jest warshafski.
        • kopfschmerz Re: a kto z Lodzi moglby wyprodukowac serial? 02.08.05, 16:39
          no to faktycznie lepiej nie robic tego serialu wcale
          w sumie to faktycznie zadna strata
    • Gość: lok.patriota Pozwólmy im, zobaczymy co wyjdzie IP: *.retsat1.com.pl 02.08.05, 17:01
      Nie gdybajmy.
      Niech zrobią ten film. Jak będzie obiektywny, to w porządku, może niektórzy nie-łodzianie zmienią swoje negatywne podejście do Łodzi (w szczególności ci, którzy nigdy nie byli w Łodzi, a swoje odczucia sobie ubzdurali). Ale jak będzie stereotypowy, negatywny, podkreślający patologie (lub ograniczający się do pokazywania patologii), to będzie oznaczało, że sceptycy mieli rację. Pokaże, że rzeczywiście w TVP jest potrzeba takiego naginania rzeczywistości.
    • Gość: [pawel Re: Powstanie serial o Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:51
      Jaka Łódź filmowa...??? - to historia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka