berger.m 04.08.05, 20:56 Bardzo dobre hasło. Trudno oczekiwać, by palaczom się podobało, ale o to przecież chodzi. W kwestii papierosów trzeba działać jak najbardziej ostro. Bardzo dobry pomysł, ta kampania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebek611ldz Re: Kontrowersyjna reklama 04.08.05, 21:28 Ja mam propozycje niech sobie pan prezes MPK pierdyknie takie hasło: "zostaw samochód w garażu, daj nam zarobić na części do naszych niskopodłogowców. Z góry dziekujemy - MPK Łódź :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Kontrowersyjna reklama 04.08.05, 21:32 Dorzuciłbym do tego jeszcze hasło na wiatach przystanków "Nie wstydź się swego buractwa, rzucaj dalej pety na ziemię". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martys85r pal wsrod dzieci IP: *.toya.net.pl 04.08.05, 21:37 zwiekszysz ich szanse na bycie glupszym od ciebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Kontrowersyjna reklama 04.08.05, 22:51 Reklama nie jest od 04.03, bo ja widziałem ją już 02.08. I od razu mi się spodobała, a mojej mamie(palaczce) nie za bardzo. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: Kontrowersyjna reklama 04.08.05, 22:52 niee zauważyłem ,zeby kogokolwiek obrażazła ta"reklama" popalam trochę,ale ideologii do tego nie dokładam, wiem,ze szkodzę sobie,na co tu się oburzać,pomimo wysokiej akcyzy koszta leczenia palaczy są wyzsze niz wpływy. jakby hasło brzmiało "stop wariatom społecznym",to moze by kogos obrazało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. A plakat pamiętacie IP: 81.219.76.* 04.08.05, 23:22 Mnie się reklama podoba! Jeszcze bym zrobił tak: "Linia numer 10, kierunek Wyszyńskiego. Przypominamy, że każde chamidło rzuca niedopałek na przystanek!". Młodsi mogą nie pamiętać takiego plakatu (rok 1994): www.zwoje-scrolls.com/zwoje28/poster18.jpg Były straszne protesty, że plakat jest wulgarny. Ale był przynajmniej prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: A plakat pamiętacie IP: *.retsat1.com.pl 04.08.05, 23:44 > Mnie się reklama podoba! Jeszcze bym zrobił tak: "Linia numer 10, kierunek > Wyszyńskiego. Przypominamy, że każde chamidło rzuca niedopałek na przystanek!". Oj, trzeba uważać z takimi hasłami, bo jak się ktoś urazi, to będzie rzucał na podłogę w tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A plakat pamiętacie 04.08.05, 23:57 >Młodsi mogą nie pamiętać takiego plakatu (rok 1994): >www.zwoje-scrolls.com/zwoje28/poster18.jpg Kopie w wersji A5 podarowałam znajomym palaczom i powiesiłam w miejscach gdzie najczęściej oni popalają... A hasło na autobusach mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: A plakat pamiętacie 05.08.05, 11:01 nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. natręctwo również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek.m Re: Kontrowersyjna reklama IP: *.server.ntli.net 04.08.05, 23:37 Ja tylk opowtórze to co powiedzieli inni: Bardzo dobra i słuszna reklama!! Mam nadzieję, że więcej jest podobnych reklam-sloganów w kampanii! Całkowicie ją popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steffan jestem palaczem. i PODOBA MI SIĘ! IP: *.toya.net.pl 05.08.05, 00:28 bo jak ktoś nie próbuje rzucic lub choć ograniczyć, to jest idiotą. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz B Re: Kontrowersyjna reklama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:31 Hasło jest doskonałe, wątpliwości maja tylko ci śmierdziele (o przepraszam palacze), którzy nie maja odwagi sie przyznac że to co roba szkodzi im i calej reszcie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5T1L9Ar Jak dla mnie rewelacja!!! IP: 83.142.201.* 05.08.05, 09:02 Jak dla mnie rewelacja!!! Brawa dla autorów. Nie rozumiem, naprawdę, oburzenia palaczy. Przecież od dawna wiadomo, że palenie zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oby tak dalej, świetna reklama... IP: proxy.port* / 217.75.114.* 05.08.05, 10:16 a najważniejsze że się palaczom nie podoba, o to właśnie chodzi. Niech zrozumieją że są ofiarami, że nikt im nie chce zaszkodzić tylko pokazać że swoją głupotą pomagają bezwzględnym kapitalistą zbijać fortuny. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Kontrowersyjna reklama 05.08.05, 10:50 'otyłość, miażdżyca i stany przedzawałowe są fajne. woź dalej dupę autobusem!' wszystko można proszę państwa ale chamstwo zawsze będzie chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Kontrowersyjna reklama 05.08.05, 14:12 Chamscy to są palacze, którzy palą przy innych ludziach szkodząc i przeszkadzając im! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchoj2 Re: Kontrowersyjna reklama IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.08.05, 11:05 Przypomina mi to trochę tą akcję 'nie czytaj gazet, bądź głupszy', też irytująca. Tyle, że tam było wiadomo kto chce na tym zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Kontrowersyjna reklama IP: *.rev.vline.pl 05.08.05, 12:02 nie mam tolerancji dla palaczy!wybaczcie ale oni dla mnie niepalacej tez nie maja! ilez to razy stoje na przystanku mpk a ktos obok pali peta i smrod dymu owiewa wszystkich wokol bez szansy na ucieczke!palenie bierne tez szkodzi, poza tym to tak jakbym ja komus centralnie baki przez 5 min. puszczala prosto w twarz!(tak ja odbieram palenia papierosow) mile? NIE! moim zdaniem przystanki MPK powinny byc strefami bez papierosa! 1)dla zdrowia wspoloczekujacych 2)dla czystosci okolicy przystanku (tony bialych petow leza na trawie) 3)dla zdrowia samych palaczy (choc oni to akurat maja w d.!) nie mowie o paleniu w innych miejscach publicznych w Lodzi, bo z tym tez kiepsko:( niepalacy sa zdecydowanie dyskryminowani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Kontrowersyjna reklama IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.08.05, 12:25 Nooo, dobrze ze Pewna Wystawa nie byla tak kontrowersyjna jak to Haslo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczyniak Re: Kontrowersyjna reklama IP: *.toya.net.pl 05.08.05, 13:29 To nie jest żadna kontrowersyjna reklama, chyba, że dla tych palaczy, którzy sami siebie oszukują. Ja też palę i to sporo a takie reklamy coraz bardziej przekonują mnie do rzucenia tego badziewia. POPIERAM TAKIE SZOKUJĄCE REKLAMY. Pozdrawiam niepalących. www.reanimacyjny-drugi.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kopfschmerz CANCER CURES SMOKING 05.08.05, 16:11 w ubieglym roku w Cannes na festiwalu reklamy jedna z nagrod zdobyla kampania przeciw paleniu i genialne haslo: CANCER CURES SMOKING na to sie nikt nie obrazal i nawet dal nagrode :) wiadomo jakie skutki powoduje palenie, do ludzi miekkie argumenty nie trafiaja a w dzisiejszych czasach reklama jest agresywna bo inaczej nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proud not to smoke a moze by tak akcje "wale to - nie pale"??? IP: *.rev.vline.pl 05.08.05, 20:27 Gazeto - takie piekne akcje inicjujesz:) moze bys chwalila na lamach te miejsca uzytku publicznego w Lodzi (kluby itp.) ktore wydzielaja strefe calkowicie non-smoking? palenie jest przede wszystkim zdrowe (coz za banal) a poza tym trendi:) specjalnie chodzilabym tylko tam gdzie mozna NIEPALIĆ !!! (moze by tak zaczac od Kaliskiej he he:) - jeden poziom mogliby na luzie zostawic niepalacym!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byj Re: Kontrowersyjna reklama IP: *.dialup.telenergo.pl 07.08.05, 20:07 "Jezu, poczułem się, jakbym miał za chwilę umrzeć - mówi Jerzy Krysiński, palacz od dwudziestu lat." - i o to chodzi!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś