szaramysza9 14.08.05, 18:44 czy też wydział zamiejscowy. Jakie są Wasze opinie? Studiuje bądź studiował ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ebusia_fam_fatal Re: Filia UŁ w Sieradzu 14.08.05, 18:45 ja chcialam. poszlam pobrac dokumenty do wypelnienia, za ktore mi kazano zaplacic :( dodam, ze za free mozna bylo pobrac dokumenty ze strony Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Filia UŁ w Sieradzu 14.08.05, 18:59 a moze chcieli wpisowe juz od ciebie?:> wiem tylko tyle ze jest i to chyba sa platne tylko Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Filia UŁ w Sieradzu 14.08.05, 19:01 wpisowego nie. platne - bo zaoczne Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Filia UŁ w Sieradzu 14.08.05, 19:18 ze tylko zaoczne? a na co wiecej moga liczyc poza piatkowymi wieczorami i łikendami? skoro zajecia odbywaja sie w podstawowce tudziez gimnazjum, nie wiem co tam w srodku teraz jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Filia UŁ w Sieradzu 14.08.05, 19:36 W Sieradzu jest: Zespół Kolegiów Uniwersytetu Łódzkiego Pełnomocnik Rektora: Janina GODŁOW-LEGIĘDŹ Al. Grunwaldzka 10 tel. (43) 822-04-61 Filia UŁ wg www UŁ jest tylko w Tomaszowie Mazowieckim Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Filia UŁ w Sieradzu 14.08.05, 21:02 Zwał jak zwał, chodzi o to samo. Pytam o Wasze opinie co do kształcenia przez tą placówkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Filia UŁ w Sieradzu 15.08.05, 10:33 Mogę sie wypowiedziec jedynie o właściwej uczelni umiejscowionej w Łodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Filia -> to filia 15.08.05, 11:33 Mam dość marne zdanie o takich wynalazkach. Z jednej strony dobrze że są, ale o poziomie wykształcenia to chyba nie można mieć najlepszego zdania. Myślę, że wższe uczelnie podchodzą do tego jak do zwykłej działalności gospodarczej, a nie edukacyjnej ! Ot w Sieradzu zrobimy "studia" i ludzie zapłacą, bo będą mieli taniej niż dojazdy. Oczywiście kadra ucząca w Sieradzu to myślę, nie jest pierwszy garnitur UŁ, czy innej uczelni ? Chyba, że przez przypadek wykładowca jest z Sieradza ;-) Tak więc jeśli komuś zależy na poziomie wykształcenia, czy "mocnych" papierach, o chyba zostają studia dzienne i to w ośrodku akademickim, a nie w filiach !? Ale oczywiście to jest moje prywatne zdanie i nie zweryfikowane ;-) Może się mylę i poziom edukacyjny w filiach jest taki jak centrali ;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Filia -> to filia 15.08.05, 13:16 Z tego co wiem to wielu wykladowcow, przynajmniej jesli chodzi o kierunki z wydzialu ekonomiczno - socjologicznego, jest tych samych. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Filia -> to filia 15.08.05, 19:49 ooo ?! poważnie ? i przyjeżdżają do Sieradza ? Jestem z lekka zaskoczony ?! Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Filia -> to filia 15.08.05, 19:52 a czemu nie? to normalka, ze jak jest filia/osrodek zamiejscowy/itp, to wykladowcy do nej przyjezdzaja Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Filia -> to filia 15.08.05, 19:58 No nie zawsze to jest reguła i zalezy też od ilości i jakości wykładowców w centrali ;-) Pisałęm o tym ciut wyżej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Filia -> to filia 15.08.05, 20:11 pisales ze nie sa "pierwszej jakosci" a potem pisales, ze sie dziwisz, ze w ogole przyjezdzaja zdecyduj sie:) przyjezdzaja, nie zawsze "filia" placowki ma takie kierunki, w ktorych wykladowcy mieszkajacy akurat w danym miescie sie specjalizuja Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Filia -> to filia 15.08.05, 20:15 Paenka - pisała, że ci co przyjeżdżają, są ci sami co w centrali ;-) Dlatego się dziwiłem, a nie dlatego, że wogóle przyjeżdżają ;-) Dyć ktoś musi wykładać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Filia -> to filia 15.08.05, 20:27 no jak maja po jednym wykladowcy, moze 2 na jeden przedmiot, to co sie dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Filia -> to filia 15.08.05, 20:14 a ja bede bronila poziomu nauczania w takich placowkach: jak ktos sie chce nauczyc, to i na zaocznych w sieradzu sie wiele naumie. zywym (jeszcze;)) przykladem na to (a moze wyjatkiem od reguly? ;) ) jestem JA :D Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Filia -> to filia 15.08.05, 20:33 ebusia, jak ktoś chce, to szkół nie musi kończyć ;-) Bo sam chce i sam się nauczy ;-) No może nie wszystkie kierunki, ale sporo. Wyjątki to pewnie medycyna, inżynierskie ... gdzie ważna jest praktyka studencka ;-) Ale większość kierunków humanistycznych, ekonomicznych, menagerskich itp, to można się naumieć i iść na egazmin i ... zdać ;-) Do tego nie trza filii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Filia -> to filia 15.08.05, 20:43 no i o tym mowie wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyszard szkola :) 16.08.05, 11:51 studiuje tam Turystyke i rekreacje. Kierunek jest bardzo ineresujacy. Zajecia w wiekszosci odbywaja sie w sieradzu i prowadzone sa przez wykladowcow z Łodzi. Niestety szkola zamyka moj kierunek i przenosi do Lodzi, wiec wszystkie zajecia bede miec prowadzone tam.. reszta kierunkow bedzie dalej funkcjonowac. to jakies nieporozumienie, zeby kazali placic za jakiekolwiek papiery, zle zrozumialas ebusia. placi sie za wpisowe i to normalne. poziom nauki jest wysoki i wiele wymagaja, dlatego wiele ludzi odpada, ogolnie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: szkola :) 16.08.05, 12:36 dlaczego uwazacie, ze nie zrozumialam? taka glupia nie jestem. poszlam sie spytac jakie maja kierunki, chcialam pobrac podanie o przyjecie do szkoly i pani kazala mi zaplacic za plik dokumentow okolo 5 zlotych. wpisowe to chyba razem ze zlozonymi dokumentami sie placi co? (tzn dowod wplaty sie zalacza) i na pewno nie kosztuje 5 zlotych. i wcale nie powiedzialam, ze jesli juz placi sie wpisowe to nienormalne. ech Odpowiedz Link Zgłoś
pyszard Re: szkola :) 16.08.05, 13:40 a co to byly za papiery ? informacje o kierunkach, czy co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: szkola :) 16.08.05, 15:38 podanie do wypelnienia - o przyjecie na studia druczek wplaty i bodaj jedna kartka kserowka "ulotka" z informacja o kierunku. nie wiem czy bylo cos wiecej ale nie poszlam tam studiowac:D ps. zadnych informatorow nie bylo do kupienia Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: szkola :) 16.08.05, 13:23 To tam jest taki kierunek???? Nawet nie wiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś