Dodaj do ulubionych

dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM

18.08.05, 08:08
cóż za drętwe radio! Przeboje jak z dyskoteki w Pipidówku(jeszcze opatrzone
dżinglem "tylko największe przeboje"), komentarze jakby gość ciągle prowadził
dyskotekę, humor jak ze szkolnych zeszytów! Tragedia! Jak to można słuchać?
Tylko wiadomości normalne, ale widząc tendencję to za jakiś czas tez będą
wykładane z Modern Talking albo Garou w tle...
Obserwuj wątek
    • jaandrew Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 08:12
      Przelacz sie na trojke gwarantuje radio na przyzwoitym poziomie :-)
      • cassani Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 08:15
        na 103.8 to ja jestem non-stop! dlatego byłem w takim szoku jak mi się palec
        omsknął na 93.5!
        brrrrr - mam nadzieję że to mi sie nigdy już nie przydaży :)
        • uerbe Proponuję ... 18.08.05, 08:54
          ...skorzystać z jednego z poniższych adresów:
          www.lounge-radio.com
          <http://afterhoursdjs.org/>
          <http://bluemars.org/>
          <http://www.di.fm/>
          <http://www.somafm.com/>
          207.200.96.226:8038/
          Miłego dnia,
          • Gość: Bart Re: Proponuję ... IP: *.mnc.pl 18.08.05, 14:39
            Wpisz mi to w radiomagnetofon.
            • uerbe eee tam 18.08.05, 20:18
              wszystko się da
              wpisać... wszędzie.

;)
    • barracuda7110 Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 09:22
      Kiedyś to była dobra stacja... Ale się widać zmieniło kilka osób i powstał
      badziew zaśmiecający eter. Nawet wiadomości nie są dobre. Przed paroma laty
      zrobiły się straszliwie tendencyjne :/.

ps jedyną zaletą rmf jest stronka na wapie.
      • cassani Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 10:15
        no nie wiem, bo nie słuchałem tego radia nigdy. ale słuchałem na przykład
        kiedyś ZETKI az kilka lat temu zmieniło sie kierownictwo i skisili ta stacje
        doszczętnie. Byłem dość cierpliwy ale jak się zaczęli "formatować" na
        trzynastolatki i puszczeć przez całą dobę Celine Dion i Garou na zmianę nie
        wytrzymałem i dałem spokój. ale na szczęście jest Trójka. Mam nadzieję, że oni
        nie wymyślą za trzy lata że radio powinno tylko grać głupia muzykę, bo ja na
        przykład lubię jak w radiu sie mówi i gra dobrą muzykę.
        • orientman Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 10:21
          Kaszani drogi..
          Ta Trojka, ktorej obecnie mozna posluchac, to jakas popierdolka jest. Powoli zaczyna rownac
          poziomem do RMFu oraz Zetki. Jesli mam zamiar posluchac radia, to coraz bardziej jestem
          zdecydowany na "Biske".
          Trojke wlaczam w okreslone godziny jedynie.. Jesli nie zacznie pojawiac sie rynek oraz zdecydowanie
          szefostwa na tworzenie stacji profilowanych, to za jakis czas znikna wszystkie dajace sie sluchac
          radiostacje :(
          • cassani Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 10:29
            no pewnie masz w pewnym sensie razję że trójka też czasami dołuje - ale np
            muzyka jest 300 razy lepsza niż gdzie indziej - nawet ta co mi się nie podoba -
            po prostu nie razi! tam sie nie puszcza jakijś Mandaryny czy Ola-Ole czy
            jakiegoś Debila i Morświna. Poza tym na Trójce się mówi i to mi sie podoba -
            aczkolwiek widze czasami niepokojace oznaki. Ale nie mam np zastrzeżeń co do
            wieczornych audycji trójki - zarówno co do muzy jak i publicystyki. Weekendy
            też są w porządku - Trójkowo-filmowo, Radio California, Sjesta - to idealne
            programy weekendowe za które wybaczem niektóre tygodniowe grzeszki.
            • orientman Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 10:56
              Zgadzam sie z Toba, ze PEWNIE audycje ratuja "caloksztalt". Ale jak dlugo? Za sezon, dwa, sie okaze, ze
              nie ma juz czasu/pieniedzy na audycje autorskie. A ten ped jest coraz wyrazniejszy. Gdzie wyladowala
              Powtorka z rozrywki? Gdzie jest studio el-muzyki? LP3 juz sie nie da sluchac od dawna :(
              • cassani Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 11:02
                tak, LP3 to tragedia. ale i tak trójka błyszczcy wg mnie na firnamencie g..na w
                eterze. No i ma Publicystyke - a nawet codzienną publicystykę, w godzinach
                kiedy inne rozgłośnie nadaja codzienne listy "przebojów" dla debili.
                • orientman Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 11:11
                  LP3 oraz cala oprawa muzyczna padla na twarz w momencie kiedy pan N. stwierdzil, ze on sie najlepiej
                  zna na muzyce i to on bedzie podejmowal decyzje na temat playlisty.
                  Co do publicytyki, to fatk. Na tle kupy w eterze, to blyszczy jak diamencik..
    • jaandrew Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 09:35
      Rmf Zetka eska - wszystko komercyjne chlamy z poziomem audycji dla przedszkolaka.
      ale coz takie czasy gonitwa za sluchalnoscia za wszelka cene a z drugiej strony
      to narod tego slucha. ;-)
    • lp.atezag.atzcop Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 09:49
      polecam warszawskie Radio Pin, mają całkiem dobry stream, po zalogowaniu na ich
      stronie www.radiopin.pl/

bardzo dobre jest też KEXP z Seattle: www.kexp.org/audio/kexp.wmx

ukłony
      • Gość: Rozumny Człek Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM IP: *.toya.net.pl 18.08.05, 10:25
        A ja słucham Radia Maryja, i jestem zadowolony z treści jakie to radio
        przekazuje.
        Polecam je wszystkim młodym ludziom.
        Mimo trwających nagonek na Ojca Tadeusza Rydzyka
        wciąż ma ono bardzo dużo słuchaczy.
        W Łodzi można je odbierać na częstotliwości 87.90

• orientman Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 10:28
          A ja nie lubie Radia Maryja. Co to za radio, ktore okresla sie jako katolicki glos w twoim domu, a stoi w
          sprzecznosci z nauczaniem Jezusa Chrystusa oraz kosciola katolickiego, ktory jest jego reprezentantem?
          Nie widzisz sprzecznosci, Rozumny, przeciez, Czleku?
          • artek1977 Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 22.08.05, 01:21
            A Radio z Ryjkiem, jest dobre dla ludzi z mocnymi nerwami. Zwłaszcza "rozmowy
            niedokończone". Ku...wica bierze jak nieraz człowiek posłucha tej ich
            propagandowej nagonki.
        • cassani Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 10:31
          "W Łodzi można je odbierać na częstotliwości 87.90"

Moje radio to chyba jakiś ultrakonserwatysta bo mi odbiera MaRyja na jakichś
          pieciu częstotliwościach!!!
          • kobieta-filolog Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 10:52
            cassani napisał:

> "W Łodzi można je odbierać na częstotliwości 87.90"
            >
            > Moje radio to chyba jakiś ultrakonserwatysta bo mi odbiera MaRyja na jakichś
            > pieciu częstotliwościach!!!
            >
            Chyba wpadles w ich sidla..........
          • orientman Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 10:57
            moze O.D. domysla sie, ze masz problem ;)
        • artek1977 Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 22.08.05, 01:18
          Polecam film "Imperium ojca Rydzyka" dosyć ciekawy film o tym
          bogobojnym "księżulku".
      • kasiaprim Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 14:17
        Odkąd z koniecznosci, musialam sie przeprowadzic do Warszawy, slucham wylacznie
        PIN-u. Radio jest wprawdzie w charakterze ekonomiczno- bizneso-gieldowe, ale
        nie tylko... Niezla publicystyka, swietne i czeste serwisy , no i ...
        fantastyczna muzyka...
        Moze kiedys dotrze do Lodzi...
        -K'
    • Gość: Bart Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM IP: *.mnc.pl 18.08.05, 14:38
      Nie słucham teraz rmfu, ale robiłem to czasami w okolicach 1997 roku. Kaszana.
      Cover The Police w wykonaniu Puffa Daddiego był puszczany non stop, jako
      hicior; ten ich wymuszony luz w pożal się Boże traffić; nie wiadomo po co
      podkreślane co 20 sekund słowo "fakty" i to ich nieznośne przekonanie, że są
      najlepsi.
    • Gość: leslaw_m Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM IP: *.lodz.msk.pl 18.08.05, 16:07
      początki mieli niezłe,
      w niedzielne wiecxzory nieodżałowana audycja jw23 czy jakos tak,
      a i dzienna ramówka była znosna,ale to było chyba z 10 lat temu.

trójka była zawsze najlepsza,ale od kilku lat co raz bardziej upodabnia się do
      tego bagna,które grają gdzie indziej,dzingle tubalnym pogłosen np."zapraszsza
      maaarcin łukaaaawski" przyprawiają mnie o dreszcze obrzydzenia

choc za wieczorne i weekendowe audycje da się jeszcze to wybaczyć,to mam
      wrażenie,ze nabiera rozpędu pociąg do upodobnienia się do rmf/zet/seska

rażące są również upolitycznione serwisy,choc ostatnio mniej,czekają na zmianę
      waaadzy,
      i błagam niech ktos niedzielno popołudniowego marcinka zdejmie,któren zakochał
      się był w sobie,co gorsza ze wzajemnoscią
      • cassani Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 18.08.05, 16:21
        trójka dołuje jak wyzej wspomniałem. Ale na tle całej reszty jest naprawdę dużo
        wyżej - w ciągu dnia, jak to w ciągu dnia - muzyka itd, - chociaż jest kilka
        fajnych wrzutek - jak Kuba JAkiśtam o 12 (nie w wakacje), "dzieci wiedzą
        lepiej", tych dwóch gości co rozmawia o gospodarce i kolejnych dwóch co
        rozmawia o historycznych postaciach - więc suma sumarum między 8-16 jest
        normalnie z niezłymi wstawkami. Po 16 zaczyna być ciekawie - aler tylko do 18 -
        potem jest ta LP3ka - i tu jest zależnie kto prowadzi raz dorze raz tragicznie.
        W wieczory z czystym sumieniem trójce stawiam piątkę, bo jest naprawdę zupełnie
        przyzwoicie. Do tego Weekendy - a Marcinek - no cóż, jedni go lubia inni nie -
        jak to w życiu.
        Najbardziej zaś brakuje mi Beksy. młodego w radio a starego w wyobraźni.
    • prawy Zapraszam do nas - 99,2 FM 18.08.05, 17:33
      Ech...
      Cudze chwalicie a swojego nie znacie.
      Zapraszam do nas... bo wbrew obiegowej opinii i u nas można znaleźć perełki.
      A gdy odkryjecie je sami tym większą będziecie mieli z nich radość.

A właściwie to czemu by nie zrobić w radiu... audycji o radiu.
      O tym czego oczekują słuchacze ?
      O tym co ich na falach eteru denerwuje ?
      Jeśli macie ochotę się wypowiedzieć - zapraszam dziś po północy.
      Czwartek / piątek - 18/19 sierpnia od północy do rana.

Grzegorz Frątczak
    • cassani chyba jestem masochistą 19.08.05, 08:04
      dziś znów włączyłem z ciekawości! Muza jak wczoraj - rym,cyk,cyk,cyk, ulala!
      Ale za to trafiłem na perełkę humoru - kabaret OTTO o smsach. Tak zenującego
      humoru jeszcze nie słyszałem jak zyję. Jutro już nie będę się ćwiczył i na
      pewno nie włączę :))
    • mootya Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 21.08.05, 20:01
      'Tylko wielkie przeboje' to haslo Zetki, RMF ma: 'Muzyka najlepsza pod słoncem'
      oba są skomercjalizowane i mają małointersujące ramówki, ale zdecydowanie
      gorszą muzykę puszcza Zet
    • Gość: vg Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM IP: *.toya.net.pl 21.08.05, 22:50
      na Podhalu tylko tego słuchają. Choziac moze i racja, radio pasuje idealnie na
      letnie lezenie na plaży, zimowe powroty z nart, deszczowe popłudnia pod
      namiotem na MAzurach. Inaczej mówiac radio na wczasy :)
      • cassani Re: dziś rano przez przypadek włączyłem RMF FM 22.08.05, 08:28
        no mi nieszczczególnie pasuje nawet na urlop - te piosenki co puszczają to
        strasznie niski poziom, ciągła dyskoteka. Ale o gustach się nie dyskutuje i
        każdy może (na szczęście) słuchać co woli :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka