Gość: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:14 jesli tak to gdzie i dlaczego????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hermina5 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 21:23 Na kawę nie chodzę, bo od kawy boli mnie głowa - zabawne, bo nie boli mnie po dwóch piwach, a wystarczy kilka łyków kawy... A zresztą jedyne miejsce, gdzie mogę znieść pójście na kawę to Rolling Stone - nie lubię zapachu tego czegoś zwanego kawą . Kojarzy mi się z nieprzespanymi od egzaminów nocami. Paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:28 paskudztwo, bo piłaś bylejaką :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 21:38 Wiesz to tak jakbyś powiedziała, że nie palę , bo nie paliłam cygar...Nie, po prostu nie lubię ani smaku, ani zapachu, ani niczego co wiąze się z kawaą, a mój sznowny organim palpitacją serca i pekającą głową daje mi odczuc, że nie powinnam tego pić . Więc nie piję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:52 hermino, Ty nie pijesz kawy, ja nie palę cygar nie dyskutujmy więc o smakach :)) a może herbata? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 21:53 No herbata to już lepiej:) Szczególnie jasminowa albo z bergamotką:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:00 kupujesz w five o'clock? ja ostatnio nabyłam :) haharamui - zielona z czymś - niezła i pina colada z wiórkami ananasa i kokosa - super Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 22:03 Herbata z wiewiórkami? Brr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka brite czytający inaczej ? [nic :)) ] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 22:12 z wiórkami:) Ale drogie te herbaty są. Kiedyś kupiłam tam jakąś szloną mieszankę japońską, ale mialam to podgrzewać w imbryczku pół godziny od zaparzenia...tylko takiego imbryczka nie mam, powinien mieć taki mały kociołek, wtedy czuje się cały aromat i podgrzewa równomiernie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:21 daj sobie spokój z imbryczkiem:)) wsypujesz do szklanki, zalewasz wrzątkiem i już. aromaty są niezłe p.s. big_newsie, jak znów napiszesz, że na forum gadają o kawie lub herbacie,to Cię znielubię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:27 wszędzie, gdzie po drodze :)) ale raz byłam zaskoczona, gdy w jednej z kafejek, do esspreso podano gratis wodę mineralną, bo "kawa jest tak mocna, że proponujemy klientom" Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 21:31 na zachodzie i południu Europy w bardzo wielu kawiarniach woda mineralna do kawy jest standardem Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 22:32 do kaliskiej. bo z bita smietana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 195.69.82.* 24.08.05, 23:25 Mnie sie zdarza. Kiedys byl taki lokal "Coffee Time" na Piotrkowskiej 82 (?) ale juz go nie ma. A szkoda, wybor mieli konkretny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icha Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:36 a czy ty moze Janusz jestes????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 195.69.82.* 24.08.05, 23:38 Niezupelnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:38 a to przepraszam pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 195.69.82.* 24.08.05, 23:40 Ale bardzo blisko bylo... Bez 3 ostatnich liter Odpowiedz Link Zgłoś
cini22 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 25.08.05, 00:47 A ktoś wie dlaczego nie ma tej kawiarni? Dopiero co odkryłam i musieli zamknąć ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
analityczka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 25.08.05, 09:37 "Pożegnanie z Afryką" na Piotrkowskiej(nie wiem ile)-kawa w wielu smakach, dobrze przyrządzana.Polecam Kawę uwielbiam,szkoda tylko że mogę ją w małych ilościach(czytaj: jestem na odwyku od picia 10 kaw dziennie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-pax Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 194.63.132.* 25.08.05, 19:27 Zawsze jak jestem w galerii...przy biedronce..;) Mała mocna i z mlekiem bez spacjalnych wymagań...ale pamiętam jak piłam kawę na starym rynku w Krakowie..ech)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:52 domyślam się, że nie tyle ta kawa, co Stary Rynek pozostawił wspomnienia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:01 w toffi&coffes, W galerii na 3p.//Coś od nieba w nazwie/ Silerze , ja nie wtybredna jestem, i lubie nowe , zaskakujące smaki... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Nie chodzę na kawę 26.08.05, 00:03 bo się gałęzie wyginają i boję się, że spadnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka puk puk do zamk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:08 i teraz nie wiem, co napisać: U czy A? nie właź, tylko się napij :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 26.08.05, 01:48 > jesli tak to gdzie i dlaczego????? Ja chodzę. Po kawę do kuchni. Dlaczego? Na wzmocnienie i dla przyjemności. W "Pożegnaniu z Afryką" dają za mało, żeby mnie zaspokoić. Najlepiej kupić jakieś wyrafinowane, powalająco aromatyczne ziarna i samemu przeprowadzić rytuał parzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 26.08.05, 20:38 Jako, że preferuję rozpuszczalną, kupiłam na allegro waniliową i orzechową neskę oraz urządzenie do cafe frappe i jestem zakawowana na amen. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gen. Italia Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 195.136.112.* 26.08.05, 15:40 Najlepsza w Łodzi u Karpiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satin Re: Najlepszą kawę robię ja... IP: *.rev.vline.pl 26.08.05, 15:49 więc piję w domowym zaciszu ze swoim ukochanym :) Odpowiedz Link Zgłoś