Dodaj do ulubionych

Chodzi ktos czasem na kawe???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:14
jesli tak to gdzie i dlaczego?????
Obserwuj wątek
    • hermina5 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 21:23
      Na kawę nie chodzę, bo od kawy boli mnie głowa - zabawne, bo nie boli mnie po
      dwóch piwach, a wystarczy kilka łyków kawy... A zresztą jedyne miejsce, gdzie
      mogę znieść pójście na kawę to Rolling Stone - nie lubię zapachu tego czegoś
      zwanego kawą . Kojarzy mi się z nieprzespanymi od egzaminów nocami. Paskudztwo.
      • Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:28
        paskudztwo, bo piłaś bylejaką :))
        • hermina5 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 21:38
          Wiesz to tak jakbyś powiedziała, że nie palę , bo nie paliłam cygar...Nie, po
          prostu nie lubię ani smaku, ani zapachu, ani niczego co wiąze się z kawaą, a
          mój sznowny organim palpitacją serca i pekającą głową daje mi odczuc, że nie
          powinnam tego pić . Więc nie piję.
          • Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:52
            hermino, Ty nie pijesz kawy, ja nie palę cygar
            nie dyskutujmy więc o smakach :))
            a może herbata?
            • hermina5 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 21:53
              No herbata to już lepiej:) Szczególnie jasminowa albo z bergamotką:)
              • Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:00
                kupujesz w five o'clock?
                ja ostatnio nabyłam :)
                haharamui - zielona z czymś - niezła
                i pina colada z wiórkami ananasa i kokosa - super
                • brite Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 22:03
                  Herbata z wiewiórkami? Brr.
                  • Gość: anka brite czytający inaczej ? [nic :)) ] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:09
                  • hermina5 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 22:12
                    z wiórkami:) Ale drogie te herbaty są. Kiedyś kupiłam tam jakąś szloną
                    mieszankę japońską, ale mialam to podgrzewać w imbryczku pół godziny od
                    zaparzenia...tylko takiego imbryczka nie mam, powinien mieć taki mały kociołek,
                    wtedy czuje się cały aromat i podgrzewa równomiernie:)
                    • Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:21
                      daj sobie spokój z imbryczkiem:))
                      wsypujesz do szklanki, zalewasz wrzątkiem i już.
                      aromaty są niezłe

p.s. big_newsie, jak znów napiszesz, że na forum gadają o kawie lub herbacie,to
                      Cię znielubię
    • Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:27
      wszędzie, gdzie po drodze :))
      ale raz byłam zaskoczona, gdy w jednej z kafejek, do esspreso podano gratis
      wodę mineralną, bo "kawa jest tak mocna, że proponujemy klientom"
      • pawel-strzalka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 21:31
        na zachodzie i południu Europy w bardzo wielu kawiarniach woda mineralna do
        kawy jest standardem
    • keridwen Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 24.08.05, 22:32
      do kaliskiej.
      bo z bita smietana.
    • Gość: J.S. Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 195.69.82.* 24.08.05, 23:25
      Mnie sie zdarza. Kiedys byl taki lokal "Coffee Time" na Piotrkowskiej 82 (?)
      ale juz go nie ma. A szkoda, wybor mieli konkretny
      • Gość: icha Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:36
        a czy ty moze Janusz jestes?????
        • Gość: J.S. Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 195.69.82.* 24.08.05, 23:38
          Niezupelnie
          • Gość: ok Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:38
            a to przepraszam
            pozdr.
            • Gość: J.S. Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 195.69.82.* 24.08.05, 23:40
              Ale bardzo blisko bylo... Bez 3 ostatnich liter
              • cini22 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 25.08.05, 00:47
                A ktoś wie dlaczego nie ma tej kawiarni? Dopiero co odkryłam i musieli
                zamknąć ;)

Pozdrawiam
    • analityczka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 25.08.05, 09:37
      "Pożegnanie z Afryką" na Piotrkowskiej(nie wiem ile)-kawa w wielu smakach,
      dobrze przyrządzana.Polecam
      Kawę uwielbiam,szkoda tylko że mogę ją w małych ilościach(czytaj: jestem na
      odwyku od picia 10 kaw dziennie;))
    • Gość: k-pax Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 194.63.132.* 25.08.05, 19:27
      Zawsze jak jestem w galerii...przy biedronce..;) Mała mocna i z mlekiem bez
      spacjalnych wymagań...ale pamiętam jak piłam kawę na starym rynku w
      Krakowie..ech))
      • Gość: anka Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:52
        domyślam się, że nie tyle ta kawa, co Stary Rynek pozostawił wspomnienia :))
        • Gość: nika Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:01
          w toffi&coffes, W galerii na 3p.//Coś od nieba w nazwie/ Silerze , ja nie
          wtybredna jestem, i lubie nowe , zaskakujące smaki...
    • zamek Nie chodzę na kawę 26.08.05, 00:03
      bo się gałęzie wyginają i boję się, że spadnę.
      • Gość: anka puk puk do zamk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:08
        i teraz nie wiem, co napisać: U czy A?

nie właź, tylko się napij :))
        • zamek dziś trochę już późno 26.08.05, 00:25
          ale jutro chętnie :)
    • ipekakuana Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 26.08.05, 01:48
      > jesli tak to gdzie i dlaczego?????

Ja chodzę. Po kawę do kuchni.
      Dlaczego? Na wzmocnienie i dla przyjemności.

W "Pożegnaniu z Afryką" dają za mało, żeby mnie zaspokoić.
      Najlepiej kupić jakieś wyrafinowane, powalająco aromatyczne ziarna i samemu przeprowadzić rytuał parzenia :)
      • gatta13 Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? 26.08.05, 20:38
        Jako, że preferuję rozpuszczalną, kupiłam na allegro waniliową i orzechową neskę oraz urządzenie do cafe frappe i jestem zakawowana na amen. Pycha!
    • Gość: Gen. Italia Re: Chodzi ktos czasem na kawe??? IP: 195.136.112.* 26.08.05, 15:40
      Najlepsza w Łodzi u Karpiaka
    • Gość: Satin Re: Najlepszą kawę robię ja... IP: *.rev.vline.pl 26.08.05, 15:49
      więc piję w domowym zaciszu ze swoim ukochanym :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka