Dodaj do ulubionych

Jazda na gapę to grzech

IP: *.toya.net.pl 26.08.05, 08:17
bardzo fajna akcja. W wielu krajach jest tak - można wsiąść tylko przednimi
drzwiami i albo skasować bilet, co uruchamia bramkę, albo go kupić - wtedy
bramkę otwiera kierowca. Wysiadać mozna tylko tylnymi drzwiami. Jest porządek
bo pasażerowie sami go pilnują. Tylne drzwi otwierają sobie przyciskiem, nikt
zwyczajnie nie wpuści pasażera tyłem żeby mógł ominąć kierowcę i kasownik.
Oszczędność kasowników - bo jeden na autobus, i wszyscy zdążą, bo autobus
stoi chwilę dłużej, i nie ma obsługi uczciwych lub nie kanarów. Kwestia
edukacji społeczeństwa. Ja płacę - to i inni też. W końcu podróż autobusem to
też kupno dobra- takiego jak bułka, gazeta, papierosy. Jak mnie nie stać to
nie kupuję. Spacerek.
Obserwuj wątek
    • Gość: c Jazda na gapę to grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 08:19
      GRZECHEM TO JEST WYPUSZCZANIE TABORU NA ULICE W TAKIM STANIE I WOŁANIE ZA
      PRZEJAZD CORAZ WIĘKSZYCH PIENIĘDZY...:/
      • Gość: gosc Re: Jazda na gapę to grzech IP: *.toya.net.pl 26.08.05, 08:25
        zgadzam się w całej rozciągłóści. Poadany przykład dotyczył normalnego taboru.
        a więc trzeba egzekwować - my płacimy - wy dbacie żeby za to płacenie nie
        zapłacić extra jeszcze zdrowiem i zyciem. W Łodzi to jest tylko takie sobie
        marzenie że płacę i mam......:)
    • Gość: gapowicz wielokrot Re: huraaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 08:38
      zgrzeszyłem wielokrotnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: m Re: huraaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 08:51
        po wielu grzechach mpk (autobusy ktore nie przyjechaly) popelnilem grzech
        ciezki.
        przesiadlem sie do samochodu...
    • Gość: Gość Re: Jazda na gapę to grzech IP: *.kssk.kopernika / *.kopernik.lodz.pl 26.08.05, 08:54
      ten Wolski to chyba jakis debil co za bzdury on pisze lepiej niech idzie na
      nabożeństwo bo sam popełni grzech i nie pójdzie do nieba a od gapowiczów niech
      się odfika widać że ludzie niektórzy nie mają co robić
    • amrita Re: Jazda na gapę to grzech 26.08.05, 09:03
      a ja się zgadzam, jeżdzenie bez biletu to JEST grzech, tyle ze jeszcze dużo
      wody musi upłynąć, żeby zaczął być postrzegany jako grzech
    • h8red Re: Jazda na gapę to grzech 26.08.05, 09:07
      Dobrze, że podali kto za tym stoi, bo juz myślałem, że to jakiś Brat Tramwaj z
      Autobusowa. A co do grzechu... kasuję bilety i modlę się żeby Pan Bozia pokarał
      MPK za grzech zaniedbania o dbanie taboru :>
    • Gość: Łodziak Re: Jazda na gapę to grzech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:33
      jedź do warszawki na metro i zobacz jak młódź faJNIE PRZESKAKUJE TE BRAMKI
    • Gość: łódź Re: Jazda na gapę to grzech IP: *.zdnet.com.pl 26.08.05, 09:47
      Nie mam nic przeciwko temu zeby wszyscy kasowali bilety, tylko zeby ceny byly
      adekwatne to tego co MPK oferuje. Wszystkie tramwaje i autobusy sie rozsypuja,
      jezdza raz na godzine i niekoniecznie wedlug rozkladu (ktory i tak jest ulozony
      w ten sposob zeby nigdzie nie mozna bylo dojechac) na przesiadke czekac trzeba
      dlugooooooo i to zwieksza koszty przejazdu. I jeszcze ostatnio ta podwyzka....
      szkoda slow
      • Gość: gosc ano właśnie IP: *.toya.net.pl 26.08.05, 10:02
        o to chodzi żeby jedno pasowało do drugiego. W takiej hiszpanii - autobusiki
        jada co 5-7 min, pasażerowie grzecznie kolejkują do wsiadania przedną
        płaszczatką, trzymają w garści bilet lub euro, w tym czasie z tylnych drzwi
        wysiadają ci co dojechali, a srodku raczej jest na czym usiąść, telewizorek
        pokazuje pogodę, lokalne wiadomości i trasę - gdzie jesteśmy, gdzie będziemy, w
        co sie można przesiąść, jest całkiem czysto no i ta klima....
      • Gość: Satin Re: Jazda na gapę to grzech IP: *.rev.vline.pl 26.08.05, 14:58
        "jezdza raz na godzine i niekoniecznie wedlug rozkladu (ktory i tak jest ulozony
        >
        > w ten sposob zeby nigdzie nie mozna bylo dojechac) na przesiadke czekac
        trzeba
        > dlugooooooo i to zwieksza koszty przejazdu"

Poza tym tragicznym stanem technicznym to ułożenie rozkładu jazdy mnie dobija.
        Jak oni muszą nieźle kombinować żeby ci każdy tramwaj, każdy autobus uciekł
        przed nosem. G... im to daje bo i tak mnóstwo ludzi korzysta z migawek albo
        jeździ na gapę. Ale muszą człowiekowi życie utrudnić.

• topjes Zdecydowanie popieram! 26.08.05, 10:01
      Nawet nie chodzi tylko o grzech przed Bogiem. Jest to też niemoralne i
      nieetyczne - wersja dla ateistów. Podobnie jest z... łamaniem przepisów
      drogowych :)))

pzdr
      topjes
    • hermina5 Re: Jazda na gapę to grzech 26.08.05, 10:06
      fascynujace...
      Tylko nie pomyslał o paru rzeczach...

- nie każdy jest katolikiem, a w ogóle wielu wierzy tylko w to, że kiedyś umrze
      i wsio - pojęcie grzech to bzdura, zwłaszcza w takim kontekście. Antykoncepcja
      to też grzech, ale jakos zadna rozsądna kobieta ,nie załuje , ze ma dwójkę
      dzieci, nie dwunastkę.

- bezrobotny z chorobą serca też ma spacerować do lekarza na drugi koniec
      miasta, gdzie ma przychodnie kardiologiczną w szpitalu?

- jezus nie jeżdził bez biletu, bo wtedy w ogóle nic nie jeżdziło,a co do
      papieża - zanim został papiezem po Krakowie jezdziły dryndy, wskakiwałeś na
      schodek oblepionego ludzmi tramwaju i jechałeś. Bez biletu. Skąd szanowny pan
      wie, że Karol Woytyła tego w trakcie okupacji nie robił?
    • Gość: krullu Re: Jazda na gapę to grzech IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.08.05, 10:50
      grzech to coraz wyzsze ceny za bilety bez poprawy jakości usług
      grzech to syf w trawmajach i autobusach
      grzech to notoryczne opóźnienia
      jadac tramwajem czasami czlowiek czuje sie jakby nie jechal do pracy tylko do
      obozu-scisk niemiłosierny-szasa na przeczytanie gazety-żadna
      co do samej jakosci-po ostatniej podwyzce nie oplaca sie ludzie jechac z bagazem
      autobusem w 2 osoby - taxowka bardziej sie oplaca
      a ten co zaobserwowal super zjawisko niech se pojezdzi i popatrzy jakie grzechy
      popełnia MPK
    • Gość: Cobolt Hehe dobre IP: 212.191.132.* 26.08.05, 13:59
      Ale skad ten pan wie kto nie kasuje biletu? Niektorzy jak ja maja migawki. Czy jazda z migawka to grzech?:) Dobra czepiam sie iniciatywa jak najbardziej sluszna. Mimo zem ateista to popieram, tak trzymac
    • Gość: OBSERWATOR Zgadzam się ale mam lepsze hasło ..... IP: *.toya.net.pl 26.08.05, 14:57
      i bardziej na czasie: GŁUPOTA TO GRZECH !!!!!!!!!!!!!! W kraju gdzie poparcie ma taki Lepper to chyba tak powinno sie pisac na ulotkach. Albo tak: NIEPOSYŁANIE DZIECI DO SZKÓŁ TO GRZECH ..... pozdrówko
    • Gość: Mitex Re: Jazda na gapę to grzech IP: *.aster.pl 04.09.05, 13:34
      Moje drogi! Cel ulotki "Jazda na gapę to grzech" to nie pycha. Cel to jest,
      żebyśmy rozumieli, że wszyscy jesteśmy grzesznikami. Nie musimy obrabować
      banku, żebyśmy zostali grzesznikami - już jesteśmy! Jezus umarł na krzyżu za
      grzeszników! Nie umarł za sprawiediwych! Ten, który jest zdrowy nie potrzebuje
      lakarza, tylko ten, który jest chory! Kto w małym niesprawiedliwy (jadzić na
      gapę) , i w wielkim jest niesprawiedliwy.
      Ten,który jedzi na gapę pokazuje jaki charakter ma - zły, grzeszny,
      niesprawiedliwy, itd.
      Dopóki tacy ludzi usprawiedliwy się nie będą szukali zbawienia w Jezusie
      Chrystusie!

Michał Riggs

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka