Gość: POP IP: *.gr.com.pl 23.12.04, 18:17 połowa polaków, w tym i ja, nie zna tego po Polsku a wy tu zapodajecie takie teksty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taf Re: Cicha noc - Angielski IP: *.gl.digi.pl 23.12.04, 21:07 popieram :):) i zycze wesolych swiat ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: Cicha noc - Angielski IP: *.client.comcast.net 24.12.04, 18:55 Tutaj mozna posluchac 30 sek Silent Night: www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000024Q6/qid=1103910453/sr=8-2/ref=sr_8_xs_ap_i2_xgl15/104-7530668-9709500?v=glance&s=classical&n=507846 At angielski tekst: Silent night Holy night All is calm all is bright 'Round yon virgin Mother and Child Holy infant so tender and mild Sleep in heavenly peace Sleep in heavenly peace Silent night, holy night, Shepherds quake at the sight. Glories stream from heaven afar, Heav'nly hosts sing Alleluia; Christ the Savior is born; Christ the Savior is born. Silent night, holy night, Son of God, love's pure light. Radiant beams from Thy holy face, With the dawn of redeeming grace, Jesus, Lord, at Thy birth; Jesus, Lord, at Thy birth. Original German Lyrics: Stille Nacht, heilige Nacht! Alles schläft, einsam wacht Nur das traute heilige Paar. Holder Knab´ im lockigen Haar, Schlaf in himmlischer Ruh', Schlaf in himmlischer Ruh' Stille Nacht, heilige Nacht, Hirten erst kundgemacht Durch der Engel Hallelujah, Tönt es laut von fern und nah, Christ, der Retter ist da, Christ, der Retter ist da! Stille Nacht, heilige Nacht, Gottes Sohn, o wie lacht Lieb' aus Deinem göttlichen Mund, Da uns schlägt die rettende Stund', Christ, in Deiner Geburt, Christ, in Deiner Geburt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cicha noc - po polsku. IP: 62.233.167.* 01.12.05, 09:35 Nie za bardzo rozumię....Przecież to najstarsza kolęda, jaką pamiętam z lat jeszcze dziecinnych. Śpiewana zawsze w domu, po wigilii i w kościele. Ty należysz nie do połowy Polaków, ale do 1%, tych co nie znają jej... Lepiej nie pisać o połowie, zaliczasz się po prostu do tych, którzy wogóle nie znają polskich kolęd. A co wiesz o pastorałakach....???? To już pewnie "czarna magia" dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cicha noc - po polsku. IP: 62.233.167.* 01.12.05, 09:42 Mam propozycję, kup sobie pierwszą lepsza płytę w EMPiKu pod nazwą "Polskie kolędy". Tam sa wszystkie i PO POLSKU. Może dotrze Do Ciebie, że ją znasz i słyszałeś nie raz...Trzeba umieć "Słuchać", nic więcej... Kup i kolęduj...Pod choinką:) Życzę Ci tego, Ty "druga połowo Polaków...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Cicha noc - Angielski IP: 192.216.142.* 06.12.05, 17:55 Powinienes sie wiec wstydzic ze nie znasz tak pieknej koledy w swoim ojczystym jezyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancyk Re: Cicha noc - Angielski IP: 82.160.122.* 07.12.05, 12:31 Jedna z najpiękniejszych i najstarszych kolęd - znana mi najlepiej z polskich kolęd, ale najlepiej mi sie spiewa niestety po angielsku :-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Cicha noc - Angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:30 zgadzam się, jak ktoś może nie znać tej kolędy, to najpiękniejsza kolęda świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimol Re: Cicha noc - Angielski IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 24.12.05, 04:18 Zgaddzam sie, ze "Cicha noc" jest badzo piekna koleda, i zawsze myslalam, ze ja znaja wszyscy a nie tylko polowa Polakow. Czego polowa Polakow jednak nie wie, to to ze "Cicha Noc" byla napisanana oryginalnie w jezyku niemieckim, a pochodzi z Austrii. W jakims kosciolku myszka przegryzla cos w organach i bardzo szybko trzeba bylo wymyslic kolede na pasterke, i taak oto powstaly piekne slowa, i melodia, ktora bardzo latwo zagrac na gitarze, bo na ten wlasnie instrument zoztala skomponowana. Jesli sie gdzies pomylilam, to niech mnie ktos poprawi. Wesolych swiat, i koledujcie do utraty glosow. Odpowiedz Link Zgłoś