Dodaj do ulubionych

Wólczańska-Pabianicka

IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.09.05, 17:10
Czy ktoś wie w jakim celu jadąc Wólczańska i dojeżdzając do pabianickiej,
zmieniono Prawy pas ruchu jedynie dal skrecających w prawo na pas na wprost+w
prawo? a lewy z na wprost+w lewo na tylko w lewo????? przecież teraz tam
powstaja olbrzymie korki zero płynnosci ruchu, praktycznie nie można skrecić
w Pbabianica w prawo na zieloniej strzałce mimo żem jest tan nawe pas dla
wąłczających sie do ruchu. A lewy pas stoi pusty!!! no krew mnie zalewa na ta
głupotę!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bart Re: Wólczańska-Pabianicka IP: *.mnc.pl 02.09.05, 17:17
      Było o tym w EI
      • Gość: manek Re: Wólczańska-Pabianicka IP: *.toya.net.pl 05.09.05, 14:56
        Oj to musiałem przegapić info w EI
      • sluzbowo Re: Wólczańska-Pabianicka 05.09.05, 21:10
        Zapodaj jakieś info, pls. Nie czytuję EI, a dzisiaj również zaobserwowałem to,
        co kol. manek
      • Gość: manek To co z tym skrzyzowaniem? IP: *.toya.net.pl 05.09.05, 22:05
        Nie czytuje EI wiec nie mam pojecia co tam napisali o tej glupiej modernizacji,
        moze bys coś wyjaśnił?
        • camelot Re: To co z tym skrzyzowaniem? 05.09.05, 22:22
          Niezaleznie gdzie to było ta zmiana pasów jest wyjątkowo głupia i bezmyślna,
          widać że zrobiona zza biurek urzędasów. W obserwacji ruchu mozna było
          stwierdzić że ok. 50% samochodów skręcało w prawo w Pabianicką, 40% jechało na
          wprost w Bednarską a tylko 10% lub mniej jechało w lewo. I po tej zmianie
          zrobiono, że 10% ma swój pas a 90% ma też swój pas z czego 50% nie może skręcić
          w prawo na zielonej strzałce. Głupie urzędnicze myślenie wylazło. Powiem dalej
          będą się upierać że tylko oni mają rację i są nie omylni. A kierowcy bedą stali
          w olbrzymich korkach.
          • Gość: Ja Re: To co z tym skrzyzowaniem? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.05, 22:24
            Zobaczymy. Obywatelską, choć pewnie z ciężkim sercem poprawili. Może nie
            najlepiej, ale zawsze.
            • camelot Re: To co z tym skrzyzowaniem? 05.09.05, 22:27
              Nie wiem o co chodzi z tą Obywatelską. Ale jak za poprawę uważasz pozostawienie
              przystanku MPK na prawym pasie tak że kierowcy muszą skręcać w prawo łamiąc
              przepisy ruchu drogowego ze środkowego pasa to rzeczywiście jest sukces.
              • Gość: Ja Re: To co z tym skrzyzowaniem? IP: 81.168.184.* 06.09.05, 21:29
                Po remoncie skrzyżowania Włókniarzy i Obywatelskiej zrobiono w kierunku
                Retkinii po jednym pasie w lewo, na wprost i w prawo. Korki sięgały al.
                Politechniki. Sprawę troszkę poprawiono i teraz jest lewoskręt, prosto i
                prosto+w prawo. Korki zniknęły.
                A przystanek autobusowy był w tym miejscu zawsze i jeśli już, to pas dla
                samochodów wpakowano na przystanek. Z resztą nic się nikomu nie stanie, jak
                zdejmie nogę z gazu i 15 sek. postoi za autobusem. Tak sie organizuje ruch na
                całym świecie. Często wręcz zwęża się jezdnię w miejscu przystanku, aby
                uniemożliwić wyminięcie autobusu/tramwaju stojącego na przystanku.
          • ukalo Re: To co z tym skrzyzowaniem? 06.09.05, 07:35
            Wydaje mi się, że ta zmiana wynika z nowych przepisów - że przy przekraczaniu
            ulicy szerokiej jak np. Pabianicka musi być wydzielony lewoskręt (gdzieś tu to
            wyczytałem).
            Tyle, że akurat tam dużo lepiej w tej sytuacji chyba sprawdziłby się zakaz
            skrętu, niż pas blokujący ruch.
            • Gość: manek Re: To co z tym skrzyzowaniem? IP: *.toya.net.pl 06.09.05, 12:49
              Z tyl lewoskrętem przy przekraczaniu szerokiej ulicy to chyba zmyłka bo jadąc
              Pabianicką od placu Niepodległości mozna skręcić z lewego pasa w Bednarską lub
              z tego samego pasa pojechac na wprost. Wiec jak to jest na Pabianickiej można a
              na Wólczańskiej nie?
              • ukalo Re: To co z tym skrzyzowaniem? 06.09.05, 13:13
                Gość portalu: manek napisał(a):

> Wiec jak to jest na Pabianickiej można a
                >
                > na Wólczańskiej nie?

Może zapomnieli? Lepiej nie przypominać ;)
            • Gość: Krzychu Re: To co z tym skrzyzowaniem? IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 06.09.05, 13:41
              Ale to chyba dotyczy tylko nowych lub remontowanych skrzyżowań?
              W Piotrkowie skrżyżowań na 2-pasmówkach z sygnalizacją świetlną jest 7. Na
              prawie wszystkich są wydzielone lewoskręty, oprócz jednego - skrzyżowanie al.
              Kopernika z al. 3. Maja. Na południowej jezdni są 3 pasy: 1. w prawo i prosto,
              2. prosto i 3. - wydzielony lewoskręt, a na jezdni północnej też 3 pasy, ale
              inaczej oznakowane: 1. wydzielony prawoskręt, 2. prosto i 3. prosto i w lewo.
            • Gość: barnaba Re: To co z tym skrzyzowaniem? IP: *.lodz.msk.pl 06.09.05, 14:54
              > Wydaje mi się, że ta zmiana wynika z nowych przepisów - że przy przekraczaniu
              > ulicy szerokiej jak np. Pabianicka musi być wydzielony lewoskręt (gdzieś tu
              > to wyczytałem).

Jeśli to prawda, to kolejny dowód na to, że gdyby głupota miała skrzydła to w
              urzędach Rzeczypospolitej fruwałyby pterodaktyle.
              • ukalo Re: To co z tym skrzyzowaniem? 06.09.05, 15:54
                Nie wiem czy to prawda. Wyczytałem to tu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=27492678&a=27574431
                • Gość: manek Czyli jest tam babol IP: *.toya.net.pl 06.09.05, 16:12
                  cytuje komentarz z nowych przepisów:
                  "odpowiedz jest bardzo prosta. wg przepisów uni europejskiej, jesli samochod
                  skreca w lewo i przecina przeciwny poas ruchu, a scislej min dwa pasy ruchu w
                  przeciwnym kierunku, to musi miec do tego wyznaczony specjalny lewqoskret.
                  innymi slowy, na wszystkich droga o przynajmniej dwoch pasach w jednym kierunku
                  musza byc wydzielane lewoskrety. jak widac, jest ich coraz wiecej niestety.."
                  teraz tak jedziemy sobie Wólczńska i skrecamy w lewo ... ile przecinamy pasów
                  ruchu ulicy Bednarskiej? 1 słownie jeden to po cholerę ten lewoskręt osobny???
                  komu to mozna zgłosić w naszych cudwonych władzach??
                  • camelot Re: Czyli jest tam babol 06.09.05, 19:53
                    Te pterodaktyle to są w ZDiT. Dlaczego nie ma lewoskrętów na Politechniki i
                    Radwańskiej???? Dlaczego nie ma lewoskrętów Pabianicka - Prądzyńskiego -
                    Łukowa?????dlaczego nie ma lewoskrętów prawie na całej długości Kościuszki i
                    Zachodniej?????? itd itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka