Dodaj do ulubionych

Sklep dla leworęcznych

13.09.05, 13:52
Czy jest taki sklep w Łodzi lub jej okolicach?
Obserwuj wątek
    • Gość: dziad_nieborak Jeszcze by tego brakowało!!!!! IP: *.ci.nsw / 217.153.83.* 13.09.05, 14:01
      Boze chron Polske!!!
      Dzierżboryzacja!!!
    • cassani na pewno jest 13.09.05, 14:23
      w końcu Łódź jest lewicowa
    • brite Re: Sklep dla leworęcznych 13.09.05, 14:46
      Tzn jak, zawiasy drzwi, balustrady, kontuar mają być po lewej stronie? Z
      kubkami/łyżkami/rękawiczkami/koszami na śmieci dla leworęcznych?

Sam jestem leworęczny od ponad ćwierćwiecza i jedyne co bym zmienił to zwyczaj
      pisania od lewej do prawej na odwrotny - zawsze rozmazywałem atrament sunąc za
      długopisem palcami dłoni.
      • rysa9 Do brite 13.09.05, 15:35
        Są takie specjalne zeszyty dla leworęcznych z ukośną liniaturą. Spróbuj :-)
      • aric Re: Sklep dla leworęcznych 13.09.05, 15:45
        hehe, a wiesz, ze rocznie umiera na świecie ok 3000 leworecznych ludzi w
        wypadkach spowodownych przez maszyny skonstruowane dla praworęcznych???

ja bym zmienił, bo maja żona juz kilka razy padła ofiarą takich cholernych
        ustrojstw co się ich nie da uzywać przez leworęcznych.
        • Gość: Suzin Re: Sklep dla leworęcznych IP: 195.69.82.* 13.09.05, 20:47
          Moj sasiad prawie udlawil sie kiedys kubkiem - czemu nie ma kubkow dla
          leworecznych z uchwytem z drugiej strony? Kuzyn natomiast zostal uduszony
          podczas gry na gitarze (dla praworecznych oczywiscie)
      • joe_anna Re: Sklep dla leworęcznych 14.09.05, 11:06
        brite napisał:
        > Sam jestem leworęczny od ponad ćwierćwiecza i jedyne co bym zmienił to zwyczaj
        > pisania od lewej do prawej na odwrotny

hehe, są tacy co piszą od prawej do lewej, ale z tego co wiem to ich raczej w
        Łodzi nie lubią ;) - chociaż teraz modne festiwale dialogu....

pzdr
        Joanna
      • Gość: Michał M. Re: Sklep dla leworęcznych IP: *.lodz.msk.pl 14.09.05, 11:32
        A wiecie, że klamka z lewej strony auta jest zwykle inna niż z prawej? To
        oznacza konieczność stworzenia 2 linii produkcyjnych (lustrzanie odbitych) dla
        klamek. Potem sie dziwimy, że blachosmrody są takie drogie :)

Ale miałem sen! Byłem w Wielkiej Brytanii (w realu nigdy nie byłem). Kierowca w
        samochodzie siedział po prawej stronie! Liczniki prędkości wyskalowane były w
        milach na godzinę. Już byłem gotów pomyśleć, że to super realistyczny sen...
        Nie! Ruch był jednak prawostronny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka