Dodaj do ulubionych

Do Warszawy dotarł wyremontowany EN dla SKM

IP: *.toya.net.pl 23.09.05, 10:48
Jestem pod wrażeniem jak zmodernizowali poczciwą łajkę czyli EN57 dla SKM
Wa-wa. Koszt naprawy to podobno 8 mln. Tak się zastanawiam czy zamiast
kupować szynobus za 12 baniek nie lepiej wyremontować tak naszych EN-ek

www.eae.kmicica.com/Halny/
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukasz Re: Do Warszawy dotarł wyremontowany EN dla SKM IP: *.toya.net.pl 23.09.05, 10:54
      E czy coś Ci się nie pomieszało?? To jest na pewno EN57 ??? Bo troche niezbyt
      mi się to widzi.
      • ukalo Re: Do Warszawy dotarł wyremontowany EN dla SKM 23.09.05, 10:56
        To jest (w pewnym sensie) EN 57.
        Tyle że z oryginału niewiele pozostało.
        • Gość: Ja Re: Do Warszawy dotarł wyremontowany EN dla SKM IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.09.05, 12:39
          Co sie zaś tyczy opłacalności, to bardzo wiele zależy od tego o ile poprawił
          się komfort jazdy w takim pojeździe. Bo trzeba przyznać, że EN57 jest wyjątkowo
          siermiężną i nieciekawą dla pasażera jednostką (hałas, fatalne zawieszenie,
          które buja i rzuca na boki).
          Na pewno natomiast zamiast jednego pociągu, który będzie można postawić na
          peronie, poświęcić, pochwalić się nim i tyle bardziej opłacałoby się zakupić za
          te pieniądze kilka(naście) jednostek (patrz pokrewny wątek "Jak wydać 12
          mln..."). Jeśli byłyby to nawet szynosbusy spalinowe - też nic nie szkodzi. W
          sam raz, aby rozruszać trasę Łódź (podkreślam: ŁÓDŹ) - Skarżysko Kamienna.
        • sluzbowo Re: Do Warszawy dotarł wyremontowany EN dla SKM 23.09.05, 16:02
          ukalo napisał:

> To jest (w pewnym sensie) EN 57.
          > Tyle że z oryginału niewiele pozostało.

Z oryginału pozostała koncepcja :-) Trzy człony w uładzie r+s+r, rama (zdaje
          się) jest stara, silniki te same - zresztą więcej można dowiedzieć się na pmk.
          I jeszcze jedno - to już nie jest EN57 tylko 14WE.
    • Gość: belyall Re: Do Warszawy dotarł wyremontowany EN dla SKM IP: *.toya.net.pl 23.09.05, 15:22
      Ma jakieś kiepskie proporcje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka