superkulfon Re: Czy wy nie macie za grosz rozumu... 26.09.05, 13:59 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2935960.html to kur... nawet nie jest smieszne. Gdzie lezy ten sieradz? Za minskiem kolo bialorusi! Wam sie powinno zabronic glosowac... Odpowiedz Link Zgłoś
esie Łódź dała głos :) 26.09.05, 14:05 Coś za bardzo zajmujecie się rywalizacją ze Stolycą, a nie tym co się dzieje w województwie :( Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Ot efekty, gdy łódź "rządzi" ;-) 26.09.05, 14:20 No macie co chcieliście !!! Teraz pitolicie, trzeba nie tylko mówić, że województwo łódzkie, ale trzeba pamiętać o takiej gminie goszczanów, gdzie samoobrona ma 50 % poparcia. Co do Sieradza jako miasta, to Samoobrona na 12 % poparcia W łódzkim okręgu wyborczym masz takie poparcie dla Samoobrony: Brzeziny, gm. 32.42 % Brzeziny, m. 12.71 % Dmosin, gm. 36.36 % Jeżów, gm. 29.16 % Rogów, gm. 21.73 % Więc gościu pilnuj swojej miedzy i wara od Sieradza, jak łodzi nie ma w Sieradzu, przez 4 lata, to niech tak będzie dalej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Sie glosuje, sie ma... 26.09.05, 15:19 wyniki z powiatu sieradz. Nie ma co tu wyjezdzac z brzezinami jak sie na takich glabow glosuje... To nie sa jakies anonimowe glosy tylko preferencje wyborcze powiatu sieradz. www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/101400.htm I nikt tu zalow nie wylewa. przeraza mnie tylko ze mentalnosc niektorych mieszkancow w polsce jest na poziomie bialoruskiego spoleczenstwa. Co 4 wyborca z okregu sieradzkiego oddal glos na partie ktorej lider ma duze problemy z prawem i gada od rzeczy. Wielki wstyd i zero usprawiedliwienia. Jak by nie reszta polakow to za 10 lat byscie w sieradzu nawet margaryne na kartki mieli a w TV jeden kanal z przewodniczacym lepperem i telewizje trwam wiec cieszcie sie ze reszta polski niweluje wasza glupote wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
esie Re: Sie glosuje, sie ma... 26.09.05, 15:22 Zdaje się, że mylisz przyczyny ze skutkami :( Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: Sie glosuje, sie ma... 26.09.05, 15:40 przyczyny ze skutkami!? To chyba wy nie wiecie do czego moze doprowadzic oddanie rzadow panstwa w rece podejzanych typow po ktorych na odleglosc czuc prywmitywizmem i cwaniactwem. Powinno was sie wydzielic z polski i pozwolic rzadzic waszym wybrancom a za 4 lata przed nastepnymi wyborami pokazac sieradz i okolice jako przyklad co sie moze stac gdy obywatele nie dorosli do demokracji i rzady nad swoim krajem chca oddac podejzanym typom Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Sie glosuje, sie ma Millera 26.09.05, 15:46 4 lata temu Miller dostał w Łódzi 137097 (45% poparcia), pewnie to miałeś na myśli pisząc sie głosuje sie ma ... wybory.pkw.gov.pl/100000/SSSS09/106100/sjg2_k7p.html Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon ha ha ha wyborcy peczaka sie odezwali..... 26.09.05, 15:55 www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/293.htm Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: ha ha ha wyborcy peczaka sie odezwali..... 26.09.05, 17:49 superkulfon napisał: > www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/293.htm SBI - co tam będzisz pisał z pustakiem łódzkim, szkoda, że nie wiemy czy jeździ przez Sieradz, to by się go zawróciło w buraczej ziemi w kierunku Mińska ;-) Przez takich ciołków mamy takie pseudo województwo, że oni myślą, że to województwo kończy się w granicach administracyjnych wsi łódź vel mińsk ;-) A co za tymi granicami, to już zagranica, a nie województwo łódzkie ;-) I jeszcze raz na cześć Pavulonu, Millera, ślepych gliniarzy, doktor Potasik - niech żyje nam "stolica" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: ha ha ha wyborcy peczaka sie odezwali..... 26.09.05, 17:52 Jeśli ty wymądrzasz się dlatego, że Samoobrona dostała 21% głosów to postaraj się skomentować tamten fakt 45% na Millera w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Miller = Łódź 26.09.05, 21:36 SBI ;-) U nas SLD też się ładnie reprezentowało 4 lata temu ;-) zresztą teraz też 20 % poparcia w Sieradzu ! Choć Millera nie da się darować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Miller = Łódź 26.09.05, 21:49 Nie chodzi mi o to kto kogo popiera bo to zawsze jest indywidualny wybór. Ale jeżeli ktoś wywala na nas kubeł pomyj z powodu takiego a nie innego wyniku głosowania, to chciałbym aby się również ustosunkował do wyników jeszcze bardziej "monotematycznych" w swoim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
sbi A w ogóle to jakos monotematycznie sie porobiło :( 26.09.05, 21:53 Idę pgrzebać w książkach może sie dowiem kto to był mistrz Mirusimski :) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: A w ogóle to jakos monotematycznie sie porobi 26.09.05, 22:00 No trochę takie czasy ;-) Z drugiej strony już sporo o Sieradzu było ? to i ludziom koncepcji brak ? No ja siedze cały czas przy kompi i zapitalam z robótką, więc jakoś mi to nie przeszkadza, że dość monotematycznie ;-) Ta monotematyczność i tak ciekawsza jest od pustki i zupełnych nudów na forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gmh Re: Miller, Łódź 26.09.05, 22:18 tylko, ze ty mówisz o przeszłości. Łódź juz dawno odcięła sie od czerwonej przeszłości. Prezydentem jest przedstawiciel prawicy, który wygrał z kandydatem SLD. Czerwona Łodź to już niechlubna przeszłość. Nie od razu Kraków zbudowano ale ostatanie 2 wybory w Łodzi pokazują, ze świadomość się zmienia. A my tu mówimy o teraźniejszości, o tym, ze częsć ziemii sierdzkiej jest teraz pośmiewiskiem w Polsce. Nie ma wytłumaczenia! bo daleko wam do takiej biedy jak w "środkowopomorskim" czy na ścianie wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Miller, Łódź 26.09.05, 23:03 gmh napisał: > tylko, ze ty mówisz o przeszłości. > Łódź juz dawno odcięła sie od czerwonej przeszłości. Prezydentem jest > przedstawiciel prawicy, który wygrał z kandydatem SLD. Czerwona Łodź to już > niechlubna przeszłość. Nie od razu Kraków zbudowano ale ostatanie 2 wybory w > Łodzi pokazują, ze świadomość się zmienia. O bogowie, jaka ta łódź jest dzielna i śwaitła, od dwu wyborów (6 lat) nie jest czerwona ;-) czyli przy zapleczu w postaci Uniwersytetów, Akademii, Urzędów Psństwowych, Teatrów, Filharmonii, Muzeów, Bibliotek, Telewizji, Radia i Bóg wie czego jeszcze - ta genialna zmiana zajęła łodzi i światłym łodzianom jakieś 7 lat !!! SUKCES !!! Ludzie trzymajcie mnie jaki wielki sukces osiągnęła ta łódź w światłości ;-) W między czasie obdarowała nas Millerem, Pavulonem i paroma innymi genialnymi wynalazkami. W tych kategoriach jak długo do tej światłości ma dochodzić ... Goszczanów ;-) pewnie 700 lat, jeśli człowieku nie zdajesz sobie z tego sprawy to jest mi żal Twoje światłości obywatelskiej, bo to jest dopiero ciemnota i głupota pisać takie tezy !! > > A my tu mówimy o teraźniejszości, o tym, ze częsć ziemii sierdzkiej jest teraz > pośmiewiskiem w Polsce. Z tego co wiem, to pośmiewiskiem jest województwo łódzie ;-) ze stolicą w łodzi ;-) Co tam taki Sieradz, Piotrków, Łowicz, Łęczyca .... o nich tzw. Polska nic nie wie ;-) Więc mnie to ... lata i powiewa ;-) Część ziemi sieradzkiej ? Czy część województwa łódzkiego, a właściwie całe województwo łódzkie ;-) > Nie ma wytłumaczenia! bo daleko wam do takiej biedy jak > w "środkowopomorskim" czy na ścianie wschodniej. Oj się znalazł znawca ;-) A byłeś kiedyś w Klonowej, Goszczanowie ... ? tak się składa, że dość dobrze znam tereny prawie całego wybrzeża i na terenie swoim znam te wioski koło Klonowej, Goszczanowa itp. Powiem jedno - wielkiej różnicy nie ma ;-( Co do ściany wschodniej to nie wiem, bo nie znam i nie byłem . Zanim coś napiszesz, to spróbuj to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Miller, Łódź 27.09.05, 14:59 > tylko, ze ty mówisz o przeszłości. > Łódź juz dawno odcięła sie od czerwonej przeszłości. Prezydentem jest > przedstawiciel prawicy, który wygrał z kandydatem SLD. Czerwona Łodź to już > niechlubna przeszłość. Nie od razu Kraków zbudowano ale ostatanie 2 wybory w > Łodzi pokazują, ze świadomość się zmienia. Nie tak do końca. W wyborach samorządowych 2002 wygrało SLD (34% głosów 21/43 mandaty). Kropiwnicki został prezydentem dopiero w drugiej turze pokonując kandydata SLD 57%/43%. Dopiero w tegorocznych wyborach tendencje się zmieniły, podobnie jak w całym kraju. Aby było jasne nie uważam określenia Czerwona Łódź za coś pejoratywnego, po prostu takie są preferencje wyborców. To samo dotyczy Samoobrony, może mi się nie podobać, że inni na nią głosują, ale to nie jest wina Samobrony a raczej innych parti które nie potrafią przedstawić żadnej rozsądnej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Miller, Łódź 27.09.05, 15:45 "...Aby było jasne nie uważam określenia Czerwona Łódź za coś pejoratywnego, po prostu takie są preferencje wyborców. To samo dotyczy Samoobrony, może mi się nie podobać, że inni na nią głosują, ale to nie jest wina Samobrony a raczej innych parti które nie potrafią przedstawić żadnej rozsądnej alternatywy." I tak wlasnie jest. Wyborcy to nie papugi czy kameleony. Maja wlasne doswiadczenia i to sa pobudki oddania glosu na ta czy inna partie. Wybor nalezy uszanowac, a nie w sposob chamski udzielac pouczac. Mozna zapytac dlaczego maja takie preferencje? Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon To jest wina wyborcow. 29.09.05, 13:46 O jakiej alternatywie ty mowisz? Wojewodztwo lodzkie jest najgorzej zarzadzanym wojewodztwem w Polsce albo jednym z najgorzej zarzadzanych. Od trzech lat rzadza nimi radni wybrani w wyborach samorzadowych. Tu masz liste: www.lodzkie.pl/lodzkie/um/sejmik/radni/index.html I co widac? W wojewodztwie lodzkim wiekszosc to samoobrona LPR i PSL oraz SLD. To oni sa winni temu ze tu sie nic nie robi. Robia tylko przekrety i blokuja rzeczy za ktore nie dostana w lape. Co robi wyborca z okregu sieradzkiego. Ponownie glosuje na partie ktora ma najwiecej radnych w najgorszym sejmiku w Polsce czyli samoobrone. Wam jest potrzebna samoobrona ale przed wasza glupota wyborcza. Chcecie miec lepiej zarzadzany region, checie by wasz sieradz byl lepszy to glosujcie na madrzejszych ludzi. Prawda boli bo w okregu sieradzkim glosuje sie nie na ludzi madrych ale tych co poobiecuja gruszki na wierzbie i wisniewskiego przywioza. zawsze potem mozna przeciez zwalic ze wszystkienu winna Lodz... Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak To jest wina wszystkich - w tym Twoja ! 29.09.05, 14:05 superkulfon napisał: > O jakiej alternatywie ty mowisz? Wojewodztwo lodzkie jest najgorzej zarzadzanym > > wojewodztwem w Polsce albo jednym z najgorzej zarzadzanych. Od trzech lat > rzadza nimi radni wybrani w wyborach samorzadowych. > Tu masz liste: > www.lodzkie.pl/lodzkie/um/sejmik/radni/index.html > I co widac? W wojewodztwie lodzkim wiekszosc to samoobrona LPR i PSL oraz SLD. > To oni sa winni temu ze tu sie nic nie robi. Robia tylko przekrety i blokuja > rzeczy za ktore nie dostana w lape. Co robi wyborca z okregu sieradzkiego. > Ponownie glosuje na partie ktora ma najwiecej radnych w najgorszym sejmiku w > Polsce czyli samoobrone. Wam jest potrzebna samoobrona ale przed wasza glupota > wyborcza. Chcecie miec lepiej zarzadzany region, checie by wasz sieradz byl > lepszy to glosujcie na madrzejszych ludzi. Prawda boli bo w okregu sieradzkim > glosuje sie nie na ludzi madrych ale tych co poobiecuja gruszki na wierzbie i > wisniewskiego przywioza. zawsze potem mozna przeciez zwalic ze wszystkienu > winna Lodz... Widze, że jesteś jak wesz. Już Ci to tłumaczyłem i wyjaśniałem na łódzki forum, wiesz gdzie, jeśli to do Ciebie nie dociera, to trudno. Masz tu link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=29566386&a=29640771 cały tekst w dwu postach. Jest to moim zdaniem dość obiektywny obraz sytuacji i może czas, abyś to zrozumiał i przestał siać zamęt i ksenofobię łódzką, która nikomu i niczemu nie służy ! Jak coś nie tak, to zawsze najlepiej zwalić na wyborcę ;-) eh człowieku trochę pragmatyzmu by się przydało, a nie ciężkiej filozofii spychologicznej, którą prezentujesz. Już nie chce mi się poraz setny wypisywać genialnych poczynań łodzi jako miasta w ostatnich 10 latach, które to poczynania odbiły się szerokim echem w Polsce, jasno plasując to miasto tam gdzie się znajduje ! Parafrazując stwierdznie: mamy władze, na jakie sobie społeczeństwo zasłużyło, w tym przypadku rónie dobrze można powiedzieć: Województwo ma takie władze na jakie sobie zasłużyło. Tworzysz błędne koło, i sam się w tym zapętliłeś, może czas przykąć do swojej teorii jakieś dodatkowe zmienne, aby zamiast błędnego koło powstała krzywa rosnąca ? Przy okazji kolejny mój post o tym gdzie łodzi bliżej i szybciej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=29644370&a=29680638 Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: To jest wina wyborcow. 29.09.05, 14:11 Nie pisalem o alternatywie, tylko pytalem: dlaczego maja takie preferencje? (tzn. SO, Sld) i czy wiesz cos na ten temat. Wykluczajac falszowanie czy przekupywanie wyborcow wydaje mi sie, ze: - tu przewaza element chlopski. Z zasady zachowawczy, nie lubiacy rewolucyjnych zmian, widzacy w ofertach innych parti malo zysku dla siebie. Nikt w Polsce dotad nie mial i nie ma koncepcji co z tym i podobnymi rejonami zrobic. Nie ma tez sladu zainteresowan PO i PiS tym problemem w ich programach. Jesliby takowe byly i pozytywne, zmieniloby sie i nastawienie wyborcow, przypuszczam. A tak glosuja na tego, co populistyznie cos im przyrzeka, straszac przy tym konsekwencjami rzadow innych parti. Problem z czasem bedzie jeszcze wiekszy, gdy trzeba bedzie wypelniac zobowiazania co do drastycznego spadku zatrudnienia w rolnictwie (8-10%) Cyrk zaprogramowany. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: To jest wina wyborcow. 29.09.05, 15:25 problem w tym ze wyborcy z okregu sieradz nie potrafia rozliczyc ludzi na ktorych zaglosowali. W sejmiku na 36 poslow zasiada 8 SLD i 8 Samoobrony. I sejmik dzieki temu jest beznadziejny. Poki mieszkncy sieradza nie beda rozliczac swoich radnych i poslow to o czym mowa?! Rozumiem, byliscie sfrustrowani i wybraliscie samoobrone. Ok. Ale czemu gdy sie okazalo na poziomie samorzadu terytorialnego ze ta samoobrona jest jescze gorsza niz sld to znowu ja wybieracie. Poki tak bedzie to nie ma wogole co mowic o poprawie czy jakis programach.... W miescie sieradz 32% glosow to samoobrona i SLD. Wraz z PSL mogliby zrobic koalicje rzadzaca czyli przez nastepne 4 lata byscie znowu mieli to co bylo! Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Super kulfon - pierdol... jak potłuczony 29.09.05, 17:38 ( na wstępie przepraszam wszytskich za tytuł postu, ale już z tym kulfonem nie mogę wyrobić !!!) superkulfon napisał: > W miescie > sieradz 32% glosow to samoobrona i SLD. Wraz z PSL mogliby zrobic koalicje > rzadzaca czyli przez nastepne 4 lata byscie znowu mieli to co bylo! Kulfon - czytaj uważnie !!! Już na tym forum pisałem jakie są dokładne wyniki w Sieradz miasto !!! Wystarczyło przeczytać te posty ! jakie 32 % Samoobrona !!! Czy ty masz pojęcie co piszesz i co mówisz, już w którymś poście wyjaśniałem ci sprawę, ale normalnie jak do głuchego. TU WYNIKI Z SIERADZA MIASTO !!! Zobacz i przestań pierdo.... głupoty bo naprawdę zaczyna mnie to wkurzać !!!! wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/101401.htm Idź przeczytaj i mam nadziję, że coś z tego zrozumiesz !! Jak zrozumiesz i coś do Ciebie dotrze to ... się odezwij, jeśli nic nie dotrze to ... już lepiej nie pisz ! Nie twierdze, że te wyniki są genialne, ale zapewne znacznie różnią się od Twoich wyników. Jeśli poszukasz co to jest okręg wyborczy i jak wyglada i dowiesz się co to jest powiat, to może coś zacznie ci światać w głowie. Polecam troszkę wysiłku w zbieraniu informacji i wiedzy na temat, na który się wypowiadasz. A jak sobie już te wszytskie dane poukładasz w głowie, to liczę na odszczekanie tych kalumni pod adresem Sieradza tak na tym forum - jak i na łódzkim ! Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: Super kulfon - pierdol... jak potłuczony 03.10.05, 14:31 20% SLD + 12% samoobrony daje 32%. A wiec jak napisalem co trzeci wyborca w sieradzu zaglosowal na SLD albo samoobrone. Gdyby doliczyc glosy PSL to mielibyscie koalicje rzadzaca miastem. Wspaniala koalicje... Ja rozumiem ze w sieradzu nie macie pojecia po co sie chodzi na wybory i co sie dzieje jak wybierzecie ludzi z samoobrony. Ale ze z matematyka u was tak ciezko.... Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Super kulfon - pierdol... jak potłuczony 03.10.05, 16:33 superkulfon napisał: > 20% SLD + 12% samoobrony daje 32%. A wiec jak napisalem co trzeci wyborca w > sieradzu zaglosowal na SLD albo samoobrone. Gdyby doliczyc glosy PSL to > mielibyscie koalicje rzadzaca miastem. Wspaniala koalicje... Ja rozumiem ze w > sieradzu nie macie pojecia po co sie chodzi na wybory i co sie dzieje jak > wybierzecie ludzi z samoobrony. Ale ze z matematyka u was tak ciezko.... no cóż wielce oświecona łódź jako miasto w podobnych relacjach ma odpowiednio: 7,57% Samoobrona + 14,59 % SLD = 22,47% A teraz inne porównanie popierających sammobronę Łódź = 20 079 osób / Sieradz = 3 112 osób Popierających SLD Łódź = 38 699 osób / Siereadz = 1 836 osób Pytanie gdzie jest więcej zwolenników Samoobrony i SLD w Sieradzu czy w Łodzi ? jak dla mnie to większy ciemnogród jest w Łodzi, bo tam jest zdecydowanie więcej fanów Sammobrony i SLD (ponad 58 000) w tym buracznym Sieradzu jest ich niespełna 5 000 ! I kto ma większy problem ? Więcej jest w Łodzi zwolenników SLD i Samoobrony, niż w Sieradzu mieszkańców ;-) A statystyki ? No cóż przeważnie trzeba je różnorodnie interpretować ! Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: Super kulfon - pierdol... jak potłuczony 04.10.05, 11:32 no cóż wielce oświecona łódź jako miasto w podobnych relacjach ma odpowiednio: > 7,57% Samoobrona + 14,59 % SLD = 22,47% > 32% to o okolo 50% zwolennikow wiecej niz 22%. Podstawy matematyki.... Doluzmy jeszzce LPR i PSL i roznica bedzie jeszcze wieksza. A teraz inne porównanie > popierających sammobronę Łódź = 20 079 osób / Sieradz = 3 112 osób > Popierających SLD Łódź = 38 699 osób / Siereadz = 1 836 osób Liczba mieszkancow sieradza: 40 tys, lodzi 760 tys. Jak ty wogole mozesz starac sie porownac pod wzgledem ludnosci te dwa miasta. jestes smieszny... ha ha ha sieradzki megaloman. Mieszkasz w malym miasteczku i ciesz sie ze to miasteczko lezy w wojewodztwie lodzkim i jest traktowane na specjalnych zasadach bo w innym wojewodztwie bylibyscie wiocha gdzie diabel mowi dobranoc... Pytanie gdzie jest więcej zwolenników Samoobrony i SLD w Sieradzu czy w Łodzi ? Ha ha ha!! Rownie dobrze mozesz porownywac motorower z autobusem chcac udowodnic ze ten drugi bardziej szkodzi srodowisku... Czlowieku, zrozum ze sieradz to malenkie miasteczko z megalomanskimi ambicjami. Nie badz smieszny, w lodzi w jednej dzielnicy mieszka wiecej ludzi niz w tym calym sieradzu pomnozonym przez 5. Co ty tu chcesz porownywac. Więcej jest w Łodzi zwolenników SLD i Samoobrony, ni > ż > w Sieradzu mieszkańców ;-) W sieradzu bo jest on kilkunastokrotnie mniejszy od lodzi. A statystyki ? No cóż przeważnie trzeba je różnorodnie interpretować ! > Jasne zawsze mozna zwalic na statystyki. Ten wynik okregu sieradzkiego to manipulacjan dziennikarsko-syjonistyczno-lodzka w celu pognebienia wielkiego sieradza... Tylko tu nie mamy doczynienia z sondazami tylko glosami ktore mozna dokladnie policzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Super kulfon - pierdol... jak potłuczony 04.10.05, 15:25 No cóż, jeśli nie dostrzegasz ironii, to mi ciebie żal. W zasadzie zrobiłem to co Ty manipuluje wynikami tak jak mi pasuje nie Tobie. Jakbyś na to nie spojrzał, to i tak w Łodzi jest większy fan klub Samoobrony i SLD niż w Sieradzu, a że łódź jest większa ? No cóż nie zmienia, to wyników dodawania. Procenty mają do do siebie (podobnie jak statystyka), że dość mocno upraszczają realia i dopiero przeliczenie procentów na liczby bezwzględne daje realny obraz sytuacji. Jeśli tego nie wiesz to też mi szkoda. Sieradzka magalomania ? hahahaha, raczej łódzka mania niższości i konkurowanie na siłę z warszawką ;-) Wynik okręgu sieradzkiego to wynik praktycznie połowy województwa łódzkiego, znów się pętlisz i mijasz z prawdą - jak Ci wygodnie to podajesz wyniki Sieradz, miasto, jak chcesz inaczej to podajesz i czepiasz się okręgu sieradzkiego czyli właśnie połowy województwa - wiesz co przy takiej logice - to szkoda gadać, bo sofizmatyka i socjotechnika przy Twojej logice to nauki ścisłe. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak i jeszcze jedna statystyka, dla kulfonka 04.10.05, 15:58 Nie podobało Ci się przeliczanie na głosy bezwzgledne Łódź - Sieradz To masz porównanie okręgów wyborczych Sieradz i Łódź OW-Sieradz = 790 549 uprawnionych OW-Łódź = 701 395 uprawnionych O w morde w "Sieradzu" mieszka więcej ludzi jak w powiecie łódzkim ? Niesamowite, prawda kulfon ? Poparcie w okręgach dla partii ciemnogrodu (wg. kulfonka) czyli SLD, SDPL, Samoobrona, LPR. OW-Łódź poparcie dla w/w partii = 36,22 % OW-Sieradz poparcie dla w/w partii = 45,99 % Zapewne to jest wielka różniaca biorąc pod uwagę dysproporcje wynikające z charakterystyki porównywanych obszarów ;-) Dla całości obrazu podam Ci drugą połowę województwa czyli okręg Piotrkowski. OW-Sieradz = 588 411 uprawnionych (więc zdecydowanie mniej niż w OW-Sieradz !?) Poparcie dla tych partii co wyżej w OW-Piotrków = 44,64 % Jak zbieżność z OW-Sieradz ? Jeśli to nie daje Ci do myślenia, to człowieku jesteś nieuleczalnym przypadkiem subiektywizmu stosowanego, czyli nic mnie nie obchodzi, tylko to co mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: i jeszcze jedna statystyka, dla kulfonka 05.10.05, 12:02 OW-Sieradz = 790 549 uprawnionych > OW-Łódź = 701 395 uprawnionych > I to jest glupota tego podzialu. Bo z tych 790tysiecy uprawnionych sieradzkich glosow ponad 200 tysiecy to mieszkancy podlodzkich gmin z Pabianic i zgierza. Dolaczanie ich do sieradzkiego pospolstwa to najnormalniej w swiecie marnowanie ich glosow... www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W78/11.htm www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W107/11.htm www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W87/11.htm Gdyby te gminy nalezaly do okrego do ktorego powinny nalezec czyli lodzi to nie zmarnowaloby sie trzech mandatow do sejmu i jednego senatora. No lae niestety samoobrona z PSL rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonika ;-) 05.10.05, 15:59 Z tego co wiem to PKW jest instytucją niezależną i apolityczną, więc nie wiem co do wielkości Okręgów Wyborczych ma SLD, PSL, Samoobrona czy jakieś samorządy ? Udowadniasz to co Ci już któryś raz powtarzam, że jesteś kompletnie niekompetentny i masz blade pojęcie o realiach ;-) Przypuszczalnie Okręgi Wyborcze obejmują określony teren, żeby ilość głosujących była zbliżona, co widać właśnie po ilości uprawnionych w OW Sieradz, OW Piotrków, OW Łódź. I nie ma to nic wspólnego z polityką, co usilnie próbujesz udowodnić. Wszytskie prezentowane przez Ciebie "argumenty" mają taki sam poziom marytoryczny jak Twoje opinie o PKW i Okręgach Wyborczych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonik 06.10.05, 13:17 To ty piep.. jak dzialacz samoobrony na pikniku wyborczym. Nie dochodza do ciebie najprostsze argumenty. Zawsze cos znajdziesz, jak trzeba to nie na temat jak to mialo miejsce z poslanka sowinska... Gdyby przeniesc pabianice i zgierz do lodzi to niewiele by sie zmienilo poza tym ze wtedy w lodzi bylo by 3 senatorow a nie w sieradzu. Aby wszytsko wyrownac mozna od lodzi odlaczyc brzeziny ktore tez inaczej glosowaly niz lodz i dolaczyc dos ieradza. Logicznym jest to zeby ludzie z aglomeracji lodzkiej glosowali w Lodzi a nie w wiejskim sieradzu co jest glupota. A z ta apolitycznoscia to mnie nie rozsmieszaj. Dzieki takiemu "apolitycnemu" podzialowi okregow PSL zawsze ma te swoje zelazne 5-6%. Szkoda slow na tak tepego osobnika ktoremu sie marzy wojewodztwo sieradzkie. jestes jak partyjny beton co pamieta stare dobre czasy kiedy to za komuny bylo tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonik 06.10.05, 14:20 superkulfon napisał: > To ty piep.. jak dzialacz samoobrony na pikniku wyborczym. Nie dochodza do > ciebie najprostsze argumenty. Zawsze cos znajdziesz, jak trzeba to nie na temat > > jak to mialo miejsce z poslanka sowinska... Gdyby przeniesc pabianice i zgierz > do lodzi to niewiele by sie zmienilo poza tym ze wtedy w lodzi bylo by 3 > senatorow a nie w sieradzu. Aby wszytsko wyrownac mozna od lodzi odlaczyc > brzeziny ktore tez inaczej glosowaly niz lodz i dolaczyc dos ieradza. Logicznym > > jest to zeby ludzie z aglomeracji lodzkiej glosowali w Lodzi a nie w wiejskim > sieradzu co jest glupota. A z ta apolitycznoscia to mnie nie rozsmieszaj. > Dzieki takiemu "apolitycnemu" podzialowi okregow PSL zawsze ma te swoje zelazne > > 5-6%. Szkoda slow na tak tepego osobnika ktoremu sie marzy wojewodztwo > sieradzkie. jestes jak partyjny beton co pamieta stare dobre czasy kiedy to za > komuny bylo tak dobrze. To już chyba końcówka tej pseudo debaty tak na koniec: 1. Nie zmienisz Polski zmieniając okręgi wyborcze. 2. Ludność wiejska stanowi większość w Polsce Reszty nie komentuje, bo to co piszesz i jak piszesz najlepiej świadczy o Tobie, twoim poziomie i pojęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonik 06.10.05, 14:47 To już chyba końcówka tej pseudo debaty tak na koniec: > > 1. Nie zmienisz Polski zmieniając okręgi wyborcze. > 2. Ludność wiejska stanowi większość w Polsce To sa wieksze bzdury niz rzekomy program PiSu czy samoobrony. No ale czego mozna sie spodziewac po wielkim ksieciu sieradzkim... Ludnosc wiejska to kolo 30% ludnosci w Polsce. No ale zapomnialem ze matematykla na poziomie 4 klasy podstawowoki jest roznwie tajemnicza dla jego wysokosci von sieradzaka jak dla mnie fizyka kwantowa... Ha ha ha ha! szkoda slow. Twoja ignorancja i zacietrzenwienie i odwracanie kota ogonem jest chyba nawet wieksza od glupoty chlopskiej... A to ze ci jest lodz obojetna. Widac wyraznie ze nie lubisz tego miasta, ktore jedynie kojazy ci sie z pavulonem i bezrobociem i ktore egzystuje jedynie dzieki wspanialemu sieradzowi dojonemu przez wioche lodz. Twoj poziom jest nizszy niz czytelnika faktu albo ekspresu ilustrowanego. Powodzenia w glosowaniu na samoobrone. Tylko zeby znowu wam prezydenta albo posla reprezentujacego ziemie o przepraszam ksiestwo sieradzkie nie wsadzili do wiezienia... ha ha ha! Zaraz zapewne napiszesz ze to wszystko przez lodz Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonik 07.10.05, 16:51 A mnie kurdę uczyli ze ludnosc wiejska to 40 % ogólu.Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonik 07.10.05, 19:06 paenka napisała: > A mnie kurdę uczyli ze ludnosc wiejska to 40 % ogólu.Hmmm... > Zależnie od interpretacji i zmiennych jest 30 do 40 %, ale przyjmując kryteria kulfona, to będzie jakieś 80 % bo Sieradz, Piotrków, Łeczyca, Łowicz, Kutno, to też wiochy, a tych wioch jest sporow w Polsce ;-) Tak więc ludność miejska wg kulfona to: Warszawka, część Łodzi, Poznań, Wrocław, Okręg Katowicki, Trójmiasto, może Szczecin, Kalisz - nie wiem co ze ścianą wschodnią, Rzeszów, Chełm, Lublin no i Koszalin ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonik 20.10.05, 12:09 sorry drogi ksieciu ALE TO TY NAPISALES ZE LUDNOSC WIEJSKA TO WIEKSZOSC. Wiec nie uprawiaj populizmu ala Lepper czy Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonik 07.10.05, 19:02 > To sa wieksze bzdury niz rzekomy program PiSu czy samoobrony. No ale czego > mozna sie spodziewac po wielkim ksieciu sieradzkim... Ludnosc wiejska to kolo > 30% ludnosci w Polsce. No ale zapomnialem ze matematykla na poziomie 4 klasy > podstawowoki jest roznwie tajemnicza dla jego wysokosci von sieradzaka jak dla > mnie fizyka kwantowa... Ha ha ha ha! szkoda slow. Twoja ignorancja i > zacietrzenwienie i odwracanie kota ogonem jest chyba nawet wieksza od glupoty > chlopskiej... A to ze ci jest lodz obojetna. Widac wyraznie ze nie lubisz tego > miasta, ktore jedynie kojazy ci sie z pavulonem i bezrobociem i ktore egzystuje > > jedynie dzieki wspanialemu sieradzowi dojonemu przez wioche lodz. Twoj poziom > jest nizszy niz czytelnika faktu albo ekspresu ilustrowanego. Powodzenia w > glosowaniu na samoobrone. Tylko zeby znowu wam prezydenta albo posla > reprezentujacego ziemie o przepraszam ksiestwo sieradzkie nie wsadzili do > wiezienia... ha ha ha! > Zaraz zapewne napiszesz ze to wszystko przez lodz No nic pominę Twoje plucie jadem i głupkowate teksty, chciałem skończyć, ale za każdym razem podajesz kolejne argumenty świadczące o Twoim mdłym pojęciu o wszystkim. Teraz w każdym poście będę umieszcał listę Twoich kompromitacji ;-) Konkret - według Ciebie ludność wiejska to 30 % ludności Polski ;-) No cóż GUS na 2005 ogólnie podaje tak: (aha - wyjaśniam skrót GUS, bo pewnie będziesz miał problem, świadczy o tym Twoje pojęcie o podstawowych danych makro Polski, więc to jest Główny Urząd Statystyczny, ale zaraz pewnie stwierdzisz, że tam też siedzi PSL i Samoobrona). Polska liczba ludności = 38 173 835 Gminy miejskie = 19 009 285 Gminy miejsko-wiejskie = 8 429 614 Gminy wiejskie = 10 734 936 Teraz drobne wyjaśnienie pojęć. Gmina wiejska to gmina wiejska ;-) Gmina miejsko -wiejska to np. Szadek, Poddębice, Brzeziny ... czyli według Twoich kryteriów to są wsie i niestety muszę cie zmartwić bo gmina miejska to także takie miasta jak Sieradz, Piotrków, Łowicz, Łęczyca ... Więc ogólnie można przyjąć, że wiocha to 50 % ludności Polski, jednak według Twoich kryteriów że Sieradz, Piotrków, Łęczyca, Łowicz .... to wiochy, to ludność wsi jest pewnie z 80 % ;-) Oczywiście zaraz stwierdzisz, że znów nie umiem liczyć bo z danych podstawowych wyjdzie Ci, że gminy wiejskie jest 28,1%, jednak prawdziwe dane wyjdą Ci dopiero jak ... podliczysz sobie wg. swoich osobliwych kryteriów co jest wiochą a co nie ;-) (tabela 26, link niżej). Tak na wszelki wypadek w innym miejscu na podstawie spisu powszechnego GUS podaje ludność wiejską = 38,2 % www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/nsp/ludnosc/tab_przeg.xls Tak więc widzisz interpretacja wyników i procentów jest dość różna, to odnośnie mojego nie umienia liczenia ;) Polecam Ci analizę danych spisu: www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/nsp/ludnosc/an.doc Polecam dane: www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/ludnosc/powierz_teryt/2005/index.htm tu masz tabele z wszelkimi danymi: www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/ludnosc/powierz_teryt/2005/czesc_analityczna.doc i polecam tabele: 4 i 26 Widzę, że jesteś fanem Kaczorków, więc jak możesz przeczyć Leszkowi, który po wiejskim domowym obiadku stwierdził, że wieś to 90 % Polski ? I kurna co on robi na tej wsi ? Jak się już coś naumiesz to napisz. Lista haseł kulfona: 1. Ludnosc wiejska to kolo 30% ludnosci w Polsce, ale według kulfona Sieradz to też wiocha, to co powiedzieć o Szadku, Błaszkach, Gruszczycach, Poddębicach ... 2. Posłanka z Sieradza chciała trasę S8 skierować przez Piotrków, a posłanka jest z Łodzi ;-) www.sowinska.pl/ 3. Jak to możliwe, że na terenach wiejskich wygrywa PSL i Samoobrona ? O innych genialnych pomysłach i koncepcjach nie wspomnę ;-) O pustym słowotoku i klepaniu wkółko tego samego nie wspomnę ;-) No nic ale posty lecą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonik 20.10.05, 12:17 Widzę, że jesteś fanem Kaczorków, więc jak możesz przeczyć Leszkowi, który po > wiejskim domowym obiadku stwierdził, że wieś to 90 % Polski ? I kurna co on rob > i > na tej wsi ? A z czego to wnioskujesz? Z tego ze u was jak ktos nie jest za lepperejm to jest za kaczorem. Jeden drugiego warty zreszta ostatnio oni sie nawzajem popieraja 1. Ludnosc wiejska to kolo 30% ludnosci w Polsce, ale według kulfona Sieradz to > też wiocha, to co powiedzieć o Szadku, Błaszkach, Gruszczycach, Poddębicach ... Skad mozesz wiedziec co jest dla mnie wiocha. Wiocha jest zachowanie na twoim poziomie i dyskusja z osobami ktore zawsze odwracaja kota ogonem 2. Posłanka z Sieradza chciała trasę S8 skierować przez Piotrków, a posłanka > jest z Łodzi ;-) www.sowinska.pl/ Gdzie napisalem ze sowinska jest z sieradza? Znowu zacietrzewienie i podniecenie oraz twoje chamstwo i taktyka polegajac na wmawianiu mi tego czego nie napisalem gora.... 3. Jak to możliwe, że na terenach wiejskich wygrywa PSL i Samoobrona ? > No wlasnie jak to mozliwe, skoro dzieki wlasnie samoobronie i PSLowi na wsi jest tak zle. To radni z samoobrony SLD i PSL rzadza od 3 lat tym wojewodztwem i najbardziej po d... za to dostaje wies dlatego sie dziwie ze glosuja na tych zlodzieji i aparatczykow. O innych genialnych pomysłach i koncepcjach nie wspomnę ;-) O pustym słowotoku > i > klepaniu wkółko tego samego nie wspomnę ;-) No nic ale posty lecą ;-) slowotok i klepanie wkolko tego samego to twoja domena mosci ksiaze. juz co tych postow nie bede nabijal bo szkoda klawiatury na gadanie na takim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: PKW i okręgi wyborcze - kolejna gafa kulfonik 20.10.05, 16:56 superkulfon napisał: > 1. Ludnosc wiejska to kolo 30% ludnosci w Polsce, ale według kulfona Sieradz t > o > > też wiocha, to co powiedzieć o Szadku, Błaszkach, Gruszczycach, > Poddębicach ... > > Skad mozesz wiedziec co jest dla mnie wiocha. Wiocha jest zachowanie na twoim > poziomie i dyskusja z osobami ktore zawsze odwracaja kota ogonem No cóż, sam to jasno określasz na każdym kroku i w każdym poście. I jasno z tego wynika, że wszystko mniejsze od łodzi to wiocha, a tam gdzie duże poparcie jest dla SO i AL, to ... już zupełne wiocha. > > 2. Posłanka z Sieradza chciała trasę S8 skierować przez Piotrków, a posłanka > > jest z Łodzi ;-) www.sowinska.pl/ > > Gdzie napisalem ze sowinska jest z sieradza? Znowu zacietrzewienie i > podniecenie oraz twoje chamstwo i taktyka polegajac na wmawianiu mi tego czego > nie napisalem gora... Gdzie piszesz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=29566386&a=29728719 cytat: Autor: superkulfon Data: 29.09.05, 14:29 ks.sejm.gov.pl:8009/iz4/i-tresc/i9047-1.htm przeczytaj sobie uwaznie i podziekuj lodzkim wladza ze ta glupote odkrecily. My bysmy sobie dali rade z S8 przez piotrkow, sieradz bez tej drogi pozostalby jeszcze na dlugie lata dziura... Jasno z tego wynika, że ktoś z poza łodzi chciał zmiany przebiegu S8 a wniosek pochodzi od wsioków z okolic łodzi, a że całośc wcześniejszych Twoich postów odnosiła się do Sieradza, więc ... można przyjąc, że Twoje sugestia określała, jakoby to ktoś w Sieradzu wymyślił. Po sprawdzeniu okazało się, że jest to dzieło osoby nie tylko, że nie z Sieradza, ale nawet nie Piotrkowa, Łowicza, czy Łęczycy - jest to dzieło łodzianki z krwi i kości ! Więc mamy dziękiwac władzom łodzi za wymysły łodzi - genialne ;-) > > 3. Jak to możliwe, że na terenach wiejskich wygrywa PSL i Samoobrona ? > > > > No wlasnie jak to mozliwe, skoro dzieki wlasnie samoobronie i PSLowi na wsi > jest tak zle. To radni z samoobrony SLD i PSL rzadza od 3 lat tym wojewodztwem > i najbardziej po d... za to dostaje wies dlatego sie dziwie ze glosuja na tych > zlodzieji i aparatczykow. A na kogo innego mają głosowac ? Bo jakoś nie widze kandydatów zainteresowanych tym elektoratem ? Może dostają po d..., ale może oni się już do tego przyzwyczaili i tego nie zauważają - i wolą starą bidę od nowej ? > > O innych genialnych pomysłach i koncepcjach nie wspomnę ;-) O pustym słowotoku > > i > > klepaniu wkółko tego samego nie wspomnę ;-) No nic ale posty lecą ;-) > > slowotok i klepanie wkolko tego samego to twoja domena mosci ksiaze. juz co > tych postow nie bede nabijal bo szkoda klawiatury na gadanie na takim poziomie No cóż, na brak logiki i cieniactwo nie wymyślono jeszcze lekarstaw, więc współczuję Tobie tej przewlekłej i bolesnej dolegliwości Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Tereny łodzi, które należy odłączyć od Łodzi ! ;-) 05.10.05, 17:26 W myśl teorii aby tereny głosujace inaczej odpowiednio przyłączać lub odłączać od Łodzi lista terenów Łódź miasto wykazujących niebezpieczne poparcie dla Samoobronay. Zgodnie z teorią wybrałem tylko te terany gdzie poparcie dla Samoobrony było procentowo zbliżone do Sieradza, a że podobno niektóre dzielnice łodzi są większe od Sieradza, więc tym samym takie zestawienie danych powinno być bardziej wiarygodne niż porównywanie liczb bezwzględnych. Zakład Karny Nr 1 w Łodzi ul. Beskidzka 54 = 15.20% I Szpital Miejski im. dr Emanuela Sonnenberga w Łodzi ul. Pieniny 30 = 13.16% III Szpital Miejski im. dr. Karola Jonschera w Łodzi ul. Milionowa 14 = 20.41% Uniwersytecki Szpital Kliniczny Nr 3 Uniwersytetu Medycznego = 17.54% V Szpital Miejski im. Św. Rodziny w Łodzi ul. Wigury = 21.05% Uniwersytecki Szpital Kliniczny Barlickiego Uniwersytetu Medycznego = 11.11% Dom Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Narutowicza 114 = 16.67% Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego Klinika Dermatologii = 11,54% Szpital im. Maurycego Madurowicza = 15.58% Zakład Karny Nr 2 w Łodzi ul. Kraszewskiego 1/5 = 23.89% Areszt Śledczy w Łodzi ul. Smutna 21 = 17.24% Specjalistyczny Psychiatryczny Babińskiego = 10.69% Szpital im. dr Władysława Biegańskiego = 11.3% Centrum Ortopedii i Rehabilitacji Narządu Ruchu = 10.53% Centrum Leczenia Chorób Płuc i Rehabilitacji = 15.58% Szkoła Podstawowa Nr 204 = 12.94% Szkoła Podstawowa Nr 204 = 13.51% ul. Przylesie 22 Przedszkole Miejskie Nr 230 = 16.22 ul. Jugosłowiańska 2 Szkoła Podstawowa Nr 202 = 14.76 ul. Jugosłowiańska 2 Szkoła Podstawowa Nr 202 = 15.91 ul. Fabryczna 4 Publiczne Gimnazjum Nr 32 = 13.68 ul. Nowa 11/13 II Liceum Ogólnokształcące = 11.14 ul. Miedziana 1/3 Szkoła Podstawowa Nr 170 = 11.47 ul. Przędzalniana 70 Szkoła Podstawowa Nr 29 = 13.20 ul. Nowogrodzka 6/14 Publiczne Gimnazjum Nr 30 = 13.46 ul. Beskidzka 172 Lokal Rady Osiedla Nr 8 = 14.98 ul. Zakładowa 96a Lokal Rady Osiedla Nr 33 = 16.07 ul. Zakładowa 35/41 Szkoła Podstawowa Nr 141 = 14.89 ul. Jurczyńskiego 1/3 Szkoła Podstawowa Nr 12 = 11.24 ul. Elsnera 8 Szkoła Podstawowa Nr 199 = 10.59 ul. Generała Grota-Roweckiego 1 Publiczne Gimnazjum Nr 31 = 10.34 ul. Jaracza 42 Lokal Rady Osiedla "Śródmieście Wschód" = 10.72 ul. Rewolucji 1905 r. nr 22 Szkoła Podstawowa Nr 70 = 11.93 ul. Pomorska 27 Szkoła Podstawowa Nr 175 = 13.60 ul. Pomorska 16 IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanieckiej = 15.57 ul. Sanitariuszek 70/72 Grupowa Oczyszczalnia Ścieków w Łodzi = 12.39 ul. Kapitana Pogonowskiego 27/29 Szkoła Podstawowa Nr 26 = 11.00 ul. Więckowskiego 35 Szkoła Podstawowa Nr 36 = 11.70 ul. Próchnika 42 Zakład Doskonalenia Zawodowego = 12.30 ul. Ogrodowa 28a Publiczne Gimnazjum Nr 24 = 12.68 ul. Wieniawskiego 40 Zespół Elektrociepłowni = 19.20 ul. Unicka 6 Szkoła Podstawowa Nr 113 = 11.58 ul. Jarosławska 29 Publiczne Gimnazjum Nr 37 = 17.86 ul. Chocianowicka 198 Krajowe Towarzystwo Autyzmu = 17.25 ul. Zamknięta 3 Szkoła Podstawowa Nr 110 = 11.67 ul. Powszechna 15 Szkoła Podstawowa Nr 162 = 11.46 ul. Gościniec 1 Szkoła Podstawowa Nr 130 = 16.56 ul. Tomaszowska 82 Świetlica Koła Gospodyń Wiejskich = 16.45 ul. Anczyca 6 Szkoła Podstawowa Nr 64 = 12.35 ul. Kruczkowskiego 4 XXXI Liceum Ogólnokształcące = 12.04 ul. Przybyszewskiego 73/75 LI Liceum Ogólnokształcące = 12.26 ul. Przybyszewskiego 15 Szkoła Podstawowa Nr 10 = 17.15 ul. Smugowa 10/12 Uniwersytet Łódzki = 14.2 ul. Zawiszy Czarnego 39 Centrum Zajęć Pozaszkolnych Nr 1 = 11.44 ul. Zachodnia 16a Przedszkole Miejskie Nr 35 = 11.50 ul. Łagiewnicka 54/56 Biurowe Centrum Biznesu = 11.27 ul. Wielkopolska 72 Medyczne Studium Zawodowe Nr 2 = 11.63 ul. Rojna 20 Zespół Szkół Muzycznych im. Stanisława Moniuszki = 11.3% ul. Wici 16 Publiczne Gimnazjum Nr 13 Bema = 12.22 ul. Traktorowa 77 XV Liceum Ogólnokształcące im. J. Kasprowicza 371 = 17.09 Jak widać lista jest dość długa, co ciekawe, w niektórych punkatach poparcie jest zdecydowanie większe niż w zagłębiu buraczanym - jak więc nazwać te miejsca na mapie wspaniałej i genialnej łodzi ? Odłaączając te terany nasza wspaniała "stolica" pozbyłaby się chyba wszystkich szpitali ;-) A patrząc na ulice, to chyba skurczyłaby się o 1/2 ;-) Miłych przemyśleń jak tu by wywalić te zapalne miejsca z łodzi i okręgu łódz, żeby przy następnych wyborach wyszło, poparcie dla jedynie słusznych partii na poziomie 99,9 % Oczywiście powyższa lista byłaby dłuższa, gdyby zrobić odpowiednie zestawienie, ale LPR, SLD i SDPL a i pewnie PSL też gdzieś by się miał nieźle ;-) I pewnie wtedy łódź jeszcze bardziej by się skurczyła ;-) Ot i mity o wielkiej i wyedukowanej łodzi pryskają jak bańka mydlana ;-) --- Bractwo Księstwa Sieradzkiego. Link do postu na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=24629108 GG w sprawie Bractwa: 6172876 Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: Tereny łodzi, które należy odłączyć od Łodzi 06.10.05, 13:23 Ty idz do podstawowki i sobie przypomnij podstawy. Lodz jest kilkunastokrotnie wiekszym miastem niz suiedradz i logicznym jest ze wiecej glosow tu ma samoobrona. W demokracji jednakrze nie rzadzi ten co ma wiecej glosow ale ten co uzyskal procentowa wiekszosc. W sieradzu samoobrona z SLD dostala proporcjonalnie do liczbny miesakancow 50% wiecej glosow i to jest glownie wasz problem i niestety prodblem wojewodztwa lodkziego bo znowu buraki wybrane w okregu sieradzkim beda rzadzic. I powiedzialem ci juz, odp... sie od lodzi. Nic do tej pory nie mialem do sieradza ale po tej dyskusji gdy mi uswiadomiles co przecietny sieradzanin mysli o lodzi i po tym glosowaniu zycze twemu miasteczku jak najgorzej i cieszylbym sie gdyby je dolaczono do wielkopolski. Mielibysmy sprawni8ej zarzadzane wojewodztwo. A wy stalibyscie sie skansenenm Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Tereny łodzi, które należy odłączyć od Łodzi 06.10.05, 14:37 superkulfon napisał: > Ty idz do podstawowki i sobie przypomnij podstawy. Lodz jest kilkunastokrotnie > wiekszym miastem niz suiedradz i logicznym jest ze wiecej glosow tu ma > samoobrona. W demokracji jednakrze nie rzadzi ten co ma wiecej glosow ale ten > co uzyskal procentowa wiekszosc. W sieradzu samoobrona z SLD dostala > proporcjonalnie do liczbny miesakancow 50% wiecej glosow i to jest glownie wasz > > problem i niestety prodblem wojewodztwa lodkziego bo znowu buraki wybrane w > okregu sieradzkim beda rzadzic. Per analogoia, pokazałem Ci więc że porównując mniejsze jednostki terytorialne w łodzi są też tereny i obszary mające podobne wyniki do Sieradza, jeśli tej prawidłowości nie dostrzegasz, to szkoda tej łodzi. Jeśli zadałby sobie trud weryfikacji ogólnych danych wyborczych i zadał sobie choć odrobinę trudu, żeby znaleźć przyczyny, to byłbyś dla mnie gość, a jesteś zwykły krzykacz, a z tego krzyku kompletnie nic nie wynika. > I powiedzialem ci juz, odp... sie od lodzi. Nic do tej pory nie mialem do > sieradza ale po tej dyskusji gdy mi uswiadomiles co przecietny sieradzanin > mysli o lodzi i po tym glosowaniu zycze twemu miasteczku jak najgorzej i > cieszylbym sie gdyby je dolaczono do wielkopolski. Mielibysmy sprawni8ej > zarzadzane wojewodztwo. A wy stalibyscie sie skansenenm Już gdzieś pisałem, Sieradzowi byłoby obojętne czy łódź, wielkopolska, czy dolnyśląsk - efekty dla nas takie same - więc strachy na lachy. Zapewne gdy Sieradz przejdzie do wielkopolski, czy gdzieś tam, to raczej nie będziesz miał czym zarządzać, bo szlag trafi województwo łódzkie - i jeśli sobie nie zdajesz z tego sprawy - to tylko świadczy przeciw tobie (ale już tyle bzdur napisałeś, że jedna w te czy we wte nie robi już różnicy). Tak więc wizja Sieradza w ..... (wpisać dowolnie) = koniec województwa łódzkiego i Mazowsze wita łódź w randze powiatu ;-) Tak więc twoje najgorsze życzenia odnośnie Sieradza, są najlepszymi życzeniami dla łodzi - moje gratulacje za tak daleko idącą dalekowzroczność, bo pragmatyzm jest obcy twojej osobie ;-) No cóż, mój stosunek do łodzi się nie zmienił - jest dość neutralny i obojętny i twoja osoba jakoś nie zmąci tego stosunku, gdyż na szczęście dla łodzi i województwa jesteś nieuleczalnym wyjątkiem i nie stanowaisz pojącia JA to Łódź, więc mam w nosie co taka osoba jak ty, z takim pojęciem i kompetencjami, myśli o Sieradzu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Dobrze mówi chłop! ;-) 07.10.05, 19:19 Mówię o superkulfonie. Potrzeba nam w centrum Polski więcej takich durniów. Im więcej durniów w Łodzi, tym mniej z perspektywy geograficznej jest widoczna w Sieradzu durnota niektórych ludzi rezydujących w stolycy, hehe;-))) Bo są zasłonięci przez durnotę niektórych 'kulfon-odrapane tynki i mocz w bramach-łodziaków';-) Sieradzak - mało ostatnio pisuję, ale czytam Twoje wypowiedzi skierowane do tego frustrata. Nie daj mu się!;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Sie glosuje, sie ma... 26.09.05, 17:45 superkulfon napisał: > wyniki z powiatu sieradz. Nie ma co tu wyjezdzac z brzezinami jak sie na takich > > glabow glosuje... To nie sa jakies anonimowe glosy tylko preferencje wyborcze > powiatu sieradz. > www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/101400.htm > I nikt tu zalow nie wylewa. przeraza mnie tylko ze mentalnosc niektorych > mieszkancow w polsce jest na poziomie bialoruskiego spoleczenstwa. > Co 4 wyborca z okregu sieradzkiego oddal glos na partie ktorej lider ma duze > problemy z prawem i gada od rzeczy. > Wielki wstyd i zero usprawiedliwienia. Jak by nie reszta polakow to za 10 lat > byscie w sieradzu nawet margaryne na kartki mieli a w TV jeden kanal z > przewodniczacym lepperem i telewizje trwam wiec cieszcie sie ze reszta polski > niweluje wasza glupote wyborcza. Zapewne masz rację, powiat sieradzki leży w województwie białoruskim, to znaczy Mińsk ma się dobrze, reszta gorzej ;-) gratulacje celnego porównania i pozdowienia dla Mińska w centralnej Polsce !!! ;-) Niech żyje Pavulon, doktor Potasik i ślepi gliniarze !! ;-) Jak nie widzisz że dane te tyczą całego województawa tzw. łódzkiego, i nie dostrzegasz pewnej prawidłowości, to mi ciebie żal światły łodziaczku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana proszę nie wyżywać się na forumowiczach 26.09.05, 14:52 Żale wylewać gdzieś indziej w necie, jeśli to konieczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: proszę nie wyżywać się na forumowiczach 26.09.05, 14:54 Skoro Andrew modlił sie o szpital, to pospólstwo odwdziecza mu sie głosując na jego partię;) Odpowiedz Link Zgłoś
esie Re: proszę nie wyżywać się na forumowiczach 26.09.05, 15:00 Nie głosowałem na Samoobronę, nie jestem ich sympatykiem ale nie podoba mi sie to "pospólstwo" :( Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: proszę nie wyżywać się na forumowiczach 26.09.05, 15:58 Mnie też sie wiele rzeczy nie podoba, ale cóż zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon A jak inaczej to "pospolstwo" 29.09.05, 13:49 A jak ich nazwac? Kretynstwo? Imbecylstwo? A moze lagodnie i poprawnie politycznie. Analfabeci wyborczy? Dzieki temu "pospolstwu" w tym regionie jest jak jest i nie bedzie lepiej poki to "pospolstwo nie dorosnie do wyborow i nie zrozumie ze za oddane glosy ponosi sie odpowiedzialnosc Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: A jak inaczej to "pospolstwo" 29.09.05, 14:07 superkulfon napisał: > A jak ich nazwac? Kretynstwo? Imbecylstwo? A moze lagodnie i poprawnie > politycznie. Analfabeci wyborczy? Dzieki temu "pospolstwu" w tym regionie jest > jak jest i nie bedzie lepiej poki to "pospolstwo nie dorosnie do wyborow i nie > zrozumie ze za oddane glosy ponosi sie odpowiedzialnosc ;-( Szkoda gadać ;-) Wiesz co ide pozbierać trochę buraków, bo to jest chyba bardziej interesujace zajęcia niż jałowa dyskusja z Tobą. Przysłowie: Jak grochem o ścianę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek_sdz Re: proszę nie wyżywać się na forumowiczach 26.09.05, 20:19 Chyba Ty jestes tym pospólstwem. Widać Ty rozumiesz tylko pojęcie "cos za coś", bo bezinteresownie nie potrafisz nic zrobić. Pomódl się o rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: proszę nie wyżywać się na forumowiczach 26.09.05, 22:56 Tylko nie "pospólstwo" i nie wyjeżdżać tu z porównaniami typu "mińsk". Łodziaki zróbcie porządek najpierw u siebie. Teraz dopiero zauważyliście, że oprócz Łodzi jest w tym województwie również "sieradzkie". To nie Sieradz tak głosował, ale cały okręg sieradzki. Największy okręg wyborczy w kraju, największy w tym naszym połatanym województwie. Wskazanie na Samoobronę powinno dać do myślenia takim mądralom jak Wy. Więc może najpierw pomyślcie zamiast robić nam tu awanturki. Miejcie pretensje do siebie, że tak pieknie potrafiliście zintegrować województwo. Czy z Łodzi to juz nic nie widać, oprócz czubków nosów jej mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: proszę nie wyżywać się na forumowiczach 27.09.05, 08:31 Chyba Ty jesteś, ale no comments. Jesteś po prostu prymitywna Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek_sdz Re: proszę nie wyżywać się na forumowiczach 27.09.05, 18:38 Nie nazywaj kogoś pospólstwem skoro nawet nie masz pojęcia kim te osoby są. Prymitywna? Hehehe, zastanów się jaka Ty jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: proszę nie wyżywać się na forumowiczach 27.09.05, 19:07 Nie mam siły odpisywać na Twoje posty Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek_sdz Re: proszę nie wyżywać się na forumowiczach 27.09.05, 20:09 A mi odbiera siły, gdy widzę co Ty piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzlak Posłuchaj łodziaku... 27.09.05, 14:43 My sie do łódzkiego nie prosiliśmy - a wręcz przeciwnie. Gdyby to Łódź przyłączono do województwa sieradzkiego, to nie mielibyśmy plam i wrzodów typu Kern, Miller, Kropiwnicki. A ty nawet z geografią w promieniu 60 km jesteś na bakier, a co do historii - epokę "jedynie słusznej i nieomylnej" też mamy za sobą. Gdybyś nie zauważył - to mamy demokrację, a nie "Ordnung" w stylu Litzmannstadt. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Posłuchaj łodziaku... 27.09.05, 23:08 No to się nam awanturka zrobiła! Proponuję: łodziaki do domu, usiąść przy komputerze, wejść na stronę PKW i przeanalizować wyniki samoobrony w całym sieradzkim. I może dobrze byłoby się zastanowić chwilę i odpowiedzieć sobie na pytanie: dlaczego tyle osób zagłosowało właśnie na samoobronę, niż robić awanturki, których skutkiem będzie tylko to, że się nawzajem na siebie poobrażamy. Kto z forumowiczów głosował na samoobronę? Ja nie. Może należy trochę głebiej wyciągać wnioski niż na poziomie magla? Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak awanturka ? ;-). 28.09.05, 01:11 Tu awanturka ;-) Awanturkę to ja im zrobiłem na łódzkim forum ;-) Ale miałem ubaw ;-) Choć czasem strasznie mnie te pustaki łódzkie wnerwiały ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: awanturka ? ;-). 03.10.05, 14:32 to moze jeszcze z kolegami blokade drog zrobisz lodzkim pustakom? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: awanturka ? ;-). 03.10.05, 15:38 Wiesz co, czytam sobie tak Twoje wypowiedzi i już mnie mdli. Tak się martwisz o to co u nas? MArtw się o swoje miasteczko i tam sie zamknij a jesli boisz się że my ze wsi wam z miasta zrobimy krzywde naszymi głosami to sie wyprowadź z województwa a najlepiej z kraju. Juz mieliśmy tutaj takiego jednego upartego, do którego nic nei trafiało, który szedł w zaparte.... ty jesteś jego następcą. Chyba jakieś tytuły trzeba by tu zacząć przyznawać bo nam sie dynastia Zakutych rozrasta. Szkoda z Toba dyskutować naprawdę, gdybys miał troche rozumu, tolerancji i w ogóle to byś się po prostu nie odzywał i dał byś spokój. Nudzisz facet. A i tak nikogo nie przekonałeś. Choć nawet nie wiem do czego chciałeś przekonać a raczej co chciałes nam wmówić. Twoje gadanie przypomina postepowanie Kościoła w średniowieczu. Wmówić herezje a jak tylko się przyznaja to na stos i tak o to bedziecie wolni od nas..... pospólstwa...Wy z wielkiego BRUDNEGO I SYFIASTEGO miasta Łodzi... nawet kupy po swoim psie nie potraficie posprzątać;/ Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w Łodzi 03.10.05, 16:41 Może warto wprowadzić jakąś blokadę ? Bo ilość zwolenników ciemnogrodu w Łodzi jest większa niż ilość mieszkańców Sieradza. Wysoki poziom poparcia SLD i Sammobrony w Sieradzu to zapewne efekt spychania z Łodzi różnych urzędników i działaczy do Sieradza, proces ten nasila się od czasu gdy łódź stała się "stolicą" nowego starego województwa. Taki najazd łódzkich pustaków, może zagrozić egzystencji miasta Sieradza i Ziemi Sieradzkiej , gdyż zanosi się w łodzi na czystki etniczne wobec zwolenników tyc partii, Przywódcą i głównym pacyfikatorem, łodzian z łodzi będzie Superkulfon, który planuje eksterminację ponad 250 000 łodzian (zwolenników Samoobrony i SLD z łodzi) liczba ta jest szacunkowa i obejmuje głosujących i ich rodziny. A że sporo zwolenników Samoobrony to rodziny wielodzietne, żyjące na skraju egzystencji więc liczba ta jest wielce prawdopodobna ! Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w 04.10.05, 11:23 Może warto wprowadzić jakąś blokadę ? Bo ilość zwolenników ciemnogrodu w Łodzi > jest większa niż ilość mieszkańców Sieradza. Bo sieradz to taka mala dziura, kilkanascie razy mniejsza niz Lodz. 60 tysiecy to tylko kilka procent ludnosci, no lae procenty to IV klasa podstawowki a wtedy to kolega chyba krowy pasl na lace... Wysoki poziom poparcia SLD i Sammobrony w Sieradzu to zapewne efekt spychania z > Łodzi różnych urzędników i działaczy do Sieradza, proces ten nasila się od czas > u > gdy łódź stała się "stolicą" nowego starego województwa. To raczej wynik debilizmu mieszkancow tego okregu. kto im karze glosowac na skompromitowanych spadochroniarzy, no chyba ze wraz z tymi spadochroniarzami sa tez jakies karki co pilnuja na wyborach by swiatli mieszkancy sieradza dobrze glosowali... Taki najazd łódzkich pustaków, może zagrozić egzystencji miasta Sieradza i Ziem > i > Sieradzkiej , gdyż zanosi się w łodzi na czystki etniczne wobec zwolenników tyc > partii, Przywódcą i głównym pacyfikatorem, łodzian z łodzi będzie Superkulfon, > który planuje eksterminację ponad 250 000 łodzian (zwolenników Samoobrony i SLD > z łodzi) liczba ta jest szacunkowa i obejmuje głosujących i ich rodziny. Matematyka na pozi0omie sieradzko lepperowskim. Moze 2 500 000. W sumie jak bierzemy liczby z ksiezyca to co nam szkodzi dodac jeszcze jedno zero.... Po prostu rece opadaja. Chyba bede za tym by S8 szla przez piotrkow bo lepiej jest pojechac te kilka km dalej niz przejezdzac przez to zaglebie burakow... Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w 04.10.05, 15:33 I znowu nie łapiesz ironii i sarkazmu (trudne słowa sprawdź w słowniku). I na to kompletnie nic nie poradzę ;-) Znów czepiasz się megalomanii Sieradza ? A czy ja pisałem, że Sieradz jest większy od Łodzi ? Chyba jest odwrotnie ? To Ty podkreślasz wielkość wsi łódź ? Więc gdzie i po której stronie jest ta megalomania ? Podałem tylko wyniki procentowe przeliczone na liczby bezwzględne, aby stwierdzić, gdzie tak faktycznie jest więcej fanów Samoobrony i SLD i co widze, że zabolało ? Jeśli tak bardzo nie cierpisz i nie trawisz Sieradza, to proponuje Ci już nie pisać na tym forum ! Zdecydowanie możesz od tego zacząć bojkot Sieradza, myślę, że temu forum wyjdzie to na zdrowie, bo czytając Twoje wywody można dostać mdłości. A to buraczane sieradzkie forum ma jeden atut jest bardzo demokratyczne i w przeciwieństwie do łódzkiego nie znikają tu ani całe wątki, ani posty. Poszukaj tego wąttku, gdzie tak plułeś jadem na Sieradz i na którym próbowałem łodziakom wyjaśnić, że Sieradz w wyborach to 1/2 województwa (a wtych relacjach ilość mieszkańców okręgu sieradzkiego, jest porównywalna z okręgiem łódzkim) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w 04.10.05, 18:03 czy wart w ogóle reagować na jednego nawiedzonego sfrustrowanego biednego kulfona nawet super? Wątek jest, został przeniesiony na podforum Łódź i polityka czy jakoś tak, nie ma zmowy na forum Łodzi, jest tylko jeden taki upierdliwie nudny gość. Daj mu spokój, bo zanudzi nas na śmierć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w 04.10.05, 18:58 hajdana napisała: > czy wart w ogóle reagować na jednego nawiedzonego sfrustrowanego biednego > kulfona nawet super? > Wątek jest, został przeniesiony na podforum Łódź i polityka czy jakoś tak, nie > ma zmowy na forum Łodzi, jest tylko jeden taki upierdliwie nudny gość. Daj mu > spokój, bo zanudzi nas na śmierć ;) ;-) wiem, ale tak mam, specjalnie ciągnę takich oszołomów za "język" aby dogłębnie poznać zawiłe meandry dedukcji, logiki i argumentacji ;-) No tak znalazłem tego wątka, szkoda, że nie linkują takich przenosin ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=29566386 Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w 05.10.05, 11:55 Czy ty jestes tak glupi czy tylko udajesz. jesli przeliczysz procenty na liczby bezwzgledne dwoch miast, ktore sie roznia kilkunastokrotnie iloscia mieszkancow to jest logiczne ze wyjda duze roznice. 30% 5PLN to duzo mniej niz 5% 800PLN. Nawet cwirercinteligent to rozumie... A czy ja pisałem, że Sieradz jest > większy od Łodzi ? Chyba jest odwrotnie ? To Ty podkreślasz wielkość wsi łódź ? Jestes po prostu smieszny, ciekawe jak czesto oddalasz sie poza Miasto Sieradz. jak Lodz jest wsia to sieradz jest mrowiskiem gdzies w lesie albo buda dla psa w jednym z gospodarstw wsi lodzi... Podałem tylko wyniki procentowe przeliczone na liczby bezwzględne, aby > stwierdzić, gdzie tak faktycznie jest więcej fanów Samoobrony i SLD i co widze, > że zabolało ? > Co mialo zabolec?! Ja sie znam na matematyce w przeciwienstwie do ciebie matole w gumofilcach. Nie chce mi sie z toba rozmawiac bo naprawde szkoda klawiatury na takiego megalomana wiec odpuszczam... Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Brak argmumentów i pojęcia = epitety ;-) /nt 05.10.05, 15:52 superkulfon napisał: > Czy ty jestes tak glupi czy tylko udajesz. jesli przeliczysz procenty na liczby bezwzgledne dwoch miast, ktore sie roznia kilkunastokrotnie iloscia mieszkancow > to jest logiczne ze wyjda duze roznice. 30% 5PLN to duzo mniej niz 5% 800PLN. > Nawet cwirercinteligent to rozumie... > Jestes po prostu smieszny, ciekawe jak czesto oddalasz sie poza Miasto Sieradz. > jak Lodz jest wsia to sieradz jest mrowiskiem gdzies w lesie albo buda dla psa > w jednym z gospodarstw wsi lodzi... > Co mialo zabolec?! Ja sie znam na matematyce w przeciwienstwie do ciebie matole w gumofilcach. Nie chce mi sie z toba rozmawiac bo naprawde szkoda klawiatury > na takiego megalomana wiec odpuszczam.. Jak w temacie ;-) I kto tu wykazuje szczyt inteligencji ? Może i mam gumofilce, ale mnie przynajmniej słoma i siano w nich nie wystają, jak łudzkim kulfonom. No proszę, mam już super określenie na łodziaków tego pokroju - KULFONY ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w 11.10.05, 15:26 Podałem tylko wyniki procentowe przeliczone na liczby bezwzględne, aby > stwierdzić, gdzie tak faktycznie jest więcej fanów Samoobrony i SLD i co widze, > że zabolało ? Nie bo jesli w lodzi zyje grubo ponad 700 tysiecy ludzi wiecej niz w wielkim sieradzu to logicznym jest ze bedzie w liczbach bezwzglednych wiecej zwolennikow samoobrony Jeśli tak bardzo nie cierpisz i nie trawisz Sieradza, to proponuje Ci już nie > pisać na tym forum ! Zdecydowanie możesz od tego zacząć bojkot Sieradza, myślę, > że temu forum wyjdzie to na zdrowie, bo czytając Twoje wywody można dostać mdło > ści. Prawda boli... O waszych zdolnosciach wyborczych i zdolnosciach sasiadujacych z wami gmin. Ale trzeba przyznac ze powoli sie uczycie. Juz tak strasznie nie glosowaliscie na prezydenta. W wielkim miescie sieradzu wygral rzutem na tasme nawet Tusk. W powiecie sieradzkim jedrek lepper... A to buraczane sieradzkie forum ma jeden atut jest bardzo demokratyczne i w > przeciwieństwie do łódzkiego nie znikają tu ani całe wątki, ani posty. > Poszukaj tego wąttku, gdzie tak plułeś jadem na Sieradz i na którym próbowałem > łodziakom wyjaśnić, że Sieradz w wyborach to 1/2 województwa (a wtych relacjach > ilość mieszkańców okręgu sieradzkiego, jest porównywalna z okręgiem łódzkim) chodzi ci o ten watek? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=29566386 Po prostu forum lodzkie jak i miasto lodz jest duzo wieksze od sieradza i zeby mozna bylo sprawniej sie poruszac sa na nim podwatki gdzie sa przenoszone poszczegolne dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w 11.10.05, 18:04 superkulfon napisał: > Podałem tylko wyniki procentowe przeliczone na liczby bezwzględne, aby > > stwierdzić, gdzie tak faktycznie jest więcej fanów Samoobrony i SLD i co > widze, > > że zabolało ? > > Nie bo jesli w lodzi zyje grubo ponad 700 tysiecy ludzi wiecej niz w wielkim > sieradzu to logicznym jest ze bedzie w liczbach bezwzglednych wiecej > zwolennikow samoobrony No właśnie jeśli w łodzi jest więcej faktycznych zwoleników, to Wy macie większy problem, a ... procenty ... no cóż, nie moja wina, że je ktoś wymyślił ;-) > > Jeśli tak bardzo nie cierpisz i nie trawisz Sieradza, to proponuje Ci już nie > > pisać na tym forum ! Zdecydowanie możesz od tego zacząć bojkot Sieradza, > myślę, > > że temu forum wyjdzie to na zdrowie, bo czytając Twoje wywody można dosta > ć > mdło > > ści. > > Prawda boli... O waszych zdolnosciach wyborczych i zdolnosciach sasiadujacych z > > wami gmin. Ale trzeba przyznac ze powoli sie uczycie. Juz tak strasznie nie > glosowaliscie na prezydenta. W wielkim miescie sieradzu wygral rzutem na tasme > nawet Tusk. W powiecie sieradzkim jedrek lepper... Znów jesteś w błędzie, wyniki w Sieradzu i powiecie, są prawie takie same jak przy parlamentarnych. Widzę, że nie dottarła do ciebie jeszcze świadomośc, że Okręg Sieradz w parlamentarnych, to też łęczyca i łowicz i poddębice i wierudzów. Jakoś widze, że masz z tym duży problem ? Tak więc w Sieradzu i powiecie wyniki parlamentarne i I tura wyborczych prawie się pokrywają !? Więc jednak się nie uczymy ;-( > > A to buraczane sieradzkie forum ma jeden atut jest bardzo demokratyczne i w > > przeciwieństwie do łódzkiego nie znikają tu ani całe wątki, ani posty. > > Poszukaj tego wąttku, gdzie tak plułeś jadem na Sieradz i na którym próbo > wałem > > łodziakom wyjaśnić, że Sieradz w wyborach to 1/2 województwa (a wtych > relacjach > > ilość mieszkańców okręgu sieradzkiego, jest porównywalna z okręgiem łódzk > im) > > chodzi ci o ten watek? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=29566386 > Po prostu forum lodzkie jak i miasto lodz jest duzo wieksze od sieradza i zeby > mozna bylo sprawniej sie poruszac sa na nim podwatki gdzie sa przenoszone > poszczegolne dyskusje. Tak wiem, przepraszałem już za pochopne osądy tu : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=29569332&a=29953320 Jedno co mnie cieszy, to mniejsza ilośc agresji i kalumni pod adresem Sieradza i mojej osoby. Przyjmuję to z miłym zaskoczeniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w 12.10.05, 14:38 > No właśnie jeśli w łodzi jest więcej faktycznych zwoleników, to Wy macie większ > y > problem, a ... procenty ... no cóż, nie moja wina, że je ktoś wymyślił ;-) > Dobre. Widac matematyka sie klania i to bardzo mocno. jak zrozumiesz po co sie uzywa procentow to przestaniesz pisac brednie. Znów jesteś w błędzie, wyniki w Sieradzu i powiecie, są prawie takie same jak > przy parlamentarnych. marzenie... www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/101401.htm www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/101401.htm ha ha ha. tak dla przykladu: sejm LPR 9% SdPl 3% SLD 20% - borowski a wiec SdPl + SLD 16% PiS 23% - Kaczynski 30% PO 19% - Tusk 31% PSL 6% - Kalinowski 1,5% samoobrona 12% Lepper 16% Gdzie ty tu masz zblizone wyniki. Ha ha ha. Widze pan ksiaze sieradzki naprawde ma duze problemy z matematyka a szczegolnie z procentami... Widzę, że nie dottarła do ciebie jeszcze świadomośc, że > Okręg Sieradz w parlamentarnych, to też łęczyca i łowicz i poddębice i > wierudzów. Jakoś widze, że masz z tym duży problem ? Zdaje sobie sprawe dlatego mowie o miescie sieradzu i powiecie sieradz.... No ale zrozumienie slowa pisanego przez relektorat leppera jest trudne albo po prostu jak w twoim przypadku temu elektoratowi latwiej jest tego slowa nie rozumiec.... Tak więc w Sieradzu i powiecie wyniki parlamentarne i I tura wyborczych prawie > się pokrywają !? Więc jednak się nie uczymy ;-( > Czlowieku, powtorz sobie procenty z matematyki.... > Tak wiem, przepraszałem już za pochopne osądy tu : > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=29569332&a=29953320 > Jedno co mnie cieszy, to mniejsza ilośc agresji i kalumni pod adresem Sieradza > i > mojej osoby. Przyjmuję to z miłym zaskoczeniem ;-) > Bo nie wszedzie jest tak jak w matecznikach samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: prawie 60 000 zwolenników SLD i Samoobrony w 12.10.05, 15:47 superkulfon napisał: > > No właśnie jeśli w łodzi jest więcej faktycznych zwoleników, to Wy macie > większ > > y > > problem, a ... procenty ... no cóż, nie moja wina, że je ktoś wymyślił ;- > ) > > > > Dobre. Widac matematyka sie klania i to bardzo mocno. jak zrozumiesz po co sie > uzywa procentow to przestaniesz pisac brednie. > > Znów jesteś w błędzie, wyniki w Sieradzu i powiecie, są prawie takie same jak > > przy parlamentarnych. > > marzenie... > www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/101401.htm > www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/101401.htm > ha ha ha. > tak dla przykladu: > > sejm LPR 9% SdPl 3% SLD 20% - borowski a wiec SdPl + SLD 16% > PiS 23% - Kaczynski 30% > PO 19% - Tusk 31% > PSL 6% - Kalinowski 1,5% > samoobrona 12% Lepper 16% > > Gdzie ty tu masz zblizone wyniki. Ha ha ha. Widze pan ksiaze sieradzki naprawde > > ma duze problemy z matematyka a szczegolnie z procentami... No cóż, myslałem, żeś choc odrobine inteligentny, ale sie zawiodłem ;-( Jeżeli piszę, że wyniki są zblizone, bo praktycznie podobne są wyniki samoobrony (12% do 15%). A przecie ty krzyczysz głównie o ten typ poparcia. Więc bądź konsekwentny i porównuj wyniki SO. Co do innych wyników to jeżeli geniuszu matematyczny uwzględnisz fakt, że w prezydenckich wzrosła w Sieradzu frekwencja o 10 % to zasadniczo można przyjąc, że wyniki procentowo są zbliżone w tendencji. Praktycznie w jednych i drugich wynikach PO i PiS prawie łeb w łeb, z niewielką różnicą punktową. W jednych wygrał PiS w drugich PO, ale różnice są 1 - 4 %. Niewielki spadek Borowskiego i podobny wzrost Lepera, ale też w granicach 4 pkt. Jeśli na te minimalne różnice nakłada się 10 % wzrost frekwencji, to stwierdzam, że wyniki w Sieradzu są dośc zbliżone, dla tego użyłem dośc prostego słowa "zbliżone" a nie identyczne. Tak więc myślę, że Twoja teoria wyliczania i porównywania danych i procentów jest daleko nie doskonała. Myślę, że jednak moje wykształecenie obejmujące, socjologię, psychologię i statystykę jest bardziej wiarygodne niż Twoje populistyczne porównania. > > Widzę, że nie dottarła do ciebie jeszcze świadomośc, że > > Okręg Sieradz w parlamentarnych, to też łęczyca i łowicz i poddębice i > > wierudzów. Jakoś widze, że masz z tym duży problem ? > > Zdaje sobie sprawe dlatego mowie o miescie sieradzu i powiecie sieradz.... > No ale zrozumienie slowa pisanego przez relektorat leppera jest trudne albo po > prostu jak w twoim przypadku temu elektoratowi latwiej jest tego slowa nie > rozumiec.... > > Tak więc w Sieradzu i powiecie wyniki parlamentarne i I tura wyborczych prawie > > się pokrywają !? Więc jednak się nie uczymy ;-( > > > Czlowieku, powtorz sobie procenty z matematyki.... No coż, człowieki poza matematyką i umiejętnością porównywania liczb, czy są one mniejsze czy większe, trzeba uwzględniac wszystkie dostępne dane, a nie tylko te najbardziej oczywiste, co mam nadzieje, ja burak i głąb sieradzki oraz fan AL, jakoś Ci uzmysłowiłem ? Już Ci pisałem, że trzeba też miec coś takiego jak logikę i zmysł analityczny, żeby się na jakiś temat wypowiadac, z żalem stwierdzam, że tych umiejętnosci Ci brak. O czymś takim jak zrozumieniu tekstu nie wspomnę, bo jeśli dla ciebie stwierdzenia, że coś "prawie się pokrywa" i "prawie takie same" są jednoznaczne z "identycznym" lub "takim samym", to co tu pisac ? Jeśli w obu wynikach nie dostrzegasz prawidłowości wyników z uwzględnieniem większej frekwencji to ci wyjaśnię: Poszło 10 % więcej osób, przypuszczalnie po wynikach parlamentarnych nastąpiła aktywizacja elektoratu PO, dlatego największy wzrost odnotował Tusk. Zapewne też nastąpiła weryfikacja i przemieszczenie wlektoratu, który obawia się dwu kaczyńskich u władzy, po "niespodziewanym" acz do przewidzenia wyniku PiS w parlamentarnych. Przy dośc mocnym SLD w Sieradzu można przypuszca, że nie posłuchali oni Kwacha i nie głosowali na Borowskiego jako zdrajcę sojuszu - można przypuszczac, że bardziej skłonni byli oddac głosy na Leppera lub Tuska, dlatego spadek u Borowskiego. Ot i masz interpretację procentów, bo procenty są po to aby je interpretowac ! > > > Tak wiem, przepraszałem już za pochopne osądy tu : > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=29569332&a=29953320 > > Jedno co mnie cieszy, to mniejsza ilośc agresji i kalumni pod adresem > Sieradza > > i > > mojej osoby. Przyjmuję to z miłym zaskoczeniem ;-) > > > > Bo nie wszedzie jest tak jak w matecznikach samoobrony. No cóż zawiodłem się ale są bardziej rozsądni od Ciebie co mnie pociesza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana ;))) 11.10.05, 18:05 superkulfon napisał: Ale trzeba przyznac ze powoli sie uczycie. Juz tak strasznie nie > glosowaliscie na prezydenta. Wsiadaj w PKS, nie zwlekaj, jedź tam gdzie nie ma dostępu do sieci, tyle jest jeszcze do zrobienia! Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana to głównie twój problem nie mój - po co... 12.10.05, 17:21 po co w ogóle zabrałeś się do uświadamiania 'buraków' poprzez forum, o którym oni nie mają pojęcia że istnieje. To jest bardzo kameralne forum i towarzystwo ludzi inteligentnych. Rozmowa z tobą jest z tego powodu bardzo męcząca Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: to głównie twój problem nie mój - po co... 12.10.05, 18:01 hajdana napisała: > po co w ogóle zabrałeś się do uświadamiania 'buraków' poprzez forum, o którym > oni nie mają pojęcia że istnieje. To jest bardzo kameralne forum i towarzystwo > ludzi inteligentnych. Rozmowa z tobą jest z tego powodu bardzo męcząca Hajdana ;-) nie bądźmy dla kolegi zbyt surowi, kolega kulfon jest też inteligentny, choc "inaczej" ;-) Oczywiście inna inteligencja kolegi kulfona, jest o niebo lepsza od naszej bo to jest inteligencja łódzka ;-) Poza tym, kolega wnosi tyle kolorytu na nasze zapyziałe i zacofane forum ;-) Warto też poznac prawdziwe oblicze łodzi i łodzian, myślę, że dla wielu osób czytających systematycznie nasze forum (szkoda, że nie piszecie), zapewne będzie i jest to dowód na ogromną sympatię jaką łódź i łodzianie przejawiają wobec Sieradza i regionu ;-) Bardzo dobrze, że kolega kulfon tak mocno i konsekwentnie zaangażował się w to forum i że prezentuje swoje wspaniałe tezy, obliczenia, opinie itp. Jak pojawiają się pragmatycznie myślący łodzianie, to jest gdzie ich odesłac, aby zapoznali się z opiniami swoich ziomali ;-) Już od dawna mi się nie chce pisac z kulfonikiem, ale strasznie go polubiłem, jest w nim tyle mądrości życiowej, że można z tego czerpac pełnymi garściami ;-) Fascynuje mnie też jego głęboka osobowośc, w której toną wszelkie argumenty logiki i zdrowego rozsądku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: Posłuchaj łodziaku... 28.09.05, 21:49 Dlatego tyle glosow na samoo... ,bo lubimy tu krzykaczy i chamow z czerwona morda ,ktorym jebie z mordy kielbacha z czosnkiem pa... Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Posłuchaj łodziaku... 29.09.05, 02:10 jopp67 napisał: > Dlatego tyle glosow na samoo... ,bo lubimy tu krzykaczy i chamow z czerwona > morda ,ktorym jebie z mordy kielbacha z czosnkiem pa... Jopp67 - sory winetu, ale za takie teksty i argumenty oraz bogactwo intelektualne, masz u mnie żółtą kartkę !!! Oczywiście możesz tak pisać, ale ... czy o czymś to świadczy ? Można komuś nawtykać, ale proszę o odrobinę finezji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 01.10.05, 17:48 Za GW wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2945823.html W Pątnowie nie zwracali uwagi na oblepione plakatami drzewa i słupy. Głosowali na "swoich". Wykorzystała to Samoobrona, podkupując lokalnego wójta, członka PSL, i zdobyła mandat. Okręg wyborczy nr 11 w Sieradzu. Powiat wieluński. Gmina Pątnów. 40 km do Częstochowy. 70,59 procent głosów dostała tu Samoobrona. To absolutny rekord w kraju. Jedziemy do Pątnowa. Spodziewamy się wsi zabitej deskami, biednych i sfrustrowanych rolników. Nic z tego. Pątnów to duża gmina z sześcioma szkołami, restauracją, Urzędem Stanu Cywilnego, przedszkolem i porządnymi asfaltowymi drogami. Mieszka w niej ponad 6 tysięcy ludzi. Dlaczego głosowali na Samoobronę? - Na jaką Samoobronę? - dziwią się mieszkańcy. - Myśmy na Edka głosowali. - Edek pobudował szkoły z halami sportowymi, wyasfaltował drogi, kupił strażakom wozy - wylicza Mieczysław Kowalczyk, rencista. - Biednym daje węgiel, długi im umorzy, znamy go od małego. - Kim jest Edek? - pytamy. - Nie wiecie, kim jest Edek? - dziwi się Kowalczyk. - To nasz wójt. Edek to Edward Kiedos, który od siedmiu lat jest w Pątnowie wójtem. Przez całe lata działał w Polskim Stronnictwie Ludowym. Jest też szefem Związku Gmin Ziemi Wieluńskiej. Rozglądamy się po Pątnowie. Na ulicy czysto. Chodniki zastąpiła elegancka kostka. Co krok sklep. - Wójt za gospodarzami jest. Tu była bieda, aż piszczało - mówi Władysława Depta, która gospodaruje z synem na 9 ha. - A teraz rzepak będziemy sadzić, bo w Wieluniu zbudują fabrykę biopaliw. - Też głosowałem na Edka. Rolnicy strasznie na tanie biopaliwa liczą, bo cena ropy zabija wieś - mówi Adam Michnik, właściciel hurtowni z paszami i nawozami. - Edek załatwił pozwolenie na budowę i zakład wkrótce powstanie. W Wieluniu poupadały wszystkie duże fabryki, a tak młodzi pracę będą mieli. Edward Kiedos o Samoobronie nie myślał, choć zimą woził chłopom od Leppera zupę, gdy ci blokowali drogę na Częstochowę. PSL nie docenił jednak Kiedosa i na liście do Sejmu dał mu dopiero 19 miejsce. Dowiedział się o tym Stanisław Łyżwiński, szef Samoobrony w Łódzkiem. - Zadzwonił do mnie i zaproponował miejsce w pierwszej trójce - mówi wójt Pątnowa. - Miałem dosyć kłótni ze swoimi i zgodziłem się. Opłaciło się obu stronom. Kiedos zdobył dla Samoobrony mnóstwo głosów i poselski mandat. W regionie Lepper ma trzech posłów, a PSL - jednego (w 2001 r. miał dwóch). Podobnie było w okręgu piotrkowskim. Łyżwiński wstawił na listę innego rozczarowanego działacza związanego z PSL, Jerzego Stankiewicza. Były starosta zdobył dla Samoobrony ponad 3 tys. głosów. Efekt? Dwa mandaty dla Samoobrony i tylko jeden dla bardzo mocnego tam dotychczas PSL. Łyżwiński: - Nasi działacze się buntowali, ale ja postawiłem na swój instynkt. Nos podpowiadał mi, że lokalni liderzy PSL zdobędą dla nas kupę głosów. I nie pomyliłem się. Przed wyborami samorządowymi przejmiemy kolejnych rozczarowanych ludowców i wieś będzie nasza. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Jak partia Leppera zdobyła ponad 70 proc. 02.10.05, 14:23 sbi napisał: > Za GW wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2945823.html > > W Pątnowie nie zwracali uwagi na oblepione plakatami drzewa i słupy. Głosowali > na "swoich". Wykorzystała to Samoobrona, podkupując lokalnego wójta, członka PS ..... --- No tak, ale nie do końca to usprawiedliwia ludzi, którzy jie wiedzieli, że w sumie nie głosują w tych wyborach na wójta, ale na partię polityczną. Z jednej strony plus, za to że Samoobrona ograła wszystkich w ten sposób, bo tu liczy się wynik końcowy. Z drugiej strony - świadomość ludzi którzy głosowali i dali się tak podejść jest (jak dla mnie) przerażająca. Gdyż świadczy to o ...no właśnie nie wiem o czym to świadzczy ? I jak to w delikatny sposób nazwać ? Pomijam tu postawę pana wójta bo to inna bajka i w sumie każdy czałowiek ma prawo wyboru swojej partii. Ale wyborca powinien wiedzieć poco głosuje, na kogo lub na co i jaki to będzie miała skutek dla Kraju czy regionu. Myslę, że w tej materii jest jeszcze wiele do zrobienia, aby rosła świadomość obywatelska, tylko że już zaczynam się martwić samorządowymi wyborami ;-( tak w Sieradzu jak i regionie ? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Znikające wątki w łódzkim forum ;-) 03.10.05, 16:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=29566386 Tu był wątek o tej tragedii, że w "Łodzi wygrała Samoobrona" ;-) Sporo się tam udzielałem odnośnie jawnych ataków w tym zakresie na Sieradz. Dziwnie się składa, że cały - CAŁY wątek znikł ;-) Jakby znikły, posty w których nerwy puszczały co niektórym (bodaj raz czy dwa mnie), to bym się nie dziwował, ale wycięli wątek z około 80 postami ;-) Ot taka łódzka demokracja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Znikające wątki w łódzkim forum ;-) 03.10.05, 19:21 Może przenieśli na inne forum - bardziej odpowiadające tematyce postu, to się czasami zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Znikające wątki w łódzkim forum ;-) 03.10.05, 20:07 Jakby przenieśli to pewnieby zlinkowali, albo podali link ? Zresztą sprawdzałem w wyszukiwarce hasła Sieradz, Samoobrona i ... buraki kompletnie nic nie znalazła z tego wątku ;-) Tak więc ... chyba jednak demokracja łódka plus obiektywność gazeta.pl ? bo to łódzie forum jest chyba moderowane przez adminów gazety ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Wątek się znalazł ! Przeprosiny z mojej strony ;-) 04.10.05, 18:55 sieradzak napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=29566386 > > Tu był wątek o tej tragedii, że w "Łodzi wygrała Samoobrona" ;-) > Sporo się tam udzielałem odnośnie jawnych ataków w tym zakresie na Sieradz. > Dziwnie się składa, że cały - CAŁY wątek znikł ;-) > > Jakby znikły, posty w których nerwy puszczały co niektórym (bodaj raz czy dwa > mnie), to bym się nie dziwował, ale wycięli wątek z około 80 postami ;-) > > Ot taka łódzka demokracja ;-) > No cóż dziwna praktyka ? Skoro przenosi się wątek, to można by dać link ? Tak czy siak się wątek znalazł: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=29566386 I jak w tytule - sorki za przedwczesne wnioski ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: jak w piosence Kultu;-) 03.10.05, 19:23 '45-89' - ".... i kto za tym wszystkim stoi?";-)) Towarzysz Wiesław odpowiedziałby, iż stoją za tym ci, którzy 'nurzają w kloace imperializmu i reakcjonizmu'. A Cyrankiewicz odciąłby dłonie tym wszystkim reakcjonistom;-) I na tym bylby koniec afery;-) Odpowiedz Link Zgłoś
svdmos Re: jak w piosence Kultu;-) 04.10.05, 19:23 Panowie i Panie ! Z takimi ksywami jak "superkulfon" po prostu sie nie dyskutuje. Kopa i ... pozostaje przy swoim. Podziwiam cierpliwosc Sieradzan, ktorzy wogole przeczytali wiecej niz jeden post tego absztyfikanta. Ja dotarlem do drugiego i dalem sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: jak w piosence Kultu;-) 04.10.05, 20:42 svdmos napisał: > Panowie i Panie ! > > Z takimi ksywami jak "superkulfon" po prostu sie nie dyskutuje. Kopa i ... > pozostaje przy swoim. Podziwiam cierpliwosc Sieradzan, ktorzy wogole > przeczytali wiecej niz jeden post tego absztyfikanta. Ja dotarlem do drugiego i > > dalem sobie spokoj. No wykazałem z wrodzonej dociekliwości, więcej cierpliwości i przebrąłem, przez chyba kilkanaście wypocin tego geniusza dedukcji i pragmatyzmu, ale potym jak w sposób jednoznaczny udowodniłem mu brak kompetencji i zwykłą ludzką głupotę, jego reakcja była na zasadach "plują mu w twarz, a on twierdzi, że deszcz pada". Do tego jego argumenty zaczynają sięgać poziomu epitetów, a to najlepiej świadczy o wyczerpaniu się wszelkich "logicznych" argumentów. Dlatego już sobie daruję dalszą wymianę zdań z kulfonikiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś