Gość: lubię kaczki Re: Głosujemy na D. Tuska!!! IP: 194.63.132.* 06.10.05, 10:39 Warto przeczytać ten tekst zanim odda się głos na tego cwanego buraka: wybory2005.wp.pl/kat,9913,wid,7898341,wiadomosc.html?ticaid=1502 Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius jeśli dla Ciebie "Nasz Dziennik" jest wiarygodny 06.10.05, 11:06 ...to cóż:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubię kaczki Dla ciebie wiarygodne jest PD IP: 194.63.132.* 06.10.05, 11:32 więc przeczytaj co twój ulubieniec sądzi o twojej ulubionej partii: efakt.pl/idee/artykul.aspx/Artykul/52614 Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Mój ulubieniec? Moja ulubiona partia? 06.10.05, 11:52 Kurczę, wiesz więcej niż ja! Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: wypowiedź 06.10.05, 13:01 "...husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna Góra, dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa? Jak wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem." O, do tej pory Tusk miał mój głos jako mniejsze zło wobec kaczej alternatywy. Jeżeli to jego prawdziwa wypowiedź, to moja sympatia do niego wzrosła. Ideały na bok, czas realnie spojrzeć na kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
danwar1 Re: wypowiedź 06.10.05, 14:38 jeśli to jest prawdziwa wypowiedź Tuska, to jest to najgorszy możliwy kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Pytanie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 11:01 Czy cała Łódź zagłosuje na Tuska, czy tylko elektorat SDL i PZPR? Uczciwi Polacy głosują na Lecha KACZYŃSKIEGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubię kaczki Re: Pytanie ? IP: 194.63.132.* 06.10.05, 11:13 Miałem głosować na Tuska ale gość jest za miękki; przypuszczam że jego prezydentura byłaby kopią prezydentury Kwaśniewskiego. Głosuję na Kaczora choć to nie jest mój wymarzony kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Pytanie ? 06.10.05, 11:49 Uczciwi i inteligentni głosują na H. Bochniarz Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Teufel 06.10.05, 11:51 teufel napisał: > Uczciwi i inteligentni głosują na H. Bochniarz To dość ryzykowna teza... Sugerujesz że niegłosujący na Bochniarz są nieuczciwi i nieinteligentni? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Teufel 06.10.05, 12:12 Nie, tak nie sugurę - to była odpowiedz na mojego poprzednika, który uważa, że uczciwi głosują na Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 12:44 A ja myślę, ze lepiej na JKM - Korwin Mikke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al_ Re: Pytanie ? IP: *.toya.net.pl 06.10.05, 13:10 Popeiram :). Jedyny porządny... No jeszcze Borowski może byc :). Przynajmniej języki znają :) Odpowiedz Link Zgłoś
danwar1 Re: Głosujemy na D. Tuska!!! 06.10.05, 14:36 www.wybory2005.wp.pl/kat,9913,wid,7898341,wiadomosc.html czy ktoś może wreszcie zweryfikować te informacje? jeśli to fałszywka, dlaczego Platforma jej nie zweryfikuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocio Coś się uczepił ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:13 To nie weryfikować, ale interpretować trzeba. A nie była Polska długo mitem ? Nadal jest, powiem Ci. Porządna, sprawiedliwa i dostatnia Polska wciąż JEST mitem. A co zrobisz temu , dla ktorego byla "pawiem i papugą" ? Odpowiedz Link Zgłoś