geograf 21.09.02, 18:39 Dzisiaj na Starym Mieście odbywa się Jarmark Łódzki. Czy ktoś na nim był??(Yarro, wiem, że Ty:) Dużo ludzi?? Ciekawie?? Co ludzie gadali??:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MarcinK Re: Jarmark Łódzki - znalazłem księganię IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 22:25 Witam Byłem, widziałem i coś odkryłem. Otoż znalazłem księgarnie przy Starym Rynku. Księgarnia nazywa się Elmar i ma niesamowity wybór książek o Łodzi. Jest tam cicho, spokojnie, mozna popytać pooglądać. Właściciel jest maniakiem Łodzi i stara się zarażać tym innych. Księgarnia mieści się w podcieniach prostopadłych do Zgierskiej. Dla mnie bomba - po niedzieli biorę grubszy portfel i idę na łowy. No i jeszcze ten plus dla zmotoryzowanych, że jest gdzie samochód w okolicy bezpłatnie zaparkować. Polecam. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Jarmark Łódzki - znalazłem księganię 21.09.02, 22:28 dobrze wiedzieć, bo coś ostatnio u NIKE widziałem (dzisiaj) książki od angielskiego i inne podręczniki...:/ Trzeba będzie się wybrać na łowy wiadomości:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Jarmark Łódzki - znalazłem księganię IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 22:31 A ja w Elamrze wypatrzyłem sobie Łódzkie Judaika na straych pocztówkach. Acha i byli tam też autorzy podpisujący swoje książki m.in. Pan Wojalski - ten od książki "100 Lat Łódzkich Tramwajów". Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Jarmark Łódzki - znalazłem księganię IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 22:28 Jak już odwiedzisz tę ksiegarnie to napisz jakie wrażenia. Myślę, że takie miejsca i ludzi warto reklamować. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasam Re: Jarmark Łódzki - znalazłem księganię IP: *.Astral.Lodz.pl / 212.191.134.* 22.09.02, 23:40 Właścicel ksiegarni podobnie jak i właścicel Nike - są członkami wspierającymi TOnZ. Właśnie na Jarmark wymyslił sobie podpisywanie ksiażek przez autorow "brązowej" serii. Mieli być St. Łukawski, M.Z. Wojalski, G. Kobojek. Oczywiście w rożnych godzinach. Warto tam zaglądać. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasam Re: Jarmark Łódzki IP: *.Astral.Lodz.pl / 212.191.134.* 22.09.02, 23:44 Jarmark Łodzki Chyba organizatorom brakło pomysłu i wytrwałości. W programie stworzyli jarmark sieradzko-łęczycki. Jak myślicie jaki powinien być Jarmark Łodzki ? Czy rzeczywiście przegląd wyrobow ludowych z gmin wojewodztwa ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Jarmark Łódzki 24.09.02, 07:01 Uwaam, że powiniene być to "Jarmark", który pomógłby w identyfiukacji z regionem mieszkańcom tego miasta i okolic. A jeżeli identyfikacja - to historia, ale i współczesność... Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Ja... 24.09.02, 06:51 ... przepraszam, ale GDZIE jest Stare Miasto w mieście Łodzi??? Chyba nigdy tam jeszcze nie byłem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Ja... 24.09.02, 07:00 "Stare Miasto" to część Bałut w Okolicy ulicy Zgierskiej/Podrzecznej/Wojska Poslkiego/Żródłowej- to jest najstorsza część Łodzi. A plac na którym to wszystko odbywało się- to ten gdzie kiedyś Marchlewski stał... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Ja... 24.09.02, 10:34 I oczywiście Rynek Staromiejski oraz "park śledzia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Jarmark Łódzki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 22:14 Kurcze. Obiecałem sobie, że idę tam w tym tygodniu kupić jakieś lodziana, a tu nie mam czasu :-( Może w sobotę? Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoolek Jarmark był BUUUU IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 23:47 Raz na jakiś czas przyjeżdża do mnie koleżanka z Warszawy...Zabieram ją wtedy w dziwne okolice Łodzi, zeby dowiedziała się coś o naszym miescie.... Widziała cały chyba już Księzy Młyn ( Moja Mama ja tak oprowadziła po wszystkich zakamarkach, że dziewczyna omal z głodu nie zemdlała)... W ostatni weekend zabrałam koleżankę na jarmark Łódzki... Nie była to dobra reklama Łodzi... Ńajwiększym zainteresowaniem cieszył się dzwig z bungy-jumping... Kapele grające ludowe przyśpiewki, brzmiały, jakby same nie byłe pewne po co tu przyjechały.. A fima reklamująca styropianowe pustaki zagłuszała swoimi reklamami nawet grupę grająca rocka... Pamiętacie dwa lata temu był wŁodzi Festiwal Kulinarny "Kociołek 2000" Tak się chyba nazywał... Ten ostatni jarmark troszke tamten Festiwal przypominał, ale był o wiele gorszy... Na tamtym festiwalu było kilkanaście tysięcy Łodzian, A na tym... hm dużo mniej... No dobra nie będę dalej narzekać... ----------- "Narzekadło z Nieba spadło I pogodę dobra zjadło" Odpowiedz Link Zgłoś