geograf 23.09.02, 18:40 ...kaloryfery:-) już nie będe w nocy marzł :))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: micin Re: a u mnie już grzeją..... IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:54 Ale masz fajnie:-) Ja niestety mieszkam w domku i ogrzewanie mam we własnym zakresie, niestety na węgiel (podobno najtańsze). Na dodatek mój tatuś teraz wyjechał na jakieś trzy tygodnie i na mnie spadnie obowiązek dogrzewania rodzinnego ogniska:-) pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 19:57 podobno gaz jest najtańszy ;-) trzeba tylko zainwestować w instalację, ale i tak się zwracają koszty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: a u mnie już grzeją..... IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 20:58 Mozliwe, z tym, że podobno są jakieś przepisy dotyczące ustawienia tej butli (ma być ileś tam metrów od zabudowań) i w moim przypadku niestety to nie zda egzaminu- mam za blisko do sąsiadów:-( Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 21:01 To raz, drugie ze juz chyba nie do konca gaz jest najtanszy, tak naprawde bardzo duzo zalezy od tego jaki masz dom, w idealnych warunkach: super izolacja, brak strat ciepla to najtansze bedzie grzanie pradem, ewentualnie kombinowane (gaz+prad; olej+prad itd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: a u mnie już grzeją..... IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 21:07 Dokładnie, poza tym mam tatusia- tradycjonalistę, który przeszedłby załamanie nerwowe, gdyby okazało się, że przez takie ogrzewanie gazowe czy olejowe jest w domciu mniej potrzebny:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 20:07 U mnie też już zaczęli grzać. A biedniusia Mak. marznie :(((((((((((((((((((((((((((( Brzydka EC4!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anntad Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 20:14 zamek napisał: > U mnie też już zaczęli grzać. > A biedniusia Mak. marznie :(((((((((((((((((((((((((((( > Brzydka EC4!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 20:19 To poprawiam: cacy EC4, brzydka spółdzielnia! Pozdrawiam ciepło :) Odpowiedz Link Zgłoś
saperka Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 20:25 Zameczku, ale mógłbyś mak. pomóc w cierpieniach. Wszak u Ciebie cieplutko;)P Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Saperko... 23.09.02, 20:31 ...staram się, jak mogę :)) Gdyby jeszcze nie ten cholerny esej, który muszę popełnić na środowy egzamin... :(( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 20:21 a ja też chyba z EC4 mam ciepło:-) wszak Chojny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaoz Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 20:30 U mnie tez grzeją. Jak wchodzi się do domu to od razu zwala z nóg. Troszku przesadzili z tym grzaniem:). Okna mam wszędzie uchylone , bo można się ugotować:). Wygląda na to , że człowiek odrobinkę przywykł do milutkiego chłodku w chałupie:). pozdr monikaoz Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 20:44 I dlatego ciesze sie ze u mnie jeszcze nie, bo juz jak zaczna to nos sie wysusza, ipal nie do wytrzymania. A taki chlodek hartuje - i to jak! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 21:47 a tyle mówi się o oszczędności i poszanowaniu energii!!:-) Czy masz termoregulatory?? bedzie lepiej i dla Ciebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 21:03 Nie wiem czy jestem ECcoś tam... faktem jest, że grzeją :))) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 21:48 EC- Elektro Ciepłownia:-) EC1-ta na Tuwima, przy Dworcu EC2-Politechniki/Wróblewskiego EC3-Pojeierska/Włókniarzy EC4-Widzew :-) (nie wiem jakie tam są ulice;) Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 22:02 A u mnie EC nie wlaczyla jeszcze grzania. Co ciekawe nie mam kaloryferow (ale ogrzewanie jest centralne),a z badan wnikliwych wynika, ze ogrzewanie jest scianowe (analogiczna forma od: podlogowe) :-))) Ale i tak jest jeszcze cieplo, choc dzisiaj pierwszy dzien jesieni i tej kalendarzowej i pogodowej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: a u mnie już grzeją..... 23.09.02, 22:14 To Do jeszcze nie wiesz jakie masz ogrzewanie??:) swoją drogą- w swoim nowym domu chce mieć ogrzewanie bez grzejników:-) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf pytania (3) 23.09.02, 22:20 do~ napisała: a z badan wnikliwych wynika, ze ogrzewanie jest > scianowe (analogiczna forma od: podlogowe) :-))) 1)jak to sprawdziłaś?? 2)czy to jest oszczędne?? 3)jaka jest izolacja domu/mieszkania, że opłaca sie to i nie masz dużych strat ciepła?? . > Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: pytania (3) 23.09.02, 22:27 geograf napisał: > do~ napisała: > > a z badan wnikliwych wynika, ze ogrzewanie jest > > scianowe (analogiczna forma od: podlogowe) :-))) > > 1)jak to sprawdziłaś?? macalismy wszystkie powierzchnie w naszym mieszkaniu (stosunkowo mniej sufit:- )), bo balismy sie, ze zamarzniemy zima.... > 2)czy to jest oszczędne?? jest to chyba dosc oszczedne skoro tu jest :-))) a tak naprawde to temperatura scian nigdy nie jest tak wysoka jak kaloryferow, bo sa wieksze powierzchnie grzejne... Cos tak, jakby nie zimne sciany... > 3)jaka jest izolacja domu/mieszkania, że opłaca sie to i nie masz dużych strat > ciepła?? mamy szczelne okna i to chyba jedyna izolacja. Jedna ze scian grzejacych jest ta od przedpokoju i dlatego tez najcieplejszym miejscem w budynku jest korytarz :-)))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grover Re: a u mnie już grzeją..... IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.09.02, 23:01 U mnie też już grzeją :)) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaoz Re: a u mnie już grzeją..... 24.09.02, 09:42 Nie mam niestety termoregulatorów,mieli założyć, ale spółdzielni kasy zabrakło. Przy kaloryferach sa pokrętła które gdy nimi ruszyć kapią. Wniosek jest jeden: lepiej wietrzyć niż pływać:). pozdr monikaoz Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: a u mnie ....... 24.09.02, 09:47 jeszcze [---] nie grzeją. Chyba pójdę zrobić awanturę. Tzn. zapytać najuprzejmiej jak potrafię, czy państwu zarządostwu wspólnoty jest ciepło i czy nie zechcieliby sie łaskawie ze mną podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: a u mnie ....... 24.09.02, 16:06 ależ Zdzicho... oni pewnie mieszkają w drugim końcu miasta,a biura mają ocieplone, okna wymienione i w ogóle pewnie biorą z jakiegoś innego źródła ciepło do budynku SM ;-) pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: a u mnie już grzeją..... 24.09.02, 11:18 Moje osiedle stwierdziło, że zahartuje swoich mieszkańców Pomimo, że termometr wskazywał temperaturę poniżej zera kaloryfery były lodowate. Wstając z łóżka znów musiałem odkręcić wszystkie kurki gazu i tak jeszcze pewnie ze 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: a u mnie już grzeją..... 24.09.02, 12:46 Dzis o 12.40 donosnu chlupot dochodzacy z okolic kaloryferow oznajmij otwarcie sezonu grzewczego 2002/2003. Nawilzacze z woda juz wisza na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kirka1 Re: a u mnie już grzeją..... 24.09.02, 17:17 u mnie jest teraz tak cieplutko, ze az sie z domciu nie chce wychodzic:-)))))))))ach Odpowiedz Link Zgłoś
hubar a u mnie już grzeją.....wreszcie Radogoszcz!!! 24.09.02, 17:23 No wreszcie u mnie przed paroma chwilami też właczyli!! Odpowiedz Link Zgłoś