Gość: mihhes IP: *.lodz.mm.pl 20.10.05, 09:34 Czy ktoś wie co stało sie wczoraj około 16 na Zielone. Bo tramwaje jadace od pl.Dabrowskiego skręcały w kilińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lukasz Re: Awaria IP: *.toya.net.pl 21.10.05, 10:50 A przypadkiem nie było to rano?? lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/529187.html Wypadek na Zielonej - Mercedesem w tramwaj Piątek, 21 października 2005r. Do groźnie wyglądającego wypadku doszło wczoraj o godzinie 10.33 na ul. Zielonej, przy Strzelców Kaniowskich. Pełen pasażerów tramwaj linii 13, jadący w kierunku ul. Legionów zderzył się z ciężarowym mercedesem. W wyniku zderzenia pierwszy wagon wypadł z szyn. – Akurat szukałam czegoś w torebce, gdy tramwaj szarpnął i usłyszałam huk. Złapałam się mocniej poręczy. Ludzie zaczęli krzyczeć, ale na szczęście nikt nie został ranny – mówi pasażerka „trzynastki”. W tramwaju został uszkodzony przód, wskutek uderzenia wyleciały szyby. W mercedesie ucierpiało tylne prawe koło, zostały zbite światła. Na ponad godzinę wstrzymano ruch. Tramwaje linii 9 i 13 jeździły objazdem, uruchomiono komunikację zastępczą. – Na razie policja nie potrafi ustalić, kto zawinił: kierowca mercedesa czy motorniczy – mówi dyżurny dyspozytor MPK. – Sprawa została skierowana do sądu grodzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Równy stuknął równego IP: *.lodz.msk.pl 21.10.05, 11:29 Tramwaj wywalony z szyn to duże osiągnięcie samochodu. W przypadku kolizji z osobowymi tramwaj wjeżdża do środka samochodu i pasażerowie trama prawie nic nie czują. Bardziej wiedziałem, że było zderzenie niż je poczułem. Przy okazji - sprawa w sądzie grodzkim znajdzie się pewnie nie prędzej niż za pół roku, kiedy już auta będą wyklepane, a świadkowie zapomną jak to było. Mam z tym doświadczenie. Świadkuję w sprawie wypadku z czerwca. Na policji byłem przesłuchany we wrześniu, a do sądu grodzkiego mam być wzywany zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Równy stuknął równego IP: *.mnc.pl 21.10.05, 11:51 Amisze to mają fajnie. Żadnych samochodów, żadnych tramwajów, żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Równy stuknął równego IP: *.lodz.msk.pl 21.10.05, 13:05 Widziałeś chyba ten sam teledysk :) Weird Al Yankovic - Amish Paradise Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Równy stuknął równego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 01:31 > Tramwaj wywalony z szyn to duże osiągnięcie samochodu. W przypadku kolizji z > osobowymi tramwaj wjeżdża do środka samochodu i pasażerowie trama prawie nic > nie czują. Bardziej wiedziałem, że było zderzenie niż je poczułem. Miałem okazję jechać tramwajem który uderzył w skręcający samochód osobowy (nie ustąpiwszy pierwszeństwa tramowi). Samochód zrobił obrót prawie o 720 stopni. W wagonie czuć było tylko lekko wyczuwalne puknięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihhes Re: Awaria IP: *.lodz.mm.pl 21.10.05, 12:56 Na pewno było około 16 ( o tej porze kończe zajęcia) i w okolicach skrzyżowania Zielona-Piotrkowska. Mogło sie coś wykolejć bo jechał dżwig. Odpowiedz Link Zgłoś
rkplodz Re: Awaria 25.10.05, 19:22 a dziś... sami zobaczcie :] ams1.lo3.wroc.pl/~tomek/?s=14&nr=69948 ams1.lo3.wroc.pl/~tomek/?s=14&nr=69947 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataniel Re: Awaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:30 W ty miejscu to chyba norma... Pozdrawiam Nataniel Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Awaria 26.10.05, 14:04 dziś koło 10.00 na Gdańskiej przy Kopernika tramwaj walnął w samochód, tzn. prawdopodobnie, bo widziałem samochód z rozbitym tyłem i pracownika nadzoru ruchu, który coś sprawdzał na jezdni, sznur tramwajów sięgał ul. Zielonej Odpowiedz Link Zgłoś