Gość: LOLO IP: *.p.lodz.pl 05.07.01, 15:54 JA OSOBIŚCIE ZA NIĄ NIE PRZEPADAM.NIE JESTEM Z ŁODZI , ZAZNACZAM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gray Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? IP: *.toya.net.pl 05.07.01, 15:57 Wiesz co ? Z tym jest różnie. Czasami mam dosyć tego miasta - krew mnie zalewa i mam ochote znaleźć się po drugiej stronie Ziemi. Ale zawsze przyjemnie mi się do niego wraca i czasami mówię sobie: "to jest na prawdę fajne miasto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HuBar Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? IP: 10.9.33.* 05.07.01, 16:04 A ja kocham to miasto, jestem stąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Lubicie... IP: *.matrix.pl 05.07.01, 16:05 Lubię Łódź a szczególnie łodzianki - parę znam dosyć blisko (sic!). A zeby poprawić humor Łodzianom zaznaczam, ze od września będę w Łodzi studiował! Cieszycie się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HuBar Re: Lubicie... IP: 10.9.33.* 05.07.01, 16:22 Jak się przeniesiesz to zmienisz się w Lodzermensh? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gray Re: Lubicie... IP: *.toya.net.pl 05.07.01, 16:26 chyba raczej Litzmannstadter - do książek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLO Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? IP: *.p.lodz.pl 05.07.01, 16:11 JA TEŻ CZASAMI LUBIE ŁÓDŹ. ALE TAK OGÓLNIE TO ŁÓDŹ TONIE.NIESTETY. TO CO W ŁODZI JEST SUPER TO LUDZIE (W PORÓWNANIU NP. Z WARSZAWĄ) POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? IP: 217.67.196.* 05.07.01, 16:14 widze ze jest cie wszedzie pelno ja lodz tez lubie ale niestety to miasto umiera a szkoda bo mogloby byc super jedynie co jest piekne to lodzkie knajpy i knajpki chociaz robia sie juz corac zdrozsze (prawie jak w stolicy) a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shookee Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? IP: *.pg.com 06.07.01, 11:47 ja szaleje za tym miastem, z reszta zawsze szalalem, ale najbardziej to sie czuje gdy sie stad wyjedzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 14:40 całkowicie się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? IP: *.ie.lodz.pl 06.07.01, 15:29 Dlaczego nie lubisz Łodzi? Czy nie widzisz tego ukrytego w niej piękna i wyjątkowości? Co z tego, że Warszawa ma nowsze budynki - one wcale nie są piękniejsze od naszych fabry i kamienic. Poza tym miasto to ludzie. Łódź to Łodzianie, Warszawa to zlepek nie-wiadomo-kogo. Ja osobiście każdego dnia odkrywam kawałek historii, albo szczegół w fasadzie kamienicy, albo poznaję fantastycznego człowieka i to jest to za co KOCHAM TO MIASTO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? 06.07.01, 15:51 Mój dziadek mówił o warszawiakach że kiedy jadą po świadectwo urodzenia to 6 godzin jadą pociągiem potem 2 pks potem bryczką 1 a potem przez pole na skuśkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? IP: *.p.lodz.pl 07.07.01, 16:15 Chyba nic tak mi nie poprawia humoru jak spacer po Piotrkowskiej - jesli mialem ciezki dzien, nawal roboty, nic sie nie ukladalo, to ide pospacerowac po naszej Ulicy. I to nie tylko w czesci "deptakowej"! Czy zauwazyliscie, jakim ladyn kawalkiem miasta staje sie Piotrkowska w ogolnie pojmowanych okolicach Katedry? No, w sumie zawsze byla, ale dla mnie jest lepiej z miesiaca na miesiac. Niech no tylko wlasciciel cos z tym "szkieletorem" na skrzyzowaniu z Radwanska zrobi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: CZYLUBICIE ŁÓDŹ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.01, 22:16 Łódż jest według mnie najpiękniejszym miastem.Ma po prostu swój niepowtarzalny charakter i ludzi.W Warszawie ,gdzie mieszkam brakuje tego.Ludzie podający się za "warszawiaków" to napływowa małomiasteczkowa chołota.Szczególnie wyrażnie widać to w piątki po południu w zakorkowanych ulicach,kiedy"warszawka" jedzie do domu.Łódż jest naprawdę wyjatkowa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś