Dodaj do ulubionych

Powstaje pierwszy park dla psów

IP: *.lodz.mm.pl 07.11.05, 21:15
Zacznijmy od pieniędzy. Nie wiem ile to kosztowało, ale wiem napewno, że są
bardziej pilne cele na społeczne pieniądze, choćby miejsce gdzie okoliczne
urwisy mogłyby pograć w piłkę. Inne jeszcze bardziej niecierpiące zwłoki cele
w Łodzi napewno by się znalazły. Co do psich odchodów. Psie odchody
niesprzątnięte egzystują około dwóch tygodni. Śmieci, które zostawili ludzie
w okolicy rzeczki Sokołówki - niektóre - mają już 10 lat. Co do zjazdu dla
wózków inwalidzkich. Chciałbym zobaczyć jak projektant a za nim pomysłodawca
całego projektu dojedzie na wózku inwalidzkim z pod klatki najbliższego bloku
do owego ogródka dla psów. Na koniec. Jasną jest sprawą, że dziennikarz,
który napisał powyższy tekst na miejscu przez siebie opisywanym nie był i z
nikim nie rozmawiał. Istnny surrealizm. Mrożek przy tym to pikuś. Urzędnik to
dopiero jest artysta i dziennikarz jego kolega. Pozdrawiam i liczę na więcej
zabawy.
PS. Każdy, kto to widział, twierdzi, że podatków nie należy płacić

Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.smrw.lodz.pl 08.11.05, 10:45
      Dziwi mnie powyższa wypowiedź. Na pewno jest wiele inwestycji na które brakuje
      pieniędzy, ale żeby od razu wylewać taki jad. Skoro jest Pan czy Pani taki
      mądry dlaczego nie jest Pan Pani we władzach miejskich? Bardzo łatwo jest
      krytykować gorzej samemu działać prawda?! Ja uważam że to wspaniały pomysł tym
      bardziej że większość inwestycji pokryli sponsorzy, którzy nie wyłożyliby
      pieniędzy na boisko
      p.s. mieszkam obok boiska i nikt tam nie gra częścij wychodzą ludzie z pieskami
      no a wieczorami " łobuziaki " chleją piwo i klną....... wolałabym park dla
      piesków
      • uerbe Jak nie kościoły 08.11.05, 11:13
        to parki dla psów. Jakoś nie wierzę, żeby właściciele cudownym sposobem
        przejrzeli na oczy i nagle zaczęli sprzątać ekskrementy po psach bo to park
        i "za prywatne pieniądze".
        • Gość: Wojciech Krygier Re: Jak nie kościoły IP: *.lodz.mm.pl 13.11.05, 18:05
          uerbe napisał:

> to parki dla psów. Jakoś nie wierzę, żeby właściciele cudownym sposobem
          > przejrzeli na oczy i nagle zaczęli sprzątać ekskrementy po psach bo to park
          > i "za prywatne pieniądze".

Z kupy na trawie i kupy w woreczku foliowym wybieram kupę na trawie.
      • Gość: ula.klechta Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:18
        nareszcie,ale nasz naród długo sie uczy!
    • Gość: aga Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.plusgsm.pl 08.11.05, 11:13
      NARESZCIE!!!!
      Jak można żyć wśród takich zanieczyszczeń!!! Przecież my towszystko codziennie
      wdychamy! A potem chodzimy do lekarzy leczyć alergie i dziwimy się, że nasze
      małe dzieciaki mają już problemy oddechowe. A co można chwycić bawiąc się w
      piaskownicy?
      20 ton dziennie! Przecież to jest wielka kupa g...... Do właścicieli psów i tak
      to nie dociera. Oni patrzą niewidzącymi oczyma jak ich pupile załatwiają się na
      wspólne trawniki, chodniki.. Bo piesek musi. A Pan sprzżtnąć nie musi. Bo to
      przecież Pan.
      Proponuję chorendalne podatki dla wszystkich właścicieli psów ( minus
      niewidomi....)
      Precz z psami w mieście!!!!!!!!!!!!!!!!
      • uerbe Ej tam zaraz zakaz psów 08.11.05, 11:15
        Niech się w domach wypróżniają. Jak właściciel z dwa-trzy razy wdepnie to może
        inną optykę przyjmie.
      • Gość: właścicielka psa Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.pai.net.pl 14.11.05, 14:50
        z toba precz podła babo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a to wszystko co wdychasz
        to podejrzewam że 99% to są twoje własne odchody!! a tylko 1% to spaliny z
        samochodów i fabryk!!!!!!!! a co do podatków to już są chorendalnie
        wysokie!!!!!! a prawda jest taka że choćby trzeba było płacic po kilka tysięcy
        podatek to i tak ludzie którzy kochają psy będą trzymać je w miastach!!!! bo
        psy to prawdziwi przyjaciele ludzi a założę się że pani nie ma żadnych
        przyjaciół bo kto by chiał się przyjażnić z taką bezduszną kobietą??!!
        • Gość: psiswiat Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.uhn.on.ca 14.11.05, 18:45
          Ale magiel!!!
    • Gość: Łodzianka Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.uml.lodz.pl 08.11.05, 12:33
      Malkontenci! Pomysł jest super! Wreszcie Europa!
      • Gość: badio Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.lublin.mm.pl 08.11.05, 13:46
        Wreszcie Europa - istotnie ... 7 ton ...(zaksięgowanych)
      • Gość: krupnik Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.mnc.pl 09.11.05, 13:38
        Europa to bedzie dopiero jak sie ludzie naucza sprzatac i nie smiecic.
      • 3eti Re: Powstaje pierwszy park dla psów 10.11.05, 00:31
        A mozesz podac przyklady takich parkow poza Polska?
        W Belgii nikt po psie nie sprzata,pomimo ze wladze strasza mandatami,akurat ludzie sie przejmuja.
        Kupy leza i w parkach i na glownych ulicach,chyba ze akurat ekipa sprzatajaca sie przewinie.
        • paenka Re: Powstaje pierwszy park dla psów 10.11.05, 18:21
          Ja nie mieszkam w Łodzi tylko w Sieradzu i kupy po psie sprzatam i w swoim ogrodzie i na zewnatrz. Na codzien studiuje w Łodzi i denerwuje mnie gdy rano ide Jaracza slalomem miedzy porozjeżdzanymi kupami.
          Moze zrobcie tak jak u nas? Heh ludzie troche bardziej sie pilnuja od kiedy w gazecie ukazly sie zdjecia wiceprezydenta, ktorego pies wlasnie sie zalatwia a pan po nim nie sprzata :D
          A tak swoja droga to takich rzeczy w domu sie powinno uczyc. Denerwuje mnie podejscie "nie posprzatam po swoim psie bo inni nie sprzataja, jak inni zaczna to ja tez" a ilu jest takich ktorzy tak mowia, kolko sie zamyka bo kazdy pokazuje palcem sasiada. W pradze np, starowka cala w kostce, plytach chodnikowych, granicie, nie ma tak srochów psich bo wlasciciele sprzataja po nich. Sama bylam swiadkiem jak na srodku Vaclavskiej pewien pan wyciagal wlasnie reklamowke by posprzatac kupe po swoim psie. I nikogo to nie dziwilo. Ludzi pelno dookola. Nikt jakos go paluchem nie wytykal ze "o boze obrzydliwe zobaczcie" tam to jest NORMA!
          I nie zgodze sie ze podatki nalezy podwyzszyc, bo w ten sposob udeza sie tez w odpowiedzialnych wlascicieli , ktorzy paca te podatki a ci ktorzy umywaja rece od kupek umywaja je takze od podatkow za psa wiec to i tak nic nie da.
    • gray a park dla PiSów? 08.11.05, 19:54

tylko z kratkami żeby był...
      • huann Re: a park dla PiSów? 08.11.05, 20:13
        gray napisał:

>
        > tylko z kratkami żeby był...

klatkami? ;-]
        • gray Re: a park dla PiSów? 08.11.05, 20:39

klatki i kratki i na to wszystko zasłonę milczenia (owiec) ;-]
    • Gość: focus Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:22
      Nareszcie jakiś rozsądny krok w kierunku higieny i normalności.
      Dziesiątki takich wybiegów powinno być w Łodzi jak najszybciej.
      Sprzątajmy po swoich psach.
      • Gość: zdziwiony Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: 217.97.129.* 09.11.05, 13:52
        SPRZĄTAJCIE po SWOICH psach !!!!!!!!!
    • Gość: Polna Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.devs.futuro.pl 10.11.05, 21:05
      Ja się bardzo ciesze, wszystko tylko dla dzieci robią(place zabaw itp.) A ja płace podatek za psa i co mam właściwie to nic, tylko ten park, który odwiedze w sobota(bo się otwiera) Ja będe sprzątać po psie jak będą kosze do tego i woreczki. Jak kupe sprzątne w foliówke to będzie się rozkładać 100 razy dłużej i co to da.
      • Gość: POMOCY Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.devs.futuro.pl 11.11.05, 18:12
        NA LIściastej ile jest ten park ??
        jakie jeżdżą tam autobusy ??
        prosze odp. i o której otwierają park
    • Gość: pies Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.05, 14:40
      Przejechałem całą Liściastą. Gdzie jest ten park? Pewnie jestem ślepy, ale za
      oznakowanie dwója.
      Był tam ktoś? Jakie wrażenia. pomysł uważam za świetny, nie wiem jak z
      wykonaniem.
      • Gość: Ewa Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.lodz.mm.pl 13.11.05, 15:09
        widziałam owo cudo, bo mieszkam na Liściastej. Po pierwsze nazwanie tego
        terenu "parkiem" to gruba przesada, teren przypomina bardziej plac zabaw dla
        małej gromadki dzieci. Więc nie ma mowy w ogóle o tym, żeby pies się wybiegał.
        Nie sądze też, aby tego typu wynalazki zmieniły cokolwiek w mentalności
        właścicieli psów, a już na pewno nie jestem sobie w stanie wyobrazić
        tłumaczenia mojemu pupilkowi, że ma się dokładnie tutaj załatwić. Moim zdaniem
        to tylko stracone pieniądze. Szkoda, bo jest wiele innych szczytnych celów, na
        które można było je spożytkować. Ale u nas jest zawsze inaczej...zamykamy
        szpitale, bo nie ma środków, ale 50.000 na psie WC się znalazło.

Psie kupy można zwalczyć wprowadzając w życie odpowiednie przepisy. Jak jeszcze
        będzie miał kto je egzekwować, to jest duża szansa na zmianę mentalności w tej
        kwestii.
        • Gość: psiswiat Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.uhn.on.ca 14.11.05, 18:53
          Chyba zaszlo tutaj nieporozumienie. Intencja "psiego parku" chyba
          nie bylo to aby mialy sie tam tylko zalatwiac, ale aby mogly biegac
          a nie rozbiegac sie po okolicy i straszyc ludnosc. Sprzatanie po psie
          byloby chyba w tej sytuacjii oczywistoscia - chyba. Inaczej po tygodniu,
          (hm, i tak juz tego parku podobno nie ma) miejsce wygladalo by jak wiejski
          wychodek bez klapy.
    • Gość: Koperski z Torunia Już zdemolowali IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.05, 17:16
      Właśnie widziałem w telexpresie że zdemolowali.
      Ręce mi opadły a uszy oklapły.
      • Gość: Ewa Re: Już zdemolowali IP: *.lodz.mm.pl 13.11.05, 17:46
        i wcale się nie dziwię, że zdemolowali. Może "pomysłodawca" przejrzy na oczy.
        Swoja drogą to bardzo ciekawe, że zdecydowali się na budowę psiego parku na
        osiedlu, na którym nie ma nawet jednego miejsca przeznaczonego na zabawę dla
        dzieci. Brawo
        • hubar Re: Już zdemolowali 13.11.05, 17:53
          Ciekawe też, że w oklicy dominują głównie domki jednorodzinne...
        • Gość: Wojciech Krygier Re: Już zdemolowali IP: *.lodz.mm.pl 13.11.05, 18:02
          > i wcale się nie dziwię, że zdemolowali. Może "pomysłodawca" przejrzy na oczy.

A ja się dziwię, bo bardzo długo już stało (samo ogrodzenie od kilku miesięcy) i
          nikt nic chyba nie popsuł - dopiero po publicznej informacji.

> Swoja drogą to bardzo ciekawe, że zdecydowali się na budowę psiego parku na
          > osiedlu, na którym nie ma nawet jednego miejsca przeznaczonego na zabawę dla
          > dzieci.

Już nie jest to prawdą. Jakiś czas temu rzeczywiście, poza wydeptanym boiskiem
          nie było nic. Teraz, w lasku pomiędzy jedną częścią osiedla a drugą powstał plac
          zabaw dla dzieci.
          • Gość: lodzianin Re: Już zdemolowali IP: *.astral.lodz.pl 13.11.05, 18:31
            I czego tu załamywać ręce?
            Urwisy się bawiły i trochę popsuły. Nie rozumiem po co ta cała awantura, dzieci
            musza się wyszumieć.
            Psy to powinny siedzieć na łańcuchach przy budach.
            Niech ci ludzie miłujący zwierzęta swoje pieniądze przeznaczą na dzieci, jak
            nie maja swoich to na cudze...
            • Gość: magda17 Brak mi slow!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:51
              Jestes podla nieczula sw... (z calym szacunkiem dla swin-bo sa na pewno
              madrzejsze od ciebie!!)-nie mam slow na takich ludzi!! A moze ciebie tak
              przywiazac do budy-co?! Na lancuchu?! Hmmm-ciekawa perspektywa dla takich jak
              ty!!-sami zobaczcie jak to jest!! >zla<
            • Gość: właścicielka psa Re: Już zdemolowali IP: *.pai.net.pl 14.11.05, 14:33
              tak sie składa że ja mam psa ale na biedne czy chore dzieci wydałam NAPEWNO
              więcej niż ty!!!i myślę że takich jak ty co twierdzą"że dzieci muszą się
              wyszumieć" poprzez takie myślenie powinno sie uwiązać u budy na łańcuchu!!! a
              ciekawa jestem czy jakby "te dzieci" np postanowiły sie "wyszumieć" np na twoim
              samochodzie lub np napaść na ciebie, nadal byś uważał, że to nic złego, że to
              tylko zabawa??!! jakikolwiek wandalizm jest zawsze wandalizmem a nie zabawą!!!
    • Gość: pies Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.05, 18:29
      Ale jak tam trafić?????????????????
      • Gość: Wojciech Krygier Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.lodz.mm.pl 13.11.05, 19:11
        Przy ul. Zgierskiej, po środku, pomiędzy ulicami Liściastą i św. Teresy od
        Dzieciątka Jezus. Naprzeciwko parku im. Adama Mickiewicza.
    • Gość: pies Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.05, 20:26
      Serdeczne dzieki za info.
    • Gość: magda17 Park juz jest zniszczony!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:46
      To sie w glowie nie miesci!! Ledwo otworzyli ten park a ja juz dzis (!!) slysze
      w telewizji ze park juz jest zniszczony... >zla< Nie wiadomo jeszcze przez kogo
      dokladnie-przez zlomiarzy czy zwyklych wandali... Co im przeszkadzal park do
      ktorego mozna sie bylo wybrac ze swoim psem bez obawy ze beda tam ludzie ktorzy
      beda przeciwni psom w parku?! Wstyd mi za nasz narod!! Wstyd na kazdym kroku-a
      w mediach sie dziwia ze ludzie stad wyjezdzzaja-ja odrazu jak skoncze szkole to
      pakuje walizki i jade do normalnego kraju!! >zla<
      • Gość: Ewa Re: Park juz jest zniszczony!! IP: *.lodz.mm.pl 13.11.05, 23:59
        wydaje mi się, że park zniszczyli ludzie, których rozwścieczyła wiadomość o
        kwocie, za jaką go wybudowano. Oglądałam to pobojowisko dziś i nie wygląda to
        na robotę zwykłych złomiarzy...Żyjemy w dziwnym kraju...

PS. Co do placu zabaw, to nie wiem, bo mieszkam w innej części osiedla. No ale
        jeżeli rzeczywiście jest - to chwała im za to:)
    • Gość: groszek Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 01:49
      to totalna ,kolejna glupota naszego PREZYDENTA TOMASZEWSKIEGO ! lepij trzeba
      bylo wydac te 30tys.zl. na LOGOPEDE bo to wstyd zeby taki duzy chlopic
      seplenil.A drugie 30tys.zl. na dobrego np. ortopede zeby mu leczyl np.kregoslup
      bo na glowe zapoZmo! ! !
      • Gość: psiswiat Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.uhn.on.ca 14.11.05, 19:09
        Jakby nie bylo, to akurat w okolicy Ulicy Lisciastej zbytniego
        sensu na psi park chyba nie ma. Tam sa rozlegle niezagospodarowane
        (jak na dzien dziesiejszy przynajmniej)tereny gdzie psy swobodnie
        biegaja i robia to co maja robic. W srodmiesciu, to byloby naprawde
        przydatne, gdyz parki sa male, wiecej ludzi, samochodow, nasz ulubieniec
        moglby sobie pohasac z innymi psami po takim ogrodzonym terenie bez obaw
        ze zostanie rozmaslony na takiej Wolczanskiej przez rozpedzony automobil.
        Widac tutaj wyraznie, ze ten kto podial ta inwestycje, mial z tego jakas
        korzysc typu: suma na rachunku wieksza niz koszty rzeczywiste. Przeciez
        to widac wyraznie. Jesli natomiast w to zainwestowala jakas "swietnie
        prosperujaca firma" to ma to cos wspolnego z podatkiem jak dwa razy dwa
        jest cztery. Latwe.
        • Gość: Wojciech Krygier Re: Powstaje pierwszy park dla psów IP: *.lodz.mm.pl 14.11.05, 20:31
          > Jakby nie bylo, to akurat w okolicy Ulicy Lisciastej zbytniego
          > sensu na psi park chyba nie ma. Tam sa rozlegle niezagospodarowane
          > (jak na dzien dziesiejszy przynajmniej)tereny gdzie psy swobodnie
          > biegaja i robia to co maja robic.

Nic dodać nic ująć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka