Dodaj do ulubionych

Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w nocy...

IP: *.toya.net.pl 13.11.05, 22:11
Trzeba wyłapać chamskich chuliganów, niech się Police weźmie do roboty.
Obserwuj wątek
    • cobolt A ja mam dziwne podejrzenia ze to na zlecenie 13.11.05, 22:45
      urzedu miasta, zeby wiecej takich parkow nie musieli budowac, wiem to paranoja ale czemu nie?
      • yarro Re: A ja mam dziwne podejrzenia ze to na zlecenie 14.11.05, 13:37
        A nazywasz się Zygmunt W. :)?
        • speev Re: A ja mam dziwne podejrzenia ze to na zlecenie 14.11.05, 16:13
          w Wawie nie jest lepiej - jak u mnie przy bloku powstał plac azabaw dla dzieci,
          to na czas budowy była ochrona, a potem przez tydzień policja przyjeżdżała co
          pół godziny, aż je.bane dresiarskie bezmózgi pracujące na myjniach samochodowych
          (bo się do niczego innego nie nadają) przyzwyczaiły się do "nowego".
    • yb Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no 13.11.05, 22:50
      To samo dzieje się na placach zabaw dla dzieci. I w nocy wcale nie ma tam
      typowej chuliganerii, tylko chlejącą młodzież ze szkół średnich.
      • Gość: zdziwiony Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.lodz.mm.pl 13.11.05, 23:01
        Otóż to. Nie mają co ze sobą zrobić. Nie mają się gdzie podziać. Miasto za to
        znalazło inny sposób na wydawanie podatków. Widać z tego, że ludzie nie dorośli
        do takich urzędników. Tak dobrzy urzędnicy nie zasługują na takie
        społeczeństwo. Powinni wymienić społeczeństwo na inne.
        • Gość: Piotr Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 09:10
          Co do części "społeczeństwa" Łodzi to jak najbardziej celowe i uzasadnione
          byłoby jej przymusowe wysiedlenie jak najdalej od granic miasta. Skoro władze
          komunistyczne sprowadzały do Łodzi hołotę to teraz należałoby się tej hołoty pozbyć.
    • Gość: aqq Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.mnc.pl 13.11.05, 23:05
      po odnowieniu parku wandale na pewno wroca, przeciez za pierwszym razem mieli
      super zabawe i napisaly o nich gazety. tym razem powinna czekac na nich policja.
      kara powinna byc tak surowa i przykladna, zeby inni sie zastanowili zanim cos
      zniszcza.
      • Gość: Wojciech Krygier Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.lodz.mm.pl 14.11.05, 20:56
        > kara powinna byc tak surowa i przykladna, zeby inni sie zastanowili zanim cos
        > zniszcza.

Może by tak naprawić.. na błysk.
    • paul_78 Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no 14.11.05, 01:17
      Powinno się tych bydlaków powystrzelać. Ale nie, mamy demokrację i prawa
      "człowieka".
    • zamek Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no 14.11.05, 02:34
      Oczywiście, park był "za nowy", "za ładny", "za porządny" i w ogóle to jak to
      może być, żeby się komuś udało coś fajnego zrobić, więc paru Polaków
      doprowadziło teren do ogólnie obowiązującego w kraju stanu uśrednionego.
      Wstrętni ludzie, nieszczęsny kraj.
    • cassani nasz policja 14.11.05, 08:37
      i nasza straż miejska potrafi tylko wlepiać mandaty jak ktoś zaparkuje ćwiartką
      koła na (obsranym zresztą) trawniku. i żreć smierdzące sajgonki z gołębi u
      chińczyków. poza tym to równie dobrze mogłoby ich nie być.
      • Gość: szwed Re: nasz policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 09:05
        W nocy ten park należy do zwierzaków dwunożnych jakim są bydlaki chlejące i
        palące.
      • brite Re: nasz policja 14.11.05, 16:18
        Zakładanie blokady w środku dnia w centrum miasta jest dochodowe i dużo bardziej
        bezpieczne niż sterczenie w nocy po parkach.

Ręce opadają. Z bezsilności. A bezsilność, wiadomo - rodzi nerwy, złość i
        agresję. A w telewizorni tyle reklam, żeby się nie stresować i dbać o serce i w
        ogóle.
        • praptak Re: nasz policja 15.11.05, 09:57
          > Ręce opadają. Z bezsilności. A bezsilność, wiadomo - rodzi nerwy, złość i
          > agresję. A w telewizorni tyle reklam, żeby się nie stresować i dbać o serce i w
          > ogóle.

Może został jeszcze jakiś park do zdemolowania - ulżyj sobie! :-)
    • Gość: Ingo Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: 213.17.170.* 14.11.05, 09:03
      Ręce i nogi opadają. Rozumię, ze maieszkańcom naszego miasta już na niczym nie
      zależy i uwielbiają mieszkać w syfie, brudzie i demolce. I tylko ciągle
      wszystkiego się boja do tego stopnia, że nawet zgłoszenie na policję okazało
      się dla nich zbyt dużym wyzwaniem.
      Wstyd Prosze Państwa. Tylko wrzeszczeć potraficie, że nie ma, że trzeba Wam
      dać.
      • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no 14.11.05, 10:18
        Zróbcie w tym miejscu szambo
        albo składowisko śmieci.
        W sam raz dla tej chołoty co tam się pęta...
        • Gość: Wojciech Krygier Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.lodz.mm.pl 14.11.05, 20:58
          > Zróbcie w tym miejscu szambo
          > albo składowisko śmieci.
          > W sam raz dla tej chołoty co tam się pęta...

Hej! Ja tu mieszkam!
          • Gość: Marcin Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:00
            Mieszkam w Poznaniu na dużym osiedlu mieszkaniowym. Jakieś 10 lat temu jak byłem
            jescze mały, stworzono tam plac zabaw. I co? Do dziś jest prawie jak nowy.
            Rzadnej ochrony kamer i innych badziwi. Jak widać można. Tylko w Łodzi chyba
            jeszcze do tego nie dorośli...
            • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no 15.11.05, 08:53
              Wszystko zależy od lokalizacji.
              Widocznie park dla psów postawiono w dość niebezpiecznym miejscu.
              Chociaż z drugiej strony dochodzę do wniosku,
              że lepiej było wydać te pieniądze na coś bardziej pożytecznego.
              Plac zabaw dla dzieci, jakiś asfaltowy kort tenisowy
              albo boisko do siatkówki było by bardziej spoko...
              A park dla psów? To trochę zabawne...
              A dla ludzi to niełaska coś zrobić?
              Ja nie chce, żeby z moich podatków budowali parki dla psów.
    • Gość: medyko Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:40
      nie popieram niszczenia czegokolwiek ale jesli to prawda, ze bylo tam boisko to nie musiala to byc chuliganeria tylko dzieciaki, ktorym odebrano to boisko. pamietam jak w mojej okolicy zrobiono to samo (zabrali jedyne w okolicy dwa boiska zeby wybudowac bloki) zlosc nas jako dzieciakow byla ogromna.
      • Gość: Wojciech Krygier Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.lodz.mm.pl 14.11.05, 21:01
        Boisko zabrali na staw, tam _chyba_ przez chwilke _coś_ było. Nie było to jedyne
        boisko, ale boisko byłoby chyba mile widziane.
    • Gość: Łodzianin Re: Psi park: ważniejsze są psy niż dzieci???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:50
      Dla władz miasta Łodzi ważniejsze są psy niż dzieci. Na osiedlowym placu zabaw
      tu gdzie mieszkam karuzela dla dzieci jest taka, że dwóch tatusiów nie jest w
      stanie nią zakręcić i ojce miasta nic nie robią żeby im ulżyć w tym względzie.
      Niech Kropiwnicki o tym wie bo za rok może być różnie, a psy na niego nie będą
      głosowały.
    • Gość: Ola Psi park jest po to, żeby dzieci były bezpieczne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:09
      Jeśli psy będą biegać u siebie i będą pilnowane przez właścicieli to nie będą
      zagrażać zdrowiu dzieci. Nie będą gryzły i srały do piaskownic i na chodniki.
      Czy tak trudno to pojąć?!
      • Gość: Łodzianin Re: Psi park jest po to, żeby dzieci były bezpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:58
        i tam się zjeżdżają kundle z całej łodzi nie????
    • makurow Czy rzeczywiście już dzisiaj remontują ten park? 14.11.05, 11:27
      A może powinni zatrudnić firmę ochroniarską?
    • Gość: pan Kto nas pilnuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:27
      Kto nas pilnuje? Czy miasto jest bezpieczne? Wandale dewastuja park i nikt tego
      nie widzi? Policja mundurowa i tajna, strażnicy, obywatele: A FE...
    • Gość: R miejsca psa jest w budzie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:50
      na łańcuchu a nie w jakimś tam parku ...
      ktoś zrobił dobrą robote i tyle :)
      widać miasto nie miało już na co pieniedzy wydawać.
      • Gość: ivulspirit Re: miejsca psa jest w budzie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:05
        powiedz to mojemu psu ktory właśnie zlazł z mojego wyrka:P
      • Gość: pobre diablo Re: miejsca psa jest w budzie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 09:53
        Gość portalu: R napisał(a):

> na łańcuchu a nie w jakimś tam parku ...
        > ktoś zrobił dobrą robote i tyle :)
        > widać miasto nie miało już na co pieniedzy wydawać.

Skoro miejsce psa jest w budzie, to dlaczegoś z niej wylazł i ujadasz? Do budy!
        Psia mać!
    • Gość: E Psi park ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:53
      śmiech na sali ...
      a kiedy wy Łodzianie otwieracie cmentarz dla czworonogów ?
      całkiem wam sie juz w głowie po przewracało !
      ktoś zrobił dobrą robote i tyle, bo lepiej zbudować park dla dzieci

• zamek ile jeszcze razy się wpiszesz 14.11.05, 11:57
        wstrętny spamerze?
      • al_ Re: Psi park ? 14.11.05, 23:40
        Acha ... żeby piajczyny tam siedziały i lały tak??
    • l_zaraza_l Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no 14.11.05, 13:21
      "Część naszych rozmówców oburzała się zgodnie: - Są inne potrzeby. Na przykład
      place zabaw dla dzieci, a nie dla psów."
      A ja jestem pewna, ze kazde dziecko lepiej sie bedzie bawilo ze swoim pieskiem
      wlasnie w takim PSIM PARKU niz na kazdym innym placu zabaw.

Coraz wicej aktow wandalizmu.
      Nie dziwi to jednak. Prosta droga zmierzamy do takiej sytuacji jaka jest we
      Francji - bieda i brak perspektyw do tykaja coraz wiekszej liczby ludzi. Rodzice
      zagonieni za groszem, nie pewni jutra, nie maja czasu i sil, by zajac sie
      dziecmi. Ci bezrobotni i czesto niewyksztalceni - nie potrafia i nie moga byc
      wzorem do nasladowania i wiekszosc z dzici tych ludzi nie zdobedzie
      wyksztalcenia i pracy. A potem dzieci tych dzieci, i ich dzieci... ITD....
      • Gość: z. Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:26
        Ci bezrobotni i czesto niewyksztalceni - nie potrafia i nie moga byc
        > wzorem do nasladowania i wiekszosc z dzici tych ludzi nie zdobedzie
        > wyksztalcenia i pracy. A potem dzieci tych dzieci, i ich dzieci... ITD....

Czyli co z tym zrobić? Szwadrony śmierci jedynym wyjściem?
    • jolbla Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no 14.11.05, 13:28
      Ja to się właściwie dziwię, dlaczego od razu nie zamontowano jakiejś kamery i
      nie podłączono pod system monitorowania miasta?
      Mam wrażenie, ze myślenie jest u nas połowiczne tylko ...
      • zbig72 znowu Łódź - co to za miasto? co za ludzie? 14.11.05, 14:12
        koszmar...

a swoją drogą wystawic taki ogródek na tysiące PLN a pożałować 5 PLN/h na
        emeryta z agencji ochroniarskiej który w razie czego dzwoni po patrole
        interwencyjne, kto za to odpowiada?
        • Gość: basia wandalizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 14:19
          Kilka lat temu w taki sam sposó rozprawiono sie z placem zabaw dla dzieci na
          zdrowiu,wiec nie usprawiedliwiajmy bandytów,że to w odwecie za brak boiska.
        • Gość: beluga Ogrodzic,zamknac lodz IP: *.elisa-laajakaista.fi 14.11.05, 22:48
          Ogrodzic,zamknac i oglosic zamknieta strefa wojskowa!
          • Gość: al_ Re: Ogrodzic,zamknac lodz IP: *.toya.net.pl 15.11.05, 10:38
            Kretyn!
    • Gość: Katz Koty rządzą!!! IP: 213.77.34.* 14.11.05, 14:17
    • Gość: Juras Czas na IV RP! IP: 213.77.34.* 14.11.05, 14:26
      Wandale muszą się bać! Dzisiaj dewastują publiczne mienie, bo czują się
      bezkarni. Ale już niedługo będziemy żyć w IV RP. IV RP zrobi porządek z
      wandalami - zapłacą z własnej kieszeni za wyrządzone szkody.
      • Gość: Piotr Re: Czas na IV RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 14:35
        Tak sobie chrzanisz bez sensu czy może wiesz coś o przyszłych działaniach rządu?
        Bo jak narazie to przestępca zostaje wicemarszałkiem a w temacie zwalczania
        pospolitego chuligaństwa coś się dziwna cisza po wyborach zrobiła.
    • dialog mój pies tego nie daruje 14.11.05, 14:43
      juz sobie ostrzy zeby na wandali, a należy jedej z groźnych ras...
    • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: *.chello.pl 14.11.05, 14:49
      Tu konieczna jest KONSEKWENCJA. Odbudowywać bez przerwy to co łobuzy niszczą i
      uświadamiać ludziom że za to oni płacą - bo zabraknie pieniędzy na coś innego.
      Tak jest u Niemców i nawet naszych potrafili taką konsekwencja zniechęcić.
    • at_work No i nie dla psa kiełbasa 14.11.05, 15:09
      A Łodzianie jak zawsze...
      za burtą. Dno.

_
      Pies na kaczki.
    • Gość: mistrz Policja powinna strzelać do chuliganów!!!!!! IP: *.pai.net.pl 14.11.05, 15:13
      Policja widząć bijących się pseudokibiców niszczących parki chuliganów
      okradających babcie złodziejaszków winna strzelać bez zapowiedzi!!!

skończmy z tłumaczeniem i wymówkami!walić w nich z ostrej!!

a kosztami amunicji, sprzątania i pogrzebu obciążać rodziców tych debilskich
      istnień!!
    • serwal Re: Psi park w drzazgach. 14.11.05, 15:35
      Łódź? - Wiadomo!
      • Gość: Nomada Łódź? - blee... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 15:57
        Łódź jest jak piękny kwiat wetknięty niegdyś w psią kupę. W sumię dziś już kupa
        nie śmierdzi, ale kwiat też nie pachnie. Kwiat i kupa pospołu zeschły.
        Czas skoncentrować się na ludziach którzy żyją w tym zmurszałym mieście.
    • Gość: wolontariusz_15 Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: 217.153.198.* 14.11.05, 15:52
      heh... wandale... nic juz nie mozna zrobić, żeby ktoś tego nie zepsuł... Jak
      ktoryś z was, tych ktorzy to zrobili i są z tego dumni to czyta, powiem jedno
      WSTYDŹ SIE! ...
      P.S. Dlaczego nigdzie nikt nie wspomniał o wolontariuszach z Gim15 ? Przecież
      my rozdawaliśmy worki na odchody, ulotki i baloniki!!! Czujemy sie urażeni :P
      • Gość: psiswiat Re: Psi park: za dnia należał do zwierzaków, w no IP: 205.211.160.* 14.11.05, 17:03
        Przykre to kiedy czyta sie takie rzeczy o ukochanym miescie – "Lodz to gowno"
        itp.
        Co takiego jest w jej (Lodzi) mieszkancach, ze nie moga wyjsc poza to co jest –
        czyli wandalizm, chuliganstwo, pijactwo, i tak ogromny powszechny sceptyzm do
        wszystkiego czego nieliczni w tym miescie podejmuja sie zrobic. Chyba juz
        lepiej zeby ci "aktywni" powyjezdzali za granice do jakiejs roboty (oj, biedna
        Irlandia) i tam dostali porzadnie w "d...", bo tam sieroty nie podskocza za za
        wysoko.
        Z drugiej strony, Miasto robi za malo aby egzekwowac kary za podobne czyny.
        Mam wrazenie, tak jak wielu przedmowcow, ze zarowno policja jak jej pracodawcy
        mijaja sie kompletnie z celem ich pracy. Parki, jak swiat swiatem, zawsze sa i
        beda narazone na nocne dzialania energicznych mlodych mezczyzn, daltego powinny
        byc szczegolnie obwarowane przepisami, a wszelkie aktywnosci zakazane po
        godzinie 23:00 – majac na mysli gry i zabawy, (nie te o ktorych mowa, tylko te
        orginalne). Chodzenie z pieskiem po nocy w parku nie za bardzo sie oplaca.
        (chyba ze piesek to zfrustrowany rottweiler).
        Mam wrazenie ze jakakolwiek inicjatywa w miescie to jak slomiany ogien, pojawia
        sie i zaraz znika, tylko urzednicy miasta biora sobie za to kredyt, jako ci
        aktywni, innowacyjni, jakze wiele robiacy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka