Gość: aqq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:48 Co będzie budowane na rogu Żeromskiego i Mickiewicza, obok McDonalda i stacji BP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: McIntire Re: Co budują obok BP i McDonalda na Mickiewicza? IP: *.toya.net.pl 21.11.05, 11:55 KFC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: nie ważne co budują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:42 A co niszczą? Zauważyłem że wyburzają tylko jakąś pofabryczną ruderę. Odpowiedz Link Zgłoś
mayoor Re: nie ważne co budują 21.11.05, 13:47 Ma być hotel + coś tam jeszcze. Ale to chyba na razie dość mgliste plany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzer Re: nie ważne co budują IP: *.lze.lodz.pl 21.11.05, 13:54 Ruderę to zrobiono specjalnie po to aby uzyskać działkęw środku miasta. Z Norbelany można było zrobić coś na kształt Manufaktury. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ot to 21.11.05, 14:22 to samo chciałem powiedzieć. Równie dobrze mogli wyburzyć Manufakturę czy księży Młyn. Jeszcze kiedyś zamażymy za tymi ruderami jak nam sie plastikowe sidingi i szkło znudzi. albo jak sie wybierzemy do Manchasteru czy do doków Londynie i zobaczymu jak można rewitalizować budynki pofabryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Hotel QUBUS. 21.11.05, 14:10 Odsyłam do podforum Porozmawiajmy o Łodzi, do wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=21453217 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Co budują obok BP i McDonalda na Mickiewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:25 Gość portalu: aqq napisał(a): > Co będzie budowane na rogu Żeromskiego i Mickiewicza, obok McDonalda i stacji >BP? Nie padloby takie pytanie gdyby taka budowa miala miejsce w cywilizowanym kraju. Ogrodzenie placu budowy gwarantujace bezpieczenstwo przechodniom oraz tablica informacyjna z danymi wykonawcy ,zdjecie makiety przyszlego obiektu,numery tel, dane inspektora nadzoru, etc. to norma w prawdziwym miescie. Taki syf jest powszechny takze na budowach poza Lodzia. I pomyslec,ze sa tacy,ktorzy chwala prezydenta Lodzi mimo usankcjonowania takiego porzadku.Nic dziwnego,ze w takich warunkach katastrofy i wypadki smiertelne sa normalka na lodzkich budowach. Pomijam to,ze okoliczni mieszkancy powinni byc min 6 mcy przed planowana budowa powiadomieni na pismie o tym fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś