Dodaj do ulubionych

MILITARIA - durny zakaz

23.11.05, 17:39
słyszeliście o tym zafajdanym pomyśle baranichłbów z Ministerswa Obrony (MO)?
Zakaz noszenia strojów wojskowych, jeśli nie jesteś żołnierzem. Kto na to
wpadł? Ch... go to obchodzi, w czym kto chodzi. za chwilę zabronią kobitkom
chodzenia w stringach, albo noszenia butów sportowych, jeśli nie jest się
wyczynowym sportowcem. skąd oni ich wzięli??? Ciekawe jak będą karać?
chłosta, grzywna, czy tez będą zamykać w celach na 48 godzin i puszczać za
karę przemówienia premiera Marcinkiewicza? Permanentna iwigilacja!!!!
A ja będę nosił to co mam ochotę założyć i jakiś ku...siłeb nie bedzie
decydował o tym, co akurat założę na siębie.
Przepraszm podróznika, ale spokojnie na to patrzec nie można. Myślę, że te
oszołomy z PISu i inne złodziejski przydupasy wiosny nie doczekają!!!
Ja poczekam!
Obserwuj wątek
    • dinozaurka Re: MILITARIA - durny zakaz 23.11.05, 20:53
      nie słyszałam o takowym pomyśle, ale...... chyba wiem jaką karę mogli by
      stosować :)))))) mogło by to być hihi odarcie z zakazanych szat i puszczenie
      delikwenta w samych .... skarpetkach. Nie powiem, że w samych stringach, bo
      jeśli te także zakazą, to nie było by w czym takiego odartego (odartej) z szat
      wypuścić.

A swoją drogą..... kiedyś, dawno temu takowy zakaz obowiązywał i nikt kto w
      danym momencie nie był w wojsku, w stroju wojskowym nie mogł chodzić. Powiem
      więcej: rzołnierzowi na przepustce nie wolno było założyć stroju cywilnego i
      przez całą przepustkę musiał paradować w mundurze. Ale to były zamierzchłe
      czasy.
      No cóż, najwyraźniej wraca nowe, czyli zamordyzm się szerzyć zaczyna
      ponownie.... wrrrrr.......... Ciekawe co jeszcze wymyślą..... :(
      • edmurphy Re: MILITARIA - durny zakaz 24.11.05, 00:06
        Cała sprawa to kolejne "przegięcie". Zakazami załatwić można tylko porządek w
        ruchu drogowym i to też nie zawsze się udaje. Nie mam nic przeciwko noszeniu
        tzw. militarek przez cywili.Ale... No właśnie zawsze jest jakieś "ale". Wczoraj
        w migawce telewizyjnej będącej komentarzem do tekstu można było zobaczyć pana w
        wojskowej kurtce z białoczerwoną naszywką na rękawie oprzątającego świnki w
        niezbyt elegancko wyglądającej chlewni. Trochę mną to wstrząsnęło, taki
        dyskomforcik psychiczny. Myślę, że w całej sprawie jest pewne nieporozumienie
        chodzi przecież o SZACUNEK dla tego munduru, barw narodowych, orzełka itd., a
        nie o to czy kto nosi spodnie morro na przykład. Takie przypuszczam intencje
        przyświecały inicjatorom pomysłu. Ale zakazami tego szacunku nie zbudujemy.
        • adamari1 Re: MILITARIA - durny zakaz 24.11.05, 08:50
          Uslyszalam tego newsa jadac wczoraj do pracy. Przez chwile mialam wrazenie, ze
          ktos robi sobie kosmiczne jaja, bo to zakrawa wyłacznie na zart :/
          W glowie mi sie nie miesci po prostu!
        • adamari1 Re: MILITARIA - durny zakaz 24.11.05, 08:56
          Zapomnialam czegos dodac, wiec sie jeszcze dopisze.
          Edmurphy > ja rozumiem, gdyby "moro" oznaczalo w praktyce noszenie podrobek
          mundurow wojskowych, czy jakichkolwiek innych. Wtedy byc moze rzeczywiscie bylby
          to brak szacunku, choc mnie akurat to ani ziebi ani grzeje jesli mam byc szczera.
          Natomiast nie rozumiem zastrzezen co do ciuchow, ktore sa tym popularnie
          rozumianym "moro", łaciatych zielono-szaro-sraczkowatych spodni, czy innych
          czesci garderoby. Modnych dosc w dodatku.
          Nie widze tu braku szacunku i sam zakaz uwazam za wielkie ROTFL.
          • edmurphy Re: MILITARIA - durny zakaz 26.11.05, 22:15
            A mnie grzeje lub ziębi - jak wolisz. Lekceważąc brak u siebie lub u kogoś brak
            szacunku dla munduru tracimy coś bardzo cennego. Brak szacunku dla rodziców,
            brak szacunku dla starszych, upadek autorytetów.... i tak powolutku schodzimy
            na psy. Co nie znaczy, jak zapewne zrozumiałaś z mojego wpisu, że jestem za
            zakazami. Zakaz czy nakaz nic tu nie zmieni. Wręcz przeciwnie: zawsze budzi opór
    • podroznik11 Re: MILITARIA - durny zakaz 27.11.05, 15:22
      OK - acid33 - :)
      • acid33 Re: MILITARIA - durny zakaz 27.11.05, 17:31
        dzięki za zrozumienie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka