Gość: Gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 19:59 U Scheiblera - brzmi jak nazwa restauracji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lenin Re: Zamieszkają U Scheiblera IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:07 co byście nie robili..i tak to będzie to u KANGURA!! Odpowiedz Link Zgłoś
michalstankiewicz Re: Zamieszkają U Scheiblera 06.12.05, 23:09 Ale lipa. Dobrze, że nie będę tam mieszkał. Ale nie ze względu na nazwę, nie stać mnie po prostu. Ale mieszkańcom nazwy serdecznie współczuję. Może jeszcze zmienią, na Ogrodowej miał być Nowy Świat, a będzie Manufaktura. A może podłączyć nazwowo Schaiblerówkę z tym blokowiskiem obok - SM Bawełna? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Zamieszkają U Scheiblera 07.12.05, 00:19 Manufaktura lepszą nazwą jest niż Nowy Świat. A U Scheiblera też jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrr Re: Zamieszkają U Scheiblera IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.12.05, 23:57 Nazwa jest banalna, wtorna, nieoryginalna i kompletnie nietrafiona. Szkoda gadac... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitum Re: Zamieszkają U Scheiblera IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 07.12.05, 00:49 > U Scheiblera ;) to bylem niedawno na Niedzieli Wiecznosci, fajnie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Zamieszkają U Scheiblera 07.12.05, 09:48 Ja mam propozycję nazwy dla tego "osiedla". "UNIONTEX" albo "Osiedle im. Obrońców Pokoju". Tak się kiedyś nazywały te zakłady. Całe życie pracowali w nich moi dziadkowie... Przy ul. 8 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Zamieszkają U Scheiblera 07.12.05, 11:34 Może zmieńmy jeszcze III RP na PRL i będzie w ogóle jak dawniej, co?! Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Zamieszkają U Scheiblera 07.12.05, 14:07 yarro napisał: > Może zmieńmy jeszcze III RP na PRL i będzie w ogóle jak dawniej, co?! A może od razu czwartą, co kolego?! Widać, że te "nieparzyste" nam jakoś nie wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Zamieszkają U Scheiblera 09.12.05, 23:23 Jezeli mnie posadzasz o popieranie IV RP to grubo sie mylisz... Oj bardzo. Chodzi mi o to, że nazwa 8 marca czy Obrońców Pokoju (czemu nie od razu całego "mieszkania" z ciemna kuchnia i kiblołazienką o pow 15 m2?!) to nazwy narzucone przez kretyńskich ideologów proletariacko-komunistycznych. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Gruzinka Re: Zamieszkają U Scheiblera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:08 Zapomniałeś o jeszcze jednej waznej nazwie. A była! Im. Józefa Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrudu U Scheiblera = u bauera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:18 Z werdyktami się trzeba godzić, ale skomentować też wolno. Nazwa mocno retro pozbawiona skrzydeł i blasku.Prosto z mostu dobra dla gospody. Scheiblerowi można a nawet trzeba poświęcić ulicę lub plac. Ja bym wolał Cotton Park . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjadacz chleba Re: U Scheiblera = u bauera ? IP: *.astral.lodz.pl 08.12.05, 00:48 Gość portalu: zbrudu napisał(a): > Nazwa mocno retro pozbawiona skrzydeł i blasku.Prosto z mostu dobra dla > gospody. > Ja bym wolał Cotton Park . A po polsku nie można. Wiocha ? No cool ? Bardziej oryginalniej niż po angielsku byłoby w jakimś narzeczu indiańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrudu Re: U Scheiblera = u bauera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:38 Masz dobrą nazwę?Zaproponuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: U Scheiblera = u bauera ? IP: *.armada.pl 08.12.05, 15:59 Cotton Park fajnie ale żeby oddać istotę budynku to może Cotton Mill Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrudu Re: U Scheiblera = u bauera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:42 Fajne ! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: U Scheiblera = u bauera ? 09.12.05, 23:27 Hm. Czy musi byc od razu po angielsku? Dlaczego mamy Manufakturę a nie Manufacture? Czemu mamy Stary Browar a nie Old Brewery? Nazwa niech bedzie fajna, z polotem, ale niech będzie polska. I nie ma we mnie krzty ksenofobii tudzież narodowego przesadnego patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrudu Re: U Scheiblera = u bauera ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:34 Zgoda.Szukajmy czegoś mniej siermiężnego Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Re: Zamieszkają U Scheiblera 08.12.05, 22:12 Co by nie wymyślili to i tak Wam się nie spodoba i to skrytykujecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wściekły Karol Re: Zamieszkają U Scheiblera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:19 Ja wam radzę - Wy tam nie deliberujcie zbytnio nad nazwą. Wy bardziej uważajcie, ile z fabryki zostanie, jak się za nią kangurcy wezmą. I róbcie fotki. Przydadzą się.... na pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio latexio Re: COTTON MILL ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 23:34 A może w takim razie - kondom nil. Dlaczego? Bo ładnie się kojarzy. I oba słowa zagraniczne. I Nil długi i kondom też. I też nie ma zbitek literowych. To niesłychanie ważne. A jest natomiast trochę perwersyjnie i trochę egipsko. W sam raz dla łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: COTTON MILL ! IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.05, 23:36 Zbrudu niech im będzie FABRYKA BAWEŁNY a może STARA PRZĘDZALNIA Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: COTTON MILL ! 10.12.05, 01:28 Już idzie w dobrym kierunku :) Dla mnie też Stara Przedzalnia jest lepsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrudu Re: COTTON MILL ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:39 zgoda. Ale poszukajmy jeszcze trochę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Zamieszkają w Fabryce. IP: *.toya.net.pl 10.12.05, 13:06 To będzie największy blok mieszkalny w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś