Dodaj do ulubionych

Wybory 2006

13.12.05, 16:48
Komuna wreszcie padła ale nie w grodzie nad Słudwią.
Młodzi gniewni tylko jak zwykle odgrażają się i biadolą jak to im źle.
Weterani już układają koalicje dziwne bo dziwne ale skuteczne.
Poszla farba w ruch i już na wiosnę klcki misernej budowy będą przemalowane.
Społeczeństwo Żychlina jak zwykle bezmyślnie wrzuci kartki do urn.
Zapraszam do rzeczowej dyskusji jak przerwać ten zaklęty krąg aby znowu nie
zasnąć na 4 lata z głową w nocniku?
Obserwuj wątek
    • ukash1983 Re: Wybory 2006 13.12.05, 17:02
      Witam realisto133! Temat nie jest nowy, ostatnimi czasy przezywamy tutaj prawdziwy BOOM podobnych tematow. Szykuje sie odswiezenie w kandydatach na stolek burmistrza. Narazie jeszcze cicho sza... Zaraz reszta dopowie więcej...
      • zychlin2006 Re: Wybory 2006 13.12.05, 17:45
        szkoda... gadać, trzeba coś konkretnego wymyśleć, temat faktycznie nie jest
        nowy. proponuję prześledzić trochę starsze posty. a póxniej wrócimy do puenty.
        co słychać u Ediego i Ibira? Panowie jak żyjecie?
        • edmurphy Re: Wybory 2006 13.12.05, 22:23
          Witaj Realisto! Jak nas marzycieli znalazłeś? :-)
          Wyobraź sobie, że my od pewnego czasu tak tu sobie dyskutujemy na temat co by
          tu zmienić, kogo by tu zmienić. Powstał już nawet wielopokoleniowy KWW
          Forumowicze. Łapiesz się?
          Ale najpierw odrób zaległości i poczytaj starsze posty. Będziesz na bieżąco :-)
          • realista133 Re: Wybory 2006 13.12.05, 23:18
            Poczytałem.
            Jestem na bieżąco.
            Co w Żychlinie zmienić?
            Może inaczej. Co w Żychlinie zostawić?
            • edmurphy Re: Wybory 2006 13.12.05, 23:29
              Polomarket :-)
              • zychlin2006 Re: Wybory 2006 14.12.05, 07:23
                drzewa ;]
                • edmurphy Re: Wybory 2006 14.12.05, 22:21
                  kasztanową
                  • zychlin2006 Re: Wybory 2006 14.12.05, 23:41
                    i wystarczy... a na resztę walec i .... obornik, może co by urosło??? ;)
                    • edmurphy Re: Wybory 2006 15.12.05, 00:56
                      Gleba tu chyba niezłej klasy, więc ... może :-)
                      A tak poważniej: są takie dni, gdy patrząc na ruch na żychlińskich ulicach mam
                      wrażenie, że Żychlin składa sie z osobników na tzw. "dożycie". Jest smętnie,
                      pusto, a ruch tylko w polomarkecie i tam też chyba taki trochę bardziej
                      sztuczny - mniej zakupów, a więcej życia towarzyskiego.
                      • realista133 Re: Wybory 2006 15.12.05, 11:37
                        Co myślicie o próbach Lepperowania Gminy przez grupę w bialo-czerwonych
                        krawatach.
                        Ponoć chcą naprawiać to co komuszki zepsuly?
                        • zychlin2006 Re: Wybory 2006 15.12.05, 22:40
                          proszę!!!proszę!!!łaski!!!litości!!!
                          nie ja nie mam nic przeciwko, zależy KIM SĄ a nie jakie krawaty założą, ale
                          przede wszystkim cały czas skłaniam się ku myśli, że Żychlinowi (też
                          zychlinowi2006) może pomóc tylko "eksperyment". Należy wprowadzić nowoczesne
                          trendy zarządzania i zaryzykować. Trzeba kogoś odważnego, kto nie będzie się
                          tego bał.
                          a jeśli będzie miał ładny biało-czerwony krawat? osobiście mu go zacisnę jak
                          spieprzy....
                        • ibir1 Re: Wybory 2006 15.12.05, 23:51
                          Realisto daj sobie spoko z lepperowaniem. Dziś potrzeba oświeconych i mądrych
                          aby odbudować to co ciemnota zniszczyła. Już nie ma czasu na eksperymenty. Chorą
                          Gminę może tylko wyleczyć porządny doktor, specjalista, a nie jakiś tam
                          "wiejski znachor", który potrafi tylko omanić naiwnych. Realisto czy chciałbyś
                          się leczyć u wiejskiego znachora będąc poważnie chory ? Bo ja nie.
                          • realista133 Re: Wybory 2006 16.12.05, 08:19
                            Ibiirze, nie jestem zwolennikiem lepperowania, jedynie zauważam próby wejścia
                            na miejsce postkomunistów szwardonów w biało-czerwonych krawatach.
                            • ibir1 Szwadrony 16.12.05, 08:38
                              Myślałem, że nim jesteś. Jezeli nie to wszystko OK. Natomiast wszelkiego rodzaju
                              szwadrony zawsze kojarzyły mi się z przemocą a nawet śmiercią. Żyjemy w XXI w.
                              Ciągle mówi się o demokracji, wolności. A tu wyrastają nam pod bokiem jakieś
                              szwadrony. Czemu one mają służyć ? Czy tym nie jesteś przerażony ?
                              • realista133 Re: Szwadrony 16.12.05, 12:57
                                "Szwadrony" to oczywiście daleko idąca przenośnia.
                                Jesteśmy na forum i byłoby źle gdybyśmy się zgadzali.
                                Forum to dla mnie wywołanie tematu i ewentualne osiągnięcie consensusu.
                                A żeby to osiągnąć trzeba koniecznie forum ożywić.
                                Im więcej opinii tym bardziej zbliżamy się do osiągnięcia założonego celu.
                                Forum to nie FJN / Front Jedności Narodu / a to już przerabialiśmy.
                                • ibir1 Re: Szwadrony 16.12.05, 14:44
                                  Ja ciebie rozumiem, tylko jak ktoś wspomina o czymś co śmierdzi polityką, np.
                                  biało czerwone krawaty, to u mnie następują mdłości. Ja napasłem się w swoim
                                  życiu tej propagandy, tego picowania na czerwono, niebiesko, biało - czerwono.
                                  Mnie już nikt nie kupi na tanie słowa i zmianę barw. Dlatego polityką niech się
                                  bawią politycy ale za swoje pieniądze. A od naszej kasy precz !
                                  • edmurphy Re: Szwadrony 16.12.05, 21:19
                                    No, teraz z marzeniami przesadziłeś. Jakie precz? Przecież cały czas odbywa się
                                    ten show za nasze pieniążki. Choćby wczorajsza kolacyjka prezydentów. Też za
                                    nasza kasę. Nawet nie wiesz Ibir, jaki Ty sponsor nadziany jesteś :-)
                                    • ibir1 Jak myślisz ? 20.12.05, 15:55

"Tak naprawdę są tylko dwie postawy wojownika wobec życia: postawa ofiary lub
                                      dzielnego wojownika. Musisz zdecydować, czy chcesz działać, czy tylko reagować
                                      na działanie innych. Czy chcesz rozdawać karty, czy grać podanymi, znaczonymi
                                      kartami. A jeśli nie podejmiesz decyzji, jak chcesz rozegrać partię twojego
                                      życia, wówczas życie rozegra ją twoim kosztem".
                                      MERIE SAHIN
                                      • edmurphy Re: Jak myślisz ? 20.12.05, 21:06
                                        Ufaj wyłącznie tym, którzy moga stracić tyle samo co ty...
                                        - reguła sukcesu w ujęciu Braleka
                                      • kiwaczek11 Re: Jak myślisz ? 20.12.05, 21:20
                                        a co wtedy, gdy nikt nie chce grac kartami rozdawanymi przez Ciebie?
                                        • ibir1 Re: Jak myślisz ? 21.12.05, 07:52
                                          Na aut !
                              • dinozaur.57 Re: Szwadrony 05.05.06, 20:21
                                ibir1 napisał:

> Myślałem, że nim jesteś. Jezeli nie to wszystko OK. Natomiast wszelkiego rodzaj
                                > u
                                > szwadrony zawsze kojarzyły mi się z przemocą a nawet śmiercią. Żyjemy w XXI w.
                                > Ciągle mówi się o demokracji, wolności. A tu wyrastają nam pod bokiem jakieś
                                > szwadrony. Czemu one mają służyć ? Czy tym nie jesteś przerażony ?

Czy w Zychlinie też ?
        • zainteresowany761 Re: Wybory 2006 25.04.06, 09:31
          halo....ukash 1983 TY TO CZASEM NIE JESTEś JAKIMś SZPIEGIEM TYCH NASZYCH
          URZęDASóW????
    • ibir1 Czyżby następne wybory w 2006 17.01.06, 20:07
      Jak sądzicie ?
      • edmurphy Re: Czyżby następne wybory w 2006 18.01.06, 00:15
        Mam nadzieję, że nie. To niepoważne. Ale moja nadzieją może być złudna. Nie mam
        dziś czasu na gadanie, ale myślę, że wątek nam się rozwinie więc tu jeszcze
        wrócę.
        • dinozaur.57 Re: Czyżby następne wybory w 2006 18.01.06, 14:31
          Ja natomiast uważam, że z PiS-em trudno będzie komukolwiek się dogadać. A to
          prognozuje następne wybory.
          • edmurphy Re: Czyżby następne wybory w 2006 18.01.06, 22:41
            Tak.... słuszne spostrzeżenie. PiS pragnie rządów absolutnych, choć przecież
            tylko cząstka społeczeństwa na nich głosowała. Przy coraz niższej frekwencji
            trudno zgodzić się ze stwierdzeniem "cały naród mnie wybrał". Naród się
            powoli "wypina"... W kolejnych wyborach sami siebie będą wybierać. Ale to panom
            politykom coraz mniej przeszkadza. Radzą sobie bez nas i naszych głosów
            doskonale. To i może my bez nich powinnismy sobie zacząć radzić?
            • lavidacantare Re: Czyżby następne wybory w 2006 19.01.06, 01:21
              nie wim jak mam to rozumieć??? anarchia jakaś??? myśle ze trzeba na to spojrzeć
              z innej strony i zacząć w niedziele wyborcze chodzić do lokali wyborczych a nie
              siedzieć i oglądać w kółko failiade, zlotopolskich, na dobre i na zle, ....
              itd.
              • edmurphy Re: Czyżby następne wybory w 2006 19.01.06, 23:28
                W lokalu wyborczym już byliśmy, jakieś trzy miesiące temu, trzy razy. No i CO
                wybraliśmy? Podkreślam CO, bo na napisanie KOGO trzeba by trochę szacunku dla
                wybranych, a tego jakoś ubywa...
                • zapolice2 Re: Czyżby następne wybory w 2006 20.01.06, 02:21
                  witam Żychlin
                  Zapolice woj łodzkie kolo zdunskiej woli i sieradza
                  pisze u Was gdyz admin bardzo sie stara kasowac moje teksty a watek wyborow
                  jest jak najbardziej aktualny na naszym zapolickim forum
                  własciwie to zostalo ono stworzone i jest prowadzone przez opcje ktorej w
                  ostatnich wyborach nie udalo sie dorwac do stolkow
                  pozdrawiam
                  • dinozaurka Re: Czyżby następne wybory w 2006 20.01.06, 08:05
                    witaj Zapolice. Miło Cię widzieć na naszy forum. Nasz admin, Pdróżnik, jak
                    dotąd chyba tylko raz wkroczył z nożyczkami............ jakaś podwórkowa łacina
                    chyba mu sie nie spodobała....ale poza tym jest w porządku. W każdym razie
                    rozgośc się u nas....
                    • zapolice2 Re: Czyżby następne wybory w 2006 20.01.06, 11:19
                      senkju dinozaurko
                      wczoraj poszlo pod nazyczki ladnych kilka tekstow mam prosbę przesle na to
                      forum jeden z ostatnich tekst ktory zostal wyciety
                      może rzeczywiscie pisze za ostro choc nie wydaje mi sie
                      prosze o opinie
                      pozdrawiam
                      zapolice2

""
                      dziendobry wszystkim
                      18 stycznia na "naszym" smiesznym forum ukazywaly sie wypowiedzi ktore bardzo
                      denerwowaly "naszego" UN-admina. Nozyczki palily sie od ciecia wątków jakby
                      mial placone od sztuki.

Bywalcy "naszego" forum nie powinni spodziewac sie tutaj powaznej polemiki
                      bo nie ma sensu sie wypowiadac jesli to cenzura decyduje ktore wypowiedzi maja
                      sie pojawic a ktore nie powinny ujrzec swiatla dziennego.
                      Cenzurowane forum wczesniej czy później umrze smiercią naturalną.

A wiec drodzy zapoliczanie czytając wypowiedzi pojawiające sie na tym forum
                      możecie sie spodziewac, ze są one tworzone przez "sztab wyborczy" pewnego pana,
                      ktory pojawil sie w Zapolicach kilka czy kilkanascie lat temu, w zyciu nic nie
                      zbudowa,ł a teraz chce rządzić naszą gminą.
                      nie dajmy sie omamic obietnicami lecz przeanalizujmy postawe kandydatow ich
                      drogę zyciową i osiągnięcia i dzieki temu bedziemy mogli podjąc własciwą
                      decyzję.

Napisalem sie troche mając nadzieję ze ktoś uprzedzi admina i zdąży to
                      przeczytać.

Napisano dnia 20 stycznia 2006r. 10.50 przez zapolice2
                      Wyświetlilo sie na forum po raz pierwszy
                      W przypadku skasowania bedzie pojawialo sie ponownie
                      Uwaga!!! istnieje mozliwosc ze admin ma prawo zmian w tekscie wiec przy
                      zablokowaniu loginu "zapolice2" tresc tekstu moze odbiegać od oryginalnego

jesli to przeczytales to:
                      A) jestes "naszym" UNadminem, B)
                      B) masz szczescie C)
                      C) komitet wyborczy pewnego pana zmienil taktykę

ufffffffff
                      ""

• realista133 Re: Czyżby następne wybory w 2006 20.01.06, 19:30
                        Prosisz Zapolice2 o opinię więc pozwolę wyrazić swoją opinię o tym forum
                        1/ Nie jest to forum śmieszne i ja jako jego uczestnik nie uważam się za
                        śmiesznego
                        2/ Wypowiedzi nawet ostre i z personalnym wątkiem nie były wycinane
                        3/ Jak się o kimś mówi to trzeba tak go przedstawić aby był rozpoznawalny a tu
                        pan, ktory się kiedyś tam pojawił ????????????????
                        4/ Pozatym należy chyba przedstawić jaką lini się samemu reprezentuje, bez
                        personalii oczywiście może być
                        5/ Pozatym nie wiem osobiście o co ci chodzi?
                        Ale dobre, że jest następna aktywna osoba
                        • edmurphy Re: Czyżby następne wybory w 2006 20.01.06, 23:18
                          Cześć Zapolice. Rozumiem z tego fragmentu, że Wasze forum powstało na
                          okoliczność wyborów. Ale nie wyborów "wielkich" tzn. do sejmu, a tych "małych"
                          czyli samorządowych?
                          Z tymi "małymi" i my mamy problem. Tym razem musimy dobrze wybrać. To nasza
                          ostatnia szansa na uratowanie życia w tym mieście. A jak Wy chcecie sobie
                          poradzić?
                          A w temacie cenzury powiem, że w przeczytanym fragmencie nie widzę nic
                          niezgodnego z nietykietą. Któż by wycinał takie teksty:-)
                          • dinozaur.57 Re: Czyżby następne wybory w 2006 21.01.06, 01:04
                            Wróćmy do Żychlina. Zrobiło się cichutko na temat zbliżających się wyborów
                            samorządowych. Czyżby mała drzemka ?
                            • realista133 Re: Czyżby następne wybory w 2006 21.01.06, 11:15
                              Ja tam wolę Zopolice,tam przynajmniej coś się dzieje.
                              Chyba się wyprowadzę na tą "Białoruś" naszego województwa.
                              " Łukaszenkę" mają i cenzurę z czasow realnego socjalizmu.
                              Fajnie mają, nie to co u nas.
                              Nasi włodarze spokojnie dryfują ku końcowi kadencji, rozdając co pozostalo na
                              lewo i prawo a najwięcej chyba do swoich kieszeni?
                              Klapki na uszy założyli dźwiękochłonne chyba?
                              Panie i panowie radni co wy na to?
                              Internetu nie macie?
                              Chyba wszyscy nie boicie się klawiatury komputera jak diabeł święconej wody?
                      • tubylca Re: Czyżby następne wybory w 2006 21.01.06, 11:52

Nie wiem czy ten post byl przez jakis czas skasowany na forum Zapolie;;czas na
                        zmiany;; ale w tej chwili tam sie znajduje bo sam sprawdzalem:-) moze admin
                        zmienil zdanie...
                        Pozdrawiam z drugiego konca wojewodztwa:-)
                        • zapolice2 Re: Czyżby następne wybory w 2006 21.01.06, 15:23
                          gwoli jasnosci dodam iz watek ten zostal przywrocony natychmiast po
                          opublikowaniu go na forun Żychlin.
                          zaluje tylko ze wczesniejszych sobie nie zapisalem ale czlowiek uczy sie do
                          samej smierci pozdrawiam Żychlin
                          • edmurphy Re: Czyżby następne wybory w 2006 24.01.06, 23:06
                            Dzisiejszy Dziennik Łódzki zamieścił informacje o wyborze zarządu powiatowego
                            Samoobrony. W składzie zarządu żychlinianie: wiceprzewodniczącym został Andrzej
                            Szymański, a sekretarzzem Honorata Ganclerz.
                            Czyżby kandydaci na kandydatów?
                            • ukash1983 Re: Czyżby następne wybory w 2006 25.01.06, 11:17
                              Andrzej Szymański aka Jędruś????
                              • dinozaur.57 Re: Czyżby następne wybory w 2006 25.01.06, 15:13
                                ukash1983 napisał:

> Andrzej Szymański aka Jędruś????

Czyżby Szpadel ? No, no. Teraz chłopisko pokaże co potrafi. W PSL-u nie zdążył
                                to może pokaże co potrafi w pokrewnej mu partii, ale już z biało-czerwonym
                                krawatem.
                                • realista133 Re: Czyżby następne wybory w 2006 25.01.06, 16:36
                                  Da radę.
                                  2 skrzynki taniego wina i mandacik jest
                                  • edmurphy Re: polecam... 26.01.06, 01:13
                                    artykuł w wyborczej: "PiS chce rzadzic w dużych miastach"
                                    serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3131410.html/
                                    • dinozaur.57 Re: polecam... 26.01.06, 11:16
                                      edmurphy napisała:

> artykuł w wyborczej: "PiS chce rzadzic w dużych miastach"
                                      > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3131410.html/

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,34513,3131410.html
                                      • edmurphy Re: polecam... 26.01.06, 22:42
                                        Dzieki, Dinozaurze :-)
                                        • edmurphy Re: nielegalne wybory 29.01.06, 00:45
                                          Wybory powiatowego zarządu samoobrony nielegalne, twierdzi dotychczasowy
                                          przewodniczący Wosiński. Szczegóły w dzisiejszym dzienniku łódzkim.
                                          Zamach stanu? :-)
    • dinozaur.57 Co u nas w tym temacie ? 05.02.06, 14:50
      Są jakieś przecieki. Czy jet już jakiś komitet ?
      • edmurphy Re: Co u nas w tym temacie ? 05.02.06, 15:10
        Jaki komitet? KWW Forumowicze ?
        • dinozaur.57 Re: Co u nas w tym temacie ? 06.02.06, 08:55
          edmurphy napisała:

> Jaki komitet? KWW Forumowicze ?

KWW Forumowicze ? No, no. A gdzie siedziba ?
          • edmurphy Re: Co u nas w tym temacie ? 07.02.06, 00:15
            www.gazeta.pl.forum.zychlin Pa!
      • realista133 Re: Co u nas w tym temacie ? 05.02.06, 15:17
        Może być ciekawie w Zychlinie po dzisiejszej deklaracji Unii Pracy na szczeblu
        kraju o przystąpieniu do "pospolitego ruszenia" Olejniczaka.
        Znowu w jednym worku tow. tow. Kalinowski, Materka, Wencel, Falkowsi, Ostasz,
        totolotki i inni II i III ci sekretarze
        Ciekawa mieszanina w jednym worku.
        • dinozaur.57 Re: Co u nas w tym temacie ? 05.02.06, 20:39
          realista133 napisał:

> Może być ciekawie w Zychlinie po dzisiejszej deklaracji Unii Pracy na szczeblu
          > kraju o przystąpieniu do "pospolitego ruszenia" Olejniczaka.
          > Znowu w jednym worku tow. tow. Kalinowski, Materka, Wencel, Falkowski, Ostasz,
          > totolotki i inni II i III ci sekretarze
          > Ciekawa mieszanina w jednym worku.

To będzie ........ Jednym słowem mieszanka wedlowska w czeronej polewie. Niezła
          co ? Tylko ostrożnie bo w środku nadzienie z "vodką" !!!!! Ale myślę, że są do
          ogrania. Przecież to ................
          • edmurphy Re: Co u nas w tym temacie ? 05.02.06, 23:35
            I może się w tym woreczku zakotłować, oj...
    • dinozaur.57 Testujemy żychlińskich samorządowców 07.02.06, 17:08
      .................
      • dinozaur.57 Re: Testujemy żychlińskich samorządowców 08.02.06, 13:35
        ...............
        • realista133 Re: Testujemy żychlińskich samorządowców 08.02.06, 15:08
          Żaden z tych żychlińskich radnych-bezradnych nie jest otwarty na konstruktywną
          dyskusję, bo nie ma nic do zaproponowania swoim wyborcom.
          Biorą diety i dryfują do końca kadencji.
          • edmurphy Re: Testujemy żychlińskich samorządowców 08.02.06, 23:13
            Na to wygląda
            • dinozaur.57 Re: Testujemy żychlińskich samorządowców 09.02.06, 23:26
              W XXI wieku każdy człowiek nie posługujący się komputerem, i nie tylko, mam na
              myśli nowoczesny sprzęt służący do komunikacji, niezależnie od swojego wieku,
              popada we wtórny analfabetyzm. Taką opinię wydał jeden liczący się w świecie
              polityki, europoseł z państwa zach. Europy . Do czego zmierzam ? Otóż każdy
              człowiek sprawujący władzę, czy to polityk, poseł, senator, a w naszym przypadku
              radny powinien dążyć do tego aby jego kontakty ze społeczeństwem były
              codziennością. Jak to może realizować ? Otóż między innymi poprzez łącza
              internetowe. Odwiedzając nasze forum zapoznał by się z wyrażanymi przez nas
              opiniami na różne tematy. Radnych w Gminie Żychlin jest 15 osób. O ile wiem
              żaden z nich nie wysilił się aby choć raz zaistnieć na naszym forum. Czy ja się
              mylę ? Jeżeli tak to proszę mnie sprostować.
              • realista133 Re: Testujemy żychlińskich samorządowców 10.02.06, 08:16
                Masz rację, to XXI wiek.
                Ale to Żychlin.
                Pozatym tak im wygodnie, bo cóż oni mogą nam powiedzieć?
                Budowaliśmy skuteczne KOALICJE, pilnowaliśmy swoich interesow, daliśmy swoim
                pracę a resztę dokonamy w następnej kadencji

• dinozaur.57 Re: Testujemy żychlińskich samorządowców 10.02.06, 09:22
                  realista133 napisał:

> Masz rację, to XXI wiek.
                  > Ale to Żychlin.
                  > Pozatym tak im wygodnie, bo cóż oni mogą nam powiedzieć?
                  > Budowaliśmy skuteczne KOALICJE, pilnowaliśmy swoich interesow, daliśmy swoim
                  > pracę a resztę dokonamy w następnej kadencji

Masz rację, że to tylko Żychlin. Tylko to nie ma nic wspólnego z tym co piszę.
                  Ażeby w tym Żychlinie samorząd mógł cokolwiek robić, nawet odrobinę, musi
                  nadążać za postępem, naśladować lepszych od siebie, uczyć się jak to robić,
                  słuchać mądrzejszych. A z tego co widać i słychać tak nie jest. Przykład
                  ostatnich m-cy. Uparcie trwali przy swoim. A więc mamy wybory uzupełniające.
                  Ponosimy koszty za ich nie wiedzę. A więc jeszcze raz jedno co stwierdzam.
                  Wymazać ich z pamięci i wybierać takich, za których nie będziemy się wstydzić.
                  Młodzi liczymy na Was !!!!
                  • zychlin2006 Re: Testujemy żychlińskich samorządowców 13.02.06, 23:20
                    dinozaur.57 napisał:
                    ... Wymazać ich z pamięci i wybierać takich, za których nie będziemy się wstydzić.
                    Młodzi liczymy na Was !!!!

Drogi Dinozaurze, czy jesteś aż takim dinozaurem, że nie możesz stanąć z nami,
                    młodymi w jednym szeregu ? Liczysz na nas ? ok ! wspomóż nas swoim
                    doświadczeniem, a kto wie co dobrego może z tego jeszcze wyjść?!
                    Tak więc drogie Żychlińskie Dinozaury, cóż nam możecie zaproponować ?!

I'm back ...
                    • edmurphy Re: Testujemy żychlińskich samorządowców 13.02.06, 23:33
                      Na pewno głos, jeśli będziecie mieć konkretny, mądry program i odpowiedzialnych
                      kandydatów.
                    • dinozaur.57 Re: Testujemy żychlińskich samorządowców 14.02.06, 08:35
                      zychlin2006 napisał:

> dinozaur.57 napisał:
                      > ... Wymazać ich z pamięci i wybierać takich, za których nie będziemy się wstydz
                      > ić.
                      > Młodzi liczymy na Was !!!!
                      >
                      > Drogi Dinozaurze, czy jesteś aż takim dinozaurem, że nie możesz stanąć z nami,
                      > młodymi w jednym szeregu ? Liczysz na nas ? ok ! wspomóż nas swoim
                      > doświadczeniem, a kto wie co dobrego może z tego jeszcze wyjść?!
                      > Tak więc drogie Żychlińskie Dinozaury, cóż nam możecie zaproponować ?!
                      >
                      > I'm back ...

Wasza młodość, spontaniczność, myślę że i wiedza na miarę XXI wieku jest
                      wystarczająca abyście wreszcie zaczęli poważnie myśleć o przejęciu władzy w
                      naszej gminie. Dooradztwo "starych" może tylko utrudniać w waszym dążeniach.
                      Powiem tylko to ! Skoro inni potrafią dlaczego Wy ............ Przykład, który
                      niektórym może wydać się śmieszny. Proszę sobie przypomnieć, kto był i zajmował,
                      jest i zajmuje wysokie stanowiska w samorządach. A być radnym a nawet
                      burmistrzem jest chyba o wiele łatwiej.
                      Ja osobiście proponuję Wam zorganizować grupę młodych osób, którzy podejmą się
                      wykonać "bardzo trudną robotę" przygotowawczą do wyborów ! Najwyższy czas !!!
                      Następnie należy zapoznać się z Ordynacją wyborczą do rad gmin, rad powiatów i
                      sejmików województw / skorzystać z internetu /. Organizować komitet, który oceni
                      możliwości i zacznie organizować w okręgach wyborczych gminy waszych młodych
                      kandydatów na radnych !!!!! Myślę, że ta robota powinna się udać.
    • dinozaur.57 Wybory 2006 w Gminie Żychlin 14.02.06, 08:47
      Tylko młodzi z takich środowisk jak nauczyciele, studenci, rolnicy, młodzi z
      zakładów po byłym Emicie, handlowcy, mogą zmienić panujący porządek w Gminie
      Żychlin.
      • realista133 Re: Wybory 2006 w Gminie Żychlin 22.02.06, 10:18
        Masz rację - dinozaury żychlińskiego życia politycznego do muzeum.
        Sytuację może jedynie rozwiązań wymiana pokoleń w żychlińskim życiu polityczno -
        gospodarczym.
        Znając żychlińskie realia, społeczeństwo jest bardzo konserwatywne w czynieniu
        zmian , kiedy trzeba zaryzykować.
        Przeszkadzają w tym różne układy RODZINNO - BIZNESOWO - KOLEŻEŃSKIE
        Ale dla ogólnego dobra trzeba chyba przed kolejnymi wyborami zastosować wobec
        nich stosowany ostatnio często " czarny pijar" jeżeli będą sobie chcieli
        zawłaszczyć Gminę na kolejne 4 lata.
        • dinozaur.57 Re: Wybory 2006 w Gminie Żychlin 22.02.06, 19:37
          realista133 napisał:

> Masz rację - dinozaury żychlińskiego życia politycznego do muzeum.
          > Sytuację może jedynie rozwiązań wymiana pokoleń w żychlińskim życiu polityczno
          > -
          > gospodarczym.
          > Znając żychlińskie realia, społeczeństwo jest bardzo konserwatywne w czynieniu
          > zmian , kiedy trzeba zaryzykować.
          > Przeszkadzają w tym różne układy RODZINNO - BIZNESOWO - KOLEŻEŃSKIE
          > Ale dla ogólnego dobra trzeba chyba przed kolejnymi wyborami zastosować wobec
          >
          > nich stosowany ostatnio często " czarny pijar" jeżeli będą sobie chcieli
          > zawłaszczyć Gminę na kolejne 4 lata.

Nie " może " tylko .................
          • dinozaur.57 Re: Wybory 2006 w Gminie Żychlin 22.02.06, 19:41
            Ostatnio dinozaury z tych układów stają się być aktywne. Widać to nawet poprzez
            relacje art. pani redaktor z Dziennika Łódzkiego.
            • zychlin2006 będzie smutno? 22.02.06, 21:50
              ciekawie będzie po jesiennych wyborach.
              teraz gdybamy sobie i gdybamy. politykujemy i wróżymy z fusów. wybory za pasem i
              za chwilę będzie po wyborach. z góry określone osoby zajmą swoje z góry
              upatrzone pozycje i ... znów sobie pogdybamy i popolitykujemy i poczekamy na
              następne wybory. i będzie znów wesoło ;)
      • kiwaczek11 Żenada 22.02.06, 22:46
        Znów się narażę. Ale to co czytam jest po prostu żenujące. Czy Wy jesteście na
        świeżo po jakimś eksternistycznym kursie agitacji i propagandy? "Tylko
        mlodzi..", "czas na młodych..". Brzmi to jak wezwanie do jakiegoś narodowego
        zrywu, albo jak "urrrraaaa" ruskich batalionów. Nie wystarczy być młodym,
        trzeba być KOMPETENTNYM! (zakładam , że same intencje sa dobre, chociaz, nie
        wiem czy to aby nie jest zbyt naiwne założenie).Inaczej bedzie "radosna
        twórczość", która moim zdaniem jest bardziej szkodliwa niż cyjanek w kanapkach.
        Zatem jaki pozytek ( jeśli nie szkody) ze zmian, w takim przypadku? Dinozaur
        podpowiada co i jak..." zapoznać sie z ordynacją..." przecież to elementarz. To
        tylko zasady gry.
        Czytam te Wasze odezwy, jedną po drugiej, ale niestety nie ma w nich ni kszty
        konkretu. Wiadomo tylko że obecna władza jest be, a jak "My" ich przepędzimy,
        to raj na ziemi.
        Zatem proponuję dalszą dyskusję skierować w stronę odpowiedzi na nastepujące
        pytania, które zadaje tym, co mają abicję rządzić gminą :
        1. jakie są realne możliwości zmian w jakich dziedzinach życia gminy?
        2. które z nich chcecie lub/i jestescie wstanie zrealizować?
        3. jakimi sposobami, przy użyciu jakich technik, instrumentów, a może czaru
        osobistego lub cudu, zamierzacie to zrobić?
        Odpowiedzi typu " jest wiele do zrobienia" albo " jak się chce, to się zrobi"
        będę traktował jako ignorncję. KONKRETY!. To jest to, co mnie , jako
        potencjalnego wyborcę, którego próbujecie poddać agitacji, interesuje.
        • realista133 Re: Żenada 22.02.06, 23:31
          Kiwaczku nie po raz pierwszy nie zgadzam się z twoją opinią, ale nie uważam
          twoją wypowiedź za żenującą, ale trafną i przemawiajśącą do mnie nie jest
          Wybacz ale ostatni głupec prezentował by publicznie na forum odpowiedzi na
          zadane przez ciebie w punktach pytania.
          Jeżeli uważasz, że zmiany pokoleniowe można w nieskończoność odkładać, bo
          przyniosą szkody to lepiej jak na Kubie wprowadzić zasadę wzorem Castro, np.
          wszyscy emeryci po kolei alfabetycznie są w Żychlinie burmistrzami
          A rzeczywiście może już nie być nic do zrobienia w Żychlinie jak młodsi
          powyjeżdżają a starsi powymierają
          • kiwaczek11 Re: Żenada 23.02.06, 00:03
            kwestia celu - czy celem jest odmłodzenie władzy, czy ulepszenie jej
            funkcjonowania? Młody nie musi oznaczać lepszy, a stary gorszy. Wszystko zależy
            kto jaki jest. Dlatego razi mnie ten nacisk na "młodośc" jako jedyne kryterium
            doboru ludzi do władzy. Stąd moje pytania. Mogłyby pokazac stopień kompetencji
            kandydatów. Ale fakt, nie pomyslałem o tym , że mogłoby to byc taktyczne
            samobójstwo, chociaz czy napewno? Jak zatem poznać czy się do tej roboty
            nadajecie, skoro ma to byc tajemnica az do zdobycia władzy. Defacto , ja jako
            wyborca, mam kupić przysłowiowego kota w worku?
            Poza tym czytając zdania w stylu" Ci wszyscy , którm jest bliski sercu...",
            mam wrażenie, że nastepna ekipa bedzie ekipą społeczników przez wielkie S.
            Wybacz, ale moja wiara w społeczników dawno upadła i lezy 3 m pod ziemią.
            Jeśli nie będzie konkretów, na jakiej podstawie mam głosować na tych czy
            innych? Jak ich później rozliczac?
            Ja wybory i kadencje traktuję jako umowę o dzieło, między mną a ludxmi,
            których wynajmuję do zarządzania, i których utrzymuje. Nie wyobrażam sobie (
            choć odkad pamiętam tak jest w temacie sprawowania stanowisk publicznych,
            niestety), aby taka umowa nie precyzowała parametrów zlecenia, co staram się
            zrobić poprzez zadanie powyższych pytań. Dla mnie to oczywiste. I czemu to w
            sprawach publicznych mają być tajemnice? Tego nie moge zrozumieć , patrząc
            równiez na działania ogólnokrajowe. Ale to nieco inna bajka
          • edmurphy Re: Żenada 23.02.06, 00:04
            Masz racje Kiwaczku, że mało tu konkretów. Wymijająco-ogólnikowe wypowiedzi
            wynikają jednak z tego o czym napisał Realista. Nikt tu nie odsłoni przyłbicy
            przed walką. Myślę, że zmiana pokoleniowa jest niezbędna. Z tego co wyczuwam
            młodzież się przygotowuje i na pewno jest wśród nich wiele osób kompetentnych.
            Choć może z małym doświadczeniem. Ale niech próbują.Jeśli choć część z młodych
            kandydatów "załapie się" do rady to już będzie dobrze. A na pewno nie stanie
            się tak, że w skład rady wejdą tylko "młode wilki". Pora na przełamanie
            skostniałych układów. Boję się tylko, że wygra konserwatyzm czyli stare układy.
            Z prostego powodu: przy malejącej frekwencji wyborczej do urn mogą pójść w
            większości "emeryci" czyli starsza część społeczeństwa. Tu tkwi moim zdaniem
            niebezpieczeństwo. Jak zmienić stare nawyki i przekonać wyborców do "młodych",
            często bez wyraźnego dorobku ludzi? Nie wiem czy dość jasno się wyrażam?
            • dinozaur.57 Re: Żenada 23.02.06, 12:09
              Jasno się wyrażasz. A kto tego nie rozumie to jego zmartwienie. Natomiast ja
              wiem i podzielam twoje zdanie, że to co może się stać, czyli że "wygra
              konserwatyzm" będzie okropne dla nas wszystkich. Bo jak można pogodzić się z
              tym, że wokół nas po sąsiedzku coś się dzieje a u nas bryndza. Przecież tak
              dalej być nie może. Czy rzeczywiście przesadzam, mówiąc ze dinozaury do lamusa
              ? Przepraszam, taki jestem, tak myślę. Ale wiem także, że są osoby wiekowe,
              posiadające trzeźwo patrzeć na świat. Potrafią zmieniać poglądy na korzyść,
              widząc w tym dobro nie tylko dla siebie ale i dla ogółu. Doskonalić się, nie
              izolować przed nowoczesnością. Ale nie nawidzę tego, że ktoś trwa uparcie w
              swoich przestarzałych poglądach, do tego rwie się do władzy, myśląc tylko jak
              kogoś omanić, okiwać, nie licząc się z tym, że już koniec skostniałych układów
              koleżeńsko-partyjnych. I najgorsze jest w tym to, że niektórzy do nich próbują
              się kleić przekonując ten beton, że mają rację.
        • zychlin2006 "wszystkim którym leży..." 23.02.06, 13:30
          Kiwaczku, w twojej opinii jest dużo ziaren prawdy i nie podpadłeś. Potrzeba
          ludzi, którzy sprawdzili się i dobrze zarządzali. Tacy byliby na miejscu
          ponieważ najłatwiej byłoby im opracować strategię dla wykorzystania dość
          ograniczonych zasobów oraz możliwości rozwojowych. Tylko gdzie takiego fachowca
          znaleźć? Może człowiek do trudnych zadań? Może były burmistrz a potem
          wicestarosta? Czy kompetencja obecnego burmistrza, w którą tak wielu z nas
          uwierzyło nie pokazuje przypadkiem, że jednak wiek i świeżość umysłu to jest
          podstawowy atut?
          Gdybysmy byli ekstremistami to już byśmy wojowali ze sprayami albo jakimiś
          pastiszami na słupach i opluwali wszystkich i wszystko, że ten to złodziej a
          tamta się leczy na hemoroidy ...
          forum służy do wymiany poglądów i kilku agitatorów z forum rewolucji nie zrobi.
          poagitować można, to prawda, że czasem się niezdrowo podniecamy ale to chyba ma
          w jakiś sposób mobilizować.
          a poruszanie tematów o których piszesz, powinno się odbyć na spotkaniu
          bezpośrednim, w określonej grupie ludzi, gdy niepożądana gawiedź nie może
          zapoznać się z pewnymi "planami".
          agitujemy i agitować nie przestaniemy, a twój głos w dyskusji też jest bardzo ważny.
          ja w dalszym ciągu zachęcam, "wszystkich, którym leży", żeby przejść do czynów.
          jeśli jesteście zainteresowani spotkaniem i dyskusją na żywo to wicie rozumicie
          dajcie się poagitować, a może wyjdzie nam "niechcący"

moje-miejsce@o2.pl

• dinozaur.57 Re: "wszystkim którym leży..." 05.03.06, 21:36
            ...........................
    • dinozaur.57 Przed wyborami 2006 07.03.06, 11:41
      Czy ktoś z Was ma wiedzę jakie partie przygotowują swoje drużyny do ataku na
      stanowiska samorządowe ? Czy znów SLD lub inne lewicowe ? Czy te ze świecznika
      prawicowe czyli PiS lub PO ?
      • dinozaur.57 Re: Przed wyborami 2006 07.03.06, 11:47
        .............lub Samoobrona ?
        • zychlin2006 Re: Przed wyborami 2006 07.03.06, 17:54
          SLD, UP, PiS, PO, Samoobrona, PSL pełen wybór... wybierać przebierać i kreślić!
          Do tego komitety wyborcze. Uważam, że w tym roku wybory będą bardzo barwnym
          widowiskiem, w którym również wezmę udział. Na samą myśl dostaję drzeszczy
          • edmurphy Re: Przed wyborami 2006 07.03.06, 18:49
            Wpw! Fascynujące to jest! Też mam dreszcze...

Ale mam pytanie na trochę bliższą przyszłość. Czy znacie nazwiska kandydatów w
            wyborach uzupełniających? Podobno robi się tłoczno? Rzućcie szczegółami....
            • edmurphy Re: Przed wyborami 2006 11.03.06, 16:18
              Rany, nikt nic nie wie? Ciekawość mnie zżera... :-)
              • zychlin2006 Re: Przed wyborami 2006 13.03.06, 22:17
                W jednym z okręgów przedłużono termin składania kandydatur. Nie ma
                zainteresowania. Większość podeszła do tematu jak by to była strata czasu.
                • edmurphy Re: Przed wyborami 2006 14.03.06, 01:28
                  nieoficjalnie wymienia się na mieście nazwiska p. J. Melcher i p. St. Banasiaka.
                  A wiecie coś oficjalnie?
                  • realista133 Re: Przed wyborami 2006 22.03.06, 19:50
                    Forum śpi a na Osiedlu Wyzwolenia prawie wybrano już nowych radnych.
                    Trzech się zgłosilo na dwa miejsca.
                    Ale tłok do koryta
                    • zychlin2006 Re: Przed wyborami 2006 22.03.06, 21:45
                      Widzisz Realisto jak się uspokoiliśmy. Polityka każdego zmęczy. nawet nas ;)
                      Jeżeli chodzi o kandydatów, to jeden z panów juz jest radnym bo z braku
                      kontrkandydatów wybory się nieodbędą. W drugim okręgu pani Jadwiga kontra pan
                      Przemysław, stawiam na panią Jadzię.
                      Podsumowując, to widać kto się garnie to michy (SLD, PO). A czy naprawdę warto
                      na tę krótką chwilę? No może warto. Sam nie wiem. Dużo się nie narobią a 7
                      miesięcy razy jakieś ... 300 złotych, no to sobie uzbierają na następna
                      kampanię. Pogratulować przedsiębiorczości.
                      Czyżbym znów politykował! Zgrozo!
                      • realista133 Re: Przed wyborami 2006 22.04.06, 09:40
                        Śpimy szanowni żychlinacy spokojnie jeszcze zimowym, błogim snem jak niedźwiedzie a lewica już zjednoczona pod wspólnym czerwonym sztandarem.
                        Obstawili już wszystko możliwe do zagarnięcia w jesiennych wyborach, głównie skamieniałymi dinozaurami z poprzedniej niechlubnej epoki.
                        Gdzie w Żychlinie zwycięzcy wyborów parlamentarnych: PiS, PO, Samoobrona.
                        Czyżby już przed wyborami przeszli do opozycji ?
                        Ktoś ich może gdzieś widział ?
                        • edmurphy Re: Przed wyborami 2006 23.04.06, 16:30
                          Jedna moja refleksja dotycząca wyborów uzupełniających. W obu okręgach wygrali
                          "dojrzali" wiekowo kandydaci. Kontrkandydatem p. Melcher był chyba młody
                          człowiek? Zastanawiam się nad wnioskami: czy to znaczy, że do urn poszło
                          starsze pokolenie bardziej skłonne do oddawania głosów na osoby dojrzałe, czy
                          też z bardziej znanym nazwiskiem? I co na to młodzi zainteresowani wyborami? Mam
                          nadzieję, że wyciągnięcie z tego wnioski. Myslę, że czeka młodzież pracowita
                          kampania wyborcza. Musicie przekonać do siebie przede wszystkim starszych
                          mieszkańców naszego miasta, bo to chyba raczej oni czują wciąż obowiązek
                          głosowania i stanowią trzon elektoratów? Co Wy na to?
                          • realista133 Re: Przed wyborami 2006 23.04.06, 17:32
                            Wybory uzupełniające nie są miernikiem aktywności społeczeństwa Żychlina.
                            Zgłosili się na kandydatów skoczkowie na kasę na te parę miesięcy a nie potentaci w jesiennych wyborach.
                            • edmurphy Re: Przed wyborami 2006 24.04.06, 01:40
                              Miernikiem zapewne nie są. Frekwencja była raczej żadna. Ale sądzę, że młodzi
                              będą musieli zdrowo popracować, żeby przekonać do swoich kandydatów starszych
                              żychlinian, bo głosów młodych może nie wystarczyć.
                          • dinozaur.57 O rety ! Jestem przerażony ! 23.04.06, 17:38
                            No nie ! Nie wierzę, że w Żychlinie nie ma młodzieży. Mądrej, tej po dwudziestce
                            i tej już podstarzałej około czterdziestki. Wieczorami po zmroku do późnych
                            godzin nocnych słychać rozbawioną żychlińską młodzież. To znaczy jest. A to, że
                            młody człowiek przegrywa w wyborach to coś mówi. Chyba młodzi olewają to co
                            powinno być dla nich najważniejsze. Czyli wygrywać, zwyciężać i
                            ...................... Jestem z a ł a m a n y !!! Kochani to jest sygnał,
                            który nie powinno się lekceważyć !
                            • realista133 Re: O rety ! Jestem przerażony ! 24.04.06, 09:08
                              Coś mi się Dinozaurze.57 wydaje , że nasza żychlińska młodzież już się przeraziła z kim ma walczyć w jesiennych wyborach.
                              A co będzie jak wyjdą wszyscy potentaci / strażacy, gołębiarze,działacze sportowi itp. / i ci w średnim wieku.
                              Moim zdaniem opadną im wogóle rączki i skrzydelka.
                              Obym nie był złym prorokiem.
                              Brrrrrrrrrrrrrrrr.
    • zainteresowany761 Re: Wybory 2006 25.04.06, 08:12
      hej ludziska!...jak chcecie zmian i to poważnych zmian w naszych lokalnych
      władzach to weźcie się do roboty,a nie tylko ble,ble,ble na forum... to nic wam
      nie da....czytam wasze posty i widzę,że są wśród nas ludzie mądrzy i
      trzeźwomyślący,więc przestańcie gadać tu na forum,a zacznijcie gadać np. na
      sesji rady miejskiej,tam pokażcie swoją siłę i mądrość,zróbcie jakąś akcję np.
      niedługo podczas obchodów(jak coś wogóle będzie)święta konstytucji 3
      maja,pokażcie się - bo wasze biadolenie tu na forum jest naprawde daremne....na
      forum zagląda zbyt mało ludzi........a na jesieni znów będzie klapa i rada w
      składzie rosiński,melcher,banasiak,stefaniak... nie wiem może ...kalinowski,
      materka,głuszcz,bulski...o zgrozo!!!!!!!!nieszczęście!!!!zróbie coś by tak nie
      było........
      • ukash1983 Re: Wybory 2006 25.04.06, 09:15
        zróbcie? a może tak zrobie... - dobrych rad tutaj wiele
        • realista133 Re: Wybory 2006 25.04.06, 09:55
          Wiadomo, że forum nie wybierze, ani nie zmieni rządzących.
          Spełnia natomiast przynajmniej trzy zadania:
          1/ Daje informację o potencjalnych kandydatach dla szerszego ogółu
          2/ Może wypromować kogoś godnego do zaakceptowania, np na folel burmistrza
          3/ Uaktywnia w jakiś sposób zakompleksioną i w nic nie wierzącą społeczność żychlińską / szczególnie młodszego pokolenia /
          Publiczne fora nie prowadzą do zmian rewolucyjnych a ewolucyjnych.
    • zainteresowany761 Re: Wybory 2006 25.04.06, 11:15
      podajcie nazwiska młodych ludzi ( 20, 30 lat) których widzielibyście w radzie
      miasta,radzie powiatu bądź na innych stanowiskach urzędniczych.
      pogadamy,pomyślimy..........
      • jolka905 Re: Wybory 2006 25.04.06, 17:08
        Czy w naszym grajdołku zostali jeszcze jacyś młodsi?Albo są w Anglii,albo
        powyjeżdżali się uczyć,albo starają się zarobić jakieś pieniądze na przeżycie.I
        na pewno nie pracują w Żychlinówku,tylko dojeżdżają co najmniej godzinę w jedną
        stronę.Komu w takich warunkach chciałoby się przebijać do władzy?
        • realista133 Re: Wybory 2006 25.04.06, 17:44
          Przyłączam się do apelu Zaineresowanego761.
          20, 30 latki rzućcie jakieś konkretne nazwiska to zaczniemy je promować poprzez nasze forum, tnąc przy okazji " politycznych emerytów"
          • niegoscinny Re: Wybory 2006 26.04.06, 09:05
            w takim grajdołku jak Żychlin to sie kandydaci nie wypromują bo nie ma przy
            czym. życie społeczne naszego miasta nie sprzyja takim działaniom. nie ma
            mediów, które mogłyby to upowszechniać. redaktorka Dorotka łapie ochłapy z rady,
            promują się "blixniaczki". namawiałem niedawno kolegę na start w wyborach. jest
            młody i naprawdę niegłupi, ideowiec w dodatku, znajomości ma "w wielkim
            świecie". ale zgasił mnie szybko. do wyborów pójdzie z 70 % osób powyżej 60 i
            maks 20 % do 30 roku życia i kogo wybiorą? no swojego rówieśnika, chyba. swoją
            drogą dawno nie odwiedzał tego forum. Mały obudź się! poagituj trochę kolegów i
            kolezanki
            • realista133 Re: Wybory 2006 26.04.06, 10:07
              Ciekawa teoria.
              W/g niej młode spoleczeństwo Żychlina nastawione jest jedynie na konsumpcę i na ewentualny ochłap, który mu gdzieś tam spadnie.
              Ale niestety oprócz chęci bycia kimś trzeba mieć także innym coś do zaoferowania.
              Starzy wyjadacze coś przynajmniej obiecują i wygrywają a młodzi komentują jak tamci się już wybrali.
              4 letni cykl powtarza się systematycznie.
              • dinozaur.57 Re: Wybory 2006 26.04.06, 10:25
                Starzy już działają, organizują się, jak ptaki, tworzą stada, rozmawiają. A Wy
                !!!!!!!!! Czy Was na takie coś nie stać ! Zróbcie swoją kampanię reklamową w
                postaci plakatów. Może chwyci ! Teraz są takie czasy gdzie można bez problemu
                wykorzystać komputery, skanery, drukarki, ksero, jest papier, klej, i inne
                akcesoria. Tylko trzeba zacząć !!!!!
                • dinozaur.57 Re: Wybory 2006 28.04.06, 08:39
                  ....... cisza ?
                  • zainteresowany761 Re: Wybory 2006 28.04.06, 09:45
                    no widzisz dinozaur,rzucić konkretne propozycje to chłopaki pochowali głowy w
                    piasek,coś mi się wydaje,że niektórzy z nich to młody narybek sld żychlińskiego
                    i nie chcą narażać się starej,czerwonej gwardii.........
      • zychlin2006 Re: Wybory 2006 29.04.06, 09:42
        JOLKA905 NAPISAłA
        "Czy w naszym grajdołku zostali jeszcze jacyś młodsi?Albo są w Anglii,albo
        powyjeżdżali się uczyć,albo starają się zarobić ......Komu w takich warunkach
        chciałoby się przebijać do władzy?"

ODPOWIADAM: TAK JOLUś, JESTEśMU TU, CHCE NAM SIę I NIE PęKAMY.

ZAINTERESOWANY761 NAPISAł:
        podajcie nazwiska młodych ludzi ( 20, 30 lat) których widzielibyście w .....

ODPOWIADAM: ZACZęłO SIę SZUKANIE HAKóW I HACZKóW, NIE PODAMY NA FORUM, ALE
        ZAPRASZAMY DO PRYWATNEJ KORESPONDENCJI I SPOTKANIA. NAZWISKA I GRUPA UJAWNI SIę
        ZA 2 MIESIąCE, OKOłO. DO ZOBACZENIA?

NIEGOSCINNY NAPISAł:
        w takim grajdołku jak Żychlin to sie kandydaci nie wypromują ...... swoją
        drogą dawno nie odwiedzał tego forum. Mały obudź się! poagituj trochę kolegów i
        kolezanki

ODPOWIADAM: CZEść PIERNIKU! A U CIEBIE TO SIę NIE PROMOWAłEM! CZY TY WIESZ, żE
        JUż MNIE GęBA BOLI OD TEJ AGITACJI. NIE MARTW SIę WSZYSTKO JEST NA ODPOWIEDNIM
        AZYMUCIE! IDZIEMY NA BROWAR?

REALISTA NAPISAł:
        Ciekawa teoria..... Starzy wyjadacze coś przynajmniej obiecują i wygrywają a
        młodzi komentują jak tamci się już wybrali.
        4 letni cykl powtarza się systematycznie.
        ODPOWIADAM: TRUDNO KOMENTWOAć SYTUACJę, GDY LUDZIE WIERZą W NIEREALNE OBIECANKI.
        JEDNAK TAKIE Są REALIA. DLATEGO TWORZYMY śRODOWISKO. ZBIERAMY LUDZI. MłODYCH, W
        śREDNIM WIEKU, STARSZYCH. JEDNAK Z POMYSłEM NA SIEBIE I NA NASZE MIASTO.
        NADCHODZI NASZ CZAS... żYCHLIN TO MóJ DOM I NIE DAMY WIECęJ ROBIć Z NIEGO
        PRYWATNEGO FOLWARKU. OBIECAć CI MOGę WALKę O TO. oK?

DINOZAUR57 NAPISAł:
        Starzy już działają, organizują się, jak ptaki, tworzą stada, ..... klej, i inne
        akcesoria. Tylko trzeba zacząć !!!!!

....... cisza ?

ODPOWIADAM: WITAJ DINOZAUR. CISZA ZOSTAłA PRZERWANA. NIE MA MEDIóW, NIE MA
        NAGłOśNIENIA, BRAK JEST BOWIEM ZAPLECZA "POLITYCZNEGO" KTóRE PRZEKłADAłO BY SIę
        NA KASę I ZAPLECZE TECHNICZNE. TO MAJą STARZY, WYKORZYSTUJąC PUBLICZNE, NASZE
        PIENIąDZE DO PRYWATNYCH KAMPANII. ZACZęLIśMY I NIEDłUGO STANIE SIę TO
        ZAUWAżALNE. JUż Są CIEKAWE EFEKTY. Są LUDZIE, KTóRZY NA ULICY ZACZEPIAJą NAS Z
        ZAPYTANIEM CO MOżNA ZROBIć. GRUPA ROśNIE. POWOLI, BO NIE BIERZEMY KOGO POPADNIE.
        POżYJEMY, ZOBACZYMY

ZAINTERESOWANY761 NAPISAł:
        no widzisz dinozaur,rzucić konkretne propozycje to chłopaki pochowali głowy w
        piasek ...

ODPOWIADAM: NIE

Dawno mnie nie było, pewnie wiele się działo, ale zamiast agitować na forum i
        was męczyć zająłem się pracą w terenie, są skutki, są wyniki. Mało tego. Beton
        się kruszy i zaczynają się bać. Widac to po niektórych reakcjach. Znów żegnam
        was na jakiś czas, bo masę pracy przed nami. Na pogawędki zapraszam na 4oczy.
        Macie pomysły, macie siłę,żeby powalczyć. Daję wam okazję i mozliwość. Forum to
        forum, nie zastąpi reala, spotań i dyskusji na żywo.
        Jeżeli nie chowacie głów w piasek to zapraszam. Nie pierwszy raz. Ale ostatni.
        Do zaobaczenia podczas kampani. Pozdrawia was Zychlin2006! To nasze miasto i
        nasz rok. I trzeba to "im" udowodnić.

• zainteresowany761 Re: Wybory 2006 29.04.06, 18:57
          to mi się podoba,jakieś konkrety ze strony zychlin2006,moze masz racje piszac o
          tym,żeby się nie ujawniać,ponieważ ci starzy wyjadacze zaczeli by coś
          kombinowac!jestem ciekawy o jakiej korespondencji piszesz,może byśmy
          porozmawiali,aha...mam nadzieje,że nie należysz do sld,bo nasza rozmowa nie
          miałaby sensu!
          • ktosbardzomadry Re: Wybory 2006 30.04.06, 13:09
            zainteresowany761 napisał:

> to mi się podoba,jakieś konkrety ze strony zychlin2006,moze masz racje piszac o
            > tym,żeby się nie ujawniać,ponieważ ci starzy wyjadacze zaczeli by coś
            > kombinowac!jestem ciekawy o jakiej korespondencji piszesz,może byśmy
            > porozmawiali,aha...mam nadzieje,że nie należysz do sld,bo nasza rozmowa nie
            > miałaby sensu!

PRZEPRASZAM A CO MASZ DO NASZEGO PRężNIE DZIAłAJąCEGO I MOJąCEGO PRężNą KADRE
            NP. NASZ BURMISTRZ (KTóREGO JESTEM WIELKą ZWOLENNICZKą), SLD?. TYLKO ON MOżE
            WYCIąGNąć NASZą GMINE Z MARAZMU OBY MU TYLKO NIE PRZESZKADZAłA NASZA RADA
            MIEJSKA. PAN WENCEL TO CZłOWIEK Z WIELKą KULTURą OSOBISTą NIGDY NIE ODEZWIE SIE
            NIEODPOWIEDNIO DO DRUGIEGO CZłOWIEKA ZAWSZE WYSłUCHA I JAK MOżE ZNAJDZIE
            ODPOWIENIE WYJśCIE Z SYTUACJI. POZDRAWIAM PANIE BURMISTRZU ZDZISłAWIE WENCLU I
            żYCZE JESZCZE KILKA TAK OWOCNYCH KADENCJI!!!
            • zainteresowany761 Re: Wybory 2006 30.04.06, 13:56
              PRZEPRASZAM CZY Z PANIą WSZYSKO WPORZąTKU,MI SIę WYDAJE żE NIE....WIęC PROSZę
              ZACIąGNąć RADY JAKIEGOś SPECJALISTY NAJLEPIEJ TAKIEGO OD ROZUMU!!!!!!!!!
            • zychlin2006 Re: Wybory 2006 30.04.06, 16:45
              Są mieszkańcy, którym wystarcza, że gmina nie spadła jeszcze na "samodno", lubią
              ryzyko i balansowanie na krawędzi. Być może Pani Ktosbardzomadry dostała od Pana
              W. pracę, lub po prostu nie widzi potrzeby zmian, jest jej dobrze jak jest i
              lubi "nicnierobienie". Ma do tego prawo by być zadowola. Tak jak Zainteresowany
              do tego by nie być. Proponuję mały przegląd. Proszę przyjrzeć się naszym
              sąsiadom, ale także innym gminom w kraju. są miejsca gdzie bardzo dużo się
              dzieje, a one też nie mają tyle pieniędzy co my. Wychodzą jednak na przeciw
              wyzwaniom, walczą o każdy dzień. Samorządowcy (Burmistrz i Rada) są
              przedstawicielami każdego z nas. Pani, Pana i moimi. Mam prawo być niezadowolony
              i wziąć sprawy w swoje ręce. I to robię. W Żychlinie potrzebna jest prawdziwa
              burza mózgów, współpraca i masę wysiłku. Jeżeli pieniędzy jest tak mało to
              trzeba tym bardziej dbać, by wydanie każdej złotówki przynosiło korzyści. Nie
              mam tu na myśli zysków w rozumieniu finansowym, lecz czysto moralnym. Rada,
              Urząd a znim Burmistrz funkcjonują dzięki nam i dla nas. Nie my dla nich. Tej
              misji powinno być wszystko podporządkowane. Właśnie, jaką misję ma Pan W? Może
              Pani Ktosbardzomadry jest na tyle blisko, że wie? Bo ja ni w ząb nie mogę
              pokapować dokąd zmierza mój Żychlin.
              Co do wypowiedzi, o wyważeniu i kulturze w każdej sytuacji Pana W. to bez
              obrazy, ale minimalnie mija się Pani z prawdą. O takich faktach mówi się w
              mieście od czasu do czasu. Ale bładzić jest rzeczą ludzką, taką mamy naturę.
              Proszę jednak, by sama sobie dała Pani odpowiedź, czy faktycznie zrobiono
              wszystko co w mocy by nie stracić tych kilku lat? A jeżeli faktycznie, bez
              żadnego cienia wątpliwości popiera Pani dotychczasowe działania i pracę Pana W i
              ekipy, to mnie pozostaje modlić się by Pani przypadek znalazł się w ramach błędu
              statystycznego przy najbliższym głosowaniu. Amen
              • dinozaur.57 Re: Wybory 2006 30.04.06, 23:46
                Tylko osoby mające trochę oleju w głowie mogą w należyty sposób oceniać to co
                zrobiono przez ostatnie kilka lat w naszej Gminie. Ktoś na tym forum napisał, że
                wybudowano halę sportową. Śmiech mnie ogarnia. Czy ktoś z Was widział jaką halę
                wybudowano w Bedlnie ? W małej Gminie Bedlno ! Dalej nie będę ciągnął tematu
                hali sportowej. Wystarczy porównać te dwa obiekty i to powinno dać odpowiedź.
                Natomiast to co pisze kolega zychlin2006 to jest święta prawda. Tylko ślepy i
                głuchy lub ograniczony może nie wiedzieć o tym, że nasza ukochana Gmina, nasza
                mała ojczyzna, popada w .................. . Brak mi słów. A serce pęka z żalu
                z powodu to co nasz czeka jak nie nastąpią radykalne zmiany w rządzeniu.
                Rządzeniu na miarę XXI wieku a nie takie jak za komuny !!!!!
            • dinozaur.57 Re: Wybory 2006 01.05.06, 13:11
              POZDRAWIAM PANIE BURMISTRZU ZDZISłAWIE WENCLU I
              ŻYCZE JESZCZE KILKA TAK OWOCNYCH KADENCJI!!!

O BOŻE, chroń nas przed takimi komuchami !

......a ja tak powiem.......
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=41118367&a=41118367
    • dinozaur.57 Re: Wybory 2006 01.05.06, 13:35
      realista133 napisał:

> Komuna wreszcie padła ale nie w grodzie nad Słudwią.
      > Młodzi gniewni tylko jak zwykle odgrażają się i biadolą jak to im źle.
      > Weterani już układają koalicje dziwne bo dziwne ale skuteczne.
      > Poszla farba w ruch i już na wiosnę klcki misernej budowy będą przemalowane.
      > Społeczeństwo Żychlina jak zwykle bezmyślnie wrzuci kartki do urn.
      > Zapraszam do rzeczowej dyskusji jak przerwać ten zaklęty krąg aby znowu nie
      > zasnąć na 4 lata z głową w nocniku?

Nie zasnąć i przypomnieć sobie ..........
      Kto ich nie pamięta niech sobie przypomni co oni z nami wyprawiali !
      fakty.interia.pl/news?inf=744057
      • edmurphy Re: Wybory 2006 23.06.06, 01:10
        Ktos tu napisał, ze młodzi nie maja szans, bo do urn pójdą ludzie po 60-tce.
        Fakt, na pewno tak będzie, starsza część naszej społeczności na pewno pójdzie
        głosować. Ale to nie powód, żeby nie powalczyć. Czyżby młodzi mieli stracha?
        Zróbcie porządną kampanię wyborczą i może przekonacie również starszych do
        zagłosowania na młodych kandydatów. A Wy co? Jeszcze na dobre kampania nie
        ruszyła, a Wy juz chowacie głowy w piasek, a może i jakąś inną część ciała
        jeszcze :-)
        • niegoscinny Re: Wybory 2006 25.06.06, 09:38
          edmurphy napisała:

> Ktos tu napisał, ze młodzi nie maja szans, bo do urn pójdą ludzie po 60-tce.
          > Fakt, na pewno tak będzie, starsza część naszej społeczności na pewno pójdzie
          > głosować. Ale to nie powód, żeby nie powalczyć. Czyżby młodzi mieli stracha?
          > Zróbcie porządną kampanię wyborczą i może przekonacie również starszych do
          > zagłosowania na młodych kandydatów. A Wy co? Jeszcze na dobre kampania nie
          > ruszyła, a Wy juz chowacie głowy w piasek, a może i jakąś inną część ciała
          > jeszcze :-)

a może młodzi nie chodzili na wybory bo nie mieli 'na kogo głosowac'?.
          ludzie są ludźmi i mogą postąpić w sposób niekontrolowany. każdy ma swoje
          sumienie, wiekszośc własne wyrobione poglądy. jak pojawią się 'odpowiedni
          kandydaci' to pewnie ręka nie zadrży.

• edmurphy Re: Wybory 2006 25.06.06, 19:13
            Jeśli ktoś poważnie myśli o starcie w wyborach to nie może czekać na cud i
            zachowywać się według zasady: "popatrzcie, jaki piekny jestem i mnie
            wybierzcie". Trza się ostro brać do roboty. Chcesz być radnym czy burmistrzem?
            To zasuwaj! Nie ma lekko.
            • niegoscinny Re: Wybory 2006 28.06.06, 00:25
              sam zasuwaj. mądrala. jakoś widac żeby pozasuwali? no chiba nie a znierają
              żniawa jak się patrzy. ja jestem piekny i to mnie bierzcie ;) pozdrawiam
        • jolka905 Re: Wybory 2006 16.08.06, 23:23
          Odświeżam wątek-WYBORY,żeby już nikt nie miał wątpliwości o czym się
          dyskutuje.Interesujące są nasze opinie sprzed 3 miesięcy.
          • realista133 Re: Wybory 2006 18.08.06, 10:26
            Zaczęliśmy ten wątek przeszło pół roku temu, z obawy aby po zbliżających się
            wyborach nie przebudzić się jako społeczeństwo Gminy Żychlin " z głową w
            nocniku na następne 4 lata "
            Nasza Gmina i Miasto jest zawłaszczona przez komunę i jej odpryski i dopóki
            spoleczeństwo nie odsyska wpływu na to co jest jego, będziemy tkwić w maraźmie
            i na ostatniej pozycji w wojewodztwie.
            Burmistrz kluczowa pozycja do jakicholwiek zmian, bo nie oszukujmy się on
            trzyma za mordę Radę metodą kija i marchewki, rozdając radnym i jej
            rodzinom "fanty" w zamian za popieranie jego działań / praca,posady, kredyty,
            intratne fuchy, pozwolenia, zlecenia, itp mechanizmy /
            Lansuje się na to stanowisko w ostatnim czasie tego, co ostatnie 8 lat jadł z
            koryta rządzącej w Żychlinie lewicowej grupy interesu / p.P.W./
            Przecież on jak arbuz: na zewnątrz jest zielony a w środku czerwoniutki jak
            sztandar PZPR
            Już prominentni lewicowi stratedzy kalkulują: w drugiej turze poprzemy Pawła, a
            on po wyborach zostawi naszych w spokoju i następne 4 lata i tak będziemy mieli
            realny wpływ na utrzymanie swojego.
            A społeczeństwo : "głowa w nocnik na następne 4 lata"

• dinozaurka czy u nas także 19.08.06, 07:43
            kampania wyborcza przybierze takie barwy?
            wiadomosci.onet.pl/1372505,11,item.html
            bo po wypowiedzi któregoś z Kandydatów coś mi się wydaje, że juz zaczyna.....
            • edmurphy Re: czy u nas także 20.08.06, 14:35
              www.money.pl/archwiwum/wiadomosci/artykul/41,0,178473.html
              • dinozaur58 Re: czy u nas także 20.08.06, 20:57
                Jeżeli nie zadbamy o higienę polityczną w naszej gminie to wylęgną się nam nowe
                mędy. A z tym to dopiero będzie problem. Chyba nie muszę Wam przypominać co te
                potworki potrafią ! Krwiopijcy ............................................
    • dinozaur58 Re: Wybory 2006 24.08.06, 10:00
      Koniecznie obejrzyjcie ten filmik na maszglos/filmik/
      • dinozaur58 Re: Wybory 2006 24.08.06, 10:04
        www.maszglos/filmik
        • dinozaur58 Re: Wybory 2006 24.08.06, 10:06
          dinozaur58 napisał:

> www.maszglos/filmik

Przepraszam. Filmik się nie uruchamia. Ale można obejrzeć go na maszglos.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka