Gość: daro IP: *.toya.net.pl 23.12.05, 21:04 wydaje mi sie ze zdrowy rozsadek powinien nakazywac aby ten artykul ukazal sie po 0:00 ale moze sie myle :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bystrzak Re: Wigilia w Łodzi IP: *.toya.net.pl 23.12.05, 21:45 Nie mylisz się, ale jutro redaktor dyżurny wziął sobie wolne i puścił tekst dzisiaj. Najbardziej rozbawił mnie fragment: "Łodzianie spotykani w sklepach, centrach handlowych, na uczelniach i na ulicy, musieli odpowiedzieć na 33 pytania." Ciekawe jak ci studenci zmuszali łodzian do odpowiedzi? Szantażem,groźbą, prośbą czy błaganiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Wigilia w Łodzi IP: *.toya.net.pl 24.12.05, 14:07 [...] Nie mylisz się, ale jutro redaktor dyżurny wziął sobie wolne i puścił tekst dzisiaj [...] hehes ... ale niech sobie puszcza kiedy chce tylko update powinien byc o odpowiedniej godzinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Re: Wigilia w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 23:19 "Zdziwiło mnie, że w większości łódzkich domów gościć będzie sztuczna choinka. Pocieszające jest jednak, że mimo zawrotnego tempa życia, co czwarta z badanych osób ozdoby choinkowe wykonuje samodzielnie". Tansze i bardziej ekologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choinkowy Wigilia w Łodzi IP: 194.63.133.* 24.12.05, 08:48 owszem, ale skoro nie mają czasu na wypelnienie krotkiej ankiety (patrz poprzedni post) to chyba tym bardziej na własnoręczne wykonanie ozdób choinkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Wigilia w Łodzi IP: 81.15.180.* 26.12.05, 11:22 "Tradycja" 12 potraw wigilijnych??? To zdaje się taka nowa świecka tradycja wyniesiona z lat komuny. Argmumentuje się, że daltego jest 12 potraw na Wigili bo bylo 12 apostołów. Tylko co maja apostolowie do narodzin Chystusa? Apostolowie to przeciez późniejsza historia w życiu Jezusa. Jest faktem, że Wigilią z dawien dawna rządziła magia liczb, ale jak ja pamiętam, a pochodzę z okręgu łódzkiego, przed laty dbano o to aby przy stole wigilijnym była parzysta liczba osób, natomiast liczba potraw była nieparzysta, np. 7, 9 albo 11 ale nigdy 12!!! Odpowiedz Link Zgłoś