al-ki 29.12.05, 14:56 nie zapomnijcie o licencji, o której mowa tu: mojefinanse.interia.pl/news?inf=700746 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olechowianin Re: [Sylwester] Chcecie się bawić? Bawcie, ale... IP: *.astral.lodz.pl 29.12.05, 14:58 Dzieki za info. Juz sie zaczynalem niepokoic mozliwoscia zrobienia taniego sylwestra. Teraz pedzę uiscic 300 zl za sluchanie z magnetofonu tercetu "Ich troje"...... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani idąc ZAIKSOWĄ metodą dedukcji 29.12.05, 15:00 rozumiem że jak się golę i śpiewam to ZAIKS mi wisi kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: będę 29.12.05, 15:09 Nie chwal się, bo Ci dowalą taki podatek, że się zes...sz. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: będę 29.12.05, 15:25 cassani napisał: > bogaty! podliczę ich za to co juz wyśpiewałem! :) Niestety muszę Cię zmartwić. Sprawa tyczy imprez komercyjnych, publicznych, jak to ładnie nazwano. Musiałbyś wyjść (chociaż) na ulicę. Tak nawiasem: swoje własne kawałki śpiewasz? Jeśli nie to Cię capną i zabulisz, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: [Sylwester] Chcecie się bawić? Bawcie, ale... IP: *.mnc.pl 29.12.05, 15:09 Czy to się odnosi tylko do polskiej muzyki czy do polskiej+zagranicznej? Bo wiem, że puszczenie polskiej muzyki w radio jest droższe. Nie słuchajmy więc polskiej muzyki, bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: [Sylwester] Chcecie się bawić? Bawcie, ale... 29.12.05, 15:20 Wychodzi, że i polskiej, i zagranicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Nie płacimy - 29.12.05, 16:29 "Nie płacimy tylko pod warunkiem, że korzystamy ze swojego sprzętu i własnych płyt - tłumaczy Mieczysław Śliwiński, dyrektor okręgu poznańskiego Stowarzyszenia Autorów ZAiKS." No to może opłacało się kupować oryginały płyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Nie płacimy - IP: *.mnc.pl 29.12.05, 16:35 A to lus. A te tonpressowskie piraty z lat 80 się liczą jako co? Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Nie płacimy - 29.12.05, 16:45 skonsultuj w Zaiksie ;) - tak jak grzybki w Sanepidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: Nie płacimy - 29.12.05, 17:53 Ja tam nie byłbym tego taki pewien. Przecież pucybut może mieć swój magnetofon ze swoim odtwarzaczem CD, i może w nim odtwarzać własne (kupione) płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blase Re: Nie płacimy - IP: 193.69.116.* 30.12.05, 01:37 Te "wlasne plyty" ,to jak mi sie wydaje dotyczy tych na ktorych nagralismy np. wlasne popisy wokalne, instrumentalne itp. Ciekawe kiedy oplata za polifonie (o mp3 nie wspominajac) z komorek. W koncu taki dzwonek jest czesto publicznie odtwarzany;-> Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: [Sylwester] Chcecie się bawić? Bawcie, ale... 29.12.05, 23:33 al-ki napisał: > Wychodzi, że i polskiej, i zagranicznej. Czyli jeśli niżej podpisany słucha na ogół Ninja Tune, z której to płyty ukazują się w Polsce w ilościach śladowych (bądź w cenach typu 200zł za 3-4 płytowy album albo 100-150zł za singiel) to kasa ukradziona przez zaiks, zpav i inne złodziejskie organizacje zasili konta Krzysztofa Krawczyka, zespołu Ich Troje, Mandaryny i innych na publicznym garnuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Nie ma to jak ch...owy melanż >:-/ 29.12.05, 17:06 "Płacić mają nie tylko ci, którzy czerpią z takiej imprezy zyski, ale i ci, którzy chcą wraz z przyjaciółmi dobrze się bawić." Ja się chcę źle bawić i moi przyjaciele też. Żeby była jasność i teraaz mam to na piśmie w razie późniejszych roszczeń >:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 ZAIKS 29.12.05, 22:23 NIedługo zaczniemy płacić za słuchanie muzyki w gronie większym niż jedna osoba. Czy nie powinni płacić tantiem właściciele głośno grających walk- i disc-manów w pojazdach komunikacji miejskiej? :P Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki A jednak nie musimy [nowy link] 29.12.05, 22:39 mojefinanse.interia.pl/news?inf=700991 Nie cieszcie się jednak za wczasu, być może jutro znowu coś się zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: A jednak nie musimy [nowy link] IP: *.mnc.pl 29.12.05, 23:28 - Prywatne użytkowanie utworów jest nieodpłatne, gwarantuje to ustawa o prawie autorskim - podkreślił Popielarz. Ale ten pomysł z prywatkami jest wcale nie głupi! Dzięki, pomyslimy o tym - dodaje. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Mam pytanie 30.12.05, 07:54 Czy jak zaproszę dziewczynę na randkę i puszczę Ich Troje z mojej kupionej płyty to będzie legalne? Czy ona powinna przynieść własną Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Mam pytanie 30.12.05, 08:06 nie puszczcaj Ich Troje na randkach - lepiej nie. w ogóle lepiej nie puszczcaj Ich Troje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: Mam pytanie 30.12.05, 10:37 Ty puść swoją płytę, a ona niech tylko przyniesie. W razie czego będą dowody, że ona też ma prawo do słuchania tej muzyki, ponieważ też tę płytę posiada... Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: Mam pytanie 30.12.05, 10:43 ale słucha z innej, niezakupionej przez siebie! 2 pytanie: czy można śpiewać razem z Michałem czy tylko wolno słuchać? Odpowiedz Link Zgłoś