Dodaj do ulubionych

Niepełnosprawna Policja???

30.12.05, 19:10
Dziś (30.12.2005) podjechałem na stację po płyn do spryskiwaczy - to co tam
zastałem przedstawiam jaki link. Miało to miejsce o 13.50. Policja na tej
stacji Statoil staje sobie bardzo często na miejscu dla niepelnosprawnych
(zreszta ochrona stacji też). Zadzwoniłem pod 997 spytać sie dlaczego tak
zaparkowali samochód gdyż nie byli na interwencji - siedzieli w środku,
popijali kawę i czytali gazety. Pani spytała się czy Policjanci są na stacji -
czy poszli sobie gdzieś, bo jak są to na pewno odjadą z tego miejsca
parkingowego gdy podjedzie jakiś niepełnosprawny...

htpp://parkofotki.cba.pl/policja/policja1.jpg
Obserwuj wątek
    • zeusek_lodz Re: Niepełnosprawna Policja??? 30.12.05, 19:24
      sorki zle wpisalem link - juz poprawiam

parkofotki.cba.pl/policja/policja1.jpg
      • Gość: j Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.toya.net.pl 30.12.05, 19:28
        zeusek nie bądź czepialski.
      • Gość: marcozg Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.14, 18:41
        Jak najbardziej maja prawo tam stac, sa uposledzeni umyslowo poprzez nadmiar niby to przywilejow.
    • michael00 Re: Niepełnosprawna Policja??? 30.12.05, 19:32
      Pani to sobie może różne rzeczy mówić, nie jej wina. Ciekawe co odpowiedzą Ci
      ich przełożeni.
    • zeusek_lodz Re: Niepełnosprawna Policja??? 30.12.05, 19:36
      Dla zainteresowanych to był statoil na retkini - róg Wyszyńskiego i Armii
      Krajowej.
      • protz Re: Niepełnosprawna Policja??? 28.01.06, 10:05
        > Dla zainteresowanych to był statoil na retkini - róg Wyszyńskiego i Armii
        > Krajowej.

O, też tam czesto staje na miejscu dla niepełnosprawnych gdy podjeżdżam na hotdoga.
    • Gość: gość up!(nt) IP: *.toya.net.pl 01.01.06, 13:42
    • gentleman28 Re: Niepełnosprawna Policja??? 01.01.06, 15:44
      motoryzacja.interia.pl/wydarzenia/bezpieczenstwo/wiecej/news?inf=700405
      - tam zamieszczono moje zdjęcie sprzed kilku tygodni. Stacja ta sama...
      • Gość: mania67 Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.pai.net.pl 02.01.06, 21:14
        Zeusku donosisz na NICH ze złości czy z żalu jak im pozazdrościłeś to trzeba
        było zaparkować obok , a może któremuś siusiu sie chciało Ty masz cewnik???????
        • Gość: zeusek_lodz Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.toya.net.pl 02.01.06, 22:05
          donosze na nich bo ONI olewaja sobie prawo - mysla ze im wszystko wolno i
          dlatego czas z tym skonczyc, a miejsca byly mogli sobie stanac gdzies obok, ale
          po co jak mozna na miejscu dla niepelnosprawncyh
          • Gość: mania67 Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.mofnet.gov.pl 03.01.06, 14:19
            Zeusku
            a Ty w swojej pracy robisz wszysko zgodnie z litera prawa i z narzuconymi na
            Ciebie obowiązkami jesteś taki prawy?
            przestrzegasz wszystkich zasad? zasad ruchu też?
            • bubot Re: Niepełnosprawna Policja??? 03.01.06, 14:26
              przypuszczam, że nikt z nas nie jest święty, ale policja ZWŁASZCZA powinna
              przestrzegac rpzepisów, jesli chce je egzekwować.
            • Gość: zeusek_lodz Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.toya.net.pl 03.01.06, 14:39
              Maniu67 przestrzegam zasad prawa o ruchu drogowym... poprzegladaj troche forum
              i sie o tym przekonasz... Natomiast Policja w moim przekonaniu winna dawac
              przyklad, a nie lamac prawo co chwile

PS (czy wiecie ze policjanci maja OBOWIAZEK zapinania pasow?? - tak samo jak
              inni kierowcy - konia z rzedem temu kto pokaze mi patrol policji ktorzy jada w
              zapietyc pasach...)

Dzis znow patrol stal, ale mialem sprawe do zalatwienia i zanim podjechalem tam
              jeszcze raz odjechal juz :( dzis byl to F148 ok godz 14.30
              • Gość: mania67 Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.mofnet.gov.pl 03.01.06, 15:12
                a jakieś PLUSY policjantów nie Policji
    • gray aha 01.01.06, 17:46

zastanawiam się nad zatrzymywaniem się na czerwonym świetle tylko wtedy kiedy
      ktoś inny chce przejechać...
    • cassani Policja to święte krowy 02.01.06, 15:50
      na Piotrkowskiej na deptaku jest ograniczenie do 20 km/h. kiedyś nawet spytałem
      się policjanta czy je widział bo podjechał po sajgonki z 70km/h. Uśmiechnął się
      tylko i nie skomentował.
      Przed komisariatem na Kościuszki regularnie parkują radiowozy na środkowym
      pasie zieleni, obok torów tramwajowych.
      Skoro tak policja traktuje prawo, ciężko się dziwić obywatelom...
    • Gość: cassani dziś 7.20, skrzyżowanie koło Pałacu Poznańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 08:20
      wyłączona sygnalizacja świetlna, na skrzyżowaniu totalny burdel, przede mną
      jedzie Policja i chce z Północnej skręcić w lewo, w kierunku centrum, zobaczyli
      że światła sa zje..e więc zaczęli się na chama przebijać na prawy pas, by
      skręcic jednak w prawo, bo w lewo były problemy. Co tam - jeden ch.. w lewo czy
      w prawo, tak przecież tylko sobie jeździmy. oczyiście żadnemu nie przyszło do
      głowy zatrzymać się i pokierować ruchem. bo po co.
    • Gość: zeusek_lodz Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.toya.net.pl 04.01.06, 22:01
      Wszystkich, którzy by chcieli aby sprawą parkowania Policji na miejscach dla
      niepełnosprawnych zajął sie Pan Jagiełło zapraszam do glosowania ;)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=716&w=34184140
    • spulka Do Cassani 07.01.06, 01:23
      Cassani, a nie pomyślałeś, że ci policjanci spieszyli się na interwencję? Gdyby
      Ciebie ktoś napadł i czekałbyś na radiowóz, to zadowolony byłbyś, że policjanci
      zamiast przyjechać prosto do Ciebie wysiedli sobie po drodze, żeby pokierować
      ruchem drogowym?
      • Gość: zeusek_lodz do spulki IP: *.toya.net.pl 07.01.06, 14:18
        Irytujesz mnie spulka...

Niewiem czy wiesz ale gdy patrol jedzie na interwencje moze wlaczyc
        tzw "koguta" czyli wysylac fale dzwiekowe i swietlne przez co staje sie
        pojazdem uprzywilejowanym i nie musi sie "przeciskac" tak jak to mialo miejsce
        w przypadku opisanym przez cassaniego tylko wtedy kierowcy maja obowiazek ich
        przepuscic...
        • spulka Re: do spulki 07.01.06, 21:53
          Gość portalu: zeusek_lodz napisał(a):

> Irytujesz mnie spulka...

bo z Tobą polemizuję?

> Niewiem czy wiesz ale gdy patrol jedzie na interwencje moze wlaczyc
          > tzw "koguta"

Nie wiem, czy wiesz ale "koguta" włącza się tylko w ekstremalnych sytuacjach.
          • Gość: Michał M. Re: do spulki IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.01.06, 22:05
            Jeśli policja ma wyłączonego koguta, musi przestrzegać przepisów tak samo jak
            ja i Ty. Czeka na czerwonym świetle, nie skręca na zakazie. Jesli policja ma
            pilną sprawę (ekstremalna sytuacja), zawsze włącza koguta.
            • spulka do Michała 07.01.06, 23:50
              Masz rację :-)
              I dlatego życzę Tobie, sobie i innym, żebyśmy nie musieli nigdy czekać na
              policję w sytuacjach nie ekstremalnych ;-)
              • Gość: cassani to chyba było do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:56
                Policji a nie do Michała :)
      • cassani Do Spulka 07.01.06, 16:01
        pomyślałem, ale opisałem systuacje, podjechali pod chinczyków ui poszli kupić
        sajgonki z gołębi. uważniej czytaj.
        ponadto jeśli auto uprzywilejowane jedzie na interwencje i w związku z tym nie
        obowiązują go przepisy ruchu musi miec włączona sygnalizację - przynajmniej
        świetlną. no chyba że jeden umierał z głodu - to zmienia sytuację.
        • spulka Re: Do Spulka 07.01.06, 21:49
          cassani napisał:

> pomyślałem, ale opisałem systuacje, podjechali pod chinczyków ui poszli kupić
          > sajgonki z gołębi. uważniej czytaj.
          > ponadto jeśli auto uprzywilejowane jedzie na interwencje i w związku z tym
          nie
          > obowiązują go przepisy ruchu musi miec włączona sygnalizację - przynajmniej
          > świetlną. no chyba że jeden umierał z głodu - to zmienia sytuację.

ja odpowiadałam na post niezalogowanego cassani:

"wyłączona sygnalizacja świetlna, na skrzyżowaniu totalny burdel, przede mną
          jedzie Policja i chce z Północnej skręcić w lewo, w kierunku centrum, zobaczyli
          że światła sa zje..e więc zaczęli się na chama przebijać na prawy pas, by
          skręcic jednak w prawo, bo w lewo były problemy. Co tam - jeden ch.. w lewo czy
          w prawo, tak przecież tylko sobie jeździmy. oczyiście żadnemu nie przyszło do
          głowy zatrzymać się i pokierować ruchem. bo po co."

tu nie ma nawet słowa o sajgonkach
          • Gość: cassani Re: Do Spulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:17
            a tosmy się nie dogadali. ja miałem na myśli to:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=34181356&a=34287505
            anyway, tak czy tak, panowie ręce umyli i sobie odjechali nie mrtwiąc się co z
            bałaganem na drodze. Był korek - jakby dostali wezwanie włączyli by koguta.
        • huann Cassani 08.01.06, 02:59
          cassani napisał:

(...)opisałem systuacje, podjechali pod chinczyków ui poszli kupić
          > sajgonki z gołębi.(...)

może to były sajgonki nie z golębi, a z koguta i dlatego go już nie mieli? :>
    • Gość: zeusek_lodz Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.toya.net.pl 07.01.06, 16:54
      Na rozluznienie, dla zabawy i dla podbicia watku ;)

four.flash-gear.com/npuz/puz.php?c=v&id=987335&k=14708617
    • bearishbull policja ponad prawem? 07.01.06, 21:01
      gratulacje,
      ciekawe obserwacja, super zdjecie

czekamy na reakcje "wladz"
      ktory z dziennikarzy, politykow, ludzi znanych
      skusi sie pierwszy aby podjac ten temat
      aby stawic czola "tumiwisizmowi"

gdzie pani komendant policji, tak chetnie chwalaca sie wynikami
      kiedy policja przestanie przekraczac przepisy, ktore podobno maja egzekwowac?
      • Gość: zeusek_lodz Re: policja ponad prawem? IP: *.toya.net.pl 07.01.06, 23:12
        Dzieki, wlasnie dzieki takim ludziom jak Ty, chce mi sie dalej
        wyszukiwac "ciekawych tematow" i przykladow lamania prawa.

Pozdrawiam

PS Czekam, moze uda sie, ze Pan red. Jagiełło zainteresuje sie ta sprawa.
        • camelot Niepełnosprawna policja cd. 16.01.06, 21:34
          Dziś godz. ok. 16.00, poczta przy ulicy Ujście (Łódź 12) jak zwykle otwarte
          jedno okienko, jak zwykle kolejka jak cholera na tej poczcie, w pewnym momencie
          bez kolejki bez słowa podchodzi do okienka jakis facet, podaje paczkę listów,
          odbiera jakieś papiery, rozmawia z panienką z okienka, czas mija, gdy się
          odwraca spod kurtki widać policyjny mundur, ludzie stojący w kolejce zwracają
          mu uwagę dlaczego bez kolejki, on twierdzi że ma takie prawo, jakoś wśród
          uprawnionych nie ma policjantow no chyba że niepełnosprawni, najgorsze jest to
          że wepchał się do okienka bez żadnego słowa, ale władza ma zawsze rację, z
          władzą się nie dyskutuje, pan policjant był z komisariatu przy ulicy 3 Maja.
          Coraz częściej jesteśmy utwierdzani że mamy niepełnosprawną policję.
          • spulka Re: Niepełnosprawna policja cd. 27.01.06, 23:58
            Nie rozumiem, czemu się czepiasz policjanta. To nie on decyduje kogo ma
            obsługiwać pani w okienku tylko ona sama.
            A jeśli pan był w mundurze to znaczy, że był na służbie. A jeśli jest na
            służbie to ma ścigać przestępców a nie stać w długich kolejkach.
            A swoją drogą Poczta Polska powinna wreszcie coś zrobić z tymi kolejkami, bo to
            jakaś paranoja.
            • p_lar Re: Niepełnosprawna policja cd. 28.01.06, 00:48
              Zaiste, Twoja logika mię zauroczyła... :)
              • spulka Re: Niepełnosprawna policja cd. 28.01.06, 23:27
                Niestety niektórym trzeba jak krowie na granicy... :-(
    • Gość: zeusek_lodz Nadal niepelnosprawni... IP: *.toya.net.pl 27.01.06, 14:51
      Chyba nie trzeba komentowac... fotka z wczoraj z 21.25

parkofotki.cba.pl/policja/policja2.jpg
      • protz Re: Nadal niepelnosprawni... 28.01.06, 10:06

SZOKUJĄCE!

;)
    • Gość: zeusek_lodz Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.toya.net.pl 28.01.06, 17:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=755&w=35773017
      W dzisiejszej GW papierowej i elektronicznej jest artykul wlasnie o Policji
      parkujacej na Statoilu na Retkini.
      • camelot Re: Niepełnosprawna Policja??? 28.01.06, 19:54
        Czepiacie się!!! Tylko jednym kołem wjechał?????
        • Gość: zeusek_lodz Nie tylko calym kolem... IP: *.toya.net.pl 29.01.06, 08:44
          Na tym zdjeciu gdzie sa transporterem nie dosc ze wjechal jednym kolem to
          jeszcze zajol cale miejsce obok, bo na tej stacji sa dwa miejsca dla
          niepelnosprawnych... To tak woli wyjasnienia.
      • bearishbull Re: Niepełnosprawna Policja??? 28.01.06, 23:57
        gratulacje,
        jednak "praca u podstaw" mimo, ze nie latwa i niedoceniana, ma szanse aby cos
        zmienic nawet w tak obojetnym jak dzisiejszy swiat

Jacek Kaczmarski et al MURY

www.sezamek.com/artpoetica/muza/Jacek%20Kaczmarski%20-%20Mury.mp3

• Gość: gosc up(nt) IP: *.toya.net.pl 30.01.06, 21:18
    • Gość: mariuszb Re: Niepełnosprawna Policja??? IP: *.158.217.225.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.14, 07:18
      ja zadzwonilem na komisariat dn 18.06.2014zebym sie dowiedxil cy muse sie zglosic na komende lodz gorna a ona powiedziala zebym poczalowal jo w dupe bo jest zabardzo zmeczona i zebym robil co chce i nie zawracal jej dupy brawo dla 7komisariatu lodz gorna na 3maja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka