Gość: borewicz IP: 212.160.172.* 13.01.06, 12:11 Pytanie do smakoszy azjatyckiego żarcia. W której budzie w chińskim zagłębiu (Piortkowska między Ruswelta a Mickiewicza) dają najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łodzianka Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.astral.lodz.pl 13.01.06, 12:26 wchodząc pierwszym wejściem z lewej, mijam kiosk i pierwsza budka z lewej. Dużo (co ważne dla mojego chłopaka) i smacznie. Byc może w innych budkach też jest dużo i samcznie, ale tego nie wiem, niech wypowiedzą się inni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynofil to zależy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:35 czy wolisz budę z psem czy grupę pod budą. jak dla mnie to ewentualnie pacyfic ale ogólnie nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJJ Re: to zależy IP: 62.148.79.* 13.01.06, 12:56 Kiedyś to najlepszy był Sajgon właśnie vis-a-vis Pacificu (wieprzowina po chińsku była the best) i kurczak po tajsku w barze Sajgonka. Niestety w sajgonie zmieniła się obsada a sajgonka zniknęła. W pacific polecam makaron sojowy smażony z kurczakiem- bardzo dobre. Moja narzeczona brała tam kurczaka w cieście i też było niezłe. Nie polecam natomiast jedzenia w knajpce obok pacific- raz tam coś zjadłem i było to najgorsze wietnamskie w moim życiu. Dawno już nie byłem na takim żarciu w Łodzi i ciekaw jestem opinii- czy nadal trzyma fason i porcje są bardziej niż przyzwoite? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 13:07 No tak, teraz mój żołądek włączył ssanie na chińskie żarcie. Niech was szlag! Spróbuję uśpić go kanapkami. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 13:20 brite napisał: > No tak, teraz mój żołądek włączył ssanie na chińskie żarcie. Niech was szlag! > Spróbuję uśpić go kanapkami. pomyśl z czego "to" robią a ssanie ustanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
fauve Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 14:47 Jakbyś pomyślał z czego robią to całe ładnie zapakowane "żarcie" w sklepach... :) Jakbyś zapoznał się z wynikami badań dotyczącymi porównania podawanego składu surowców, a faktycznego składu wielu produktów z półek w marketach...:) Jakbyś zapoznał się z wynikami niedawnej kontroli prawie 300 barów i sklepów (wcale nie wietnamskich) na terenie kraju dokonanej przez Inspekcję Handlowa...:) Jakbyś zobaczył, że wietnamczycy przynajmniej nakładają szczerze na talerz, a z kilograma mielonego kupionego w sklepie, po odparowaniu wody na patelni zostaje niecałe pół kilo...:) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 14:51 fauve napisał: > Jakbyś pomyślał z czego robią to całe ładnie zapakowane "żarcie" w > sklepach... :) Jakbyś zapoznał się z wynikami badań dotyczącymi porównania > podawanego składu surowców, a faktycznego składu wielu produktów z półek w > marketach...:) Jakbyś zapoznał się z wynikami niedawnej kontroli prawie 300 > barów i sklepów (wcale nie wietnamskich) na terenie kraju dokonanej przez > Inspekcję Handlowa...:) Jakbyś zobaczył, że wietnamczycy przynajmniej nakładają > > szczerze na talerz, a z kilograma mielonego kupionego w sklepie, po odparowaniu > > wody na patelni zostaje niecałe pół kilo...:) > > Pozdr wiem, dlatego tylko te banany i banany:) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 17:29 obywatel_piszczyk napisał: > wiem, dlatego tylko te banany i banany:) i bułka! <leeeć_Adaś_leeeć!_mode=on> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firma spożywcza Nasze produkty już nie są zarażone IP: *.mnc.pl 13.01.06, 17:03 zapraszamy do kupowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.interserwer.pl 13.01.06, 13:26 To juz lepiej wejsc do chinskiej restauracji Ha Long kawalek dalej w strone Centralu (miedzy Roosevelta a Pilsudskiego). Czysto, milo, przyjemnie, smacznie i wszystko ci podsuwaja pod nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubot Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.mnc.pl 13.01.06, 14:49 wolę samsobie zrobic niz brac z tych bud. syf i bród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:14 > W której budzie w chińskim zagłębiu (Piortkowska między Ruswelta a Mickiewicza) dają najlepiej? Gdzie najlepiej "daja", to nie wiem. A co do zarcia chinsko - wietnamskiego, to polecam cofnac sie na Plac Wolnosci i odwiedzic restauracje A Dong. Odpowiedz Link Zgłoś
gradovsky Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 15:26 najlepsze chińskie żarcie jest w WOOK... tanio, pysznie i co najwazniejsze...gotują na widoku, wiec nie boje sie ze dorzuca mi psa do talerza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fauve Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 15:31 Gotują na widoku, ale czy mięsko ćwiartują na widoku ? ;) Kiedy byłem w WOOK'u to mieli problem z zapamiętaniem zamówienia i podaniem tego o co prosiłem :) Polecam Ha Long, mają pyszny sos do sajgonek. W budce takiego nie ma. Niestety w Ha Longu (jeśli chodzi o dania na wynos) istnieje problem "How long?" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.astral.lodz.pl 13.01.06, 15:57 a właśnie jeśli chodzi o WOOKA, to po złożeniu zamówienia chceliśmy zmienić stolik i kelner powiedział, że nie wolno zmieniać stolika "po", bo on nabił zamówienie to na to urządzonko, które ma przypięte do ręki ;) A druga sprawa, to moje zamówienie. Zamówiłam kaczkę, a dostałam kilka plasterków kaczki a pod spodem surówka, a warzywka sobie przecież zamówiłam osobno ;P I wcale nie było dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 17:35 POlecam róg Składowej i Kilińskiego (koło cerkwi). Kiedyś się tam stołowałem, ale nie wiem czy się nie popsuło (nie byłem tam z rok.) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 17:37 profes79 napisał: > ale nie wiem czy się nie popsuło (nie byłem tam z rok.) przez rok raczej mogło się popsuć :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Która chińska buda najlepsza? IP: 195.69.82.* 13.01.06, 19:04 Zmienil sie wlasciciel i sie popsulo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.toya.net.pl 13.01.06, 23:38 Myske ze najlepiej daje chinska duba na gdanskiej przy Struga... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Która chińska buda najlepsza? 14.01.06, 00:18 ja to polecam Bambus na rogu Pomorkiej i KIlinskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
karollina Re: Która chińska buda najlepsza? 15.01.06, 23:51 a ja polecam,w tym skupisku budek taka biala w srodku tez jst biala i jest chinczyk w czapce hiundaya, genialny jest hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
marrgos Re: Która chińska buda najlepsza? 15.01.06, 23:58 ja zdecydowanie polecam halong. jedzonko można zamówić przez internet. przywożą dosyć szybko, jest smacznie i w sumie nie kosztuje koszmarnie. naprawdę super. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Która chińska buda najlepsza? 16.01.06, 12:29 Jaki jest adres www. Bo jak wpisałem Ha long to wyskoczyła mi na Emilii Plater oczywiście w warszawce. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Która chińska buda najlepsza? 22.01.06, 20:05 www.halong.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawostka Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 17:58 Ciekawostka brzmi tak - jedynie w WOOKU daja kaczke, w pozostalych budach zamiast kaczki "przerobiony indyk". Moze dlatego porcje wieksze :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diogenespies Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.toya.net.pl 04.03.06, 14:25 Z psem w sosie slodko-kwasnym! Odpowiedz Link Zgłoś