Dodaj do ulubionych

Która chińska buda najlepsza?

IP: 212.160.172.* 13.01.06, 12:11
Pytanie do smakoszy azjatyckiego żarcia. W której budzie w chińskim zagłębiu
(Piortkowska między Ruswelta a Mickiewicza) dają najlepiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Łodzianka Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.astral.lodz.pl 13.01.06, 12:26
      wchodząc pierwszym wejściem z lewej, mijam kiosk i pierwsza budka z lewej. Dużo
      (co ważne dla mojego chłopaka) i smacznie.

Byc może w innych budkach też jest dużo i samcznie, ale tego nie wiem, niech
      wypowiedzą się inni ;)
    • Gość: kynofil to zależy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:35

czy wolisz budę z psem czy grupę pod budą. jak dla mnie to ewentualnie pacyfic
      ale ogólnie nie przepadam.
      • Gość: JJJ Re: to zależy IP: 62.148.79.* 13.01.06, 12:56
        Kiedyś to najlepszy był Sajgon właśnie vis-a-vis Pacificu (wieprzowina po
        chińsku była the best) i kurczak po tajsku w barze Sajgonka. Niestety w
        sajgonie zmieniła się obsada a sajgonka zniknęła. W pacific polecam makaron
        sojowy smażony z kurczakiem- bardzo dobre. Moja narzeczona brała tam kurczaka w
        cieście i też było niezłe. Nie polecam natomiast jedzenia w knajpce obok
        pacific- raz tam coś zjadłem i było to najgorsze wietnamskie w moim życiu.
        Dawno już nie byłem na takim żarciu w Łodzi i ciekaw jestem opinii- czy nadal
        trzyma fason i porcje są bardziej niż przyzwoite? :)
        Pozdrawiam
    • brite Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 13:07
      No tak, teraz mój żołądek włączył ssanie na chińskie żarcie. Niech was szlag!
      Spróbuję uśpić go kanapkami.
      • obywatel_piszczyk Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 13:20
        brite napisał:

> No tak, teraz mój żołądek włączył ssanie na chińskie żarcie. Niech was szlag!
        > Spróbuję uśpić go kanapkami.

pomyśl z czego "to" robią a ssanie ustanie:)
        • fauve Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 14:47
          Jakbyś pomyślał z czego robią to całe ładnie zapakowane "żarcie" w
          sklepach... :) Jakbyś zapoznał się z wynikami badań dotyczącymi porównania
          podawanego składu surowców, a faktycznego składu wielu produktów z półek w
          marketach...:) Jakbyś zapoznał się z wynikami niedawnej kontroli prawie 300
          barów i sklepów (wcale nie wietnamskich) na terenie kraju dokonanej przez
          Inspekcję Handlowa...:) Jakbyś zobaczył, że wietnamczycy przynajmniej nakładają
          szczerze na talerz, a z kilograma mielonego kupionego w sklepie, po odparowaniu
          wody na patelni zostaje niecałe pół kilo...:)

Pozdr
          • obywatel_piszczyk Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 14:51
            fauve napisał:

> Jakbyś pomyślał z czego robią to całe ładnie zapakowane "żarcie" w
            > sklepach... :) Jakbyś zapoznał się z wynikami badań dotyczącymi porównania
            > podawanego składu surowców, a faktycznego składu wielu produktów z półek w
            > marketach...:) Jakbyś zapoznał się z wynikami niedawnej kontroli prawie 300
            > barów i sklepów (wcale nie wietnamskich) na terenie kraju dokonanej przez
            > Inspekcję Handlowa...:) Jakbyś zobaczył, że wietnamczycy przynajmniej nakładają
            >
            > szczerze na talerz, a z kilograma mielonego kupionego w sklepie, po odparowaniu
            >
            > wody na patelni zostaje niecałe pół kilo...:)
            >
            > Pozdr

wiem, dlatego tylko te banany i banany:)
            • huann Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 17:29
              obywatel_piszczyk napisał:

> wiem, dlatego tylko te banany i banany:)

i bułka! <leeeć_Adaś_leeeć!_mode=on>
          • Gość: Firma spożywcza Nasze produkty już nie są zarażone IP: *.mnc.pl 13.01.06, 17:03
            zapraszamy do kupowania!
    • Gość: bosman Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.interserwer.pl 13.01.06, 13:26
      To juz lepiej wejsc do chinskiej restauracji Ha Long kawalek dalej w strone
      Centralu (miedzy Roosevelta a Pilsudskiego). Czysto, milo, przyjemnie, smacznie
      i wszystko ci podsuwaja pod nos.
    • Gość: bubot Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.mnc.pl 13.01.06, 14:49
      wolę samsobie zrobic niz brac z tych bud. syf i bród
    • Gość: magda Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:14
      > W której budzie w chińskim zagłębiu
      (Piortkowska między Ruswelta a Mickiewicza) dają najlepiej?

Gdzie najlepiej "daja", to nie wiem. A co do zarcia chinsko - wietnamskiego, to
      polecam cofnac sie na Plac Wolnosci i odwiedzic restauracje A Dong.
    • gradovsky Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 15:26
      najlepsze chińskie żarcie jest w WOOK... tanio, pysznie i co
      najwazniejsze...gotują na widoku, wiec nie boje sie ze dorzuca mi psa do
      talerza :))
      • fauve Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 15:31
        Gotują na widoku, ale czy mięsko ćwiartują na widoku ? ;)
        Kiedy byłem w WOOK'u to mieli problem z zapamiętaniem zamówienia i podaniem
        tego o co prosiłem :)
        Polecam Ha Long, mają pyszny sos do sajgonek. W budce takiego nie ma. Niestety
        w Ha Longu (jeśli chodzi o dania na wynos) istnieje problem "How long?" ;)
        • Gość: Łodzianka Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.astral.lodz.pl 13.01.06, 15:57
          a właśnie jeśli chodzi o WOOKA, to po złożeniu zamówienia chceliśmy zmienić
          stolik i kelner powiedział, że nie wolno zmieniać stolika "po", bo on nabił
          zamówienie to na to urządzonko, które ma przypięte do ręki ;)

A druga sprawa, to moje zamówienie. Zamówiłam kaczkę, a dostałam kilka
          plasterków kaczki a pod spodem surówka, a warzywka sobie przecież zamówiłam
          osobno ;P

I wcale nie było dobre.
          • profes79 Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 17:35
            POlecam róg Składowej i Kilińskiego (koło cerkwi). Kiedyś się tam stołowałem, ale nie wiem czy się nie popsuło (nie byłem tam z rok.)
            • huann Re: Która chińska buda najlepsza? 13.01.06, 17:37
              profes79 napisał:

> ale nie wiem czy się nie popsuło (nie byłem tam z rok.)

przez rok raczej mogło się popsuć :/
            • Gość: J.S. Re: Która chińska buda najlepsza? IP: 195.69.82.* 13.01.06, 19:04
              Zmienil sie wlasciciel i sie popsulo.
    • por_borewicz Ale to nie ja pytalem... ;-) [no txt!] 13.01.06, 18:26

• Gość: X Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.toya.net.pl 13.01.06, 23:38
      Myske ze najlepiej daje chinska duba na gdanskiej przy Struga... :-D
    • orientman Re: Która chińska buda najlepsza? 14.01.06, 00:18
      ja to polecam Bambus na rogu Pomorkiej i KIlinskiego..
      • karollina Re: Która chińska buda najlepsza? 15.01.06, 23:51
        a ja polecam,w tym skupisku budek taka biala w srodku tez jst biala i jest
        chinczyk w czapce hiundaya, genialny jest hehehe
        • marrgos Re: Która chińska buda najlepsza? 15.01.06, 23:58
          ja zdecydowanie polecam halong. jedzonko można zamówić przez internet. przywożą
          dosyć szybko, jest smacznie i w sumie nie kosztuje koszmarnie. naprawdę super.
          • camelot Re: Która chińska buda najlepsza? 16.01.06, 12:29
            Jaki jest adres www. Bo jak wpisałem Ha long to wyskoczyła mi na Emilii Plater
            oczywiście w warszawce.
            • marekwojciechowski Re: Która chińska buda najlepsza? 22.01.06, 20:05
              www.halong.com.pl
      • Gość: ciekawostka Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 17:58
        Ciekawostka brzmi tak - jedynie w WOOKU daja kaczke, w pozostalych budach
        zamiast kaczki "przerobiony indyk". Moze dlatego porcje wieksze :]
    • Gość: diogenespies Re: Która chińska buda najlepsza? IP: *.toya.net.pl 04.03.06, 14:25
      Z psem w sosie slodko-kwasnym!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka