Dodaj do ulubionych

uwaga na poczte polska w Łodzi!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:20
Uwaga na poczte polska w Łodzi!!! W Łodzi okrada sie przesylki pocztowe!,
najprawdopodobniej na sortowni!!!

Przedwczoraj wrzucilam do skrzynki w Lodzi dwie identyczne koperty z dwoma
plytami i z dwoma karteczkami, na ktorych objasnione bylo co jest na plycie.
Koperty zaadresowane byly do dwoch roznych osob w jednym miescie, powiedzmy w
Poznaniu. Koperty doszly na nastepny dzien [priorytet]. Niestety bez
zawartosci... Zachowaly sie tylko karteczki z objasnieniami. Plyty wcielo
gdzies po drodze.
Nie mam pomrocznosci jasnej, ani ostrych objawow urazu goleni lewej, wiec
jestem raczej swiadoma swoich czynow. I z cala odpowiedzialnoscia oznajmiam,
ze na poczcie w Lodzi ginie zawartosc przesylek. Zatem - jesli wysylacie
cokolwiek, starajcie sie mozliwie pancernie zapakowac zawartosc. Najepiej
zamieszczajac w srodku miotacz plomieni i elektrycznego pastucha - niech
zlodziej pieronski ma za swoje!!!
Pozdrawiam!!
Karolina
Obserwuj wątek
    • rozmowy_kontrolowane Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 09:26
      Jeżeli masz dowód nadania, możesz złożyć reklamację.
      A zawartości przesyłek giną nie tylko w Łodzi, zapewniam Cię.
      • Gość: Pipi Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! IP: *.toya.net.pl 19.01.06, 09:28
        czytaj uwaznie teksty zanim zaczniesz sie wypowiadac
        Napisala wyraznie, ze wrzucila do skrzynki.
        Gdyby miala dowod nadania czyli wyslala list polecony nie wrzucilaby kopert do
        skrzynki tylko zostawila przy okienku razem z blankietem nadania.
        Jezu, to takie trudne doczytac zanim sie napisze?
        Mysl! Nie udawaj, ze myslisz!
        • rozmowy_kontrolowane Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 09:32
          A Tobie nigdy się nie zdarzyło wrzucać do skrzynki poleconych listów? Bo mi
          tak, kiedy tak mi poradziła pani z okienka. To raz.

> Gdyby miala dowod nadania czyli wyslala list polecony nie wrzucilaby kopert
          do
          > skrzynki tylko zostawila przy okienku razem z blankietem nadania.

A blankietu nadania akurat nie zostawia się w okienku, tylko chowa do torby. To
          dwa.

Serdecznie pozdrawiam.
          • Gość: no name Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! IP: *.4web.pl 19.01.06, 10:07
            Ale tak sie nie wysyła!!! List owszem, ale nie coś w liście - płyta , ksiązka.
            Jak wysyła sie polecaonym, to nigdy nie jesteś stratny, bo składasz reklamację i
            oddają kasę z nadania pomnożoną parę razy - choć to trochę trwa.
            • rozmowy_kontrolowane Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 10:08
              > Ale tak sie nie wysyła!!! List owszem, ale nie coś w liście - płyta ,
              ksiązka.
              > Jak wysyła sie polecaonym, to nigdy nie jesteś stratny, bo składasz
              reklamację
              > i
              > oddają kasę z nadania pomnożoną parę razy - choć to trochę trwa.

Tutaj nie było poleconego:)
              • uerbe Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 22:44
                rozmowy_kontrolowane napisała:

> Tutaj nie było poleconego:)

Bład wysyłającego. Jeśli wysyła się coś ważnego to się to wysyłą poleconym - jak zgubią albo zniszczą to jest papier i jest kogo pociągnąć do odpowiedzialności.
                • rozmowy_kontrolowane Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 20.01.06, 07:02
                  uerbe napisał:

> Bład wysyłającego. Jeśli wysyła się coś ważnego to się to wysyłą poleconym -
                  ja
                  > k zgubią albo zniszczą to jest papier i jest kogo pociągnąć do
                  odpowiedzialnośc
                  > i.

uerbe, ja to wiem, założycielka wątku nie wiedziała... :)
    • Gość: IN.CUBO IN.CUBO dodaje: IP: *.toya.net.pl 19.01.06, 09:32
      Ostatnio robiłem zakupy on-line w jednej z księgarni znanej oficyny
      wydawniczej. Zamówienie podzieliłem na dwie tury. Czas realizacji miał wynosić
      do 3 dni. Kurierem prywatnym wyniósł 2 dni. Pocztą Polską priorytetem 5 dni.
      Porównanie mówi samo za siebie. Prywatnemu bardziej zależy na tym aby zarobić.
      Dodam, że kosztem przesyłki obciążona jest oficyna.
      • rozmowy_kontrolowane Poczta Polska 19.01.06, 09:38
        Generalnie na PP narzekam, bo priorytet nie zawsze jest priorytetem, mimo, że
        za niego płacę- i faktycznie wyjmowanie zawartości przesyłek jest... łagodnie
        mówiąc, denerwujące. Jesienią wysyłałam w kopertach bąbelkowych lansoletki ( 3
        do Warszawy, jedna do Olsztyna). Do Warszawy dotarły dwie, trzecia koperta była
        pusta, do Olsztyna DO DZIŚ przesyłka nie dotarła.
        Ale jeżeli przesyłka nie jest numerowana, to można tylko skargę napisać, a oni
        sobie tą skargą tyłki wytrą.
    • bubot Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 09:36
      należało wysłac poleconym albo nawet poleconym priorytetem, w raqzie zaginięcia
      mozna dokładnie krok po kroku zanalizować gdzie zaginęły płyty być może. i
      żądać odszkodowania nawet chyba do 200 zł, w zależności na ile sie zgodzą.
      z listem zwykłym może stac się wszystko, bo nigdzie nie jest odnotowywana jego
      obecność. zwykłymi nie radze wysyłać nic waznego.
      i może to w oddziale poczty w Poznaniu ktos sobie wziął płytki? nie obwiniaj
      łódzkiego oddziału pochopnie i bez dowodów.
      • Gość: kar Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:58
        Jasne. Moze w ogole zrobmy wszystkie przesylki poleconymi?? O to ma chodzic??
        Nie dajmy sie zwariowac! Sa listy zwykle, sa listy polecone! Listy zwykle moga
        byc okradane, polecone nie?
        I nie chce zadac odszkodawania "w zaleznosci na ile sie zgodza" - na poczcie nie
        powinno sie po prostu okradac przesylek!!!
        I poza tym - bez jakiego dowodu?! Brak plyt w srodku chyba jest wystarczajacym
        dowodem, prawda? A przesylki listowe sortuje sie w miejscu nadania. I nie bede
        sie wypowiadac na temat prawdopodobienstwa kradziezy w zaleznosci od miasta. Nie
        o to chodzi.
        Chodzi o to aby przesylki listowe nie byly okradane. Tylko o to.
        • Gość: bubot Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! IP: *.bremultibank.com.pl 19.01.06, 10:02
          skoro o to Ci chodzi to napisz skarge do rzecznika praw obywatelskich albo do
          PP a nie do nas. ja Ci tylko poradziłem na przyszłość, ale skoro wiesz lepiej
          to proszę bardzo.
          mam z poczta do czynienia na codzień
          • Gość: kar Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! IP: *.toya.net.pl 19.01.06, 19:04
            Ja nie pisze skargi do WAS [a kto to jest "WY" - bo mam jakies dziwne wrazenie
            ze chodzi o jakas egzekutywe. Jestem ciekawa w czyim imieniu piszesz i
            czy ktos dal ci prawo do wystepowania w jego imieniu - jestes czyims
            rzecznikiem???]. Kto to jestescie WY abyscie rozpatrywali jakies skargi? Macie
            moc sprawcza? ;) To ja poprosze podwyzke!!
            Zaczelam ten watek aby ludzie uwazali na to jak i co wysylaja. A poczta tez mam
            do czynienia na codzien. I bardzo tego zaluje. Wiaze wielkie nadzieje z wejsciem
            konkurencji - moze i poczta polska zacznie lepiej dzialac.
            I absolutnie sie nie prosilam o rade. Za takie rady to ja serdecznie dziekuje -
            wkurza mnie takie traktowanie ludzi. Wszystkim udzielasz takich rad
            uswiadamiajac im oczywistosci?? ? Myslisz ze nie wiem o przesylkach polceonych??
            Informuje ze wiem. Ale z jakiegos powodu wyslalam koperty zwyklym priorytetem.
            Jest taka mozliwosc, wiec z niej skorzystalam. Nie chcesz to nie czytaj. Jak
            nudzi to nie odpowiadaj.
            • rozmowy_kontrolowane Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 19:30
              Ale w założonym wątku poinformowałaś forumowiczów o rzeczy oczywistej: NA
              POCZCIE GINĄ PRZESYŁKI !
              Każdy z nas ma jakieś doświadczenia z PP i tym się podzieliliśmy na forum, bo
              od tego forum jest- wymianą doświadczeń i poglądów.

Serdecznie pozdrawiam:)
        • rozmowy_kontrolowane Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 10:02
          Ale wiesz, idąc takim tokiem myślenia, ktoś może powiedzieć, że w kopertach w
          ogóle płyt nie było, a Ty po prostu szkalujesz dobre imię Poczty Polskiej- bo
          nie masz dowodu na to, ze płyty w kopertach były, że to była ważna przesyłka.
          Poza tym sama PP sugeruje, by ważne rzeczy przesyłać jednak poleconymi...

Pozdrawiam.
          • camelot Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 10:14
            Mnie kiedyś też coś ukradziono z przesyłki zwykłej. Złożyłem reklamację i w
            odpowiedzi otrzymałem kuriozalną odpowiedź, że PP nie odpowiada za pzresyłki
            zwykłe. To dlaczego biorą kasę w postaci znaczka. Przyklejenie znaczka i
            wrzucenie listu do skrzynki jest umową z pocztą na dostarczenie przesyłki. Czy
            w Polsce trzeba mieć na wszystko dowód aby móc reklamować? Jak widzę na filamch
            amerykańskich że dostawcy nawet drogich rzeczy biorą pokwitowanie w postaci
            podpisu ołówkiem to od razu widzę polską rzeczywistość czytelny podpis (co za
            bzdura jak podpis może być czytelny) oraz jeszcze do tego pięc pieczątek.
            • rozmowy_kontrolowane Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 10:17
              PP ma w ogóle kuriozalne zasady- ale jeżeli nie chcemy stracić przesyłki,
              musimy się zgadzać na ich warunki, jeżeli nie mamy możliwości skorzystania z
              kuriera np.
              We wrześniu wysyłałam bardzo ważne faktury i dokumenty Pocztexem- i uwierzcie
              mi na słowo, potwornie się bałam, że coś się stanie. Na szczęście przesyłka
              dotarła w całości, nawet wcześniej, niż deklarowała PP:)
              • bubot Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 11:37
                z przesyłkami kurierskimi jest jeszcze pewniej, bo masz numer listu
                przewozowego unikalny tylko dla tej przesyłki oraz podpisuje sie czytelnie
                nadawca i odbiorca i możesz żądać kserokopii listu dostarczonego, by miec
                potwierdzenie. w kazdym razie kurierskich boją się tykać bo sa najdroższe, a co
                za tym idzie najwazniejsze, potem sa polecone priorytety, potem polecone, potem
                priorytety zwykłe i na kiońcu zwykłe zwykłe. i skoro nie jest nigdzie notowane,
                że ślesz priorytet albo zwykły, to nie masz potwierdzenia że faktycznie to
                wyszło...
                złodziejskie jest to, że własnie PP bierze opłatę za zwykłe i priorytety,a
                potem robi z nimi co chce. te listy zawsze zostana na szarym końcu, bo sa
                rzeczy ważniejsze, więc wysyłajcie chociaz zwykłym priorytetem, jesli nie
                chcecie poleconym, będzie większa szansa że dotrze.
                a swoją droga gdzies w Polsce powstała konkurencyjna firma pocztowa i zaraz PP
                zaczęła robic wszystko, żeby ja stłamsić.
                ale tak to jest, jakby PP nie była monopolistą, to by była konkurencyjna.
                wszedzie tak jest.
    • brite Różnie bywa 19.01.06, 12:11
      Wysyłałem do USA dwa razy priorytetem jako list (normalnie w kopercie) kubek
      (taki normalny ceramiczny z uchem) w kartonowym pudełku wypełniony czekoladkami
      (świąteczny prezent :), pakunek więc konkretny. Za każdym razem doszedł bez
      problemu.
      Wysyłałem również banknoty (dulary ludziska, dulary) wsunięte w grubszą kartę
      okolicznościową w kopercie, priorytet, nie polecony, wrzucony do skrzynki -
      dotarły za ocean.

Zależy więc, w jak lepkie łapki trafi przesyłka.
      • dziad_borowy Drewno do lasu??? No proszę :-)) / nico 19.01.06, 12:15
      • rozmowy_kontrolowane Re: Różnie bywa 19.01.06, 12:56
        A ja nie wysyłałam dularów, tylko złotówki.
        Nie dotarły:D
        • Gość: no name Re: Różnie bywa IP: *.4web.pl 19.01.06, 13:18
          Bo kwestia tkwi też w psychologii:) Trzeba opakowac tak, żeby nie dzwięczało,
          nei zdzwoniło i wyglądało tak jakoś memłowato, żeby nikomu nie chciało sie ukraść:)
          • rozmowy_kontrolowane Re: Różnie bywa 19.01.06, 13:57
            > Bo kwestia tkwi też w psychologii:) Trzeba opakowac tak, żeby nie dzwięczało,
            > nei zdzwoniło i wyglądało tak jakoś memłowato, żeby nikomu nie chciało sie
            ukraść:)

Ej, no, a lansoletki? Nie dzwoniły, był w bąblach i sobie ktoś ukradł:/
            I prezent dla przyjaciółki: fartuszek z napisem: "Jesteś fajna laska"- też ktoś
            ukradł://
            • bubot Re: Różnie bywa 19.01.06, 13:59
              pewnie jakaś fajna laska.
              • rozmowy_kontrolowane Fajna laska? 19.01.06, 14:09
                Widziałeś na poczcie fajną laskę? ;-)
                • bubot Re: Fajna laska? 19.01.06, 14:22
                  w takim razie to nie poczta ukradła!
                  • rozmowy_kontrolowane Re: Fajna laska? 19.01.06, 14:25
                    Pewnie listonosz, dla żony.
                    Albo kochanki.
                    Ciekawe, czy dzwonił dwa razy;-)
                • Gość: no name Re: Fajna laska? IP: *.4web.pl 19.01.06, 14:54
                  Jasne , ze widziałam fajną laske .na poczcie na kościuszki:)
                  • rozmowy_kontrolowane Re: Fajna laska? 19.01.06, 14:58
                    Jadę na pocztę na Kościuszki:)
                    • Gość: Łodzianka Re: Fajna laska? IP: *.astral.lodz.pl 19.01.06, 18:45
                      Ja kiedyś na przeprosiny dla chłopaka chciałam mu wsysłać breloczek Nici i
                      wysłałam to zwykłym listem i nawet pani w okienku pokazałam zawartość, żeby
                      dobrała kopertę. Breloczek nie doszedł..jak się później okazało.

a co do kłótni, to pogodziliśmy się, ja myślałam, że to zasługa breloczka..
                      jaki był zdziwniony, że miał cos dostać ;|
                      • brite Re: Fajna laska? 19.01.06, 19:39
                        Wow, breloczek na zgodę, tego jeszcze nie przerabiałem.
                        • rozmowy_kontrolowane Re: Fajna laska? 19.01.06, 19:47
                          Brite, hjehje.
                          A co przerabiałeś "na zgodę" ?
                          • brite Re: Fajna laska? 19.01.06, 20:00
                            > A co przerabiałeś "na zgodę" ?

Ja się nie kłócę z tymi, z którymi chcę żyć w zgodzie.
                            • bubot Re: Fajna laska? 19.01.06, 22:41
                              oo, to się dość mocno kłoci.
                        • Gość: Łodzianka Re: Fajna laska? IP: *.astral.lodz.pl 19.01.06, 23:24
                          breloczek na zgodę to fajna rzecz ;)

• Gość: PIOTKER Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:54
      To miałąś Ph :)))
    • uerbe Re: uwaga na poczte polska w Łodzi!! 19.01.06, 22:42
      Gość portalu: kar napisał(a):

> Przedwczoraj wrzucilam do skrzynki w Lodzi dwie identyczne koperty z dwoma
      > plytami i z dwoma karteczkami, na ktorych objasnione bylo co jest na plycie...> Plyty wcielo gdzies po drodze.

No popatrz, a do mnie i dysk przyszedł, i obudowa do dysku, ram też się jakoś poczcie z trąbką oparł... i muzyka z vivid.pl też jakoś przychodzi, nikt się nie łasi... i z Poznania rowerowe rzeczy. Hm... Pech?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka